Şimdi Ara

Kriz yoksa bu ilanlar ne

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kriz yoksa bu ilanlar ne


    24 Haziran seçimleri sonrasında başlayan döviz kurundaki yükselişle birlikte Türkiye’deki ekonomik kriz de baş gösterdi. Ekonomistler, hükümetin tüm müdahalelerine rağmen, Türkiye’nin ekonomik kriz yaşadığı gerçeğini tekrarlıyor.

    Türkiye’deki ekonomik krizin en önemli göstergelerinden biri de, vatandaşların borçlarını ödeyememesi nedeniyle bankaların el koyduğu gayrimenkuller… 2018 yılının Ağustos ayında, batık krediler nedeniyle bankaların el koyduğu gayrimenkullerde rekor kırılmıştı. Ödenemeyen ticari ve bireysel krediler sebebiyle konuttan, fabrikaya, otelden düğün salonuna, kümesten bağ bahçeye kadar binlerce gayrimenkul bankaların eline geçmişti.

    Dev projelere kaynak sağlayan kamu bankları ise el konulan gayrimenkullerde başı çekiyor. Kamu bankası Vakıf Bank el konulan gayrimenkullerde ilk sırada yer alırken, onu Ziraat Bankası ve Halk Bank takip etti.

    Özel bankalarda da durum farklı değil…

    2018 Ağustos ayı rakamlarına göre, 13 binden fazla gayrimenkule bankalar el koydu.

    Bankalar el koydukları gayrimenkullerin satışı için resmi internet sitelerine “Gayrimenkul” başlığı altında ilanlar vermeye başladı. Ancak özellikle derinleşen ekonomik krizle birlikle el konulan gayrimenkul sayısında rekor kıran Vakıf Bank ve Ziraat Bankası’na, kendi sayfalarına koydukları gayrimenkul ilanları da yeterli olmadı.

    Vakıf Bank ve Ziraat Bankası, “Sabihinden” isimli gayrimenkul ve birçok ürünün satıldığı satış sitesine dahi yüzlerce gayrimenkul ilanı verdi. Ekonomik kriz sonrasında ödenemeyen krediler nedeniyle el konulan gayrimenkullerle emlak zengini bankalar, bu gayrimenkullerin satışında da zorluklar yaşıyor. Vakıf Bank’ın ve Ziraat Bankası’nın “Sahibinden” isimli satış sitesine koyduğu gayrimenkullerin sayısı ise binlerle ifade ediliyor.

    İşte o ilanlardan örnekler:

    Kriz yoksa bu ilanlar ne

    Kriz yoksa bu ilanlar ne

    Kriz yoksa bu ilanlar ne

    Kriz yoksa bu ilanlar ne

    Kriz yoksa bu ilanlar ne


    BANKA İPOTEKLİ EVİ NASIL SATAR

    Banka ipotekli konut satışı için ilan veriyor. Bankadan icralık konut satışı için verilen ilanlara yapılan başvuruların ardından genelde açık artırma yöntemi ile satış sonuçlandırılıyor. Bu satış internet üzerinden ya da fiziki açık arttırma ile yapılıyor. İnternet ve fiziki ihale şartını ise konutun değeri belirliyor.

    Banka alacağını, toplam süreçte yaptığı masrafları tahsil ediyor. Satış tutarından bu tutar düşülüyor ve kalan bir para bulunuyorsa bu tutar taşınmaz sahibine ödeniyor.
    https://odatv.com/kriz-yoksa-bu-ilanlar-ne-12121808.html







  • RevesAtelier kullanıcısına yanıt
    İlanları veren "Bankalar" ...şahıs ilanı değil!

    Ona bile bakmamışsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya'dan üfürüyor hocam işte , ne anlar tok açın halinden.Gelip yüzeysel bakıp konuşuyorlar.
    Ak parti'de zaten illüzyon ve algının ustası.
    Neyse filmin sonuna az kaldı.
  • RevesAtelier kullanıcısına yanıt
    Bunun da işi gücü konu altına gelip şunun için dua edenler bunun için göbek atanlar diye zırvalayıp durmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RevesAtelier

    Bu mesaj silindi.
    su veren hortumun. beter olun
  • Finansin icinde biri olarak ve takip tasfiye islemlerinden de azcok anlarim. Haziran ayinda bir firmanin batmasi ve takibe intikal etmesi ortalama 90 gunluk surectir. Bu surec oncesinde bankalar rasyolarini bozmamak adina kredileri yapilandirirlar, boylece firmalar 1 ila 6 ay arasinda zaman kazanabilir, bunu biz ortalama 3 ay olarak ele alalim. Takibe intikal ettiginde ise yine banka yapilandirma yapabilir buda firmaya ortalama 3 ay kazandirabilir ama bunu surece dahil etmiyorum. Icra takibinin acilmasi, mahkemenin sonuclanip ipotekli gayrimenkulun satisi yada bankanin kendi ustune devir almasi (bankalar genelde ipotekli g.menkulu kendileri ucuzdan alarak sonra satisa cikarmak ister) ortalama 6-9 ay surer. Yani sorunlu hale gelen bir firmanin ipotekli g.menkulleri ortalama olarak 9-12 aylik bir surec sonrasi bankalarin mulkiyetine gecer ve satisa sunulur. Hazirandan sonraki yasanan gelismeleri dikkate alirsak henuz bu sayi baslangic. Bankalar tarafindan satisa cikan g.menkullere asil nisan- mayistan sonra bakmak lazim. Ozaman ki yukselisi daha net goreceksiniz. Neyseki ipotekli konut kredilerinde batik orani cok dusuk, cogunlugu ticari kredilerden kaynaklanan islemlerdir. Ancak halkin alim gucunun dusmesi sonucu ileri zamanda sorunlu konut kredilerinde de bir artis olmasi kacinilmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu ilanlardan amerikada var avrupada var batı distopyada var, hemen ekonomiyi kötülemek için bahane aramayın avm de park edicek yer bulamıyoruz. Her her avm her yer araba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.