Ortada mal yok bişey yok. Şu an herkes parasını çekse değeri 0 (sıfır) oluyor. Deli gibi boşa elektrik harcayan bilgisayarla kripto madenciliği (biri sazan gibi aylaıp, hoo hepsi madencilikle çıkarılmıyor demesin, biliyorum) Para paronları (balinalar) istedikleri zaman değer yükseltip düşürerek insanların cebindeki paraları alıyorlar. Bişeyden anlamayan insanların blockchain yapısını övmeleri. (tamam övüyorsun da neyi övdüğünü bilmiyorsun) Dijital para insana ilk etapta mantıklı geliyor. Buna karşı gelenler gericilikle suçlanıyor fakat sistem sahtekarlık üzerine olduğunu fark edince uzak durmak gerektiği bilinmeli. Twitter'daki kripto fenomenlerinin manipülaysoncu ve sahtekar olmaları (arada bir dedikleri doğru çıkabilir, arada güven vermeleri de gerekiyor) Paranın hacklenme olasılığı Öldün diyelim, bütün yatırımın kalıyor içeride. Şifreni bilen bir yoksa geçmiş olsun. Örneğin bir baba isen çocuklarının hakkı sahtekarlarda kalıyor. 2000 den fazla shitcoin denen coin bulunması (Dünya'ya ve kendilerine faydaları olmayan düzenbazların coinleri) Para kaçakçılığının kolay bir şekilde yapabilmesi (devlete zarar verir. özellikle bizim gibi 3.Dünya ülkeleri daha çok zarar görür) Bu sistem zengini daha çok zengin fakiri daha çok fakir eder. Giremeyin, tavsiye etmeyin. |
Kripto paralar sahtekarlıktan başka bişey değil

-
-
Miner sistemi satanların işine geliyor hepsi o kadar.
-
Sahtekarlık değil riski çok yüksek bir yatırım aracı. Hayvan gibi kâr eden de var bütün parayı kaybeden de. Bir nevi kumar işte
-
yabancı hisse senedi fonu alın profesyonel kişiler yönetsin paranızı böylece ülkeye döviz sokmuş olursunuz.
-
O dediğin balinalar borsalarda da aynı şeyi yapıyorlar. Borsa da tü kaka ozaman diyebilirmiyiz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tam olarak diyemeyiz ama zengin her zaman zengin tabi o değişmez
-
Borsa'da da çok üçkağıt var. Benim bi arkadaşımın 100.000 lirası gitti geçen yıl. Daha önce de teyze oğlu ciddi batmıştı. Lakin bitcoinden daha ciddi bir ortam ve uzun vadeli büyük şirketlerden hisse almak mantıklı olabilir. Kripto para borsasında karşınızda bir muhattap bile yok. Manipülasyonun haddi hesabı yok. O yüzden uzak durun diyorum.
-
Manüpülasyonlar konusunda haklısın.Ama gerçekten teknik analiz bilen birisi çom kaybetmez.Diğer Türlü kumar gibi alayım yükselsin kafasında girersen zarar edersin
Peki kripto borsasındaki herkes teknik analiz bilse herkes kazanır mı?
-
analizi falan boş ver hocam da. adam attı parayı 5 e katladı çekti bu adam zararda mı yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 6 Şubat 2021; 20:45:15 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok, parayı çektiyse karda tabiki.
Ben kazansanda kazanmasan da başka birşeyden bashediyorum aslında. Sistemi anlatıyorum. Biri kazanıyorsa biri kaybediyor. Bu ne kadar doğru onu tartışalım.
-
Onlarda vergi cok yuksek olmuyor mu reis yabanci hisse almak zor diye biliyorumquote:
Orijinalden alıntı: ozbey08yabancı hisse senedi fonu alın profesyonel kişiler yönetsin paranızı böylece ülkeye döviz sokmuş olursunuz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: hamza5806
Onlarda vergi cok yuksek olmuyor mu reis yabanci hisse almak zor diye biliyorum
Alıntıları Göstersen almıyorsun. yabancı hissse senedi fonuna paranı yatırıyorsın onlar hisse alıp satıyor.
sen sadece yıllık %3 fon yönetim ücreti ödüyorsun. bir de fondan ayrılırken elde ettiğin kardan %10 stopaj vergisi kesiliyor. bu %10 vergi her yıl alınmıyor sadece çıkarken alınıyor. . yani sen atıyorum 3 sene sonra çıktın 3 sene sonra %10 stopaj ödeyeceksin. oda ana para üzerinden değil elde ettiğin kardan kesiliyor. zarar etmişsen zaten bir şey kesilmiyor.
-
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 18 Mart 2021; 0:42:25 >
quote:
Orijinalden alıntı: ozbey08sen almıyorsun. yabancı hissse senedi fonuna paranı yatırıyorsın onlar hisse alıp satıyor.
sen sadece yıllık %3 fon yönetim ücreti ödüyorsun. bir de fondan ayrılırken elde ettiğin kardan %10 stopaj vergisi kesiliyor. bu %10 vergi her yıl alınmıyor sadece çıkarken alınıyor. . yani sen atıyorum 3 sene sonra çıktın 3 sene sonra %10 stopaj ödeyeceksin. oda ana para üzerinden değil elde ettiğin kardan kesiliyor. zarar etmişsen zaten bir şey kesilmiyor.
Alıntıları Göster100 bin lira en çok ne kadar kar getirir mesela?
toplu fonlar az para kazandırıyor diye biliyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: hamza5806100 bin lira en çok ne kadar kar getirir mesela?
toplu fonlar az para kazandırıyor diye biliyorum
Alıntıları Göstertoplu fon derken? karma fonları mı kastediyorsun?
bak bu elektrikli araçlar karma fonu doların -18 düşüşüne rağmen 3 ayda %18 kar edebilmiş.
-
Milleti soyup soğana çevirdiler an itibariyle
bunu nerden yapabiliyruz?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X