Şimdi Ara

Kredi ve kredi kartı borcu yapılandırma - Banka sürekli arıyor - Banka borcundan dolayı icra davası (170. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.536
Cevap
90
Favori
471.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alpbatu

İlgili arkadaşlar veya Av. arkadaşlar cevap verirse sevinirim. 2010 senesinde İşbankasından konut kredisi çektim.

2013 Haziran ayında faizlerin düşmesi nedeni ile Akbank ile yeniden yapılandırma yaptım. Ödemelerim devam ediyor.

İşbankasından kredi kapatma adı altında %2 komisyon kestiler. Şimdi ben bu kesilen 1.550 lirayı geri alabilir miyim?

Başka bankadan yapılandırma yapanlar alamaz diyenler kanuni dayanakları var mı?

%2 erken ödeme komisyonunu geri almam için aşağıda ki maddeyi öne sürüyorum.

"Banka alacağı her türlü masrafı açıkça müşterisine bildirmekle yükümlüdür. Sonradan talep etme hakkına sahip değildir. Dava bu yüzden açılmıştır. %2 erken ödeme komisyonu, banka ile alakalı değildir. MORGAGE yasası kapsamındadır ve alınması mecburidir. İadenin sebebi bankanın müşteriye önceden bu masrafları bildirmemesidir."

İlginiz için teşekkür ederim.

Baska bankadan yaptiginiz yapilandirmada kesilen %2 yi geri alamazsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SzolnoK

quote:

ok nadir de olsa Tük. Mah.'sine itiraz ediyorlar. Sonucu yine de olumlu çıkıyor.

hocam 2. seçenekte olumlu çıkan sonuç, banka itirazı sonucu banka lehine dönen ve bu yüzden ekstradan başına avukat masrafları açılan kişiler duymuştum haberlerde. olumlu çıktığına emin misiniz?
    sırf o riskten dolayı hiç başvurmadım şimdiye kadar. krediyi 1,5 yıl önce çektim ve resmen bazı yerleri boş bırakılan bir sözleşmeyi imzaladım. kalan kısımları biz dolduracağız dediler ki her banka bu şekilde yapıyor diye biliyorum. o yüzden oraya ücreti yazdılarsa haksız duruma düşmez miyiz?

Bankalar bazen ekspertiz gibi ucretler icin fatura cikarabilmektedir, ya da tuketici sigorta gibi geri istememesi gereken ucretleri istediginde banka itiraz davasi acarak masraf ve avukatlik ucreti alabilir, bunun disinda dosya masraflari gibi afaki ucretleri geri alabilirsiniz, banka dava acsa da siz kazanirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.yasin toprak -- 9 Mart 2014; 11:01:40 >

• Ben geçen perşembe günü Tüketici Hakem heytine başvurumu yaptım. 2000 Tl kadar masrafım var. 750+1250 şeklinde 2 parça olduğu için sıkıntı olmadı...

Fakat oradaki memur yeniden yapılandırma dekontunda (FAİZ İNDİRİM KOMİSYONU) yazdığı için alamayacağımı söyledi.

Ne kadar saçma... Banka aldığı masrafa istediği adı verebilir. Yani YENİDEN YAPILANDIRMA ÜCRETİ yazmıyor diye alamayacaksak kapat gitsin Tüketici Hakem heyetini...

Bekliyorum bakalım. Olumsuz sonuçlanırsa DAVA açarım büyük ihtimal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kemal

Ben geçen perşembe günü Tüketici Hakem heytine başvurumu yaptım. 2000 Tl kadar masrafım var. 750+1250 şeklinde 2 parça olduğu için sıkıntı olmadı...

Fakat oradaki memur yeniden yapılandırma dekontunda (FAİZ İNDİRİM KOMİSYONU) yazdığı için alamayacağımı söyledi.

Ne kadar saçma... Banka aldığı masrafa istediği adı verebilir. Yani YENİDEN YAPILANDIRMA ÜCRETİ yazmıyor diye alamayacaksak kapat gitsin Tüketici Hakem heyetini...

Bekliyorum bakalım. Olumsuz sonuçlanırsa DAVA açarım büyük ihtimal.

EVET AYNISI BİZİM BAŞIMIZA DA GELDİ BANKA YAPILANDIRMA YAPTIĞI HALDE DEKONTTA "ERKEN KAPAMA CEZASI" YAZDIĞINDAN THH TÜKETİCİ ERKEN KAPAMADA ALINAN ÜCRETİ GERİ ALAMAZ REDDİNE DİYE CEVAP GELDİ, RED CEVABI GELİRSE DAVA AÇIN

• Arkadaşlar merhaba,

Bu hafta bir katılım bankasından konut kredisi çekeceğim. Yalnız öğrendim ki katılım bankaları faizler düştüğünde yeniden yapılandırma yaptırmıyorlarmış.
    Bu durumda ben yeniden yapılandırmayı başka bankaya borç transferi olarak yapabilir miyim?

İkinci bir soru ise; %1 komisyon ile ipotek tesis ücreti alacaklar. Bunlara mecburen krediyi kullanırken itiraz edemeyeceğim. Sonrasında tüketici hakem heyeti veya mahkemesine sunulmak üzere bankadan hangi belgeleri talep etmeliyim?

Teşekkürler.
  • merhaba,

az önce ist/bağcılar kaymakamlığındaki THH ne gittim,
    ömrümde başvuruları alan görevli bayan kadar karamsar birini görmedim.

benden önce 3 kişi vardı dosya masrafını almak isteyen öyle konuşmalar yaptı ki hiç kimse başvuru yapmadan gitti.
    "paranızı geri almak çok zor", "avukatlık masrafı da ödersiniz", "benimde kredim var bende başvurmaya korkuyorum" vb.

benim limitlerim 1272 tl üzeri olduğu için bilgi almak için gitmiştim.
    Haziran 2014 ten itibaren THH limitleri 2000 TL ye çıkacakmış.

Haziranda başvuru yapacağım, sonrasında gerekirse mahkemeye gidebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reyta

merhaba,

benden önce 3 kişi vardı dosya masrafını almak isteyen öyle konuşmalar yaptı ki hiç kimse başvuru yapmadan gitti.
    "paranızı geri almak çok zor", "avukatlık masrafı da ödersiniz", "benimde kredim var bende başvurmaya korkuyorum" vb.

valla kardeşim aynısını benim arkadaşada yapmışlar uğraşmak istemiyorlarmış galiba

ben dosya masrafını kabullendim banka ile karşılıklı müzakere ettim yazmama ramen verdim bakalım ne çıkacak

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkan1979

quote:

merhaba,

valla kardeşim aynısını benim arkadaşada yapmışlar uğraşmak istemiyorlarmış galiba

ben dosya masrafını kabullendim banka ile karşılıklı müzakere ettim yazmama ramen verdim bakalım ne çıkacak

uğraşmak istemediklerinin farkındayım, başvuruya gelen genç bir arkadaşın önünü kestim :)
    dedim sen dilekçeni doldur ver çok büyük oranda kazanırsın.

kadın gelene kazanamazsanız 1500-1600tl masraf verirsiniz diyor. zaten bunu duyan vazgeçip dönüyor.

benim tutarlar yüksek olduğundan mahkemeye gitmem gerekli, avukat vs iş uzayacak.
    haziranı bekleyeceğim thh limiti 2000 tl ye yükselince başvurumu yapacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: trusen

Merhabalar,

Bende yeniden yapılandırma furyasından faydalandım ve herkese şiddetle tavsiye ediyorum ve acele edin diyorum, burası Türkiye, yarın ne olacağını kimse bilemez, her an herşey olabilir...

Yapılandırmanın nimetleri,

05.04.2007'de 50.000TL aldım 120 ay (1.54'ten)-aylık ödeme 924.-TL...

19.10.2009 itibariyle, kalan 90 aylık borcumu, 60 aya düşürdüler, aylık ödemem 1.002.-TL oldu, 1.300.-TL masraf aldılar...

Netice...

Kalan borcum, 83.000TL'den (90 ay), 60.000TL'ye (60 ay) düştü...(+) 23.000TL farkın, 5.000.-TL'si aylık ödeme artışı, 1.300.-TL'si masraf, (+) fark 17.000.-TL ve 30 ay daha erken biten kredi...

Aynı bankadan faizlerin düşmesi sebebi ile yapılandırma yaptıysanız 1300 TL yi dava açıp geri alabilirsiniz

• Ankara 7. Tüketici Mahkemesi Hakimi İlhan Kara "..dosya masrafı kalemleri konusunda avans faizi alınabileceğini ancak bu konunun uygulayıcılar tarafından pas geçildiğini söyledi..."

dosya masraflarını talep ederken avans faizi ile birlikte ibaresini kullanın. Bu ticari faiz anlamındadır, yasal faiz oranından yüksektir ve paranızı tahsil edinceye kadar geçecek süreçte işler.

www.ankarabarosu.org.tr
    The resource cannot be found.
    http://www.ankarabarosu.org.tr/Arkasayfa.aspx?S=HaberTop10Img/haber1316

• 2008 de konut kredisi kullandım 1500 TL dosya parası alınmıştı ama dekontta işlem masrafı diye geçiyor. aldığım hesap harekete listesinde de ipotek tesis ücreti göremedim. acaba bu işlem masrafı içindemidir bilmiyorum. sözleşmede de masraflar kısmı boş. 2 defa kredi yapılandırdım dekontta ise Komisyon + BSMV ücreti tahsilatı yazıyor. 2012 yapılandırma için hakem heyetine gitmiştim lehime karar çıktı ama banka ödemedi bende kayberim diye mahkemeye gitmemiştim. ama başvuranların nerdeyse %90 yakın kısmı ödedikleri masrafları tahsil ediyor. bu yüzünden mahkemeye gitmeye karar verdim herşeyim hazır ama içinde korku var. işlem masrafı ve yapılandırmar masrafı toplam 3.300 TL.
  • Merhaba,

Sayfaları geriye doğru okudum paylaşım yapan herkesin emeğine sağlık. Belki yazılmıştır ama taradığım sayfalarda ulaşamadığım için soruma yanıt veren olursa bende iade davası için girişimde bulunmak istiyorum.

2009 yılında refinansman yaptığım konut kredisi için ödemek zorunda bırakıldığım 2.420 TL (masraf) + 1.795 tl (%2 ceza) olmak üzere toplam 4.215 TL iadesi için hangi belgelerle nereye başvurmam gerekli?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Rakamlar yüksek olduğu için Tüketici Mahkemesine başvurmanız gerekiyor. Bir Avukat vasıtasıyla bu işe girişmeniz iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatay33

Merhaba,

Sayfaları geriye doğru okudum paylaşım yapan herkesin emeğine sağlık. Belki yazılmıştır ama taradığım sayfalarda ulaşamadığım için soruma yanıt veren olursa bende iade davası için girişimde bulunmak istiyorum.

2009 yılında refinansman yaptığım konut kredisi için ödemek zorunda bırakıldığım 2.420 TL (masraf) + 1.795 tl (%2 ceza) olmak üzere toplam 4.215 TL iadesi için hangi belgelerle nereye başvurmam gerekli?

yapılan kesintileri gösterir dekont yada ekstre alarak tüketici mahkemesinde dava açmanız gerekmektedir
  • Daha önce ödediğim 1300 tl kredi yeniden yapılandırma ücreti için avukat aracılığı ile dava açtım ve kazandım. Para mı da geri aldım. Ayrıca avukat para da talep etmiyor. Diyarbakırda ikamet edip thh bağlayıcı miktarını aşan parayı (yaklaşık 1250 tl) geri almak isteyen varsa Avukata yönlendirebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: av.yasin toprak

quote:

Merhaba,

yapılan kesintileri gösterir dekont yada ekstre alarak tüketici mahkemesinde dava açmanız gerekmektedir

hocam dün bir avukatla görüştüm tutarı az bulduğu için ilgilenmek istemedi.

avukatsız olarak mahkemeye başvursak, çok mu zorlanırız?

zaten ortalama olarak 2000 - 3500 tl arasında tutarlar, avukatlarda sanırım bu işe girmek istemiyorlar.

• Teşekkür ederim, sağolun.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: av.yasin toprak

quote:

Merhaba,

hocam dün bir avukatla görüştüm tutarı az bulduğu için ilgilenmek istemedi.

avukatsız olarak mahkemeye başvursak, çok mu zorlanırız?

zaten ortalama olarak 2000 - 3500 tl arasında tutarlar, avukatlarda sanırım bu işe girmek istemiyorlar.

bize gelen müvekkillerimiz 200- 300 TL lik dosya masrafları için bile başvurularını yapıyoruz, meslektaşımın alanı farklı olabilir ya da bu işlerdeki usulü bilmiyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.yasin toprak -- 17 Mart 2014; 9:28:34 >

• 28.05.2014 tarihinden itibaren parasal değeri 2000 Türk lirasına kadar olan uyuşmazlıklar için İlçe Tüketici Hakem Heyetlerine başvurulacaktır.
  • bir sorum olacaktı. İmzalamış olduğum kredi sözleşmesinde tarih olmaması durumunda zaman aşımı yine 10 yıl mıdır ?
  • 
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.