İyi geceler arkadaşlar . Enpara kredi kartım ile haberim olmadan Avansas üzerinden ilki 3130,27 ikincisi 1878,16 tl lik 2 alışveriş yapılmış ben telefonuma mesajı geldikten yaklaşık 10 dakika sonra bankayı arayıp durumu izah ettim ve kartım iptal edildi . Mesai saaatleri dışında olduğu için işlemim yarın sabah 08:00 sonrasına kaldı .Bu rakamlar benim için yüksek rakamlar arkadaşlar ne yapabilirim nasıl bir yo izleyebilirim alışverişin iptalini salamam mümkün mü sinirlerim boşaldı gerçekten . |
Kredi Kartımdan Yüklü Alışveriş Yapılmış.

-
-
Banka o parayı geri çekemiyor mu?
Ayrıca mağdur olmamak için neden sms onayı olmadan kart kullanılabiliyor?
Sms nasıl aşabiliyor hırsızlar? Banka buna bir çözüm bulamıyor mu?
Yani kartımızı biri öğrense gidip dilediği gibi kullanıcak banka ise bu durumda nasıl aciz durumlarda kalabiliyor insan hayret ediyor.
-
Hocam bankayı aradım mesai saatleri dışında olduğu için sadece kart iptali yapabilyoruz dediler avansası aradım mesai saatleri dışında olduğu için muhattap bulamadım , Eğer avansastan kargolanacak bir ürün aldılarsa belki kargolamadan yardımcı olabilirler ,kartımı da daha 10 gün önce yenilettim ve sadece temassız alışveriş yaptım . Hatta dün steam üzerinden alışveriş yapmaya çalışınca kart hata verdi bankayı aradım sorunu çözemedi ve sanalkart oluşturup alışverişimi yapmamı söylediler . İnanın ne diyeceğimi ne yapacağımı bilmiyorum .
-
Sanal kart özelliğini kullanmıyor musunuz ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet kullanıyorum hocam ama alışverişin hemen öncesinde yapacağım alışverişin tutarı kadar bir limit belirliyorum sonra sıfırlanmış oluyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
banka o parayı geri çekemez sadece firma iptal edebilir. kart sahibinin bilgisi dışında para çekilmesi hiçbir şekilde bankanın suçu değildir, kart sahibinin hatasıdır. sms onayı sadece 3d secure olan web sitelerinden gönderiliyor. kartınızın bilginiz dışında kullanılmaması için kart bilgilerinizi verdiğiniz sitelere dikkat etmeniz gerekiyor
-
Avansas ile iletişime geçtim banka iptal edebilir iptal dilekçesi oluşturup bizimle iletişime geçebilir dediler. Banka içerisinde bana kartı yollamadan o kart bilgileri alınmışsa kötü niyetli birileri bunları saklıyorsa müşteri ne yapabilir hocam.
Işlem hala provizyonda gözüküyor.
İptal edilir endişeniz olmasın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Inşallah hocam geceden beri uyuyamadım öylece işe geldim benim neredeyse iki aylık maaşım kadar bir meblağ çekilmiş.
Dingonun ahırı değil alışveriş rızan dışındaysa paşa paşa iade edecekler sorun etme yaşamaya devam
harcama itirazı ile çok rahat geri alırsın
kartı kapattırırken söylemedin mi
geri çekemez diyenler bankalardan anlamıyor chargeback ve harcama itirazını araştırsınlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 2 Kasım 2021; 9:55:22 > -
hiçbir şey bilmiyorsun yanlış bilgi veriyorsun öyle olsa kimse kart kullanmazdı kartların en büyük avantajı güvenliği
kart çalınırsa numara çalınırsa başkası böyle bir işlem yaparsa kapatıp işlemi iptal eder banka parayı da banka alır sen uğraşmazsın
https://usa.visa.com/support/consumer/security.html
Zero liability*
With our Zero Liability policy, you’re covered if your card is ever lost, stolen or fraudulently used.
-
3D secure'u bizim millet anlayamadı hala. 3D secure siteyi korur alışveriş yapanı değil. Kredi kartı olduğu için çok rahat chargeback ile çözülecek bir sorun. Neyseki banka kartı değil patlayan. Unutmayın banka hesabınızdaki para sizin paranız, kredi kartı limitiniz ise bankanın parasıdır.
3D secure olayına bir örnek vereyim neden iş yerini (siteyi) koruyor anlayın. Çalıntı kk ile alınan ürün/hizmeti işyeri sundu, kart sahibi chargeback talep edip işlemi iptal ettirdi. Giren iş yerine girdi. Umarım anlaşılmıştır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Booker DeWitt -- 2 Kasım 2021; 23:58:44 >
Sıfırlanmış sanal karttan mı bu miktar çekildi hocam normalde imkansız
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yukarda kart sahibinin hatasıdır falan denmiş, dikkate alma kart sahibi kart numarasını isterse hiçbir yere vermemiş olsun, yine de başına gelebiliyor. Ablamın da gelmişti tanıdıkların da oldu. Şu sıralar oluyor bu tür şeyler bir sürü dolandırıcılık ortada. Twitch bit meselesini brezilya mrezilya diye kakaladılar belki bizim kartlardan da yapılıyo olabilir net bi şey yok. Senin çözümün belli;
bankana "harcama itirazı" nda bulunmak istiyorum diyorsun, seni yönlendiriyorlar. Harcamaları belli bi kağıda yazıp teslim ediyorsun, harcamalar hesabına geri dönüyor, merak etme döndürüyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drummer07 -- 2 Kasım 2021; 11:23:14 > -
Ablamın başına kredi kartı değil, banka kartından geldi olay. Ve harcama itirazı ile, tertemiz bir şekilde banka kızın banka hesabına geri ödedi tam tutarı. sorun çıkmadı kısa bi süre aldı çok net hatırlamıyorum ama maximum 1 ay
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drummer07 -- 2 Kasım 2021; 11:26:3 > -
Hayır hocam yanlış ifade ettim gsliba durumu internet alışverişleri için sanalkart kullanıyorum normalde sanalkart tan değil normal kredi kartından çekilmiş.
Yanlış bilgi
Kart hamili tarafından şifre ve 3D kod girilerek yapılan tüm işlemler kart hamilini bağlar.
Bunun dışında yapılan tüm şifresiz işlemler daha sonradan harcama itirazı yapılarak geri alınabilir.
Mail order yöntemiyle kart sahibi tarafından yapılan ödemelerde buna dahildir yani aksi bir durumda yada art niyetli durumlarda dahi chargeback yapıp paranızı geri alabilirsiniz.
2004-2005 yıllarında Paypal üzerinden chargeback yöntemiyle bir çok kişi dolandırılmıştı yine yeni bir olay değil kısaca.
-
Benim de kullanmadığım akbank kartımdan Amerikan bir giyim mağazasından 100 dolarlık alışveriş denemişlerdi, 3d secure mesajından görmüştüm ama içinde para olmadığı için hiçbir şey alamadılar :D Bazen fakirlik güzel
En Beğenilen Yanıtlar

hiçbir şey bilmiyorsun yanlış bilgi veriyorsun öyle olsa kimse kart kullanmazdı kartların en büyük avantajı güvenliği kart çalınırsa numara çalınırsa başkası böyle bir işlem yaparsa kapatıp işlemi iptal eder banka parayı da banka alır sen uğraşmazsın https://usa.visa.com/support/consumer/security.html Zero liability* With our Zero Liability policy, you’re covered if your card is ever lost, stolen or fraudulently used. |
3D secure'u bizim millet anlayamadı hala. 3D secure siteyi korur alışveriş yapanı değil. Kredi kartı olduğu için çok rahat chargeback ile çözülecek bir sorun. Neyseki banka kartı değil patlayan. Unutmayın banka hesabınızdaki para sizin paranız, kredi kartı limitiniz ise bankanın parasıdır.
![]() 3D secure olayına bir örnek vereyim neden iş yerini (siteyi) koruyor anlayın. Çalıntı kk ile alınan ürün/hizmeti işyeri sundu, kart sahibi chargeback talep edip işlemi iptal ettirdi. Giren iş yerine girdi. Umarım anlaşılmıştır. ![]() |
Benzer içerikler
- pall mall amber
- doğunun parisi neresi
- balıkesir gönen nasıl bir yer
- otelde animatör olmak
- görücü usulü evlilik
- ets2 türkiye haritası
- dünyanın en büyük vinci
- elektrikli bebek arabası
- sodyum iyon batarya
- en ilginç rekorlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X