Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
564.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim karar da olumlu çıkmış.24 nisan itibari ile sonuçlanmış.telefonla yeni öğrendim.ama banka bana dönmedi.ne yapacağım şimdi?
  • Allah allah, davayı kazanıyosunuz banka ödeme yapmıyor ne iş anlamadım! önümüzdeki ay bakiyeniz + olur muhtemelen!
  • HSBC ye telefonla Müşteriş temsilcisiyle konusan birileri var mı bu 444 0 111 no işe yaramıyor!!!!
  • Arkadaslar aradım 4440111 den görüştüm, önceki ekstreleri istiyorum dedim. Müşteri yetkilisi ,bu talebinizi Uzman ekibe yolladım onlar geri döünüşümü yapıcaklar size olumlu ya da olumsuz olması konusunda die cvp verdi. Şimdi ben 2004 2. aydan beri şua ana kadar 2 farklı kart kullanmısım, birisi Kampus kard diğeri advantage; bankanın 2004 2. aydan beri olan ekstre bilgilerini yollamama gibi bir hakkı var mı? Eğer yollmazlarsa emailime hakkımı nasıl arayacam? Bilgi verirseniz sevinirim.
  • 2-3 gün önce HSBC'yi aradım yıllık ücretin iptalı için; daha önceki aramam ve yazılı muracatım olumsuz sonuçlanmıştı. Geçen hafta akbankta olumsuz karşılanan isteğim daha sonraki konuşmam neticesinde olumlu olmasından ( yukarda foto koymuştum) cesaret alarak şubeyle konuştum sadece telefon bankacılığından yapılacagını söylediler.

Bankayı aradığımda şubeyle görüştüm iptalin mumkün olduğunu söylediler dedim. Telefondaki kişi yanlış bilgi verilmiş diyince diğer bankaların iptal ettiğini sadece kendilerinin istediğini söyledim, her bankanın ayrı uygulaması olduğunu ama istersem 10 tl puan verebileceklerini söyledi, tatil harcamalarında 3 ile çarpıldığında 30 tl olacağını söyledi. Benim ödediğim ücret 80 TL. 10 TL.yi kabul edemem dedim. Bunun üzerine daha önce iptal ettiklerini,şubeden iptal edilebileceğini söylenmesine ve diğer bankaların iptal etmesine rağmen kendilerinin iptali gerçekleştirmediklerinden dolayı işi tüketici mahkemisine taşıyacağımı söyledim.

O zaman 3 ayda 750 TL harcarsanız iptalıni gerçekleştirebilirim diyince bende kabul ettim.

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangeraus -- 24 Mayıs 2010; 22:48:04 >

• öncelile sonsuz teşekkürler bizleri aydınlatarak cesaretlendirdiğiniz için .6 seneden fazla ykb kartını kullanıyorum.ve bir kaç sorum olacak
    1-bulunduğum ilde ykb yoktur nasıl ve nerden geriye dönük ekstralarımı talep edebilirim ....geçen sene para kestiklerinde müş.hizmetlerindeki bayandan 2 ay önecsinin extresini istediğimde geçen dönemin extresinin verilemeyeceğini imkansız olduğunu zırvalamıştı
    2-ayrıca meslek gereği memleketten uzağım burada ki kaymakamlığa gidebilirmiyim yoksa ne yapmam gerek cesaret gelmişken bi yardım lütfen

şimdiden teşekkürler......

• 4kart kullanıyorum nerdeyse ve birsürüde bankamatık akrtı var.toplamda 10yıldır kullnıyorum ve 7-8kart var.abowwwww bana baya para girmiş desenize 1000tl gelir herhalde bende başvursam.ii oldu bunu gördüğüm.pek ilgilenmiyordum ama bu konuyu okuyunca anladım baya para vermişim bankalara.yarın tuketıcı haklarındayım hemen
  • Şimdi arkadaslar iyi hoş da, ben bugun İzmir Karşıyaka Tüketici Hakem Heyetine gittim ve anlattım 2004 den bu yana kart kullanıyorum ve geçmişe dönük kart aidatladırını alabilirmyim die sordum, adam bana sadece bu sene içinde kesilen aidatlara 1 ay içinde ,ekstre ile müracaat edersem aidat parasını geri alabileceğimi söyledi. Ben de forumlarda insalar geçmişe dönük aldıklarını söyledim, o da bankalar temyiz ediyorlar yargıtay dan dönüyor mahk.masrafları da üzerlerine kalıyor dedi(tüketicinin üzerine). Ben şimdi anlamadım; geçmişe dönük almak istiyorum kart aidatlarını T.Hakem heyeti sadece bu senenin alabilirisniz diyor. Şimdi soruyorum kim yalan söylüyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinbad5874

öncelile sonsuz teşekkürler bizleri aydınlatarak cesaretlendirdiğiniz için .6 seneden fazla ykb kartını kullanıyorum.ve bir kaç sorum olacak
    1-bulunduğum ilde ykb yoktur nasıl ve nerden geriye dönük ekstralarımı talep edebilirim ....geçen sene para kestiklerinde müş.hizmetlerindeki bayandan 2 ay önecsinin extresini istediğimde geçen dönemin extresinin verilemeyeceğini imkansız olduğunu zırvalamıştı
    2-ayrıca meslek gereği memleketten uzağım burada ki kaymakamlığa gidebilirmiyim yoksa ne yapmam gerek cesaret gelmişken bi yardım lütfen

şimdiden teşekkürler......

1- Geriye dönük bütün extrelerinizin e-posta adresine gönderilmesini talep edebilirsiniz. Ben Yapı Krediden bu şekilde extrelerimi aldım. Müşteri hizmetleri talebi genel merkeze iletiyor ve 2 gün içinde (bana 1 saatte geldi) mailiniz geliyor.

2- Herhangibir kaymakamlığa gidebiliyorsunuz.

• ilgilerin ve vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkürler gece kuşu
  • ya bu akbank ne irenç bi yermiş bankamatik kartımın ayrıntılarını istiyorum parayla veririz diyorlar. . telefonla arıyorum 2008 öncesini vermeyiz diyorlar. . ayrıca hesabı çıkarttığım şube verebilirmiş sadece 2008 öncesini. . sayfasına da 1.5 tl miymiş neymiş. . başka türlü ulaşma şansım varmıdır acaba bu hesap ayrıntılarına??
  • Önceden şubelerde extrelere para alınmıyordu. Şimdi bu tüketici hakem heyeti olaylarından sonra bankalarda uyandı, işi yokuşa sürmek için para istiyorlar. 1,5 birşey değil, Vakıfbank ve Garanti sayfa başı 3,5TL istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: navigator_

Şimdi arkadaslar iyi hoş da, ben bugun İzmir Karşıyaka Tüketici Hakem Heyetine gittim ve anlattım 2004 den bu yana kart kullanıyorum ve geçmişe dönük kart aidatladırını alabilirmyim die sordum, adam bana sadece bu sene içinde kesilen aidatlara 1 ay içinde ,ekstre ile müracaat edersem aidat parasını geri alabileceğimi söyledi. Ben de forumlarda insalar geçmişe dönük aldıklarını söyledim, o da bankalar temyiz ediyorlar yargıtay dan dönüyor mahk.masrafları da üzerlerine kalıyor dedi(tüketicinin üzerine). Ben şimdi anlamadım; geçmişe dönük almak istiyorum kart aidatlarını T.Hakem heyeti sadece bu senenin alabilirisniz diyor. Şimdi soruyorum kim yalan söylüyor?

Formu dikkatli okuysan hakem heyetinin kararını kabul etmeyim mahkemeye muracat eden banklar var. Üyelik ücretlerinin iptalinde geriye dönük veya bu senelik olacağı tamamen hakem heyetinin insiyatifine kalmış, heyet neyi uygun görürse ona göre hareket ediyor.

Adresini belgeleyebileceğin başka bir ilçe varsa oranında hakem heyetine başvurabilirsin ( ikametgahından farklı bir yerdeki adına olan faturalar, iş yerinin faturaları falan )

• 25.06.2010 günü ykb dan geçmişe dönük tüm ekstreleri e-mailime gönderilmesine dair mail attım bakalım sonuç ne olacak merakla bekliyorum
  • Yaşadığım şeyler;

1. Hsbc Advantage kredi kartıma MAyıs 2010 40 TL aidat parası kesti. Ben ilk başta 2004 den beri kullandığım kredi kartının ektrelerini e-mailime göndeirlmesini istedim. Biz uzman ekibe yolluyoruz bu isteğinizi dediler P.tesi konustum bugun çarşamba hala ses yok. Sonra gene p.tesi aradım dedim çalışmıyorum işsizim bu parayı ödeyemiyceğim; ilk başta müşteri temsilcisi bayan 10 tl advantage nakit puan ekleyelim filan dedi dedim 40 tl kesiyosunuz 10 tl vericeksiniz ee peki 30 Tl ne olacak dedim. Ben dedim iptal ettiricem; bu sefer 3 ay aylık 150 Tl harcama tahhudü verin total 450(haziran-temmuz-ağustos) 40 tl lik aidatı iptal ediyim dedi. Ben o sırada gene dedim yok ödemek istemiyorum aidatı iptal edin dedim bu sefer dedi o zman kredi kartını imha edin vss kabul ediyomusunuz. Ben kabul etmedim, ve tahhüdü kabul ettim kartı iptal ettirmedim yani.

2. Ardından yukarıdaki mesjımda belirttiğim gibi , THhyeti sadece bu senenin aidatını alabileceğimi söyledi geriye dönük aidatları alamazmısım!

3. Şu an THheyetine gidiyorum kesilen 40 TL için ; harcama tahhudu vermiştim uymuycam -Haizran ayı - 40 Tl parayı silecekler ,sonra uymadığımı görünce tekrar + 40 tl kesicekler) ama ben t.hakem heyeti vasıtasıyla alıcam onlardan o paraayı! Nalet olsun yaa, wallha iğrendim bankamdan; bir yığın para kazanıyolar fakir halkı sömürmekten başka b..k yedikleri yok!

Bu anlattııklarımdan sonra önerisi olan şöyle de yapabilrsin diyecek olan var mı? Geçmişe dönük aidatlarımı alamıyormusum bu kesinleşti galiba ( en azından THH öle diyor)

• iş bankası ve yapıkredi yi aradım geçmişe dönük hesap ekstresi veremiyoruz dediler son 6 ayı verebiliriz sadece gidip şubeden almanız gerekli dediler...

telefonla bütün harcama işlemlerini halledebiliyoruz , bişey lazım olunca illaki şubeye gelin diyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: levent06y

quote:

quote:

hakem heyeti kararını bugün aldım şimdi ne yapmam gerekiyor?

arkadaşlar tük hak hakem heyeti kararrını elden teslim aldım

kağıtta şöyle diyor;

hüküm:
    inceleme ve gerekçe bölümünde bahsedilen nedenlerle; şikayetçinin talebinin kabulü ile, banka tarafından talep/tahsil edilen 2005-2008 yılları için 110 tl nin tüketiciye iadesine,verilen karar bağlayıcı olmak ve tarafların 15 gün içinde tüketici mahkemelerine başvurma hakkı saklı kalmak üzere hakem heyetimizce oy birliği ile kabul edilmiştir..

şimdi ne yapmam gerekiyor? bilgi verirseniz sevinirim

kimsede ses yok

anladığım kadarıyla tüketici mahkemesine başvuru yapmadan sonuca ulaşmak zor gibi, bankadan ses yok çünki
    nasıl olacak? vazmı geçeceğiz yoksa.

15 iş günü süresi dolmuş,Büyük ihtimalle Hesabına iadeni yapacaklar,ara sıra bankanı ara akıbetini sor.

• arkadaşlar Akbank' ın kesmiş olduğu kredi kartı yıllık aidatını itirazım sonucu geri aldım, şimdi aynı tutar hesap işletim ücreti olarak kesmişler. Bankaya itirazımı yaptım, iadesini yapamayız diye yazı verdiler, bu durumda Tüketici Hakem Heyetine kredi kartı aidatındaki gibi başvuru yaparsam geri alabilirmiyim
  • Kredi kartı aidatını iptal ettirmek için aylık bilmem kaç liralık kullanım sözü veriyoruz ama aslında yapmamak lazım. Banka bir ay içinde kullanımımızdan dolayı kazandığı paranın bir bölümünü bize geri verip hem gönlümüzü yapıyor, hemde bize para verecekken birde sırtımızdan biraz daha para kazanıyor. Bende bir kere bu şekilde aidatımı geri alma yoluna gitmiştim ama şimdi pişman oldum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecekusu35

Önceden şubelerde extrelere para alınmıyordu. Şimdi bu tüketici hakem heyeti olaylarından sonra bankalarda uyandı, işi yokuşa sürmek için para istiyorlar. 1,5 birşey değil, Vakıfbank ve Garanti sayfa başı 3,5TL istiyor.

Evet bu olaylardan sonra bankalar gerçekten uyandı,Ekstreleri isterken çaktırmamaya çalışın,
    Bu ekstreler için alınan paralar yasal değil arkadaşlar (tük.hak.hey.görevli demişti)
    Tük hak.hey. giden arkadaşlar ekstre olayını bir sorsun eğer bu konu aydınlanırsa başvuran arkadaşların işleri daha kolay olacak
    Merak ediyorum bu vakıf banktan iade olan oldumu?
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.