Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.158
Cevap
187
Favori
561.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Eğer elinde Tüketici Hakem Heyeti vasıtasıyla bedellerini geri alan arkadaşlar var ise bunlara ilişkin kararları acaba örnek olması bakımından bizlerle paylaşabilirler mi..?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj.trust.06 -- 16 Mart 2010; 17:54:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dj.trust.06

    Arkadaşlar,

    Eğer elinde Tüketici Hakem Heyeti vasıtasıyla bedellerini geri alan arkadaşlar var ise bunlara ilişkin kararları acaba örnek olması bakımından bizlerle paylaşabilirler mi..?



    Evet gerçektan herkeze faydalı olur bu. Özellikler geçmiş 5-10 yılın ücretlerini geri alan kararı elinde bulunduran arkadaşlar bir zahmet taratıp foruma koyarlarsa makbule geçer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: duke06

    garantiden e mailime yollamışlar ama exel formatında çıktıları bu şekilde alsam sorun yaratırmı çünkü bankanın logosu fln çıktılarda yer almıyacak? Şimdiden tşkrlr


    bazı heyetler kıllık yapıp hani nerde bunun logosu vs si diyorlarmış. Ben hesabımın bağlı olduğu şubeye gidip, girişteki bayan elemana damgalattırdım..
  • Mesajım bulunsun,
  • geçmi,ş döneme ait ücretlerin geri iadesiyle ilgili bir karar buldum.

    link :http://www.tuketiciler.org/images/Image/11yıllıkgeriyedönükKKaidatııodunpazarıkaymakamlığıTSHHkararı.gif
  • Arkadaslar işbank ile ilgili hesap özetlerinizi internet bankacılığı ile alabilirsiniz. Hesap özetleri sayfasının ustunde yazdur butonu var ve geriye dönük (Örn: 01.01.2004 - 31.12.2004 şeklinde 1 yıl içersi şeklinde) sorgu alıp çıktı alabilirsiniz.

    Kola gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canturkkara

    Değerli arkadaşlar akbanktan kart aidatı geldi müşteri hizmetlerini aradım iptalini istedim haber edicez dediler ve aşağıdaki mail geldi sizce ben ne yapmalıyım.




    Sayın ******** ******;

    Kartınıza yansıyan yıllık üyelik ücretine itirazınız Bankamızca incelenmiştir

    Kredi kartlarından alınan üyelik ücreti, Bankamızın kredi kartları üzerinde sunduğu hizmete yönelik olarak asıl kart ve ek kart hamilleri için düzenlenmiştir. Yasal ve Bankamız düzenlemeleri gereğince, kart üyelik ücretine ilişkin duyurular, Bankamızın tüm şubelerinde,müşterilere gönderilen hesap özetlerinde, tarafınızca imzalanan sözleşme hükümlerinde ve Bankamızınwww.akbank.com adresli internet sitesinde ilan edilmektedir. Yasal düzenlemelere göre, müşterilerden verilen hizmetler karşılığında alınan ücret ve komisyonlar bankalarca belirlenebilmekte, bu bağlamda tüketicilerin haklarını ihlal eden bir durum söz konusu olmamaktadır. Ayrıca ,Türkiye Bankalar Birliğinin (http://www.tbb.org.tr) web sayfasında da kredi kartlarından alınan üyelik aidatının yasal olduğuna dair duyuru yayınlandığı gibi, gerek İzmir 1. Tüketici Mahkemesinin 2004.239 E. ve 2005.1531 K. sayılı ilamı ile gerekse T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketici ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğünün yayımlamış olduğu 12.02.2007 tarihli B140TRK016 00 00.3698 sayılı 2007.02 nolu Genelgesi ile bankaların kredi kartı üyelik ücreti talep etmelerinin yasaya uygun olduğuna karar verilmiştir.

    Uygulamalarımız ve yukarıda bahsedilen yargı kararı dahilinde kartınıza yansıyan üyelik ücreti iade talebinize olumlu yanıt verilememektedir.

    Bilgilerinizi rica ederiz.

    Saygılarımızla,






    Arkadaşlar, bankalar, vatandaşı aldatma olayını iyice abartmaya başladılar. Yukarıdaki arkadaşa gönderilen cevapta, Akbank'ın atıfta bulunduğu, 12.02.2007 tarihli B140TRK016 00 00.3698 sayılı 2007.02 nolu Bakanlık Genelgesi'nin ardından Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, aynı konuda 3 adet daha genelge yayınladı. Ancak Akbank, işine gelmediği için diğer 3 genelgeyi yok sayarak, hükmünü yitirmiş genelge ile müşterilerini kandırmaya çalışıyor.

    Aşağıda, konu ile ilgili 4 genelgenin de linkini yazıyorum. Tüm genelgeleri okursanız, Sanayi Bakanlığı'nın konu ile ilgili kararını görürsünüz.

    2007/2

    2007/3

    2007/9

    2008/5


    Arkadaşlar lütfen uyanık olun. Bankalar gözümüzün içine baka baka bizleri dolandırıyorlar. Ama bunun asıl sorumlusu, ne şiş yansın ne de kebap diyerek, hem bankalara hem de vatandaşa mavi boncuk dağıtan hükümet. Hem bankaların üyelik ücreti almasına göz yumacaksın, hem de vatandaş şikayetçi olunca "sana izin veriyorum, git paranın peşine düş ve geri almak için uğraş" diyeceksin. Ne diyeyim, sorumluların alayını Allah bildiği gibi yapsın. Ama elbette her şeyi Allah'tan beklemek olmaz, siz de elinizden geleni yapın.




  • peki diğer 3 genelgede bizim lehimize bir şey var mı ki acep?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu

    peki diğer 3 genelgede bizim lehimize bir şey var mı ki acep?


    Genelgelerin linklerini vermiştim, okudunuz mu?
  • Akbanka ilk muracatımı telefonla yapmıştım, geçen sene yıllık üyelik ücretini iptal etmiştiniz bu senede iptal edin diye "iptal kriterlerine uymuyorsunuz" cevabına, o zaman kartı iptal edin dedim. 90TL.lik aidata karşılık önce 30 tl chip para sonra 50 tl chip para teklif edilde tabi harcama sözüyle, kabul etmeyince dilekce yazdılar üst birime. Gelen cevap sayın @canturkkara'ya gelen cevabın aynısı.

    Bunun üzerine akbank.com.tr'den mail yoluyla "bana örnek verdiğiniz karar 2007 tarihli, 2009 tarihli kararlar emsal kabul edileceğinden üyelik ücretinin tarafıma geri ödenmesini istiyorum" diye. 2 gün sonra tekrar aynı mesajı yolladılar. Anlaşılan gelen her talebe içeriğe bakılmadan hep aynı cevap veriliyor.

    Tekrar müşteri hizmetlerini aradığımda zaten 2 kere şikayette bulunmuşsunuz 3. veya 4. de olsa değişen bişey olmaz cevabını alınca
    gelen tüm ekstraları sakladığımdan 2004 ten beri tum üyelik aydatı bulunan ekstraların fotokopilerini aldım yakında hakem heyetine muracatımı gerçekleştirecem.




  • Arkadaşlar, bir sorum olacak.

    Kendim 2005 yılından beri Bonus kullanıyorum. Geçmişe dönük aidatları geri almak için şikayet dosyamı hazırladım ve dosyaları beraber takip edebilmek için, eşimin Word Card sözleşmesinin bankadan gelmesini bekliyordum. Bugün sözleşme geldi.

    Bonus'un 2005 tarihli sözleşmesindeki,

    Yıllık Üyelik Bedeli:Yıllık kart ücreti 15 YTL (On beş Yeni Türk Lirası) ile 100 YTL (Yüz Yeni Türk Lirası) arasında olup kart sınıfına göre belirlenir. Kart'ların verildiği yılı izleyen her yıl asıl ve ek kart sayısına göre alınır. Yıl içerisinde kartların yeniden basılmasını gerektiren hallerde basılacak kart sayısına göre kart yenileme ücreti alınır.

    ifadesine karşılık, World'ün 2004 tarihli sözleşmesi aşağıdaki gibi,

    Kart Ücreti: KART(lar)'ın verileceği ilk yıl classic/standart için 12.000.000 TL, gold/premier için 20.000.000 TL, platinum için 35.000.000 TL'dir. TAKSİTCARD ücretsizdir.

    Yıllık Üyelik Ücreti: KART'ların verildiği yılı izleyen her yıl ve o yıl için belirlenen tutar olup asıl ve ek kart sayısına göre alınır. Yıl içerisinde kartların yeniden basılmasını gerektiren hallerde basılacak kart sayısına göre kart yenileme ücreti alınır.



    Son bir teyit açısından, geçmişe dönük aidatlarını geri alan arkadaşların sözleşmelerindeki kart ücreti maddesinin, benim yukarda yazdığım ifadelerden farklı olup olmadığını öğrenebilir miyim?

    Herkese kolay gelsin.




  • ben daha önce almış olduğum kredi kartı ücretlerinden sonra bugün de hesap işletim ücretleri için başvuruya gittim hakem heyetine ama oradaki yetkili bunun mümkün olmayacağını söyledi hakim artık karşı çıkıyormuş.. hesap işletim ücretlerinde sadece zamanında gelenlere geri veriyormuş hakim bey.. sebebide daha önce birinin başvurusunu kabul etmişler ama bir üst mahkemede 1500TL'lik bir geri ödeme olmuş bu yüzden de artık gelen başvurulara red veriyormuş.. Ayrıca bugün geçenlerde sonuçlanan akbank ve garanti kredi kartı ücretlerinin iadesi kararnamelerinide aldım yarın taratıp foruma ekleyeceğim ama bu hesap işletim ücreti olayı kafama takıldı.. bir bilgisi olan varsa p.m yada forumdan yazışalım lütfen..
  • Bu ay hesabımdan kart ucreti kessinler bende islemlere baslayıp buradan paylasacagım
  • internet şubesinden e-ekstrelerin çıktısını alarak başvurabilirmiyiz
  • buyrun arkadaşlar bunlarda kararnameler dün gidip alabildim..

  • buda diğeri..



  • arkadaşlar bugün bakırköy kaymakamlığındaki heyete gittim başvuru için ama burdaki hakimin red onayı verdiği söylendi yani iade etmiyolarmış kk ücretini ama bayan baska bi yerden başvuru yaparsanız alırsınız dedi çifte sıtandarmı var bu işde acaba???? bakırköyden başka alan varmı?
  • Az önce AKbank ı aradım. 40 tl kredi kartı aidatı kesmişsiniz dedim.. Siz bizim iyi müşterimizsiniz.. Öbür ay ekstrenizden düşelim dediler. Teşekkür ettimm.. Bu kadar...
  • Bende bugün ekstreye bakarken yine 40tl kk ücreti yansıtıldığını gördüm...Garanti bankasını arayıp ücretin iptalini istedim, yapamayız falan filan dediler...O zaman kartı iptal edelim, kullanmak istemiyorum dedim...Bu arada kartın 3 taksitlik borcu daha var...Efendim borcu olan kartları kapatamıyorlarmış...Israr ettim ama nafile...Aslında sadece bu seneninkinin iptalini istemiştim ama kendileri kaşındılar...Geçmiş yılların bütün ekstrelerini pc de pdf olarak saklıyorum...2008-2009 ve 2010 ücretleri için yarın başvuru yapıcam...Bu arada Bank Asya da hesaplardan ücret almaya başlamış...3 ayda bir 5 TL kesecekler...İlkini Ocakta kesmişler bile...Fark etmeyenleri uyarayım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunesser


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tauron

    Beyler tüketici heyetine gittiğimde çıktısını aldıgım ekstreleri ait oldugu bankaya tasdik ettirmem gerektiği yoksa hic bir anlam tasımadıgını söyledi, siz nasıl yaptınız aceba, yani garanti'ye gidip ne demeliyim ki o çıktıya mühür vs. bassınlar ????


    Yahu ne alakaymış,,Bunuda ilk defa duydum,,Şimdiye kadar başvuran arkadaşlarada
    Böyle bir şart öne sürülmedi,,Ayrıca bankanın gönderdiği belgelerde ismi cismi yazmıyormu?




    bende paramı geri aldım arkadaşlar...4 ocak ta hesabıma 60 tl yatmıştı 5 ocak 33 lirayı kesmişlerdi... 18 ocak ta bankadan mail adresime gelen hesap ekstre sinin çıktısını alıp ankara yenimahalle kaymakanlığında ki tüketici hakem heyetine şikayette bulundum... görevli arkadaş çok ilgili davranmıştı(ilk olarak çankayadakine gitmiştim adam başından savmak için her şeyi yapmıştı)... ve 18.01.2010 daki şikayetim 19.02.2010 tarihinde sonuçlandı ve davayı kazandığıma dair mektup geldi ve kesilen param 18.03.2010 tarihinde hesabıma yattı..

    yalnız bunun daha kolay bi yolu olmalı.. herkes işini bırakıp şikayet etmeye gidemiyor... yol parası + 7 lira pul parası verince alacağımız paranın yarısı gidiyor zaten..







  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.