Şimdi Ara

Kredi Kartı Bilgilerimin Çalınması ve Sonrasında Yaşadıklarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar bu yazıyı herkesin başına gelebilecek bir olay olduğu için bilgilendirme amaçlı yazıyorum.

    geçtiğimiz günlerde bir akşam otururken cep telefonuma bankadan mesaj geldi. mesajda kartımdan belli bir miktarda harcama yapıldığı yazıyordu. ancak ben kartı kullanmamıştım. hemen internet şubeye girdim ve güncel dönem işlemlerine baktım. bir harcama görünmüyordu. ardından bir mesaj daha geldi yine aynı miktarda harcama olmuştu.

    bu durumda yapmanız gereken ilk şey çağrı merkezini aramak. zaten ilk menü kayıp/çalıntı bildirim menüsü ve çok hızlı şekilde bağlanıyorsunuz.

    olayı görevliye açıkladım. ve bilgi istedim. kredi kartımdan toplam 5 kalem işlem yapılmış. facebook ads ve cedar rapids olarak 2 farklı yerde harcanmış para. toplamda 1800 Dolar harcama...

    kartı iptal etmek istedim, kartınızın iptalini onaylıyor musunuz diye soruldu evet dedim ve kartım kullanıma kapatıldı. Bundan sonra ne yapabileceğimi parayı ödeyip ödemeyeceğimi sordum.
    harcamalar kartınıza yansıdığı için bir sonraki ekstre döneminde ödemeyi yapmak gerekecekmiş. ancak ertesi sabah hemen bankaya gidip "harcama itiraz formu" doldurmamı tavsiye ettiler.

    Bankaya gittim, hemen biriyle görüştürdüler. Gerekli formu doldurdum ve iletildi. Peki parayı geri alabilcek miyim? Banka 45-120 gün arasında bir soruşturma yürütecek ve parayı benim harcamadığıma ikna olursa iade edecek. Ama bu sürede de ben 1800 Doları ödeyeceğim.

    Buradaki garip durum şu. Normalde kredi kartıyla ödeme yapıldığında telefonunuza şifre geliyor ve bu şifreyi girerek ödemeyi tamamlıyorsunuz. Ancak bana böyle bir şifre gelmedi. Direk harcama yapıldı bilgisini içeren sms geldi. Telefonda bunu da sordum çağrı merkezindeki kişiye. Benzer durumlarla karşılaştıklarını ve dolandırıcıların bu sistemi atlatabildiğini söylediler.


    Sadece kredi kartımı iptal ettirmekle kalmadım. Bankada kredi kartı borcumu gişeden ödeyip hesapta kalan tüm parayı çektim. Daha sonra yine çağrı merkezini arayarak hesabımın havale/eft'ye kapatılmasını istedim. Banka hesap kartımı da iptal ettirip yenisini istedim. İnternet şubesinin şifresini de değiştirdim. Zararın boyutu ne bilmediğim için elimden gelen tüm önlemi aldım. Çünkü adamlar neyi ne kadar çaldı nereye kadar sızdı bilemiyorsunuz.


    Gelelim benim tarafıma. En son yaptığım online alışveriş Battlefield 1. Oyunu Originden satın almıştım. Onun dışında ay içinde hepsiburada, gittigidiyor vs gibi normal yasal şirketlerden yaptığım alışverişler var. Ben ne oldu da kart bilgilerini çaldırdım diye düşünmekteyim. Yaklaşık 5-6 ay önce Gearbest üzerinden aksiyon kamerası almıştım. Beni en çok şüphelendiren işlem bu. Bunun dışında ne dolandırıcılar aradı, ne kart bilgilerimi biriyle paylaştım ne de kartımı başkasına verdim.
    Gearbest üzerinden yaptığım alışveriş 1. nokta. Diğer ihtimalde bilgisayardaki bir zararlı yazılım üzerinden bilgilerin çalınması. Bilgisayarı yeni aldım ve windows lisansını gittigidiyordan bir satıcıdan aldım. Bu da beni şüphelendirdi. Antivirüs programı yok windows defender çalışıyor defalarca çalıştırdım bir şey bulamadı. Ancak tabii ki şu an mail adresime bile giriş yapmıyorum bilgisayardan şüphelendiğim için.

    Aynı gün bankadan harcama itiraz formunun fotokopisi ile birlikte karakola gittim. Karakolda biz ifadeni alırız ancak daha uzun sürede sonuçlanır diyerek siber suçlara yönlendirdi. Oraya da gidip ifade verdim.

    Başımdan geçenler böyle. Çekilen mebla büyük olduğu için oldukça can sıktı. Olurda birisinin başına gelirse bu yazıya denk gelir faydalanır diye yazmak istedim. Şimdi adım adım özetleyeyim.

    Kredi kartınızdan bilginiz dışında işlem yapılırsa yapılması gerekenler


    • Bankanızın çağrı merkezini arayın ve kartınızı iptal ettirin. Diğer kredi ve banka kartlarınız için de aynı önlemi mutlaka alın.
    • Banka şubesine giderek harcama itiraz formunu doldurun.
    • Eğer çok acil durumunuz yoksa hesabınızın da ele geçirilmesi ihtimaline karşılık banka hesabınızdan eft ve havale işlemlerini dondurun.(çağrı merkezinden)
    • Polise gidin. Özellikle Siber Suçlar bölümüne başvurun orada daha iyi yardımcı oluyorlar. İfade verip şikayetçi oluyorsunuz. Sonuçları e-devlet üzerinden takip edebilirsiniz.
    • Sizden çaldıkları parayı geri alabilmeniz için uluslararası anlaşmalara göre Visa ve MasterCard 45-120 gün arasında bankanın soruşturmayı tamamlaması gerekiyor. (Mail olarak banka tarafıma bildirdi)
    • Mevcut bilgisayarınız, cep telefonunuz en zayıf noktanız. Asla güvenli olduğunu düşünerek kullanmayın. Antivirüs taraması, format gibi işlemleri uygulayın. Hatta bence ikisini birden uygulayın.







  • Benim bildiğim o miktar kullanılabilir limite tekrar ekleniyor siz kalan parayı yine ödüyorsunuz garanti haklı müşteri hizmetlerinin söylediği buydu en azından telefonuma da alacak olarak kaydedilmiştir süreç sonunda borç olarak kaydedilebilir mesajı geldi ve 100 dolarlık iki işlem açık provizyona girdik her banka aynı hassasiyeti göstermiyor sanırım geçmiş olsun o parayı ödememeniz lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde bilgilerim çalınmış 50 euro luk işlem yapmaya çalışmışlar limit olmadığı için onaylanmamış işlem sms gelince bankadan hemen iptal ettirdim kartı yenisini göndericekler.Nerden çalındı çözemedim güvenilir siteler harici kullanmadım bende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SpecialOperations

    Benimde bilgilerim çalınmış 50 euro luk işlem yapmaya çalışmışlar limit olmadığı için onaylanmamış işlem sms gelince bankadan hemen iptal ettirdim kartı yenisini göndericekler.Nerden çalındı çözemedim güvenilir siteler harici kullanmadım bende

    ya bilgisayarlara bir virüs bulaştı ya da akıllı telefonlara. telefonları ihmal ediyoruz ancak buraya indirdiğimiz uygulamalar sıkıntılı olabiliyor. ben de hala çözemedim nasıl oldu
  • iste bu yüzden android li telefonu ve windows lu bilgisayarlari biraktim. şimdi virüs programim bile yok. Ama sorunda yok. Her ödememide bilgisayar ve telefonla yapiyorum
  • Merhabalar,

    arkadaşlar son dönemde iki farklı bankaya ait Sanal Kartlarımla işlem yapılmaya çalışılıyor.

    Maximum
    - İlki takribi bir buçuk ay önce telefonumawww.ttnet.com.tr kanalından fatura ödemeye çalışılıyor, Sanal kartımda bakiye Sıfır olduğu için başarılamıyor.
    İlgili bankayı arıyorum. Sanal kartınızı iptal ediyoruz. Yapılan işlemi göremiyoruz dediler. Her ihtimale karşı ana kartı da iptal ettirdim.

    Bu yapılan başarısız deneme öncesinde sanal kartımı : Aliexpress, Avast ve Hepsiburada'da kullanmıştım.

    Paraf
    - İkincisi diğer bankaya ait Sanal Kartımla bu sabah saat 5:00 sularında "Sonu XXXX olan kartınızla 0 USD doğrulama işlemi gerçekleştirildi. Size ait değilse bankamızı arayınız" Akabinde bankayı arayıp, Sanal Kartı ve her ihtimale karşı Ana Kredi kartını da iptal ettirdim. Aynı bankadan 5:06 ve 5:31 sularında 3D secure şifreleri geldi. Biri Tipsport SK A.S.1 firması EUR 10 harcaması için, diğeri Skrill Ltd USD 10 harcaması için. Kartları 5:01 sularında kapattırdığım için ve 3D secure şifreleri bana geldiği için kaale almamam gerektiği söylendi bankanın ilgili birimi tarafından.

    Bu yapılan başarısız denemeler öncesinde sanal kartımı : En az 1 ay önce, Morhipo, 1v1y, Hepsiburada gibi bilindik sitelerde kullanmıştım.


    Uzun lafın kısası... Son dönemde ne oluyor arkadaşlar? Sanal Kredi Kartı bilgileri nereden çalınıyor?

    2005 yılından bu yana internetten alışveriş yaparım. Alışverişlerimi hep Sanal kart üzerinden ve bilindik e-ticaret firmalarından yaparım. Bu konuları araştırırken, bilgisayar mühendisi, bankacı kişilerin de sanal kartlarının nasıl çalındığına dair kafalarında soru işaretleri olduğunu gördüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balabanraca -- 6 Kasım 2016; 14:17:23 >




  • Bu kadar çok kişinin başına bunlar geliyorsa ki çoğunluğun bilgili kullanıcı olduğunu düşünüyorum bankaların belki de açıkları var ve bunlar derhal kapatılmalı kimseler mağdur edilmeden
  • 2000watts kullanıcısına yanıt
    bende bir sonraki iphone geldiğinde iphone'a geçeceğim 1 sene de telefondan bu işlemleri yapmayacağım. ancak windows pc olmadan oyun olmuyor o yüzden mecbur kullanacağız. Steam, Origin alışverişlerini de mecbur pc'den yapmak durumundayız. Yani gidip mac de alsam benim işime yaramayacak bu iş

    hocam seninle ortak noktamız çinli alışveriş siteleri. aliexpress i hiç kullanmadım 3d secure var mı sistemlerinde? benim 4-5 ay önce alışveriş yaptığım gearbest'te yoktu diye hatırlıyorum. bence bu site üzerinden bir şey olma ihtimali de yüksek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullockher73 -- 6 Kasım 2016; 22:14:5 >
  • Limitlerinizi düşük tutun sonuçta 1800 dolara birden ihtiyacınız olmuyor. Ben en düşük limitte tutuyorum ve internet alışverişlerim kapalı. Geçen gün limiti 3000 tl yaptim harcama gerçekleşince anında 150 tlye indirdim yine internette kullanmak için açtım ve hemen kapattım alinacak en iyi önlemler bunlar. Bir de böyle sitelere kart bilgisi girmek yerine BKM express kullanmak daha faydalı diye dusunuyorum. Ayrıca duzenli olarak şifre degistirmek de fayda sağlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twitter kullanan insan -- 7 Kasım 2016; 1:46:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman sanalkart kullanın..İnternet alışverişlerine kartınızı kapatın.Yapı kredi ve Garantide bu özellik var diğer bankaları bilmiyorum
  • Bugün akşam 7 de kartınızdan 21.99 dolar kullanılmıştır mesajı geldi.(Ziraat maximum genç kart) bilinmeyen sitelerden alışveriş yapmadım.bu ay 6.99 dolarlık gearbest ten kablo vs almıştım.müşteri hizmetleri ni aradım kartı iptal ettiler .yarın yeniden çıkaracakmışım.sanırım .başıma geleceğini düşünmüyordum.özen gösteririm alışverişlere vs. Ama dikkatli olmak lazım.
    edit: provizyondan baktım kicksusa diye Philadelphia da ayakkabı mağazasından yapılmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal0001903 -- 11 Mayıs 2017; 23:46:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartal0001903

    Bugün akşam 7 de kartınızdan 21.99 dolar kullanılmıştır mesajı geldi.(Ziraat maximum genç kart) bilinmeyen sitelerden alışveriş yapmadım.bu ay 6.99 dolarlık gearbest ten kablo vs almıştım.müşteri hizmetleri ni aradım kartı iptal ettiler .yarın yeniden çıkaracakmışım.sanırım .başıma geleceğini düşünmüyordum.özen gösteririm alışverişlere vs. Ama dikkatli olmak lazım.
    edit: provizyondan baktım kicksusa diye Philadelphia da ayakkabı mağazasından yapılmış

    gearbest sıkıntılı. benim de buradan yaptığım alışveriş sonrasında başıma gelmişti olay. harcama itirazı yapın bankaya gidip parayı geri alın.
  • Şubeden itiraz dilekçesi yazdım+ ziraat sitesinden itiraz formu doldurdum .bakalım geri dönüş yapmadılar henuz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.