Şimdi Ara

Halkbank Kredi Kartı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pasif konumda kredi kartım var bunların bankasında. Uygulamada gözüküyor. Ben bunu tamamen iptal edemiyorum. Konuyu BDDK'ya taşıdım. Kredi kartınız yok denilip mesele kapatılıyor. Ne zamandan beri pasif konumdaki hesap veya kart kapalı/iptal hükmünde yer alıyor? Konuyla ilgili bilginizi & fikrinizi öğrenmek isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antinatalizm -- 12 Ekim 2022; 20:55:58 >



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Halkbank Kredi Kartı: Kapsamlı Bir Kılavuz

    Halkbank Kredi Kartı Pasif Durumda Ne Demektir?

    Halkbank kredi kartınızın pasif duruma geçmesi, kartınızın kullanımının askıya alındığı anlamına gelir. Bu, kartın geçici olarak bloke edildiği veya kartın kaybedilmesi veya çalınması nedeniyle devre dışı bırakıldığı anlamına gelebilir.

    Kredi Kartınız Pasif Durumdadır Ne Demektir?

    Bir kredi kartının "pasif durumda" olması genellikle kartın kullanımının kapatıldığı anlamına gelir. Bu, kartın kaybolması, çalınması veya yetkisiz kullanım şüphesi olması durumlarında olabilir. Kartınız pasif duruma geçtiğinde, işlemlerinizi gerçekleştiremez veya kartınızı kullanamazsınız.

    Halkbank Kredi Kartı Kapatma

    Halkbank kredi kartınızı kapatmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

    • Halkbank şubesine gidin.
    • Müşteri hizmetleri hattını arayın.
    • Halkbank mobil uygulamasını kullanın.

    Kredi kartınızı kapatmadan önce bakiyenizin tamamını ödemeniz ve varsa hesabınızdaki ödül puanlarını kullanmanız önerilir.

    Kredi Kartı Pasif Durumda Ne Demektir?

    Genel olarak, kredi kartının pasif duruma geçmesinin nedenleri şunlar olabilir:

    • Kartın kaybolması veya çalınması
    • Yetkisiz kullanım şüphesi
    • Kartın süresinin dolması
    • Kartın kapatılması

    Halkbank Kredi Kartı Mobil Uygulamada Görünmüyor

    Halkbank kredi kartınız mobil uygulamada görünmüyorsa, aşağıdaki adımları kontrol edebilirsiniz:

    • Uygulamanın güncel olduğundan emin olun.
    • Telefonunuzun internet bağlantısını kontrol edin.
    • Uygulamadan çıkıp yeniden giriş yapmayı deneyin.
    • Müşteri hizmetleriyle iletişime geçin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yapacak bir durum yok kullanmayabilirsiniz, sonuçta bunlar kar amacı güden firmalar.

  • Antinatalizm A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bildiğim ve araştırdığım kadarıyla bankaların müşterilerinin verilerini 10 yıl boyunca saklama zorunlulukları var. Yani aslında siz bir kartınızı ya da komple banka hesabınızı kapattığınızda o hesap kapanmıyor ve pasif bir şekilde 10 yıl saklanıyor. Normalde müşteriler bu pasif hesapları ve kartları görüntüleyemiyor ancak banka sisteminde kayıtlı kalıyor. Bu tamamen adli işlemlerle bağlantılı bir süreç.

    Şöyle bir örnek vermek isterim, 2 yıl önce Garanti'den kapattığım kredi kartımı 2 senedir ne Bonusflaş ne de Garanti Mobil üzerinden bana görüntülenmiyordu ancak 2 sene sonra bir firma tarafından kartıma bir iade gerçekleşince kartım birden Bonusflaş üzerinden görünür hale geldi çünkü ekstre kesilmek zorunda kalınıldı. Yani demem o ki, kart ve hesap bilgileri silindikten sonra 10 yıl süreyle saklanmaya devam etmek zorundadır, bu yasal bir zorunluluktur.

    Uygulamada gözükmesi yazılımsal bir hatadır, belki bunun düzeltilmesi için Halkbank ile iletişime geçebilirsiniz.




  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    Merhaba isterse 20 yıl saklasınlar sıkıntı yok. Verilerimiz zaten her yere yayılmış. Uygulamada şöyle yazıyor "Kredi kartınız pasif konumdadır. Kullanıma açmak için tıklayınız."
    Kapalı veya tamamen iptal olmuş bir kart tekrar açılmayacağını böyle bir durumun söz konusu olmadığını biliriz. Bahsettiğim şekilde olmadığı için kartın açılıp işleme girmesi bile söz konusu.

    Yine konuyu detaylandırırsak Kuveyttürk'de iptal ettiğim kartları da görebiliyorum uygulamada. Hiçbir şekilde tekrar geri açılması söz konusu olmayıp kapalı kartlar olarak duruyor. Yani bankanın bunu sisteminde saklaması benim için problem değil. Sadece temiz iş yapsınlar istiyorum.
  • Antinatalizm A kullanıcısına yanıt
    Şimdi anladım hocam, kullanıma açabilme kısmını bilmiyordum eğer öyleyse o kart kapanmamış gibi bir şey, sadece dondurulmuş gibi duruyor. Çünkü mesela az önce örnek verdiğim Garanti'de kartı geri açmak mümkün değil.
  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    Öyle. Şimdi bu konuyu okuyan Özel bankalar şöyle diyecek. BDDK, pasif kredi kartını sorun etmiyormuş. Biz de milletin kredi kartını tamamen iptal etmeyelim o zaman. Şikayet ettiler mi kredi kartın bulunmuyor diyelim. Ufak bir işlemde kart tekrar aktif olur. Ve bu işten kazançlı çıkarız der.
    Yanlış yanlışı doğurur. Durum bu şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antinatalizm -- 12 Ekim 2022; 22:9:55 >
  • Akbank kredi kartı rezaletinden sonra 5000 TL limitli kartım için iptal talebinde bulundum birkaç güne kapanacakmış. Bonus flexi karta başvurdum onlar da 3000 TL limit tanımlamışlar Akbank kredi kartı iptalinden sonra limit boşluğu ne zaman sisteme düşer flexi kartın limitini yükseltmek istiyorum çünkü bilginiz var mı?
  • 1 hafta sonra e-Devlet üzerinden risk raporu alıp kontrol edebilirsiniz.

  • metin0 kullanıcısına yanıt
    Taksitlerim bitmedi henüz bu durumda limitim yine sıfırlanır mı yoksa kartın borcu bittikten sonra mı sıfırlanır?
  • aralık 2021de Halkbank ile tüm hesap ve paraf kredi kartı ilişkimi kıytırık kart aidatı alma inatları nedenli tamamen iptal ettim


    ama her ay en az 1 kere halkbank beni arıyor


    hatta geçen hafta yastık altındaki altınlarını getir bankaya dedi


    oysaki halkbankta hesabım da yok sildirdim


    yastık altında altın mı? yahu bunlar herkesi Reza Sarraf sanıyor!



    tavsiyem Halkbankla ve paraf kredi kartıyla ilişkinizi kesin onlar 10 sene saklar dururlar muhatab olmayın

  • vitriol kullanıcısına yanıt
    Devlet bankaları arasında en kötüsü diyebiliriz.
  • Kart borcu bittikten sonra sıfırlanır.

  • Paraf kart nasıldır.?
  • Teknolojikadam07 kullanıcısına yanıt

    kampanya olarak az hocam.

    puan vs kazanmak için bakıyorsanız. garanti,ykb, iş e bakabilrsiniz. ykb world eko da aidat yok, tüm kampanyalara dahil.

  • AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt
    Hocam normalde kredi kartı kullanma taraftarı değilim fakat bazen gerekiyor. Ailemde qnb finansbank fix kart (aidatsız) ve ziraat combo kartlar mevcut.

    Genel itibariyle giyim, market sektörü gibi şu üç karttan hangisini önerirsin.

    Axess,bonus ve world. Ayrıca garanti veya teb bonus farklı mıdır.?

    Teşekkürler.
  • Teknolojikadam07 kullanıcısına yanıt

    enflasyon olan yerde kredi kartı büyük fayda sağlar, tabi doğru kullanıldığı takdirde.


    cardfinans go başvuru ekranında ücretsiz aidat olması için teklif sunuyor hocam. onu da bir deneyin. bazılarına direk aidatsızlık, bazılarına şubeye 10kereden az gidin, bazularına da harcama hedefi sunuyor. aynı zamanda enpara kk da alabilrsiniz, doğalgaz,elektrik 6taksit yapılabilir.


    axess 308tl aidat alıyor. oran olarak maalsef iyi değil. onu elerim. ama hesap kartını alabilirsiniz ona özel kampanyalar oluyor. bu ay bana market 150/20 geldi mesela.


    teb de eskisi gibi iyi kampanya olmuyor.


    world eko da aidat yok dediğim gibi. kampanya olarak iyi


    online market alışverişi fazla yapıyorsanız garanti bonus en iyisi. 210tl civarı aidatı var. kart kapatmama sözüne bonus teklifi oluyor. bana 9 ay kapatmamaya 90tl verdi mesela.


    ön ödemeli kartlardan paycell kart da öneririm

  • AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt
    Açıkcası giyim sektöründe çoğu üye iş yeriyle anlaşması olan kartlar bakıyorum. Mesela taksit seçenekleri fazla olan. Market alışverişi genelde online ve fiziki olarak getir, trendyol, migros, macrocenter falan oluyor.

    Ziraat combo çoğu yerde taksit yok ama mobil bankacılıktan sonradan taksitlendirme oluyor.

    Aidatsız kartlar diğerlerine göre açıkcası avantaj ve kampanya olarak daha az seçenek sunuyor. Evet cardfinans go görmüştüm.
  • Teknolojikadam07 kullanıcısına yanıt

    üye iş yeri en geniş olan bonustur hocam. garanti migros,macro ya özel kampanyası oluyor. bu ay 2 kere 500 tl harcamaya 80tl bonus veriyordu. geçen ay 100 vermişti, bu ay düşmüş.



    cardfinans da internet alışverişine 3 taksit kampanyası var. 250-100tl arası otomatik 3 taksit yapıyor. cardfinans go da her ay 4işlem toplam 3bine kadar ek 3 taksit. toplam 4 işlem 6taksit toplam 3bintl ye kadar oluyor. enpara ile ortak limit kullanır. enpara da 3işlem 3bine kadar 6taksit yapar. sektöre göre taksit sayısı değişebilir. örneğin giyim 6 taksit yapılır


    bu arada axess de market paketi var. ayda 12.90a market alışveişlerine %5 indirim yapıyor. ayda max 50tl indiirm şeklinde. ilk yıl aidat yok, şuan ilk defa axess alana her 1000e 200tl toplam 1000tl chip para kampanyası var.

  • AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt
    Cardfinans direkt eleyelim zaten var. Fix kart aidat yok fakat ek paketler ile şuan 3 ay ücretsiz kullanıyorum. Artı taksit ve düzenli taksit kampanyası var. O yüzden cardfinans go almaya gerek yok. Enpara da eleyelim evet ortak limit kullanıyor. Başvuru yapmıştım işlemler çok uzadı ve iptal ettim.

    Şimdi 2 kart ele alacak olursak axess yanına world mü bonus mu önerirsin hocam.? Bonus yelpazesi geniş fakat eskisi gibi puan vermediğini söylüyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.