Şimdi Ara

Kredi Kartı Asgari Tutar Nasıl Hesaplanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
18.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kredi kartındaki asgari ödeme tutarı borca göre nasıl hesaplanıyor ? O ayki borca mı bağlı yoksa toplam borca mı ?

ve 3 ay üst üste ödenmediği durumda mı yasal işlem başlıyor yoksa 2 ay mı ? Ben 2 ay ödemedim(2.ödeme tarihi daha yenice geçti) ama beklediğim para elime geçti yarın gidip asgaride ne yazıyorsa yatıracağım sonraki aya da tüm borcu kapatıcam acaba yasal işlem bana da uygulanır mı ? (Sicile işleme belli bir süre kart alamama durumu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 10 Temmuz 2012; 1:29:44 >

• Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından, 17.12.2010 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Banka Kartları ve Kredi Kartları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik ile asgari ödeme tutar oranları %25 ile %40 arasında olacak şekilde değiştirilmiştir. Kart hamilinin hangi yüzdelik dilime dahil olacağı ise, yine aynı Yönetmelik'te belirlenmiştir. Varsa hesap özeti döneminde limiti aşan tutar, bir önceki dönemden devreden asgari bakiye ve ekstra limit, taksitli nakit avans taksitli borç transferi kullanılarak yapılan harcamaların taksit tutarları, varsa Axess Tüketici Kredisi taksit tutarları eklenerak hesaplanır.
    Kaynak:http://www.akbank.com/bize-ulasin/sss/kredi-kartlari/ekstreler.aspx

• Baktım da soruma tam cevap alamadım hocam
  • 0-4999 TL için asgari ödeme o ayki borcun yüzde %22'sidir. O ayki hesap özetinin %22'si asgarisidir, toplam borcun değil. Taksitli alışverişlerin yine ödeme vadesi geldiğinde ekstrene yansımaya devam eder.

Yani o ayki harcamalarının toplam bakiyesinin asgarisini ödemen beklenir. Tabi önceki aylardan bakiye bırakmamışsan...
  • Ayrıca her ödenmemiş ya da gecikmeli ödemen KKB'ye bildirilir. Bu da kredilibiletini etkiler. 90 gün gecikmeli alacağın sonu idari takiptir. Avukata verilmezsin ancak sistemde fişlendiğin için ileriki dönemlerde başka bankalar size kredi ve kredi kartı vermek istemeyecektir. ( En az 5 yıl) Tabi bazı bankalar idari takibi pas geçip direk yasal takibe de başvurabilmektedir. Bu şekilde yargı sürecine girmiş olacaksınız. O yüzden en azından asgarisini ödemeniz kendi itibar ve sıhhatiniz için bizzat sağlıklı olur. 90 gün gecikmeye hiç bir banka hoş gözle bakmaz. İkinci dönem aksatmayı bile yapmayın.
  • Bugün gittim bankamatige asgari tutari yatirmak icin. Asgari tutarda 70 tl yaziyodu e gecen ay da 70tl idi anlamadm ustelik bnm odeme tarihim her ayin 6 siydi orda son odeme tarihinde 17si yaziyo. Asgariyi yatirdim borc sorgulama dedim toplam borc -110 tl asgari borc 0 tl dedi, simdi ben bu aylik yükümlulukten ciktim mi ?

Ayin 6 si olan son odeme tarihim neden 17 si olarak görünüyor ? 17si baska bir odeme tarihi mi bilgisi olan varsa lutfen yardimci olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 liralık borcun varsa asgari ödeme 40 lira. yani %40'ını ödemek zorundasın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kredi kartı limitiniz kaç bin
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

100 liralık borcun varsa asgari ödeme 40 lira. yani %40'ını ödemek zorundasın.

En son attigimin mesajla ilgili bi bilgin var mi hocam peki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

100 liralık borcun varsa asgari ödeme 40 lira. yani %40'ını ödemek zorundasın.

En son attigimin mesajla ilgili bi bilgin var mi hocam peki ?

Ayın 6sı hesap kesim tarihin olabilir. Son ödeme tarihin ise hesap kesim tarihinden 10 gün sonradır. Yani 17si senin son ödeme tarihin..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.