Şimdi Ara

kredi çekip araba almak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
7.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araba almak istiyorum, bekarım, hayatımı rahat geçindirecek maaş da alıyorum. Şu an kira, öğrenim kredisi vs bir miktar giderim var. Evim merkezi yerde, metro vs her şey dibimde, iş yerimin de servisi var. Yani araç benim için ihtiyaç değil lüks olacak. Şimdi araba alsam kredi çekeceğim, hesapladım. Kredi min aylık 1000, sigorta+ kasko+ bakım, vergi, yakıt vs aylık ortalama= 300-400 civarı. Yani birden aylık 1400 lira masraf.
    bir yandan da düşünüyorum bu kadar masraf yapıp kendimi strese sokacağıma her ey kenara 2 çeyrek altın atarım ve ekstradan yurt dışı için para biriktirip gezerim.

Sizin düşünceleriniz nelerdir?

• Senin için ayda 1-2 gün zevkine araba kiralamak daha mantıklı duruyor anlattığına göre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krediyle araba almak mantıklı. Neden mantıklı? Kredi çekersen mecburen ödemek zorunda kalacaksın ve bu kredi bir bakıma senin kısmen yatırımın ve birikimin olacak.

100 bin liralık araç alacaksan en az 25-30 bin peşinatın olmalı. Kredi seni zorunlu olmayan harcamalarından uzaklaştıracak yani boş yere harcama yapmayacaksın.

Kredi çekerek tam 3 tane araba aldım yıl yıl krediyi devir ederek farklı farklı arabam oldu. 2012 de 0.69 oranla vdf den 36 ay kredili 2.el araç aldım yaklaşık 1 yıl binip yine aynı yerden farklı bir araba aldım tabi eskisini satarak krediyi de yeni aldığım araca devir ettim sadece devir ücreti ödedim bak bir yıl geçti faizim artmadı kredi tahsis ücreti ödemedim.

Böyle böyle 3.aracıma biniyorum şuan 5 yıl oldu 20 binle giriştim bu işe şuan aracım 93 bin. Yani kısaca 5 yılda 70 bin biriktirmiş oldum.

• Araba gerçekten ihtiyaç değilmiş gibi gözüküyor. O zaman. boşa masraf olur.

Git yurtdışına gez gör. Hatta para kalırsa yurticini de gez. Birikim yap. Araba artık gerçekten ihtiyaç değilse çok büyük luks.

• Kredi öderken zorlanmayacaksanız mantıklı.Zaten fiyatlar sürekli artıyor.
  • Otomobil kullanmak zevklidir. Ama cepte kocaman bir delik açtığıda gerçek.

Acil ihtiyacın yoksa her ay 1,5-2 cumhuriyet altını almayı hedefle. Bana dua edersin.

Ufukta evlilik filan varsa evlenirken inanılmaz iyi oluyor. Ama kimseye söyleme borç isterler. Ben akrabaları borç istemesinler diye kendi parasının üstüne ilave borçlanıp araba alanlar biliyorum.

• krediyle al daha iyi aracın olsun, zaten fiyatlar sürekli artıyor faizi kadar eder kredi bitene kadar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zx6r

Krediyle araba almak mantıklı. Neden mantıklı? Kredi çekersen mecburen ödemek zorunda kalacaksın ve bu kredi bir bakıma senin kısmen yatırımın ve birikimin olacak.

100 bin liralık araç alacaksan en az 25-30 bin peşinatın olmalı. Kredi seni zorunlu olmayan harcamalarından uzaklaştıracak yani boş yere harcama yapmayacaksın.

Kredi çekerek tam 3 tane araba aldım yıl yıl krediyi devir ederek farklı farklı arabam oldu. 2012 de 0.69 oranla vdf den 36 ay kredili 2.el araç aldım yaklaşık 1 yıl binip yine aynı yerden farklı bir araba aldım tabi eskisini satarak krediyi de yeni aldığım araca devir ettim sadece devir ücreti ödedim bak bir yıl geçti faizim artmadı kredi tahsis ücreti ödemedim.

Böyle böyle 3.aracıma biniyorum şuan 5 yıl oldu 20 binle giriştim bu işe şuan aracım 93 bin. Yani kısaca 5 yılda 70 bin biriktirmiş oldum.

hocam şu da var. Ben zaten para biriktirebilen bir insanım. Yani kredi ödemiş gibi kenara para atıp ya da altın altın alıp paramın değer kazanması daha mantıklı geliyor. Ama araba alınca değer kaybedecek ve sürekli masrafı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Glorious_

quote:

Krediyle araba almak mantıklı. Neden mantıklı? Kredi çekersen mecburen ödemek zorunda kalacaksın ve bu kredi bir bakıma senin kısmen yatırımın ve birikimin olacak.

hocam şu da var. Ben zaten para biriktirebilen bir insanım. Yani kredi ödemiş gibi kenara para atıp ya da altın altın alıp paramın değer kazanması daha mantıklı geliyor. Ama araba alınca değer kaybedecek ve sürekli masrafı var.

Sen kendi konunu çürüttün şimdi. Laf olsun diyemi açtınız bu konuyu.

• Kredi miktarını az çekecekseniz alınabilir yoksa bayağı bir faiz ödenir. Bu hem paranızı değersiz kılar hem de araba gün geçtikçe değersizleşiyor. Bir de masrafları cabası.
  • _Glorious_ _ kullanıcısına yanıt
    Sürekli ne masrafı olacak bana onu söyle? Hiç benzin koymam diyorsan git bisiklete bin. Yetkili servise bakımdan bakıma gidiyorum onun haricinde bir de benzine para gidiyor daha da bir kuruş masrafım yok. Tabi arabayı düzgün kullanmak çok Önemli.

Kendi kendine para biriktirebiliyorsan bu durum çok iyi. Peşinat verirsin ödemelerin kolaylaşır. Tutulan bir model alırsan değer kaybın olmaz en azından aldığın fiyata satarsın. Ülkedeki mantık 2.el araçtan kar etmek olunca herkes böyle düşünüyor.

• bence gereksiz masraf.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

quote:

Orijinalden alıntı: _Glorious_

quote:

Sen kendi konunu çürüttün şimdi. Laf olsun diyemi açtınız bu konuyu.

kararsızım, net karar vermek için

• Toplu taşımada veya günlük hayatında keşke arabam olsaydı dediğin şeyler oluyor mu? Eğer çok nadir diyorsan uğraşma...

Araban varsa çok zeki beş para etmez tipler sana yolunacak kaz gözüyle bakıyor...

Kural tanımaz, kuralları çiğneyerek zeki olduğunu sananlar yüzünden trafikte sinir stres oluyorsun. Servisle işe gitmediğim günler bunu fark ettim. Servisle gittiğim günler takıyorum kulaklığı kafam rahat... Bu ülkede ihtiyacın olmadığı sürece araba almamak daha mantıklı. Kurallara uymadığı için tartıştığın ayı silah çeker vurur pisi pisine ölürsün. Kamyonu go kart gibi kullanır sürdüğün arabayı altına alır ezilir ölürsün.. Bunlar sıradan şeyler Türkiyede. Bana abartıyorsun diyenlere sorarım, korna çalıp uyarmadığınız bir gün var mı trafikte?

Öte yandan park halinde biri gelir çarpar. Kapı açarken bencil pislik oldukları için çizerler göçertirler. Sokak kamu malı olduğu halde boş bulduğun yere koyarsan sileceğini kaldırırlar, koparırlar aynanı kırarlar, araca pislik atarlar, yumurta atarlar. onu geçtim biri sırf canı sıkıldığı için kundaklar...

geçici iş sebebiyle yurtdışına geldim. yakında döneceğim imkan buldukça buraları gezdim. Biriktir paranı, önceden planla ekonomik olacak şekilde yurtdışına tatile gel.

Al sana bir iki yer:
    1. Brugge - Belçika (Waffle ve çikolata yemeden olmaz )
    2. Cochem - Almanya (Trier, Eltz kalesi, Cochem ve kalesi, hazır bunlara yakın Nurburgring'e de ugrarsın)
    3. Chamonix - Fransa (Alpler - Beyaz Dağ, Mont-Blanc) Hatta Lac Léman(Cenevre gölü) çevresiyle birlikte gezersen daha keyifli olur.
    4. Amsterdam - Hollanda (Red light district, ücretsiz şehir turları bulabilirsin internette, kurabiye kek olayına girmiyorum )

Gidemediğim yerler var ancak gezip gördüğüm en çok sevdiğim yerler buraları.

İmkan olursa gideceğim diğer yerler:
    Prag - Çek
    Roma - Pisa - Milano - İtalya
    Lviv - Ukrayna

Biraz japonca öğrenip Japonya'da araba kültürünü görebileceğim yerlere gitmek

Arabam olduğu halde arada tek başıma gideceğim yerlere otopark, trafik gibi dertlerden ötürü toplu taşıma ile gidiyorum. Bazen metro ile arabadan daha erken varıyorum gideceğim yere.

Evlenildiğinde çoluk cocuk varken şart da bekarken merkezi bir yerde yaşayıp araca ihtiyac duymuyorsan bulaşmamak lazım pek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 21 Ağustos 2017; 9:57:41 >

• büyük faiz farkı ödeyeceğin kredilerle mantıklı değil tabiki.
    ayrıca araç dediğin şey pek çok ek masraf kalemi ile birlikte geliyor,sizde saymışsınız.
  • Paranı biriktire biriktire parana göre araba al 20 bin biriktirip ilk arabanı alıp onun üzerine koyarak devam edebilirsin.
  • memleketin %85 i ev araba tarzı şeyleri kredi ile alıyor, almak zorunda kalıyor. Bazen borçlanmadan birşey sahibi olamıyorsun çünkü bu memlekette, kendine güveniyorsan olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 nisan ayinda 50000 tl ye araba aldım. 30 pesin 20 si kredi. Kredi faizi 4000 tl 24 ay.

Şimdi ben dur para biriktiriyim 2 sene sonra alayım deseydim şu an evet 20 lira biriktirmiştim fakat alacağım arabaya 15 bin lira zam gelmiş. E nooldu yine kredi çekecektim iyiki o zaman almışım.

Yani dicem o ki ülkede hiçbirseyin fiyatı yerinde durmuyor. Enflasyon hesabı neye göre yapılıyor bilmiyorum ama reel sektör çok fena fiyatları yükseltiyor.

• Cok mantik disi bir hareket olur ben hayatta yapmazdim boyle birsey

Bekarsin ve arac lazim degil

1000 lira kredi

aylik 200-300 mazot(benzin) parasi

Bakim - mtv - sigorta - kaskoy yilda 3000 lira gidecek en az

Bunlara bosa para harcayacagina kredi cek faize koy yada

Her ay bir kenara atip altin-euro-dolar-turklirasi sepeti yap

Ilerde lazim olur elbet

• Sadece araba olsa tamamda. Kullanmayacağın bir araç için ekstradan kasko, sigorta, bakım vs giderler ödeyeceksin. Yattığı yerden sabit giderleri var. Ve aylık olarak nerdeyse 300 liraya denk gelir. Altın filan birşey al her ay. Arabaya ihtiyacın olduğunda kiralarsın olur biter.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.