Merhaba. 2000 model Megane 1 Coupe 1.6 16v aracım yolda giderken 5. vitese geçmemeye başladı. Bazen şansa bağlı olarak geçişi yapıyor ama çoğu zaman takılıyor ve aracı durdurup biraz bekledikten sonra durur haldeyken tekrar 5'e takabilmeye başlıyorum, yola çıkınca bir müddet 5. vitese geçiyor ama sonra tekrar takılmaya ve geçmemeye başlıyor. Genel olarak vites hissiyatı da bi garipleşti eskisi gibi tık tık geçmiyor gibi hissediyorum. Muhtemel sorunlar neler olabilir? Eğer şanzıman revizyonu gerekiyorsa bu model araç için ortalama fiyat ne olabilir sizce? Çok tecrübeli olmadığım için önce DH'ye sorayım dedim < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi William the Conqueror -- 10 Eylül 2023; 11:34:15 > |
Araç 5. vitese geçmiyor (kazıklanmamak için ilk DH'ye soruyorum)

-
-
5. vites senkromeçinde sorun olabilir.
-
Senkromeç olabilir hocam…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Her halükarda şanzıman inecek, arkadaşlar yazmış zaten muhtemel arızayı, en son arkadaşın araca komple burçlar yağ vs değişti, 6 diye başladılar 10 a kadar gitti masraf. En temizi bir kaç yer gezip fiyat almak. ustadan ustaya çok değişiyor.
En son Esenyurt tarafında egzoz işim oldu 1 tanesi 4 bin fiyat verdi, diğeri 300 e yaptı.
-
Araba belki 4 vitestir. Bir arkadaşın başına gelmişti. Reno bir aracı vardı, 5'e geçmiyor diye ustaya götürmüştü. Meğer aracı 4 ileriymiş.
-
Zaman zaman geçiyor demiş arkadaş .Okumadın mı?
-
Dalga geçiyosun heralde? 4 vites megane yok. Şahin’in çok eski modelleri 4 vites. Benim 98 şahin bile 5 vitesti
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hangi tamirci hocam? aklımızda bulunsun
-
bende de aynı sorun var. bazen 3. vitese geçmiyor. Sadece hareket halinde iken yapıyor.
siz çözdünüz mü sorununuzu?
-
META EGZOZ diye bir yer, bu arada işlemi burada yaptırdım fakat memnun kalmadım.
w204 egzoz başları için 3500 e anlaştık. Aynı işlemi farklı araca 300 e yaptırdım. Kazıklanmak bizim işimiz.
Şu anda sanırım orta egzozun oradan kaçak var arada pırpır ediyor, ama lokasyona çok uzak olduğum için gidemedim. Vakit daha değerliydi o anda benim için. Yani tekrardan egzozcuya gidip komple söktürüp tek tek kontrol edilecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merdomable -- 22 Eylül 2023; 8:53:31 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X