Şimdi Ara

KPSS 2014 ÖNLİSANS SINAVINA GİRECEKLERİN BİLGİ PAYLAŞIM PLATFORMU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
3
Favori
20.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  KPSS 2014 ÖNLİSANS SINAVINA GİRECEKLERİN BİLGİ PAYLAŞIM PLATFORMU

Bu konu başlığı adı altında hangi kaynaklardan yararlanmak, seçimi, konu değişiklikleri vs.. gibi bilgilerimizi paylaşalım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lasguard -- 27 Ağustos 2013; 11:42:32 >

• konu anlatım olarak ihtiyaç,yediiklim,fem ve yargı kullanıcam büyük ihtimal. Soru bankaları,denemeler ve yaprak testleri her yayından alabilirim ondan bi ayrımım yok. Önce bi konuları bitireyimde. Matematiğe ygs kitaplarından çalışıyorum zaten, kpss kitapları çöp gibi anlatıyor.

Genel kültürde ayrıyetten datanın tarih,coğrafya ve vatandaşlık kitaplarını alıcam. Hepsinden tek tek satılıyor. Data çok iyi anlatıyor genel kültürü.
  • Peki görsel setler hakkında bilgi paylaşımında bulunmak isteyen tavsiye gibi?
  • ihtiyacın 2012 kpss anlatım setleri var internette bulabilirsin, torrent sitelerinde de var. 2013'de eklenmiş olabilir bakmak lazım.
  • Müfredatta konular filaan degismis diyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lisans için değişti önlisans için ösym'den açıkmala yapılmadan kimse birşey diyemez. O yazanlar dedikodu ve kendi görüşlerini yazıyor. Lisans'ta dğişiklik yapıldı diye önlisansta da olacak diyorlar, dedikodu yani. Kafa karışıklığından başka birşey değil. Müfredat dediğin nedir zaten belli başlı konular var, geçen seneki yenilenmiş müfredatın çoğu aynı zaten, sadece ufak eklemeler ve değişiklikler yapılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felipemassa -- 28 Ağustos 2013; 14:22:12 >
  • Hiçbir bilgim yok bu konularda. Bir arkadaşımla konuşurken laf arasında geçti, ben de sizlere sorayım dedim Bu sene 2. sınıfı okuyacağım, 4 yıllık bir bölüm okuyorum ve birinci öğretimim.

• İlk 2 seneyi bitirdiğimde önlisans mezunu sayılır mıyım?
    • Amacım, okuduğum üniversitede çalışmak olacak, üniversitem ders saatlerime göre düzenlemeler yapar mı? (Belki buna benzer bir tecrübeniz vardır)
    • Eğer evetse, aynı şehirde farklı bir üniversiteye başvursam, onlar bu tarz düzenlemeler yapar mı?

Şimdilik bu kadar, şimdiden teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilk iki seneyi bitirdiğinde istersen önlisans olarak mezun olma hakkın var, tabi 4 yıllık bölüm varken bitirmeni tavsiye ederim. KPSS olarak değerlendirmeyeceksin herhalde. KPSS olarak düşüneceksen bazen önlisans mezunu olduğunda bölüm ismi yazmayınca problemler çıkıyor o açıdan iyi araştırman lazım.

Ders saatlerine düzenlemeyi ne açıdan soruyorsun anlamadım, önlisans mezunu olup 4 yıllık lisans okumaya devam etmeyi düşünüyorsun sanırım. Buradan onu anladım. Önlisans mezunu olarak ayrılırsan sonra devam edemiyorsun. Eğer öyle olsaydı herkes bir tanede önlisans diploması alırdı yanında joker olarak
  • @felipemassa Cevabın için teşekkür ederim hocam, 4 yıllık okumaya devam etmek istiyorum evet. Diplomayı teslim etmem gerekiyor anladığım kadarıyla KPSS-Önlisans ile bir yere başvururken.

Aslında bu sene hem LYS'ye hem KPSS'ye tekrar girmeyi düşünüyorum. Bölümümü değiştirip, yine kendi üniversitemdeki alanıma yakın ama daha saygın bir bölümü yazmayı düşünüyordum. Şöyle de bir şey var, şuanki bölümümün taban puanı çok düşük, eğer oluyorsa 2. yılı tamamladıktan sonra tekrar LYS'ye girerek aynı bölümü kesinlikle çok rahat bir şekilde kazanırım. Aldığım dersleri de saydırabilirim bildiğim kadarıyla.
  • Görsel set almayı düşünen var mı?
  • Bende 2 yıllık muhasebe mezunuyum KPSS ön lisans ve DGS sınavlarına hazırlanıcam hakkımızda hayırlısı.
  • Bende bu yıl hem üniversite hem ön lisans KPSS çalışmalarımı beraber götüreceğim. Bu konu birbirimize yardımcı olacaktır inşallah 2014 yayınları çıktı mı acaba?

• Bu sene ben de önlisanstan giricem. Hangi yayının konu anlatımını önerirsiniz?
  • @newells

2014 yayınları 1 hafta önce yeni yeni çıkmaya başladı ve yavaş yavaş yayılıyorlar. İhtiyaç,yargı,data ve murat çıkarmış durumda. Fem akademi, uzman kariyer ve yediiklimi ise bekliyoruz. Dershane zamanına göre çıkarmaları gerektiğinden eli kulağındadır.

@Barış
    İhtiyaç,yediiklim ve fem akademi en iyi yayınlardır Data'da genel kültürde en iyisidir. Arkadaşım 2012'de bu yayınları ana kaynak olarak kullandı ve 93 küsür puan aldı. Bende 4 yayın almayı planlıyorum konu anlatım olarak. Soru bankalarını da daha fazla yayından alacağım, soru olarak çeşitlilikler önemli. Yargı konu anlatımını kimse beğenmiyor, geçen senede kötüydü bende hala duruyor, bu sene her dersi tek tek olarak çıkarmışlar daha iyi anlatmış olabilirler mi diye şüpheye düştüm.

Benim ana kaynaklarım. İhtiyaç, yediiklim, fem, data tek satılan kitapları olacak olacak yanında yargı veya uzman kariyer alıcam yargı hakkında gelen yorumlara göre hareket edicem. Yada kitapçıda gidip göz gezdirip düzelme varmı anlayacaz.

Datayı dediğim gibi genel kültür için kullanıcam. Çok iyi ve ayrıntılı anlatıyor. Tarih,coğrafya ve vatandaşlıkta en iyisidir. İhtiyaçta fena sayılmaz genel kültürde. Yediiklimin coğrafyası iyidir.

Genel yetenekte yani türkçe ve matematikte ygs kaynklarıyla beraber götürmeni tavsiye ederim. Türkçe ve matematik anlatımları kpss kitaplarında hiç iyi değil ve çok basit anlatıyorlar. Yüzeysel geçiyorlar diyelim.

herkese iyi çalışmalar.

• Sağolun hocam değerli bilgileriniz için. Ben 6 ayda konuları bitirip ardından ağırlıklı bir çalışma ile deneme çözeceğim. Denemelerin yanında küçük konu tekrarları ile pekiştirme yapacağım. Artı olarak sadece sınavlarına girmeyi düşündüğünüz dershane var mıdır?

• ben dershaneye gitmeyeceğim matematik sıkıntım yok rahatça çözüyorum. Geçen sene sınava deneme için girmiştim genel yetenek yaptım ama genel kültür hiç çalışmamıştım. Bu sene öyle bi gaza geldim çalışıyoruz. Arkadaşımda dershaneye gitmeden 93,6 aldı. Yaz aylarında hızlandırılmış kurslara girdi ara sıra, birde denemelere girdi. Bende böyle düşünüyorum. Mayısa kadar konuları bitirip sonra soru çözümleri ve denemelere odaklanacam. Konu testlerinden önce zaten konuları ufak bi göz gezdiriyorum tekrar niyetinde iyice kalıyor aklımda.

Dershane denemeleri olarak ihtiyaç, yargı ve fem düşünüyorum. Hangisi açıktan alırsa artık, hepsi alırsa ve tarihler çakışmazsa hepsine girerim. Zaten dershane denemeleri hariç tüm bu yayınların denemelerini alıp evde zamanlı denemede yapacağım. Beyaz kalem denemeleri kasıyor diyorlar bu yayından da almayı düşünüyorum. Dediğim gibi soru olarak tüm yayınlara açığım, bu konuda bir sürü yayından alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felipemassa -- 31 Ağustos 2013; 20:24:49 >

• arkadaşlar 80 doğumluyum yani bu sene girersem son şansım olacak bu sınav
    en son 2003 te girmiştim araya baya zaman girdi haliyle şansımı denemek istiyorum
    genel olarak hangi kaynaktan çalışmaya başlamalıyım ihtiyacın seti ve uzman kariyerin konu anlatım setini almaya karar verdim genelde bu 2 yayından bahsedilmiş bunlar yeterli olurmu acaba tabiki bunlara ek olarak bol bol deneme soru bankası almayı düşünüyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendin için son şans olarak mı görüyorsun, yaş sınırı kaldırıldı. Olmazsa bir daha girebilirsin 2 sene sonra tabi şimdi halledersen daha iyi.

Yukarıda kaynaklarımı ve neler yapacağımı yüzeysel olarak yazdım. İhtiyaç,yediiklim,fem akademi ve genel kültür için data iyidir. Uzman kariyer'in konu anlatımlısını hiç görmedim ama iyi diyenler var. Bu sene için aklımda var aslında o da, bir çıksın yorumları bekliyorum.

Soru bankaları, yaprak testler ve denemeleri için yine aynı yayınlar olmak üzere alabildiğin kadar fazla yayından alıp farklı tiplerde soruları çözmen yararınadır. Bu konuda kendine sınır belirleme, tek sınırın bu kaynakları alabilecek bütçen olsun

• ya son şans dediğim a grubu için eğer gözüm keserse maliye hukuk iktisat vs konu kitaplarınada çalışıp o puan türlerinide almak 80 85 alabilirsem belki uzmanlık denetmenlik vs tuttururuz
    bu alan dersleri içinde yine aynı kaynaklarımı tavsiye edersiniz
    zaten ticaretle uğraşıyorum ama stress ve belirsizlik ömrü yiyor tabiki iyi maaşlı bir işte fena olmaz

• alan için hiç bir bilgim yok ama kaliteli kpss kaynakları bu yayınlardır. A gruplarına daha çok özen gösteriyorlar o nedenle kaynak açısından bi farklılık olmaz. Yine bu kaynaklar iyidir. KPSS'de ana yayın evleri ihtiyaç,yediiklim,yargı,uzman kariyer, fem akademi, data. Herkes konu anlatım ve soru bankaları olarak bu temel yayınlar arasından bir veya birkaçını alarak hazırlanıyor.

Yaprak testler ve denemeler açısından farklı farklı yayınlarda var onlarıda alıp soru hazinesini geliştirebilirsin. Soru bankaları ve denemeler alabildiğin kadar çok yayından alınmalı bence.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.