Şimdi Ara

köyde internet hızı nasıldır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
7.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskiden adı köy olarak geçen ve 2 sene önce adı mahalleye çevirilen aşağı yukarı 100 kişilik nüfusu olan bi yerleşim biriminde bağ ev yaptırdık. İnternet lazım oluyor. Ancak ttnet direği siz çekin diyor buda 3-4 bin tutar heralde. Burda köyde net kullanan yok ama bizden bi önceki köyde turkcell süperonline gördüm. Hızı fibermidir ? Ve bizim köyden çektiriceğim internetin hızı kötümü olur bana en az 4 mbps falan lazm. Sizce ne yapmalıyım. Ttnet hiç destek olmuyor. Diğer internet servis sağlayıcı firmalar ile görüşmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: adas16

Eskiden adı köy olarak geçen ve 2 sene önce adı mahalleye çevirilen aşağı yukarı 100 kişilik nüfusu olan bi yerleşim biriminde bağ ev yaptırdık. İnternet lazım oluyor. Ancak ttnet direği siz çekin diyor buda 3-4 bin tutar heralde. Burda köyde net kullanan yok ama bizden bi önceki köyde turkcell süperonline gördüm. Hızı fibermidir ? Ve bizim köyden çektiriceğim internetin hızı kötümü olur bana en az 4 mbps falan lazm. Sizce ne yapmalıyım. Ttnet hiç destek olmuyor. Diğer internet servis sağlayıcı firmalar ile görüşmedim.

ttnet ile değil turk telekomla görüşceksiniz ttnet yardımcı olamaz zaten
  • adas16 A kullanıcısına yanıt
    türk telekoma gidin dilekçe verin bi kaç kişi imza toplayın filan...
  • Telefon hattı yok mu köyde
  • 1986 dan beri her köyde telefon var 2019 da her yer fiber olcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemo48 -- 18 Ağustos 2016; 18:58:55 >
  • 2019'da her meskende fiber mi olacakmış :)
    yıl 2016 ve telekom aylardır istanbul'daki evime telefon kablosu çekmeyi beceremiyor. bunu kim dediyse biraz uçmuş bence...

mahallenizin bağlı olduğu semtteki telekom müdürlüğüne dilekçe vermeniz gerekiyor. kabloyu kendiniz çekmeye kalkmayın. eğer size telekom müdürlüğünden de kabloyu kendiniz çekin gibi bir dönüş yapılırsa BTK üzerinden şikayette bulunun. alt yapıyı kendiniz değil turk telekom sağlamak zorunda, sonra başınız ağrımasın.

hız konusuna gelince de şehir içinde adsl hızınız neyse orada da o olacaktır. yeni hat döşeneceğinden dolayı 16mbps'yi görür diye düşünüyorum. ama merak etmeyin 4mbps'den aşağı olmayacaktır.
  • Köyün konumu önemli.radyolink dediğimiz turktelekomun baz istasyonu nerede ona bakılması lazım. Bende köy altı yerleşim yerindeyim. 4 km yerleşim yerine uzaklık alınabilir hız 12mbit ben günlük int kullandığım için 1 mbit sıkıntısız kullanıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eskiden direğide kabloyuda Türk telekom çekerdi. Şimdi öger telekom milleti düdüklüyor resmen.
    O kadar para verene kadar 3G varsa 3G ile idare edin derim. Sinyal zayıfsa harici anten destekli multivınn cihazlar var (kablosuz dağıtım yapan), ona uygun anten bulup anteni taktınız mı iyicene yerleştirdiniz mi idare eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo48

1986 dan beri her köyde telefon var 2019 da her yer fiber olcak

Buna inandin mi gercekten

2019 da heryer fiber

2023'dur o 2019 olsa duramazdin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo48

1986 dan beri her köyde telefon var 2019 da her yer fiber olcak

Yok öyle bi dünya 2030 filan rahat. Biz şuan ülke olarak 3 mbit internet kullanıyoruz fiber gelse ne olucak.

• muartlıya çerkezköyün fiber olmayan yerlere fiber altyapısı olmayan yere dösüyorlar yanlız ciddi çalışma yapıyorlar 4g için fiber lazım fiber gelince evlerede geliyor avantajı da bu ben mesela adsl2+ 10 mbit alıyom
    ÖZAL NASIL TELEFONU GETİRDİYSE ERDOĞANDA FİBERİ GETİRECEK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemo48 -- 19 Ağustos 2016; 12:13:56 >
  • cemo48 C kullanıcısına yanıt
    pek sanmıyorum 2019dan biraz daha fazla sürecek misal olarak benim şuan bağlı oldugum ilçede vdsl2 yok iken ben köyünde oturuyorum vdsl2 mevcut. şuanda ülkenin çok az yerinde fiber var telekom zaten vdsl üzerine çalışıyor ama asıl amaç modeme kadar fiber olmalı buda şuan için çok çok büyük uğraş gerektiriyor.
  • En fazla 4 Mbps verirler

• 2019,da heryer fiber olacak demiş bir arkadaş birak köyü Yozgat merkezde fiber olan tek bir yer bile yok koca il Ankaranın yanı başında verilen hizmet hâla milattan kalma adsl.onuda tam vermiyorlar 8 mbit en fazla onuda en fazla 6 mbit kullanabiliyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiber giden köyler de var öyle küçümsemek lazım köyleri asl8nda
    Ancak Türk Telekom artık bakır çekmiyor haliyle siz çekn demiş olabilir ama eve kadar kablo getirmeleri gerekir siz kablo çekerseniz bu sefer yetkisiz müdahale olur ondan sonra arzalara bakmazlar.

Fiber konusuna gelince 2019'da beklememk lazım ancak Türk Telekom'un 800 bin km lik fiber ihalesi var. O tamamlanınca bir çok yer fiber görmüş olur en azından yavaş internet kalkar.
    OAŞ'dan ise kimse bir şey beklemesin zaten asıl niyetleri belli mobili ayakta tutabilmek yoksa fiber getireyim heryere gibi bir amaçları yok.

• bize seneye doğalgazla geliyor inş vodafone çerkezköye döşüyor hep gördüm kazılmadık mahallde bırakmamışlar bize telekom döşeyecek herhalde devlet hakikaten fiber işini ciddiye aldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemo48 -- 19 Ağustos 2016; 16:08:02 >
  • Arkadaşlar konuyu hortlatmak gibi oldu ama benim de köyle alakalı bir projem var ve internet bana da lazım. Google araştırmalarım sonucu aşağıda linkini verdiğim vsat diye bir şirket buldum. Arayarak bilgi de aldım. Türkiye'nin her yerine çanak anten vs. ile kurulum yapıyorlarmış. Paketleri şu an için 55TL den başlıyor. Çanak, lnb, modem vb ile kurulum 1900TL onun dışında aylık ödeme yapıyorsunuz. Kullanan var mı bilmiyorum ama internet ihtiyacı için güzel bir çözüm bence. Paketlerinin hepsi akn'li ama aşıma kadarki limitler çok da tatmin edici değil. iyi yanı ise 01.00-06.00 arası kotadan yememesi ve akn'den sonra hızı çok düşürse bile bağlantıyı kesmemesi.

Kullanan varsa yorum bekliyorum, eğer bu firmadan hizmet alırsam da görüşlerimi mutlaka paylaşıcam.

[link=http://vsat.com.tr/index.php][/link]

• quote:

Orijinalden alıntı: mcfatte

Arkadaşlar konuyu hortlatmak gibi oldu ama benim de köyle alakalı bir projem var ve internet bana da lazım. Google araştırmalarım sonucu aşağıda linkini verdiğim vsat diye bir şirket buldum. Arayarak bilgi de aldım. Türkiye'nin her yerine çanak anten vs. ile kurulum yapıyorlarmış. Paketleri şu an için 55TL den başlıyor. Çanak, lnb, modem vb ile kurulum 1900TL onun dışında aylık ödeme yapıyorsunuz. Kullanan var mı bilmiyorum ama internet ihtiyacı için güzel bir çözüm bence. Paketlerinin hepsi akn'li ama aşıma kadarki limitler çok da tatmin edici değil. iyi yanı ise 01.00-06.00 arası kotadan yememesi ve akn'den sonra hızı çok düşürse bile bağlantıyı kesmemesi.

Kullanan varsa yorum bekliyorum, eğer bu firmadan hizmet alırsam da görüşlerimi mutlaka paylaşıcam.

[link=http://vsat.com.tr/index.php][/link]

Çok ping olur bunlar da kullanılmaz doğrusu sayfalar geç açılır mp oynamak zaten hayal. Verdiğiniz paraya değmez zaten çok uçuk rakamlar.

• turk telekomun koylerde wimax erisim hizmeti var.bunu arastirin.emme velakin lte var artik

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    bu ihale ne zaman sonuçlanır hocam ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.