Şimdi Ara

kötü yakıt yaktı beni

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
16.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kangoo 1.5 dci aracımın silindirlerinde bir hata bulundu, kaynağı enjektörlermiş, arabanın performansında çok belirgin bir değişim yoktu ama daha kötü olmasın diyerek yaptırmaya karar verdik,

450 ile 1100 arasında değişik fiyatlar aldık(sadece onarım değişim değil!) nihayetinde 450 ye yapıldı

Gelelim asıl konuya; hiçbir usta enjektörlere garanti vermiyor, bu problemin kaynağı kötü kirli mazot , adam senin nasıl bir mazot alacağının garantisi olmadığı için bende veremem diyor haliyle,

bu arızalar tamamen yakıt kirliliği, kullanıcı hatasıyla ilgisi yokmuş. hem dünyanın en pahalı mazotunu kullanıp hemde böyle şeylerle karşılaşmak canımı sıktı bugüne kadar aynı istasyondan ve eurodizel den şaşmadık ama geldi yine buldu bizi,

yakıtın içine katılan motor koruma ürünlerini her 10.000 km de yarım depo yakıtla kullanmak faydalı oluyormuş, sizin kullanıdığınız ve önerebileceğiniz böyle bir ürün var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearalive -- 22 Kasım 2008; 18:21:33 >

• Geçmiş olsun arkadaşım,yakıt fişleriniz duruyorsa yakıt aldığınız akaryakıt firmasına gidiniz ve izah isteyiniz.Bir de ana bayi ile iletiş kurunuz.Bunun dışında istasyonun kalabalık bir anında herkesin önünde durumu bağırarak söyleyin ki en azından 1 kişi bile o istasyondan vaz geçse gene iyidir.Sizde iyi bir istasyon arayınız. Saygılarımla.
  • televizyonlarda motor koruma yağlarını tavsiye etmiyorlar yoksa yetkili servisler kullanır
  • Çok geçmiş olsun.Gerçektende dizel araçlar yakıt kalitesinden çok etkilenirler ve etkilendiklerinde citti masraf açarlar.Kaldiki dünyanın en pahalı ve en kalitesiz mazotunu kullanıyoruz.Şu benzin ucuz olsa inanın kimse dizel araç almaz ama insanların yapıcak bişeyi yok.2004 aralıkta sıfır km sembol aldım o zaman euro dizel 1800 dü.HAMDOLSUN başımızdakiler baktılarki, halk yemesinden içmesinden,çoluk çocuğunun rızkından gesip paraya kıyıp 4bin 5bin lira fazla verip dizel araba aldılar.Bunlar için bulunmaz gelir kaynağı,heryer dizel araba doldu.Mazot fiyatları malum aynı zamanda da kalitesiz.HAMDOLSUNNNNN
  • geçmiş olsun
  • geçmiş olsun
  • tek tavsiyem mazot filtreni daha sık değiştir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sağolun arkadaşlar

quote:

Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

tek tavsiyem mazot filtreni daha sık değiştir

evt tek somut önlem bu..
  • Mazot filtresinin sık değişimi malesef sizi kurtarmaz çünkü enjektörler mazot filtresine göre çok daha hassastır. Yakıt katkısı muhakkak kullanın ama yakıt katkısından daha önemlisi kaliteli yakıt satan bir yer bulmak. Bu malesef biraz şans işi bunu kabul etmek gerekiyor ama yine de ben özellikle OPET ve TOTAL.in daha fazla yakıt denetimi yaptıklarını düşünüyorum.

En azından her 5.000 km.de bir yakıt katkısı kullanın. Hangi yakıt katkısı derseniz ben yetkili servisin sattığı katkıyı belirli periyotlarda kullanıyorum ve yakıtı da %90 Opet ya da Total.den alıyorum.

Birde şunu gözlemledim ki Renault.un 1.5 dci motoru yakıta karşı çok hassas. Trabzon.da yeni nesil dizel araçların pompa enjektör tamir, test ve bakımlarını yapan firmaların ortak görüşü bu. Özellikle enjektör işemesi sonucu piston eriten çok fazla 1.5 motor var. Birde blok çatlatma işi meşhur malesef.

Dolayısıyla 1.5 dci motor kullanan Renault forumdaşlarımızın yakıt konusuna herkesten fazla hassasiyet göstermelerie gerekiyor. Malesef yeni nesil dizel araçlarda bu tip bir arıza meydana geldiğinde çok büyük masraflar çıkıyor ki arkadaşımızın başına gelen çokta büyük bir problem değilmiş anladığım kadarıyla.

• Bu motorlarda benzer şikayetleri sıkca okuyorum ama sebebi belli,yakıt kalitesi.
  • Geçmiş olsun arkadaşım.
    Hep aynı istasyondan yakıt almak da riskli demek ki.
    Ben hep total lerden alırdım.Her zaman aldığım total istasyonunda yine yakıt alırken yol kenarındaki total amlemli ışığın yanmadığını gördüm nedenini sorunca "totalle anlaşmamız bitti onun için" demez mi?Derhal alımı durdurdum,eğer bir şey olursa hesabını soracağımı söyledim,gerçi şimdilik bir sorun olmadı ama ola da bilirdi.Yani herzaman aldığımız istasyon da olsa dikkatli olmak gerek.
  • gecmiş olsun
  • hep aynı yerden almayın bilinen büyük firmaların yakıtını kullanın sonuçta bi kere kötü mazot koydun die enjektör tıkanmaz
  • Birde megane 1.5 dci var bende sürekli kırsal mazot alıyordum ona geçen ay uzun yola gittim araba 170 km geçmedi tanıdığım servise götürdüm enjektör sorunu dedi neyse cihaza bağladı temizledi vs... şu an 190-200 yapıyor fark etti çekişi sana söylenenin aynısı banada söylendi kalitesiz mazottan bundan sonra euro dizel al dediler gittiği yere kadar git dediler kalitesiz mazot kullanmamak lazım
  • Hocam hangı benzın ıstasyonundan alıyordunuz pekı ? eurodızelmı kullanıyordunuz ?
  • Alacaksınız Ford Kaydolacaksınız Yakıt güvence Sistemine bAsınız Agrımayacak ....
  • hocam genelde opet eurodizel almaya gayret ettik ancak araç yaklaşık 6 aydır bizde bunun öncesini bilemiyorum tabi. Böylesi enjektör problemleri aniden gelişen bir olay değil , aylarca belki yıllarca süre içerisinde oluşan tıkanmadan dolayı oluşabiliyormuş bu durumda o istasyonu suçlamakta doğru olmayabilir.
  • Dizel yakıtlardaki kalite problemi hepimizin bildiği üzere motor ömürlerinde çok büyük sıkıntılara neden olmakta ve bunun neticesinde büyük maliyetler mali kayıplar ortaya çıkmaktadır.Yakıtın motora ulaşmadan once filtre edilmesi çok önemlidir.Bu filtrasyon sırasında gerek depoda ya da yakıttaki suyun gerekse zararlı her türlü partikülün elimine edilmesi şarttır fakat bu önleyici faaliyet sırasında ortaya çıkan maliyetlerde bir o kadar önemlidir ve neticede çok daha maliyetli ve pahalı olmamalıdır.Buradan yola çıkarak bizim seperatörlerimiz dışında ki tüm separatörlerde kağıt filtre elemanları periyodik ve sık aralıklarla değiştirilmek zorundayken,Seperatörlerimizde sadece,filtre elemanını birkaç dakikada basit bir işlemle yıkayıp tekrar yerine takmak suretiyle yıllarca kullanmanız mümkün olabilecek.Neredeyse her sene en az 2-3 filtre (kullanıldığı yere göre her ay 1 filtre) parasına bedel olan filtre elemanı masrafından tamamen kurtulacak ve kağıt filtre elemanlarının ortaya çıkardığı sorunların tamamını ortadan kaldırmış olacaksınız.Kısacası Seperatörlerimiz gerek tekne gerek tır gerek otobüs gerek jeneratör gerek iş makinası olsun makinanıza aldığınız son Filtre ve Separatör olacak.

• “Sonsuz Kullanımlı” Filtre Elemanları
    10 numara yağ,kırsal motorin,biodizel,eurodizel, mazot kullanan tüm dizel araçlarda
    kağıt filttreler gibi şişmez,patlamaz,temizlenip yıllarca kullanılır.paslanmaz çelik,aldığınız yakıtta veya deponuzda oluşan suyu kesinlikle geçirmez enjektör ve pompanızı korur
    yakıtınızı temizler,yakıtta bulunan suyu ayırır.(isteğe bağlı ısıtıcı termostatlı +5 derecede mazotu ısıtmaya başlar +16 derecede keser)
  • yakıtımı her zaman güvendiğim bildiğim total istasyonundan alıyordum geçen ocak ayında egsozdan ağır bir koku çıktığını farkettim çocuklarla yolculuk yaptığımda araçtan inince o koku midelerini buluyordu aynı koku tamirci bir arkadaşın işyerindede onun dikkatini çekti yakıt aldığım yere yakıtlarının ağır kokusu olduğunu söyledim bana gülerek abi mazot kokarmı dedi. Bende bunun üzerine gittim alpetten aldım onda koku yoktu ama o istasyonun yakıtındanda şikayet çoktu bir arkadaş rastgele her istasyondan aldığı için bende karıştırmaya karar verdim yakıtı dinlenmiş shell de dahil olmak üzere farklı yerlerden yakıt aldım mazot aldım hepsi kokuyor shellinkiyle opetinki daha az yol yapıyor geçen bayramda bir yakınımın fiorinosu geldi arabanın arkasında duruyordum içim dışıma çıktı fiat yakıt garantisi veriyor diye sürekli opetten yakıt alıyor. Şimdi lukoilin yakıtını deniyorum. koku var gibi uzun yolda deneyince size bilgi veririm. Ayrıca yakıt katığı koyarsanız şehir dışında uzun yolda koyun arabaya yüksek devir yaptırın çünkü düşük devirlerde injektörlerden kopan kurumların katalizörü doldurma riski var. Ayrıca arada sırada dcı motorun yakıt filtresinin altındaki kısımdan filtredeki suyu boşaltın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.