Şimdi Ara

Kötü bir Hdd Fps kaybına yol açar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde yaklaşık5 yıllık bir hdd var... Çok D hoş ses çıkarıyor

Önce başıma gelen: bir çomoyun stabil çalışıyor(grid 2 cod serisi) ancak bf4 de 2 saniyelik takılmalar yaşıyordum ara sıralarda...(ram 4gb ikin)

Sonra ram 2 gb iken gta 4 de fraps 30 fps derken çok devasa takılmalar ve 2-3 fps ye inmeler

Sizce hdd bunlara neden olabilir mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    bana birisi demişti ki;"oyunda sabit diskin önemi ekran kartından fazladır. çünkü sonuçta ekran kartı verileri diskten okuyor. eğer disk yeterince hızlıysa ve stabil çalışıyorsa,diske veri gönderimini daha hızlı yapar ve bu da oyundaki performansı en üst seviyeye çıkarır." eğer bu teori doğruysa sorunun kaynağı muhtemelen hdd dir. acaba diyorum ssd kullanılsa durum daha farklı olur muydu? bana kalırsa olurdu gibi. bunu da anlamanın tek yolu denemek sanırım.
  • Ne yazık ki ssd nin demo su yok indirip deniyemiyoruz

Ama başımdan geçen şu olayı anlatayım... Formattan önce ve formattan sonra eski sistemimde bf3 multide 20-22 den 28-30 a fps zırlamanızı yaşamıştım? Belki driver belki başka bir şey ama sonuç hoş tu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    ssd

hdd can çekişiyor olmasın?
  • Kotu bir hdd varken bf4te bnde snn gibi takilmalar yasiyodum yaklasik 1ay once ssd aldim cidden farki goruyosunuz oyun akici olmaya basliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de sata 7200 devir 8 mb cachelik bir hard diskim var, ben de most wantedda bi süre donup devam etmeler yaşıyorum. Ekran kartım 6790, ramim 4 gb 800 mhz, işlemcim 6000+

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun hdd kaynakli gibi eger diskde bad sector varsa bu takilmalari dahada artiri oyunu oynanilmaz bir seviyeye getirir hdd degistir derim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayipdadash

bana birisi demişti ki;"oyunda sabit diskin önemi ekran kartından fazladır. çünkü sonuçta ekran kartı verileri diskten okuyor. eğer disk yeterince hızlıysa ve stabil çalışıyorsa,diske veri gönderimini daha hızlı yapar ve bu da oyundaki performansı en üst seviyeye çıkarır." eğer bu teori doğruysa sorunun kaynağı muhtemelen hdd dir. acaba diyorum ssd kullanılsa durum daha farklı olur muydu? bana kalırsa olurdu gibi. bunu da anlamanın tek yolu denemek sanırım.

Kismen dogru ama gpu hdd den once ram ile iliski kurar
    Ram ne kadar hizli ve yeterince boyutu yuksek ise hdd cok cok yavas olsa bile fps ye etkisi yoktur
    Ama ram az ve yavas sa vede hdd cok yavassa o zaman fps dusecektir

• Bir sistemde ssd yoksa yapilacak ilk upgrade ssd olmalidir daha sonra ram ve/veya islemci degisimi yapilmalidir
    Eski sistemi en cok hizlandiran parca ssd dir

• etyemez kullanıcısına yanıt
    SAĞOL KARDEŞ BİLGİ İÇİN. BİR DE ŞU FİYATLAR DÜŞSE NE İYİ OLURDU.
  • quote:

SAĞOL KARDEŞ BİLGİ İÇİN. BİR DE ŞU FİYATLAR DÜŞSE NE İYİ OLURDU.

Yeni seri cikasata kadar fiyatlarda cok dusus olmaz
    Ben 770 msi lightinig 1150 ye almistim 8 ay once titan ve 780 ti duyr6lduktan sonra 770 ve 780 fiyatlari dustu
    Bende amd den 2 defa agzim yandi ayni performansi yari fiyatina dahi verse bile amd adam olana kadar bulasmam
    Sadece 1500 lira alti sistemde amd toplanir anca
    2000 ustu icin intel/nvidea

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etyemez -- 8 Nisan 2014; 5:33:42 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
    BU KAFAYLA ZOR ADAM OLUR. (GPU DA) AMA CPU KONUSUNDA OLDUKÇA İYİ BENCE. EN SEVDİĞİM YANI DA GARİBAN DOSTU OLUŞU. :)
  • quote:

BU KAFAYLA ZOR ADAM OLUR. (GPU DA) AMA CPU KONUSUNDA OLDUKÇA İYİ BENCE. EN SEVDİĞİM YANI DA GARİBAN DOSTU OLUŞU. :)

Kendim imzamdaki sisteme bu gune kadar 4000 lira dan fazla harcadim
    Ama butce kisitli olsaydi bende amd den yana kullanirdim

ÖYLE TABİİKİ DE. BEN ŞİMDİLİK PARA SORUNUM OLMASA BİLE İŞLEMCİDE AMD DEN GEÇMEM. AMA GPUDA NVİDİA ÇOK DAHA İYİ. EĞER PARASAL YÖNDEN RAHATA KAVUŞURSAM BU YAZ,İLK YAPACAĞIM ŞEY GİGABYTE 990FXA UD5 ANAKART VE GTX 770 EKRAN KARTI ALMAK OLACAK.İŞLEMCİM FX6100 VE GAYET HIZLI.
  • FPS düşmesine neden olmaz. Ancak veri alışverişi yavaş ve sıkıntılı olacağı için anlık takılmalar yaşarsın. Zaten FPS kasması ile HDD takılması kolayca ayırt ediliyor. Onun dışında loadinglerin uzun sürer ve bazen loading ekranındayken PC kilitlenebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMD HASTASI 044

Sorun hdd kaynakli gibi eger diskde bad sector varsa bu takilmalari dahada artiri oyunu oynanilmaz bir seviyeye getirir hdd degistir derim

quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

FPS düşmesine neden olmaz. Ancak veri alışverişi yavaş ve sıkıntılı olacağı için anlık takılmalar yaşarsın. Zaten FPS kasması ile HDD takılması kolayca ayırt ediliyor. Onun dışında loadinglerin uzun sürer ve bazen loading ekranındayken PC kilitlenebilir.

Anlıyorum hocam, zaten düşünüyorum

http://forum.donanimhaber.com/m_90222547/f_//tm.htm#90222547

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DGMI -- 8 Nisan 2014; 10:49:39 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• DGMI kullanıcısına yanıt
    Sunu soyleyim saglam bir hd almak sart darbelere karsi dayanikli olan cevabini 2 konuna verdim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.