Arkadaşlar kilo problemim var.Bu yüzden koşu bandı almaya kadar vermiştim.Fakat bi arkadaş koşu bandı alacağına kondisyon bisikleti al dedi.Zaten evde koşu bandını koyacak pek uygun bir yerim yok.Öğrenmek istediğim soru şu ; koşu bandımı daha çok kalori harcatır yoksa kondisyon bisikletimi yada aralarında pek bi fark yokmu ? Konuya hakim olan arkadaşlara saçma gelebilir bu soru ama merak ediyorum
Her ikiside cardio amaçlı kullanacağın cihazlar. Birinin diğerine üstünlüğü yok. Her iksindede doğru idmanla, istediğin sonuca ulaşman mümkün. Bence önemli olan senin hangisinden daha çok zev alıp sürekli tekrarlar yapmaktan bıkmaaycağın.
kondisyon bisikletinde yapacağın pek bi idman yok sanırım.Yada varda benmi bilmiyorum.Bisiklete bindimmi en az 40 dakika pedal çeviririm.Koşu bandında en az 30 dakika koşmam lazım.Yalnız sigarayı yeni bıraktığım için 30 dakikayı görmem imkansız.koşu bandını alsam bile sadece tempolu yürüyüş için kullanırım diye düşüyorum.Tempolu yürüyüşmü iyidir yoksa bisiklet sürmekmi ? hangisini tercih etmeliyim
Yürüyüş. Yürümek tüm iç organlara iyi geliyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Kardelen G.
Yürüyüş. Yürümek tüm iç organlara iyi geliyor.
tabii ninem gibi yürümek değil hızlı adımlarla tempolü yürüyüş yapmak lazım