Şimdi Ara

Koskoca Türkiyede Üstü Kapanabilen Stad yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Macaristan defans yapacağı belli bunun üzerine yağmur yağınca stad daha da ağırlaştı bu da defans yapan takımlar için az da olsa avantaj sağlıyor. Bilmiyorum İzmir olur Ankara olur veya başka bir yer olur. Milli maçlar için üstü kapanabilir 70-80 bin kişilik güzel bir stad yapılsa güzel olur gibi.

• Dunyada kac tane ustu kapali stad var diye sorarlar adama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstü kapalı stadlarda da maç oynanırken stadın çatısı açılıyor. Ayrıca sahanın drenajı güzel zeminden sıkıntı yaşanmadı.
  • Stadın üstü kapanır bile olsa maç günü açılması gerekiyor kurallar gereği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyiandac

Dunyada kac tane ustu kapali stad var diye sorarlar adama

çetelesini tutmadım ama eminim üst düzey ülkelerde bir kaç tane olduğunu tahmin ediyorum. Schalke - Galatasaray stadı üstü kapanır stadda oynandı
  • Tenis maçı değil bu futbol maçı. Üstü kapalı stadın bile olsa açmak zorundasın.
  • İspanya ingiltere italya fransa ve almanya da ( 1-2 takım hariç ) üstü kapalı stad yok .. Dünyada zaten çok az var bence avantajı da yok.. Milli takım içinde açık kapalı farketmez beceriksiz takımımız var..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Böyle bir otomobil yok mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bizim sıkıntımız stad bakımı yapacak teknoloji ve personelenin olmayışı. Biraz da tuzlu bir iş tabi, devamlı bakım gerektirir bu da kulübe ayriyetten maliyet.
  • Açmak zorundayız kuralı farklıymış. Schalke maçında gördük. Eğer stadın üstü o gün kapalıya maçta da kapalı kalıyor. Eğer maçtan önce açıksa mecbur açık kalıyor. Schalke maçında kardan dolayı maçtan önce kapalı olduğu için maç esnasında da kapalı kaldı. Maçtan önce açık olsaydı açık kalacaktı.
  • Hak eden bir takım varmı diye soruyorum sana?
  • quote:

Orijinalden alıntı: *ORION*

Bizim sıkıntımız stad bakımı yapacak teknoloji ve personelenin olmayışı. Biraz da tuzlu bir iş tabi, devamlı bakım gerektirir bu da kulübe ayriyetten maliyet.

aynen biraz araştırdım şimdi konuyu açtıktan sonra düşündüğümden daha tuzluymuş :)
  • Herkes maç oynanırken açmak zorundalar diyorlar ama biz schalke maçını oynarken stadın üstü kapalıydı. Ben maç başında nasılsa öyle kalmak zorunda diye biliyorum. Yani aa yağmur yağdı hadi kapatın veya aa güneş açtı hadi açın diye birşey yok. Bu da muhtemelen açma kapama işleminin çok uzun sürmesinden kaynaklanıyordur. Tahminimce stadın üstünün kapanması 15-20 dk sürer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JessieJ

Stadın üstü kapanır bile olsa maç günü açılması gerekiyor kurallar gereği.

Eskiden Amsterdam Arena stadında yağmurlu havalarda stadın üstü kapatılıyordu diye hatırlıyorum acaba yanılıyor muyum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barbar

quote:

Orijinalden alıntı: JessieJ

Stadın üstü kapanır bile olsa maç günü açılması gerekiyor kurallar gereği.

Eskiden Amsterdam Arena stadında yağmurlu havalarda stadın üstü kapatılıyordu diye hatırlıyorum acaba yanılıyor muyum.

Abi yanlış hatırlamıyorsam Ali Dürüst'ün Çatı ile ilgili bir röportajında maç günü/saati çatının açık olması gerektiğiydi. Maç günü hakemlerin ilk incelediği saatten itibaren mi açık olacak yoksa sadece maç saati mi açık olması gerekiyor o kısmını tam bilmiyorum. Tabi bu kural UEFA ve FIFA müsabakaları için mi geçerli yoksa lig maçları da dahilmi araştırmak lazım.

• Maç esnasında üstünün açık olabilmesi için; UEFA'dan izin almak zorunlu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1905ARMADA

quote:

Orijinalden alıntı: eyiandac

Dunyada kac tane ustu kapali stad var diye sorarlar adama

çetelesini tutmadım ama eminim üst düzey ülkelerde bir kaç tane olduğunu tahmin ediyorum. Schalke - Galatasaray stadı üstü kapanır stadda oynandı

İtalya, ingiltere, fransa ve ispanyada yok. Almanya ve Hollanda'da bir kac tane var toplasan. Geri kalan ulkelere gerek yok zaten.

• zeminler, stadyum dizaynları, stadyumdaki sosyal olanaklar vs. hepsi düzgün de bir tek üstü kapanması kaldı türkiyedeki stadların...
  • gerek yok.
  • yinede saraçoğlunun çimlerini görünce kıskanmadan edemedim. okadar yağmur yağdı çim bile kalmadı. bizim zeminde olsa çamur deryası olurdu
  • arenanın çatısını bırak kapatmayı, sırf maliyetli diye şeffaf yapmadılar da şimdi zeminin halini görüyoruz ışık almıyor diye... Gelmiş bir de üstü kapalı stad diyorsun peh.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.