Şimdi Ara

Koskoca bir okul saçmalığında YKS'ye hazırlanmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam forum, biraz içimi dökmek için buraya yazıyorum. Bir devlet lisesinde 12. Sınıf öğrencisiyim, ben de çoğu öğrenci gibi YKS'ye hazırlanıyorum. Fakat bu sene okul önüme hiç olmadığı kadar engel olmaya başladı. Ben en azından bizi ikinci dönem rahat bırakırlar diye düşünürken taaa son haftaya gidip yazılı koymuşlar. Ayrıca saçma sapan ara derslerin(dil dersleri, seçmeli dersler)hocalarının gereksiz kasması, sınavların anlamsız zor olması(bazıları hariç) bu sene ben dahil çoğu arkadaşımı bezdirmiş durumda. Şaka değil, ingilizceden falan konuşma dinleme sınavı falan oluyoruz. Eşit Ağırlık sınıfındayım, edebiyattaki yetmezmiş gibi seçmeli edebiyat dersine bile uygulama sınavı şartı getirmişler? Tabii bunu uygulamayan bazı hocalarımız var ama azınlıkta. Tam çalışıyoruz düzen oturtuyoruz hop yazılı haftası, hocaları memnun etmeye çalış, obp'ni korumaya çalış derken bir dönemde en az 1 ayımız gidiyor şu saçma sapan sınavlara. Hadi o bu değil soruları veren okullar görüyorum, duyuyorum ağzım açık kalıyor hani diyorum "bir biz mi enayiyiz arkadaş" sorular verilmese bile en azından yardımcı olunması lazım konuları bile bazı hocalardan inanın zorla falan alıyoruz. Şuan bile haftaya bir ton yazılı var. Ben oturup ayt konularımı bitirmek yerine bunlara hazırlanmak zorundayım :) Bir sözelci olarak da Ayt matematik çalışmak zorundayım ki sınavdan kalmayayım. Sene başında "asla mezuna kalmam öyle bir şey yok" diyen ben şuan mezuna kalmayı düşünüyorum. Daha mı rahat olurum ya da daha mı iyi olur diye düşünüyorum sanırım bundan daha iyi olacağı kesin. İnanın o kadar saçma şeylerle zamanımızı yiyorlar ki insan bunun mantığını anlamaya çalışıyor. Şuan bir sözelci olarak tyt 55 civarlarında aytde en yüksek 63'ü gördüm aslında baktığında gayet iyi bir seviye(hedefim için ve sözelcilerin genel ortalamasına göre, kişiye göre değişir) ve şuan 3 ayım var. Gel gelelim bunun toplam 1 ayı da saçma sapan sınavlara gidecek. İnanın ne yapacağım hakkında kafam o kadar karışık ki mezuna mı bıraksam olduğu kadar yapıp yazıp gitsem mi gerçekten her şey çok karışık. Öyle içimi dökmek istedim belki benimle aynı ya da benzeri şeylerden müzdarip olan arkadaşlarım vardır. Sözelden ne istiyorsun diye soracak olursanız da Yeni Medya ve İletişim istiyorum. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafaminorkestrasi -- 22 Mart 2025; 13:57:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• MEZUNA KALMA

Sözelde rekabet nasıl bilmiyorum ama mezun insanlar günde 10 saate kadar çalışma imkanı bulurken senin bu durumda olman gerçekten büyük bir haksızlık. Mezuna kalmayı şimdiden düşünme şuanda elinden geleni yaparak çalış, zaten mezuna kalsan bile şu zamanda yaptığın çalışmaların sayesinde 5-0 önde başlarsın. Şuanda okuldan zaman kaldığı kadarıyla yks çalış sınav sonucundan sonra mezuna kalmaya karar verirsen bile avantajlı konumda olursun. Bu zamanda mezuna kalmayı düşünme kısaca.

• mezuna da kalmış ve başarısız, başarılı sonuçlar elde etmiş biri olarak yıllar sonra anladığım şey: hepsi birer bahaneymiş. yazılılara 1 ay falan gitmez yks çalışıyorsan konulara %70 hakimsindir 1 hafta sınavlarına 2-3 saat ayırsan yeter.

ben hiçbir derece öğrencisi duymadım ki yazılı zamanlarında sıkıntı çekmiş veya yazılıya ekstra fazla saatler ayırmış. otur adam gibi çalış, sözelden zaten derece yapmak o kadar zor değil 3 ayda günde 3-4 saat ayırsan hedefin en yüksekler değilse tatmin edecek bir yer gelir. mezuna kalmanı tavsiye etmem, sözel için 1 sene ekstra ayırmak gereksiz.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.