Şimdi Ara

koşarken eklem ve kas ağrısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • cardio ya başlayalı 2 hafta oldu ilk başlarda çok tukanıyordum sonra geçti.
    günde yaklaşık 50-60 dakika cardio yapıyorum

şöyle bir sorun baş gösterdi, koşarken eklem ve kas ağrıları başladı öyleki koşmaya başlayınca bacaklarım isyan ediyor, biraz ara versem faydası olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BADE5B8A0 -- 1 Ağustos 2012; 22:16:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de yaklaşık 2 aydır o günkü durumuma göre koşu bandında günde 10 ila 20 km arası koşuyordum. Çok da iyi gidiyordum ve maraton için bile çalışabilir miyim diye düşünmeye başlamıştım ta ki 10 gün öncesine kadar. 2 ayda yaklaşık 10 kg da verdim tam da istediğim kiloya da ulaşmıştım. Fakat hava değişiminden kendimi koruyamadım ve soğuk algınlığı başlayınca 3 gün istemeden de olsa koşmaya ara verdim. 4. gün 3 gün yapmadığım antremanı diğer günlere yaymak istedim bunun için de 3 gün üst üste 25 km koşmaya karar verdim daha 1. günde 25 km nin 22. kmsine geldiğimde sağ baldırımda bir kramp oluştu (bu zamana kadar ilk kez oldu) hemen koşu bandından indim çok fazla birşey olmamıştı fakat ertesi gün yataktan kaltığımda yürümekte oldukça zorlandım. 2. gün kendime geldim fakat en ufak zorlamada çok ağrıyor. En son 1 saat önce ağrım oldukça azaldı diye yine koşu bandına çıktım ama 3 km yi zor koştum ve bıraktım. Bu ağrı ne zamana kadar geçer diye düşünüyorum. Bir de geçtikten sonra tekrarlarsa çok kötü olacak... Ben koşmadan da yapamam :( Hastalığım bile tam geçmeden ilk günden çok kastım. Bir de koşu bandındaki sert zeminden dolayı bacak kasları çok etkileniyor :(

Sözün özü sizin de fazla spordan dolayı kaslarınız oldukça yorulmuş hırpalanmış zorlamayın ve bir süre dinlenin, antremanlarınızı hafifletin derim... Kaslar ağrımaya başlayınca zorlamamak dinlenmek gerekiyor...

• Kaslardan daha önemli eklemler bence.Eklemler koşudan en çok etkilenen yerler.Eklem sıvıları azalabiliyor bunun sonucunda birbirine sürtünen eklemler ağrı yapıyor.Sonra eklemler aşınıyor, kalıcı bir sorun ortaya çıkıyor.Bu durumda değil koşmak doğru dürüst yürüyemeyen insanlar var.
    25km koşan arkadaş bence kendine bu kadar yüklenme.
    O'nu düşün o'na sığın
    O senden öte benden ziyade
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ishal ve mide ağrısı?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.