Şimdi Ara

Koşarken aşırı zorlanıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
9.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, yeni başlayan birinin sizce jogging gibi yavaş tempo kaç dk koşabilmesi gerekir merak ediyorum?

Şuan kondisyon yok bende.Dün spor olsun diye biraz koşayım dedim 15 dk çok yavaş tempo(jogging gibi) koştum sonra dinlenip orta hızda birkaç dk daha koşabildim anca. 15 dk biraz az sanırım yeni başlıyor dahi olsam ama 15 dk'dan fazlasını inanın hiç koşamıyorum. Nefes darlığı yaşıyorum adeta nefessiz kalıyorum burundan aldığım nefes de yetmiyor normal mi yine emin değilim. Yani sizde de buna benzer şeyler oluyor mu?

Bunu niye özellikle soruyorum, dinlendikten sonra da şuan ciğerlerimde özellikle tekinde hafif yanma, tahriş gibi bir şey var ama hırıltı nefes darlığı yok. Böyle olması astım olduğum mu gösterir yoksa normal mi yeni başlayan biri için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenk2 -- 30 Ağustos 2012; 0:38:06 >

• Hocam bence iyi. Ben geçen tekrar başladım baya bir aradan sonra jog-yürüyüş-jog şeklinde 30 dk zor bitirdim. Ama 1 hafta içinde tekrar açılıyorsunuz. Siz uzun zamandır koşmuyorsanız sabırlı olun açılırsınız. Fakat eski astımınız nükseder mi veya yorgunluğunuzda etkisi var mı bilemeyeceğim. Biz oralara gelmedik
  • Teşekkürler, mide bulantısı baş dönmesi gibi sıkıntılarda oluyor, umarım arttırabilirim sıkıntı olmadan süreyi.
  • Koşarken zorlanmanızın tek nedeni siz değilsiniz. Bir de çevre faktörleri var. Koştuğunuz yerin tabanı, engebe, havadaki nem oranı, sıcaklık, ayrıca koşu ayakkabınız etkiliyordur.

Ciğerlerinizi kontrol ettirseniz? Biraz endişe verici geldi bana.

Üst solunumdan, yani burundan ve gırtlaktan yana şikayetiniz varsa şunları uygulayabilirsiniz: Burun kanatlarına ve deliklere çok az vicks sürün. Koşuya çıkmadan önce de gargara yapın. Gargara olayı müthiş. Koşmadan önce genzi temizliyor. Gece uyurken ve gün içinde nefes alıp verirken genizde biriken sıvıyı, bakteriyi atmış oluyorsunuz.

10 dk normal yürüme temposu + 15 dk yavaş tempolu koşu + 5 dk normal yürüme temposu... Bu şekilde zorlamaması lazım, ama bahsettiğim dış etmenlere de bağlı tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onora

Koşarken zorlanmanızın tek nedeni siz değilsiniz. Bir de çevre faktörleri var. Koştuğunuz yerin tabanı, engebe, havadaki nem oranı, sıcaklık, ayrıca koşu ayakkabınız etkiliyordur.

Ciğerlerinizi kontrol ettirseniz? Biraz endişe verici geldi bana.

Üst solunumdan, yani burundan ve gırtlaktan yana şikayetiniz varsa şunları uygulayabilirsiniz: Burun kanatlarına ve deliklere çok az vicks sürün. Koşuya çıkmadan önce de gargara yapın. Gargara olayı müthiş. Koşmadan önce genzi temizliyor. Gece uyurken ve gün içinde nefes alıp verirken genizde biriken sıvıyı, bakteriyi atmış oluyorsunuz.

10 dk normal yürüme temposu + 15 dk yavaş tempolu koşu + 5 dk normal yürüme temposu... Bu şekilde zorlamaması lazım, ama bahsettiğim dış etmenlere de bağlı tabii.

Teşekkürler, güzel bilgiler.

• Yazdıklarının hepsi, koşu süresi, yanma vs. hepsi normal. Zamanla alışacaksın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.