Şimdi Ara

Korsan Oyun İndirmek İçin Bahanemiz Nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neden korsan? Korsan indirmek gerçekten istenen bir şey mi? İnternet sağolsun ama gerçi o olmasa yine de sokakta bile bu oyunları korsan bulacağız peki ama orijinal almaya bile yetecek bütne oluşturabilirsen korsana alır mısın? Param olsa bile korsan diyorsan nedenin ne olabilir?

İşte bence bazı nedenler, kendince fikri olan var ise yazabilir tabii...

1- Fiyatlarının çok uçuk olması. Daha makul fiyatlarda satılması sürümden kazandırabilir ve herkes orijinal kapaklı bir oyunu terci edecektir. Zamanla ucuzluyor ama modası geçiyor tabi.

2- Her oyunun artık güçlü bir kopya koruma ile geliyor olması ve şifrelenmesi. İnternet üzerinden hesap oluşturulmadan açılamaması.

Ben en can sıkıcı yanı bu. Mesela GTA4 serisinin oirjinalini aldım, yada Fuel oyununun orijinalini aldım. Bunlarda bir windows hesabı oluşturmakta yada oluşturduktan sonra bu hesaplarıma girmekte zorluk çektim. Oysa evime götürüp bilgisayara koyduğum anda yüklenip oynanmasına benim de hakkım var. Nasıl ki DVD filmleri veya müzik CD lerini koyunca hemen dinliyorsun sana hesap sormuyor, oyunlarım da parasını verdiğim anda oynanmalı bana göre. Kaç oyunumu orijinal alıp üzerine yama atıp oynadım. Ben üzerine yama atıp oynayacak isem niye orijinal alıyorum, madem internet bağlantısı şart o zaman internetten en direkt indiririm bu eziyeti çekmem dedim.

3- Zorluk. Ortalama 100 ila 200 lira arası para verdiğin oyunu bazen en kolay moda bile getirsen bir yerinde takılıp kalıyorsun ve haftalarca geçemiyorsun. Tabii ki oyun böyle bir şey diyebilirsin ama o gün orayı geçip uyumak ve işine gücüne derslerine bakmak isteyebilirsin. Bunun için oyun içinde "benim yerime geç" seçeneği olmalı bence. Aldığı oyunun daha ilk beş dakikasında kalan ve oyunu öylece dolaba kaldıran çok insan var. Onların bu oyunda kalmadan devam etmesini sağlamak zorundasın. Bu parayı verdiyse bir film gibi, sevmediği sahneyi geçmesine ve istediği bölüme girmesine izin vermelisin. Sonuna kadar o oyunu yaşama hakkı olmalı. İlla youtube gibi sitelere girip geçişi aramamalı.

4- Serbest dolaşım modu olmalı. Her oyunun serbest bölümü olmalı. Bu oyunun satın alan kişinin oyundan maksimum yararlanabilmesi için illa ki bütün oyunu bitirme şartı yaşatmadan grafiklerine bakmak ve bütün oyunu gezmek ve keyfince kafasına göre oynama şansı verilmeli. Free mod olmalı her oyunda. Yarış oyunlarında bu olabiliyor ama diğer bir çok türde de olmalı. Parasını veriyor isen bütün oyunun sahibisindir, istediği yerden başlar bitirir, diğer oyun severlerden farklı olarak puan vermez ve bonus alamazsın olur biter veya çaylak olarak bitirdiniz sizi kutlamıyorum derler olur biter:))

Aklıma gelenler bunlar ama mantıklı ama mantıksız ama kimine göre de geçerli nedenler. Fikri olan yazabilir.

• hiç orjinal oyunum olmadı
  • Oyunu bilgisayarin kaldirip kaldirmayacagina bakmak icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında korsan kullanımının ülkemizde bu kadar yaygın olmasının en önemli sebebi; insanımızın, korsan oyun, kitap, film gibi telifli ürünleri korsan kullanırken, bunun bir hak gaspına yol açtığını düşünmemesi.

Yasalar bile yeni yeni çıkıyor telifler ile ilgili, daha önceleri (10-15 sene civarı) bazı korsan oyun satan dükkanlarda orijinal olmadığı halde kültür bakanlığı bandrolü bulunan cdler vardı. Devlet bile korsanı engellemek yerine, göz yumup vergi almak derdindeydi.

İnsanlarımızda da 4-5 sene öncesine göre bayağı bir gelişme var, orijinal oyun satışlarının ve orijinal alan insan sayısının giderek arttığını düşünüyorum. Önemli olan insanlarda hak, hukuk bilincinin oluşması.
  • Valla ben denemek için yapıyorum nadir de olsa, oyuna para veriyorsun beğenmiyorsun bir daha açmıyorsun, o yüzden bazen indirip deniyorum ama artık alternatif çok fazla ve çok iyi fırsatlar var. Gidip D&Rdaki 360 tlye satılan lego oyunlarını toplamda 20 TLye amazondan alabiliyorsun. Bence artık oyun fiyatları çok bahane olmamalı.

Özellikle %98'nin müslüman oldugunun kabul edildiği bir ülkede, oturup insanların korsana, bir nevi kul hakkına girmesini normal olarak karşılaması bana fazlasıyla tuhaf geliyor. İnsanlar hiç değer vermiyor emeğe, o grafikleri yapan, kodları yazan adamlar sanki gökten onlara melekle iniyormuşçasına muamele yapıyorlar.

Bu ülkede adamlar sabahtan akşama kadar poposunun üzerinde oturup milleti azarlayıp rezil etmekten başka bir işe yaramayan "bazı" devlet memurlarını bile çalışıyor derken 10.000 satırlık oyun kodlarını kaale almıyorlar.

Artık oyunlar feci ucuzladı, gidip korsan cd alıp 4-5 tl para vereceğinize 10 tl veriyorsunuz orijinal alıyorsunuz (steam salelar falan, örnek isterseniz geçen sene çıkan Bioshock Infinite defalarca 5 dolara (10tl) düştü). Humble Bundle gibi siteler hergün farklı farklı kampanyalarla çıkıyor, bir sigaraya gidip 8-10 TL veren adam bir oyuna gidip para veremiyor.

• Alışkanlık.
  • Sabırsızlık.Kim bir dahaki summer sale'yi bekleyecek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grimm

Sabırsızlık.Kim bir dahaki summer sale'yi bekleyecek.

holiday sale var aralıkta summer sale niye beklensin
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrE3d0m

quote:

Orijinalden alıntı: Grimm

Sabırsızlık.Kim bir dahaki summer sale'yi bekleyecek.

holiday sale var aralıkta summer sale niye beklensin

Yine aynı şey. Oyunu çıktığı gibi oynamak istersin. İndirime girene kadar bekleyemediğin oyunlar olur.
  • bu konuyu sinema/dizi bölümüne açsana
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Öncelikle dediklerin doğru fakat son maddeye hiç katılmıyorum open world denilen olay bambaşka birşey ve her oyunda olması open world tip oyunların kalitesini düşürür örnek olarak god of war' ın open world olması kadar şaçma birşey olamaz geri gelelim kapaklı oyun devri bitmeye başladı herşey dijital olmaya doğru gidiyor ille de kapaklı oyun alcam diyosan oyunların special edition ları var onlar alınır onun haricinde en son çıkan oyunar bile kısa süreliğine çok ucuzlayabiliyor ve de dijital oyunlar kapaklı oyunlara göre kat be kat daha ucuz bu da benim görüşüm
  • ben neden korsan kullanıyorum, para meselesi elime para geçse korsandan kaçarım ama yok arkadaş. Ama her zaman bir oyunu korsan indiririm orjinal almaktan önce. Çünkü ya bilgisayar kaldırmazsa
  • 1) Biz ayda 15 20 oyun kurarız 15 20 oyun demek pc parası demek aylık olarak
  • Oyunların çoğu 5 para etmez.Watch dogs gibi büyük reklamlarla piyasaya çıkıp 2 günde çöp olduğunun anlaşılması insanları bezdirdi.İlk çıktığında büyük paralar istenen oyunlar 1 sene sonra bedavaya düşüyo.Mesela bf3 gibi.Far cry3 bile yılın oyunu seçilmesine rağmen nerdeyse bedavaya düştü.

• Ya aslında oyunların ucuzlamasını bekleyesim gelmiyor. Elbette sağlam oyunlar 5-10$ arasına düştüğü zaman oluyor; ama çıkış fiyatları genelde 60$ oluyor ve 21 yaşında bir öğrenci olarak harçlığımdan böyle bir para ayırasım gelmiyor. Bir de parlatılmış, cilalanmış oyunları beğenmeme ihtimalim de olduğu için para veresim gelmiyor pek. Mesela Watch Dogs'u orijinal almayı düşünüyordum. Arkadaşım torrentten çekip kurduğunda biraz oynayım dedim, net hayal kırıklığı olunca çekinmeye başladım. Şu an Türkiye'de özellikle insanlar steamde ucuz oyunlar alıyorlar ya da multiplayer için orijinal alıyorlar. PC oyuncuları belli bir gelirin üstünde değilse böyle paralar vermiyor. Eğer ki kendi paramı kazanırsam ben de orijinal oyunlar almak isterim tabii ki.
  • İmzadaki sistemmi kaldirmayacak
  • su siralar cogu oyunu orjinal aliyorum.. fakst bazen sıkıntıdan oynamak istedigim oyunlar oluyor ets 2 gibi fifa 2005 gibi.. onlari da satin alamayacagima gore.. yani max oynadigim 2 3 gun onun icin de o kadar para veremem acikcasi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Glp107Oa

Oyunu bilgisayarin kaldirip kaldirmayacagina bakmak icin

Kaldırınca silip orijinal mi alıyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bravo.qwertuu

İmzadaki sistemmi kaldirmayacak

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuroTrumpSimulator2 -- 6 Temmuz 2014; 8:18:40 >
  • Fiyatlar ucuz olsa herkes alır fiyatlar çok uçuk

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.