Şimdi Ara

Korsan Oyun İndirmek İçin Bahanemiz Nedir? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MonitörKertenkelesi, öncelikle yazdığın maddelerin hepsi sağlam gerekçedir, bahane kelimesi yalanla eşdeğer bir kelimedir.
    Söylediklerinde sonuna kadar haklısın, bunların yanında çok daha sıralanabilecek gerekçeler, müşterileri çıldırtan olaylar söz konusu, sektör çok sancılı ve acısını kimden çıkaracağını bilemeyince kabak son kullanıcının başına patlıyor.
    İşin Türkçe, Türkiye ve kültür boyutu ise tam fıkralık, mesela tamamen japonya için üretilmiş, japonca bilmece bulmacaları bulunan, afedersin oyuncunun başında rastgele düğmelere bastığı bir işkenceye dönüşen bir oyunu bile kendi vatanındaki fiyattan burada piyasaya sürebiliyorlar. Battal beden kadın elbisesini küçük erkek çocuğuna giydirmekten farksız ama kimse gülmüyor nedense.

Keza tonla çözümü olmakla birlikte geçen yıllar gösterdiki bu konuda samimiyet yok. Nerdeyse herkes yalan söylüyor, afedersin rapor halinde gerekli kurumlara o çözümleri sunmak kadar basit bir şey yok ama açıp okumaya tenezzül bile etmeyecekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: broadwell

quote:

Orijinalden alıntı: ploff

Acıkcası steam da cılgın ındırımlere kadar orjınal oyun almak gıbı bır nıyetım yoktu.. Yıllar oncesı bır kac Turk oyunu harıc. (Pusu - Kabus 22) Ilk orjınal oyun Skyrım aldım. 7 dolar gıbı bır fıyata aldım. Sonra ek paketlerını satın aldım.. Skyrım almamda en buyuk etken Turkce yaması.. ve modların orjınal oyunda daha kolay yuklenmesı.. Orjınal oyunların korsana gore daha stabıl ve yuksek fps degerlerınde calıstıgını gordum... Sımdı 20ye yakın orjınal oyunum var..
    1 oyunu orjınal almamda kı en buyuk krıter:
    1: Turkce yama cıkması veya oyunun kendı Turkce dıl destegı.
    2: 60 Dolar ve ustu para verıceksem uzun sure benı oyalaması lazım. Mesela GTA5 - FIFA 15 orjınal alacagım.
    3: 20 dolar ve altı: Fazla multı oynamayaı seven bırı degılım. Ara sıra 1 saat takılıp cıkarım (seneryo modu daha onemlı benım ıcın) Genelde eskıden oynayıp bıtırdıgım steam, orıgın, uplay ındırıme gıren oyunları satın alıyorum..
    4: Patch, mod destegı bır haylı fazla olan oyunlar uygun fıyatlıysa alıyorum.
    5: Son olarak 60 - 70 dolar veya euro fıyatla cıkan ve seneryo modu 6 saatte bıten oyunlara sımdılık butce ayıramıyorum. Degmeyecegını dusunerek degıl.. Butce meselesı

Orjinal oyun daha mı stabil :S Stabilse bu güncelllemedendir büyük ihtimal eğer güncellemeyi yaparsan korsanda stabil olur. Dosyalar aynı, nasıl daha yüksek fps olur :S.
    Biraz sallamışsın.
    Böyle dedim diye korsan oyuna destek vermiyorum ama dediğin biraz mantıksız.

Bır konu hakkında fazla bılgınız yoksa lutfen yorum yazmayın. Ustelık bılmedıgınız bır konuda karsınızdakı ınsana ıthamda bulunuyorsunuz. Kotu crackler yuzunden oyunda takılmalar, atmalar , donmalar, save problemlerı gıbı sorunlar ara sıra karsımıza cıkıyor. FPS konusuna gelınce ornek vermek ıstedıgım bır oyun Skyrım cracklı versıyonu 40 fps cıvarı calısırken Orjınal surum 60 fps gıbı bır performansla calıstı. Tabı o zamankı ekran kartım 5870 ıdı. Sızın stabıl calıstıgını dusundugunuz bazı oyunlar orjınal surumde daha akıcı oynanıyor.. Oyunu kıranlar bıle bazen 4 - 5 surum crack yayınlıyor cesıtlı sorunlar yuzunden.. Tabı bu her oyunda olan bır sey degıl.. Farkın olmadıgı oyunlarda var.. Watch Dogs gıbı bır oyuna gelınce ıllegal - orjınal surum farketmıyor berbat bır optımızasyonla fps bazen yerlerde surunuyor ;)

• En büyük korsan indirme nedenim çok çabuk sıkılmak. O kadar ki atıyorum watch dogs, oynamayı aşırı isterim ama indirip yüklerim 1 oynarım, 2 oynarım daha oyun %5-10 dayken bir daha açmam. Yaptığım doğru değil ama para vermem de olmaz vermemem de.
  • Tartışma olmasın diye yazmak istememiştim ama yazmak gerekiyor, oyun lükstür diyenler sınırları çizemezler, eğer bir lüks ise korsan diye bir sorun zaten yoktur, bu kadar basit.
  • ploff kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz bilgim yok. Deneyimim var!! Battlefield 3 ü de test ettim. Nasıl olsa bedava verdiler :)
    Dediğiniz save problemleri, fps düşmeleri, oyundan atmalar tamamen yüklediğiniz sürümle alakalı örneğin blackbox indirdiyseniz bu söyledikleriniz normal. Reloaded de böyle sıkıntılar olmuyor.
  • Bence fiyatın etkisi büyük.

Örneğin Rodos'a tatile gittim. 1 adet gyro kebap ( döner dürüm) 5 euro = 15 TL , konuştuğum asgari ücretli çalışanın maaşı 950 Euro = 2800 TL. Şimdi ülkemize bakalım. Aynı kalitede bir döner dürüm 5 TL, Asgari ücret 900 TL. Alım gücümüz arasında 2-3 kat fark var.

Şimdi forumun çeşitli konularını inceleyin, Rusya'dan BF4 yok yarı fiyata alma, Meksiko'dan Titanfall şu kadar alma, bir sürü konu var. Hiç bir ülke'de Türkiye'den şu oyunu alma diye konu var mıdır ? yoktur çünkü çoğu oyun DOLAR dahi değil, EURO üzerinden satılmakta. Biz AB üyesi miyiz? Değiliz eee bu nasıl iş o zaman ? Hükümet bir taraftan düdükler, firmalar bir tarafatan, biz koyunlar da daha fazla daha fazla diye meeleriz.

Amerika'da bindiğim Mustang arabanın fiyatının 25.000 Dolar = 50.000 TL olduğunu öğrenince, arabamı değiştirmemeye karar verdim, ulan biz de en dandik sıfır araba 50-60 bin TL. Ben enayi gibi hissederim aynı mustang'e burada 200 bin TL verirsem, hatta enayinin önde gideni olurum.

Bu asla korsana mazeret değildir fakat ortada büyük bir saçmalık olduğu kesin, bu da korsanın sebeplerinden biri olabilir.

Korsan Oyun İndirmek İçin Bahanemiz Nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 7 Temmuz 2014; 8:30:49 >

• Soru:
    quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Cevap:
    quote:

Orijinalden alıntı: Aerospace

Bence fiyatın etkisi büyük.

Örneğin Rodos'a tatile gittim. 1 adet gyro kebap ( döner dürüm) 5 euro = 15 TL , konuştuğum asgari ücretli çalışanın maaşı 950 Euro = 2800 TL. Şimdi ülkemize bakalım. Aynı kalitede bir döner dürüm 5 TL, Asgari ücret 900 TL. Alım gücümüz arasında 2-3 kat fark var.

Amerika'da bindiğim Mustang arabanın fiyatının 25.000 Dolar = 50.000 TL olduğunu öğrenince, arabamı değiştirmemeye karar verdim, ulan biz de en dandik sıfır araba 50-60 bin TL. Ben enayi gibi hissederim aynı mustang'e burada 200 bin TL verirsem, hatta enayinin önde gideni olurum.

Avrupa birliği ve Amerika da ki vergi oranlarını karşılaştır birde Türkiye de verdiğin vergiyle bakalım kim enayi kim değil

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ploff

Acıkcası steam da cılgın ındırımlere kadar orjınal oyun almak gıbı bır nıyetım yoktu.. Yıllar oncesı bır kac Turk oyunu harıc. (Pusu - Kabus 22) Ilk orjınal oyun Skyrım aldım. 7 dolar gıbı bır fıyata aldım. Sonra ek paketlerını satın aldım.. Skyrım almamda en buyuk etken Turkce yaması.. ve modların orjınal oyunda daha kolay yuklenmesı.. Orjınal oyunların korsana gore daha stabıl ve yuksek fps degerlerınde calıstıgını gordum... Sımdı 20ye yakın orjınal oyunum var..
    1 oyunu orjınal almamda kı en buyuk krıter:
    1: Turkce yama cıkması veya oyunun kendı Turkce dıl destegı.
    2: 60 Dolar ve ustu para verıceksem uzun sure benı oyalaması lazım. Mesela GTA5 - FIFA 15 orjınal alacagım.
    3: 20 dolar ve altı: Fazla multı oynamayaı seven bırı degılım. Ara sıra 1 saat takılıp cıkarım (seneryo modu daha onemlı benım ıcın) Genelde eskıden oynayıp bıtırdıgım steam, orıgın, uplay ındırıme gıren oyunları satın alıyorum..
    4: Patch, mod destegı bır haylı fazla olan oyunlar uygun fıyatlıysa alıyorum.
    5: Son olarak 60 - 70 dolar veya euro fıyatla cıkan ve seneryo modu 6 saatte bıten oyunlara sımdılık butce ayıramıyorum. Degmeyecegını dusunerek degıl.. Butce meselesı

Orjinal oyun daha mı stabil :S Stabilse bu güncelllemedendir büyük ihtimal eğer güncellemeyi yaparsan korsanda stabil olur. Dosyalar aynı, nasıl daha yüksek fps olur :S.
    Biraz sallamışsın.
    Böyle dedim diye korsan oyuna destek vermiyorum ama dediğin biraz mantıksız.

Korsan oyunlarda oyunun kırılması ve açılabilir olması için yapılanlar performansı etkileyebilir. Günümüzde oyun kırmak daha kompleks bir iş, sadece .exe dosyası ile oynanmıyor. Oyunu kıran kişi/grup, yabancı dosyalar da eklemiş olabilir.

L.A. Noire'de bu durumu yaşadım. Steam'deki orijinal sürümü daha performanslıydı.

Ha, bu demek değildir ki her korsan oyun böyle veya şiddetle korsan karşıtıyım.

• TORU-NAGA kullanıcısına yanıt
    Sevgili kardeşim enayi gibi vergi veriyorum. Benim 100 katım kazananlar benim oranımda vergi vermiyor. Kimin enayi olduğunu çok iyi biliyorum. ABD ve Avrupa toplanan vergilerin ne işe yaradığını çok iyi biliyorum.

Bak sana ülkemden bir fotoğraf, elektiriğin parasını ben ödediğim için bu kardeşlerim rahat rahat serinliyor. Elektirik faturanın üzerini iyi oku, şifreyi çözersen enayi yazdığını görürsün.

• Elektrik konusunda artık alternatifler var, o devir kapandı, balkonunuza atacağınız 2 adet güneş paneli ve bir çift güneş piliyle bile en az 30 yıl sıkıntı vermeden çalışan bir düzeneğiniz olabiliyor. Maliyeti 6 binlira civarında, 2 sene önce en az 4 panel gerekiyordu ve sorunlu eski düzenekler kullanılıyordu. %17 verimli paneller kullanıyorlardı, şu anda %70 verimli panel getirebilen firmalar var, yani tek panelle bile ihtiyacınızın fazlası kadar elektrik üretebilirsiniz, panellerin boyutları 80 cm x 170 cm civarlarında.
  • quote:

Doğru söylüyorsunuz bilgim yok. Deneyimim var!! Battlefield 3 ü de test ettim. Nasıl olsa bedava verdiler :)
    Dediğiniz save problemleri, fps düşmeleri, oyundan atmalar tamamen yüklediğiniz sürümle alakalı örneğin blackbox indirdiyseniz bu söyledikleriniz normal. Reloaded de böyle sıkıntılar olmuyor.

Her oyunda olan bır durum olmadıgını belırtmıstım.. Neyse 1 oyunla deneyımlerınızı aktarmıssınız. Sızde haklısınız.. Iyı gunler...
  • Aerospace kullanıcısına yanıt
    Elektrik faturası vergi değil aldığın hizmet karşılığıdır,(ülkemizde gelir vergisi oranları düşük olmasına rağmen kaçıranı çok olduğu için
    tüketim vergileri olabildiğince yüksektir) elbette enayilik ortada ama vergisini ödemeyenlerin oyunlara pahalı demeside başkalarını enayi yerine koymak olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adittorie

quote:

Orijinalden alıntı: Küçük Herifler

quote:

quote:

Fiyatlar ucuz olsa herkes alır fiyatlar çok uçuk

Yav he he . Geçen seneki oyunlar bile 5-10 dolara satılıyor .

İnternetten alışveriş yapmayanlar ne yapacak?

Ilk a bahane bulacak ya . Nasıl da ıkınıyor . Git babanın ( 12 yaşındasın ) kredi kartını al , ön ödemeli kart al . Netten alışveriş yapmak istemiyorsan da ( ki Amazon , Steam , GMG vb. sitelere güvenmemek ahmaklık ) MMO oyunlar oyna .

Unutma ki video oyunları bir lükstür . Gelip burada asgari maaş şu kadar alamıyorum edebiyatı yapma . Hayatını devam ettirmek için oyun oynamak zorunda değilsin . Nasıl ki asgari maaşlı bir adam gidip Mercedes alamıyorsa sende ya ucuz oyunları oynayacaksın ya da MMO oynayacaksın .

Tıklıyorum iniyo.Np,Tek orj aldıgım oyun Rust galiba

• 1. Orjinal oyunlar korsan oyunlardan daha zor kuruluyor. Daha önce M&B Warband satın aldım. Oyun internetsiz çalışmadığı için ve daimi internetim olmadığı için orjinal oyunu crack atarak çalıştırdım.

2. Oyunları orjinal alanlar iyi bir şey yaptıklarını sanıyorlar, aldığımız neredeyse her oyunun parası yurtdışına gidiyor. Ülke ekonomisi zarar görüyor.
  • En son gta 5 aldım baya para verdim
  • oyunlar yerli olsa orijinal alirim ama niye param yurtdisina gitsin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de korsan indirmedim hiç demem ama oynadıklarımdan sevdiklerimin hepsini orjinal satın aldım. 50 dolarken belki satın alacak gücüm yok fakat indirime girdiğinde mutlaka satın alıyorum.
  • Öncelikle denemek için korsan almak mantıksız bir neden çünkü çoğu oyunun demo(deneme) versiyonu var. Orjinal almaya değer mi diye denenebilir ama sistem için denenmesi mantıksız. Ben de eskiden korsan kullanıyordum ama şimdi durum çok farklı örneğin internet üzerinden alım platformları var oyunu bulamama şansınız yok. Ve belli zamanlarda ücretsiz oyun kampanyaları oluyor. En iyi oyunlar bile bedava olabilir. Maddiyatiniz yoksa bile kampanyalardan oyun alırsınız. Birde korsanda daha çok sorun oluyor. Kim ne derse desin yüzde doksan oyunlarda durum bu. İnternetten yasal vr lisansı programların kampanyalarını gosteren çok güzel siteler var program içinse korsan yerine kampanyadan yararlanın. Korsan ekonomiye de zarar verir. Ülkemizde oyun sektörü bu nedenle az gelişiyor. Hergün bir TL biriktirseniz bile ay sonunda kaliteli oyunu magzadan bile alırsınız. İnternetten çok daha ucuza gelir ama güvenmeyenler 30 tl biriktirse crysis 3 bile alınıyor.

• Asgari ucret 750 tl.pc oyunu 100 ps4 200 tl. Biz yasamayalim zaten.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Fiyatlar ucuz olsa herkes alır fiyatlar çok uçuk

Yav he he . Geçen seneki oyunlar bile 5-10 dolara satılıyor .

İnternetten alışveriş yapmayanlar ne yapacak?

Ilk a bahane bulacak ya . Nasıl da ıkınıyor . Git babanın ( 12 yaşındasın ) kredi kartını al , ön ödemeli kart al . Netten alışveriş yapmak istemiyorsan da ( ki Amazon , Steam , GMG vb. sitelere güvenmemek ahmaklık ) MMO oyunlar oyna .

Unutma ki video oyunları bir lükstür . Gelip burada asgari maaş şu kadar alamıyorum edebiyatı yapma . Hayatını devam ettirmek için oyun oynamak zorunda değilsin . Nasıl ki asgari maaşlı bir adam gidip Mercedes alamıyorsa sende ya ucuz oyunları oynayacaksın ya da MMO oynayacaksın .

Aninda yapistirmişsiniz 12 yasindasin i. Benim ailevi durumum iyi degil. Ama rpg cok seviyorum. E illa f2p mmo oynamak zorunda miyim? Sukur son zamanlarda duzgun rpg yok sulanmiyorum. Ne varsa eski oyunlarda var. Onlarda ucuz sukurler olsun. Baldurs Gate , Dao,fallout, elder scrolls serisi.

Edit:son zamanlardakinden dark souls 2, da. Inqusition ve witcher wild hunt i ayirarak belirtiyorum bu fikrimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gatsb B -- 17 Temmuz 2014; 3:31:22 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.