Şimdi Ara

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] (3601. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
98.169
Cevap
237
Favori
4.379.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
250 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 35993600360136023603
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum sürecin başından beridir özellikle ilk okul için bir plan yapılmalıydı.Okuma yazma için parmak kaslarının gelişmesi için bile gerekli olduğunu duydum. Bunun dışında üniversite hariç ortaokul için uzaktan eğitim tartışılır bir konu ancal ilkokul kesinlikle uzaktan olmaz . Sadece eğitim için değil öğretim için , arkadaşlık,paylaşım ,temizlik vs. için yüzyüze eğitim şart ilkokulda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tony Ferguson kullanıcısına yanıt

    Risk taşıdığı su götürmez gerçek. Bu arada ülkedeki çoğu şehirde tüm kademeler birden açılıyor. Bunu parça parça yapabilirlerdi. İnşallah birdenbire bu kadar normalleşmenin sonu kötü olmaz. Gerçi toplumumuzdaki umursamazlık yüzünden umutlu değilim ya, neyse.

  • Şimdi cumartesi günleri İstanbul'dan Kocaeli'ye gidebiliyor muyum ? Şehirler arası yasaklar da kalktı mı ?

  • anlık tüm ülke ;





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 2 Mart 2021; 0:53:52 >
  • Haftalık yeni tablo geldi,İzmirde yükseliş İstanbulda yükseliş gözüme çarptı

    Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 2 Mart 2021; 0:59:50 >
  • Bu da geçen hafta ki

    Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dinc10

    Kimsenin beğenmediği doğu anadolu batıdan daha akıllı. Test yok vaka yok ölen yok çünkü virüs yok. Büyükşehirde g.tü terleyen hüüü diye teste koşuyor hastaneye. Saçma sapan PCR testleride başı ağrıyana korona diyor. Nasıl sıfıra inecek vaka?

    pandemi başında tam tersi oralar çok fenaydı batı iyiyken. onlar en baştan atlattı bitirdi gibi oldu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeGaDave06

    Şu ilkokul ve liseleri açıyolarda üniversitlere gram bişey yapmıyolar ya ayar oluyorum. İlkokul çocuğuda liseliside sınıfın içinde sırada oturuyor üniversiteliside amfide oturuyor sırasında oturuyor. Üstelik üniversiteli adam daha bilinçli ben anlamıyorum evde uzaktan eğitime tabi tutulmaktanda tatil gibi okul yapmaktan nefret ettim arkadaş

    Milli eğitim bakanı böyle bi karar alıyorda yök niye yüzyüze eğitim için çabalamıyor anlamıyorum. Bizim işimiz daha zor uzaktan eğitime katılamayan var videoya erişemeyen var internet sıkıntısı olan var. saçmalık

    HER YER AÇIK AMA ÜNİVERSİTELER ARDINA KADAR KAPALI. REZALET

    haklısın ama üniler en risklisi. liseler ve ilkokul-ortaokullar sonuçta bölgesel. millet kendi ilçesindeki okula gidiyor.


    üni bambaşka bir boyut. tüm illerde sağdan sola, soldan sağa milyonlarca öğrenci göç olacak ve küçücük sınıflarda 60-70 küsür öğrenci eğitim alacak. ona kimsenin bir yerleri yemez şuanda.





  • suÇ kullanıcısına yanıt

    Olustu dyorum sana doguda ki adam gitmez oyle kolay kolay hastaneye istedigini gor sen.İngiltereyle bzi ne kyasliyorsun.Belki biz daha dayanikliyiz.Nerden bliyosun.Kaldiki yasak kaldir indir nereye kadar gun gelecek herseyi serbest brakacak boyle devranmi doner.


    Ayrica sunuda soylim.Korona genel anlamdi dunyanin abarttigi bi hastalik.Zature olan korona ...grip geciren korona gotunde cipan ckan artik korona sayiliyor.Bi beni bulmadi bulassa keske.Ne abarrttilar tm ortada bi hastalik olduguna eminim ama salmalari gerek bu bir grip neyinden korkucan basi agriyan eklemi agriyan korona bi birakin ya Rahat rahat herseyi serbest biraksinlar iddia ediyorum 3 aya kalmaz nezle den farksiz olur ki suan abarttikca abartiyorlar iyy korkuyu saldilar dunyaya bravo.


    Korona ya gelene kadar sigaradan hatta tecavuzden olen insan daha cok.Sapikligin bulasiciligini nasil kontrol edecekler.....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ltrg -- 2 Mart 2021; 1:16:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay be mart'ta geldi. 1 sene geçmiş dostlar...


    bugün mart'ın 2'si değil aslında, 365. günü :(

  • Ankara iki haftaya kalmaz yine kapanır. Kamu'nun esnek mesaisini kaldırırlarsa işleri çok zor olacak.

  • vay arkadaş sanki millet anasından restoran kafeyle doğmuş ne kafe restoran meraklısı milletmişizKoronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    vay @Rakanoth hoş geldin estetik olmuşsun 

    Kendine gel. Ne estetik olması.

  • Çok yüksek riskli illerde bile cumartesi günü olan yasak kaldırılmış anladığım kadarıyla. (Zaten hafta sonları herkes dışarıdaydi, cok bir sey değişmeyecek gibi) Vaka sayıları yüksek olan yerlerde bile kısıtlamalar gevsetilmis, bu planın başarılı olacağını nasıl düşündüler acaba.

    Vaka sayıları araya devam ederken normallestik, sonumuz hayrolsun. Bakalım 10-20 bin vaka yi görmek için cok bekleyecek miyiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • suÇ kullanıcısına yanıt

    Birincisi onun adı toplum bağışıklığı. Kabul etseniz de etmeseniz de toplumun %80'i zaten bağışıklık sistemi sayesinde ya geçirdiğini hissetmiyor ya da hafif geçiriyor.



    Geçen senelerde gripten ölenler yok muydu? Vardı: DSÖ, mevsimsel gripten 650 bin kişinin her sene öldüğünü söylüyordu. Bu sene gripten binlerce kez fazla test ederek 3 kat fazla ölüm gösterebildiler. Ve ölenlerin yaş ortalaması da ülkelerde zaten beklenen ömürle aynı. Yani eceli gelenler öldü. Tek farkı bize diğer ölümler gösterilmedi.


    Sadece Türkiye'de kalp-kanserden her sene 240 Bin ölüyor. Ama 1 senedir milletin beynini öyle yıkadılar ki millet kanseri ve kalbini unuttu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: astegon

    aşılar nerde hocam daha öğretmenler bile aşılanamadı yazık günah aşı tedariğinde sorun var aşılar gelmeyecek demiştim kimsede duyum vs de yok şuan haberi yokki kimsenin çinle görüştüm tedarikte sıkıntı var dedi

  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    Ortaya çok net bir kanıt koyuyorum. Covid önlemleriyle covid ölümleri ters orantılıdır. En çok önlem almış ülkelerde en çok ölüm gerçekleşiyor. En az önlem almışlarda en az ölüm gerçekleşiyor. Ortada net olarak böyle bir ilişki var. Korelasyon veya doğrusal iliski, nedensellik değildir. Ama ortada ters kolerasyon varsa nedenselliğin olmadığı açıktır. Yani çıkıp covid önlemleri covid ölümlerini azaltıyor diye bir iddia küresel çapta yapılamaz. Araştırılması gereken hangi önlemin, nasıl, hangi koşullarda ne kadar covid ölümüne sebep olduğu olabilir. İlişki varsa aradaki ilişki ancak önlemlerin ölüme sebep olması arasında olabilir. Küresel çapta bakıldığında ki pandemiden bahsediyorsanız küresel çapta bakmanız gerekir, her şey açıkça ortada.


    Bunun haricinde benim merak ettiği bu covid pandemisine inananların, karşıt görüşü saygı ile açık fikir ile dinleyip, araştırıp ve sonuçta hangi gerekçelerle hala pandemiye inanmaya devam ediyorlar. O kadar çok açıdan pandeminin yalan olduğu hakkında kanıt var ki araştırıp, düşünmüş biri nasıl hala inanabiliyor anlayamıyorum.

    Ortada bir salgın olduğunu gösteren bir kanıt bile yok. Önlem almamış hiçbir ülkede veya yerde 2020'de toplam ölüm sayılarında istatistiksel anlamlı artış bile yok. Sadece çok sıkı önlem almış birkaç ülkede normal ölüm sayılarından fazla ölüm gerçekleşti. Bildiğim kadarıyla bir tek İngiltere var. Eğer covid değil önlem öldürüyor derseniz bu artışı açıklayabiliyorsunuz. Ama pandemiye inananlardan önlem almayan ülkelerin hiçbirinde olmayan normal üstü ölümü açıklayabildiklerini görmedim. Eğer normal üstü ölüm yoksa tehlikeli salgın da yok demektir. Bu yüzden karşıt görüşlü insanlara var olmayan bir şeyin var olmadığını ispatlamasını istiyorsunuz. Ama pandemiciler bir pandemi hatta salgın olduğunu ispatlamaya bile tenezzül etmiyorlar. Tartışmada olmayan bir şeyin var olmadığını ispatlamanın ne kadar zor olduğunu herkes bilir.


    Buna rağmen karşıt görüş ölenlerin yaş ortalamasına bakarak zaten tehlikeli bir salgın olmadığını ortaya koyuyor. Neredeyse her ülkede ölenlerin yaş ortalaması normal ölümlerin yaş ortalamasında. Tehlikeli bir salgında bu yaş ortalamasın çokça azalması lazım. 10 - 15 yaş falan. Geçmişteki ağır grip, kolera, veba, tifüs salgınlarında ortalama ölüm yaş ortalaması çok azalıyordu. Bu sefer böyle bir azalma yok.


    Daha üstüne önlemlere uyması mümkün olmayan meslek grupları var. Mesela askerler, tezgahtarlar gibi. Askerler koğuşlarda yatıyor. Sosyal mesafe kısıtlaması maske falan yok. Hiç bir ülkede askerlerde yüksek ölüm görülmüyor. Geçmişte salgınlara bakarsanız en yüksek ölümlerin askerlerde olduğunu, çok savaşta salgınlar yüzünden güçlü tarafın kaybettiğini görürsünüz. Keza süpermarket çalışanlarının ortalama insandan daha fazla covid olmadığı görülüyor. Keza öğretmenlerin de.


    Bunun karşısında yasakçı zihniyet nasıl bir salgın olduğunu bile ispatlamaya tenezzül etmiyorsa yasakların da etkili olduğunu ispatlamaya tenezzül etmiyor. Maskelerin etkili olduğunu gösteren hiçbir çalışma yokken maske zorunluluğu getirdiler. Hiç bir salgın yönetim mantığında sağlıklı insanların evlerin hapsedilmesi ve sokağa çıkma yasağı önlemi yokken, hiçbir kanıt göstermeden sokağa çıkma yasağı koydular. Restaurant ve kafelerde salgının yayıldığını kanıtlamadan bunları kapattılar. Okullarda salgının yayıldığının kanıtı yokken okulları kapatıp çocukların eğitim hakkını ellerinden aldılar. Mantık açık yasakçı zihniyet hiçbir kanıt göstermeden istediği gibi yasak koyabilir en temel insan hakkı olan seyahat özgürlüğü, çalışma özgürlüğü, eğitim alma özgürlü hatta sağlık hizmeti alma özgürlüğünü kısıtlayabiliyor. Sanki yasaklama zihniyeti doğalmış gibi karşıt görüşten bu yasakların işe yaramadığını ispatlamasını bekliyorlar. Elinden bütün devletin, devasa küresel şirketlerin, DSÖ'nün maddi ve insan kaynağı gücü olanlar yasaklarının gerekçesini ispatlamayacaklar, ifade özgürlükleri kısıtlanan bağımsız kişiler kendi maddi kaynaklarıyla yasakların işe yaramadığını ispatlayacaklar. Sonra da yasakların işe yaramadığı hakkında kanıt bulunsa da bu kanıtları beğenmeyecekler ve yeterli görmeyecekler.


    Aşı konusu da aynı. Ortada aşıların etkili ve güvenli olduğunu gösteren bir çalışma yok. Şu kadar etkili gibi sözleri destekleyen güvenilir bir araştırma yok. Aşıların yan etki çalışması yapılmadığı da açık. Kimse bu aşıların ne sonuçlara sebep olacağını bilmiyor ve kitlesel uygulanıyor. Aynı mantık aşı firmaları ve aşı uygulatanlar bütün veriler ellerinde olmasına rağmen aşıların etkinliğini ve güvenliğini ispatlamak zorunda değil. Karşıt görüşlüler etkisiz ve güvensiz olduğunu hiçbir resmi veriye ulaşamadan ispatlamak zorunda.


    Keza aynı mantık tedavide de var. Türkiye ve diğer ülkelerde covid tedavisinde kullanılan ilaç ve yöntemlerin etkili ve güvenli olduğunu sağlık kurumları ispatlamak zorunda değil. İnsanlara bolca yan etkisi olduğu bilinen ilaçtan 8 tane bir seferde verebiliyorlar. Gereksiz yere entübe etmenin çok tehlikeli bir yöntem olduğunu bilerek insanları entübe ediyorlar. Ne bilim kurulu ne de başka biri çıkıp bizim şu tedavilerimiz bu kadar etkili diye bir çalışma yayınlamadan istedikleri tedaviyi ne kadar büyük ve ölümcül yan etkileri olursa olsun uyguluyorlar. Bunun karşısındaki görüş vitamin d, çinko takviyesi ve ivermectin ilacının güvenilir etkili olduğunu ispatlasa dahi bu tedavi yöntemleri uygulanmıyor. Daha nisan 2020'de vitamin d ve ivermectin'in ölüm oranlarını çok düşürdüğü hakkındaki bilgilere ulaştım ki ben bir doktor değilim. Aradan geçen zamanda bu yöntemlerin etkinliği ve güvenilirliği hakkındaki bilgiler arttı ama buna rağmen hala uygulanmıyor. Pandemici zihniyet ölüm oranlarını çokça düşürecek bu yöntemleri neden uygulamadıklarını da açıklamıyorlar. En başından beri etkisiz ve çokça yan etkili olduğu bilinen yöntemleri uygulamaya devam ediyorlar.


    Bütün bu tartışmalarda pandemici yasakçı zihniyetin karşıt görüşün savlarına cevap verdiğini görmedim. Tuturmuşlar bir vaka sayısı devam ediyorlar. Karşıt görüş vaka sayısının anlamlı olmadığını, küresel bir vaka tanımı olmadığını, vaka tanımında kullanılan en temel unsur olan PCR testinin güvenilir olmadığını defalarca söylüyorlar ama pandemici zihniyet hiç cevap vermiyor. Otopsi yapın, farklı test geliştirin, gerçekten bu vakalar ve covid ölümü dedikleriniz gerçekten sars-cov-2 virüsünden mi gerçekleşiyor görelim diyorlar. Cevap yok. Canlı yanında kola damlatıp PCR pozitif aldılar. Yine de aynen sanki PCR testi çok güvenliymiş gibi bütün eleştirilere kulak tıkayarak devam.

    Ben de merak ediyorum covid pandemi tartışmalarına girmiş biri karşıt görüşü dinleyip hala nasıl covid pandemine inanabiliyor? Nasıl bu olanların yalan olduğunu, covid'in bahane edilerek yeni yasakçı bir düzen getirilmeye çalışıldığını fark etmiyor anlamıyorum.





  • nucro kullanıcısına yanıt

    Niye anlamamakta ısrar ediyorsunuz? Bu hastalık bilinen diğer virüs hastalıklarından farklı.Ayrıca önemli olan bu hastalığın sağlık sistemi üzerinde yarattığı etki. Kanser, grip yada diğer hastalıklar sağlık sistemini kilitlemezken bu hastalık kilitliyor.Haliyle diğer hastalıklar nedeniyle yapılması gereken tedaviler yapılamıyor.Bunca önlem kısıtlama zaten sağlık sistemi çökmesin diye yapılıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505E

    Doğu mu akıllı yoksa Doğu insanının genelinde hastalanma diye bir kavram mı yok? Ailem Doğu kökenli olduğu için bu sorunun cevabının ikinci seçenek olduğuna eminim. Pek çok köyde 1 yıldır hiç maske takmayanlar bile var. Doğu köylerinde koronadan ölme sayılarının yeterince açığa çıkmadığını söylememe gerek yok sanırım.

    Ayrıca bu hastalığı terleme sanman da ayrı bir rezillik.

    Hastalığı terleme sanmadım genç gözünle oku. En ufak öksüren test test diye hastaneye koşturuyor. Ne idüğü belirsiz PCR testleride sen nezleysen bile seni korona diyip evine yolluyor. Bu şekilde hiçbir zaman vakaları sıfıra indiremezsin. Sene boyunca aksıran tıksıran insan hiç bitmez memlekette. Ha senin canın çok tatlıysa sen evinden hiç çıkma güzel kardeşim ama insanları salın artık.





  • 
Sayfa: önceki 35993600360136023603
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.