Şimdi Ara

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] (3603. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
98.169
Cevap
237
Favori
4.379.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
250 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 36013602360336043605
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yasakların yavaş yavaş kalkması , virüsün sonlarına gelmemiz bazı arkadaşları üzmüş belli ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dinc10 kullanıcısına yanıt

    Dışarıdan alışın demek kolay. Çünkü ayranın tatlı, tuzun kuru. Hangi grip tat-kokuyu götürür, eklem-kas ağrısı yapar? Kulaktan dolma bilgilerle kafanıza gribe benzediğini yerleştirmişsiniz. Sana demiyorum ama bazı insanlar canımız sıkıldı, ne yapalım falan diyor. Sıkıldım diye bir şey yok. Şu anda eğlenecek durumda değiliz.

  • İşin içinden biri olarak söyleyeyim feci yanılıyorsunuz.


    Çok ciddi hızla aşılama yaptıktan sonra açılmalıydık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    İşin içinden biri olarak söyleyeyim feci yanılıyorsunuz.


    Çok ciddi hızla aşılama yaptıktan sonra açılmalıydık.

    Ay sonuna kadar 30 bin vakaya ulaşırız diyorsunuz. Bizim milletimiz genelgeyi felan kaale almaz. Normalleşme ifadesini kullandılar mı gerisi tırı vırı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul Valiliği açıkladı: Cumartesi günü yasak yok! Yeni kararlar gereğince İstanbul'da cumartesi günleri saat 05:00-21:00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması olmayacak.
  • Arda ML kullanıcısına yanıt

    Aynen.

    Tüm kritik öğretmen, kargocu, restoran çalışanları gibileri aşıladıktan sonra açmalıydık.


    Artık yaşayacağız ne yapalım. Yalnız bu hükümeti azıcık biliyorsam gene sayı gizlemeye kalkarlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korkaklar ve pandemi fetişistleri evde oturabilir ama size acı bir haber; bu işin sonuna yaklaşıyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    İstanbul Valiliği açıkladı: Cumartesi günü yasak yok! Yeni kararlar gereğince İstanbul'da cumartesi günleri saat 05:00-21:00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması olmayacak.

    Mecbur kalkacak kısıtlama normal bir karar,artık kimsenin dayanacak gücü kalmamıştı,zaten hafta sonu herkes cirit atıyordu sokaklarda.

    Yasağın sadece adı vardı.

    65-90 yaş ölüm riski olan grup aşılandı.

    Ben özel sektörde çalışıyorum,hafta sonu yasakları işime geliyordu ama artık bir şekilde normalleşmeye dönmek zorundayız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: demirparcasi

    Ortaya çok net bir kanıt koyuyorum. Covid önlemleriyle covid ölümleri ters orantılıdır. En çok önlem almış ülkelerde en çok ölüm gerçekleşiyor. En az önlem almışlarda en az ölüm gerçekleşiyor. Ortada net olarak böyle bir ilişki var. Korelasyon veya doğrusal iliski, nedensellik değildir. Ama ortada ters kolerasyon varsa nedenselliğin olmadığı açıktır. Yani çıkıp covid önlemleri covid ölümlerini azaltıyor diye bir iddia küresel çapta yapılamaz. Araştırılması gereken hangi önlemin, nasıl, hangi koşullarda ne kadar covid ölümüne sebep olduğu olabilir. İlişki varsa aradaki ilişki ancak önlemlerin ölüme sebep olması arasında olabilir. Küresel çapta bakıldığında ki pandemiden bahsediyorsanız küresel çapta bakmanız gerekir, her şey açıkça ortada.


    Bunun haricinde benim merak ettiği bu covid pandemisine inananların, karşıt görüşü saygı ile açık fikir ile dinleyip, araştırıp ve sonuçta hangi gerekçelerle hala pandemiye inanmaya devam ediyorlar. O kadar çok açıdan pandeminin yalan olduğu hakkında kanıt var ki araştırıp, düşünmüş biri nasıl hala inanabiliyor anlayamıyorum.

    Ortada bir salgın olduğunu gösteren bir kanıt bile yok. Önlem almamış hiçbir ülkede veya yerde 2020'de toplam ölüm sayılarında istatistiksel anlamlı artış bile yok. Sadece çok sıkı önlem almış birkaç ülkede normal ölüm sayılarından fazla ölüm gerçekleşti. Bildiğim kadarıyla bir tek İngiltere var. Eğer covid değil önlem öldürüyor derseniz bu artışı açıklayabiliyorsunuz. Ama pandemiye inananlardan önlem almayan ülkelerin hiçbirinde olmayan normal üstü ölümü açıklayabildiklerini görmedim. Eğer normal üstü ölüm yoksa tehlikeli salgın da yok demektir. Bu yüzden karşıt görüşlü insanlara var olmayan bir şeyin var olmadığını ispatlamasını istiyorsunuz. Ama pandemiciler bir pandemi hatta salgın olduğunu ispatlamaya bile tenezzül etmiyorlar. Tartışmada olmayan bir şeyin var olmadığını ispatlamanın ne kadar zor olduğunu herkes bilir.


    Buna rağmen karşıt görüş ölenlerin yaş ortalamasına bakarak zaten tehlikeli bir salgın olmadığını ortaya koyuyor. Neredeyse her ülkede ölenlerin yaş ortalaması normal ölümlerin yaş ortalamasında. Tehlikeli bir salgında bu yaş ortalamasın çokça azalması lazım. 10 - 15 yaş falan. Geçmişteki ağır grip, kolera, veba, tifüs salgınlarında ortalama ölüm yaş ortalaması çok azalıyordu. Bu sefer böyle bir azalma yok.


    Daha üstüne önlemlere uyması mümkün olmayan meslek grupları var. Mesela askerler, tezgahtarlar gibi. Askerler koğuşlarda yatıyor. Sosyal mesafe kısıtlaması maske falan yok. Hiç bir ülkede askerlerde yüksek ölüm görülmüyor. Geçmişte salgınlara bakarsanız en yüksek ölümlerin askerlerde olduğunu, çok savaşta salgınlar yüzünden güçlü tarafın kaybettiğini görürsünüz. Keza süpermarket çalışanlarının ortalama insandan daha fazla covid olmadığı görülüyor. Keza öğretmenlerin de.


    Bunun karşısında yasakçı zihniyet nasıl bir salgın olduğunu bile ispatlamaya tenezzül etmiyorsa yasakların da etkili olduğunu ispatlamaya tenezzül etmiyor. Maskelerin etkili olduğunu gösteren hiçbir çalışma yokken maske zorunluluğu getirdiler. Hiç bir salgın yönetim mantığında sağlıklı insanların evlerin hapsedilmesi ve sokağa çıkma yasağı önlemi yokken, hiçbir kanıt göstermeden sokağa çıkma yasağı koydular. Restaurant ve kafelerde salgının yayıldığını kanıtlamadan bunları kapattılar. Okullarda salgının yayıldığının kanıtı yokken okulları kapatıp çocukların eğitim hakkını ellerinden aldılar. Mantık açık yasakçı zihniyet hiçbir kanıt göstermeden istediği gibi yasak koyabilir en temel insan hakkı olan seyahat özgürlüğü, çalışma özgürlüğü, eğitim alma özgürlü hatta sağlık hizmeti alma özgürlüğünü kısıtlayabiliyor. Sanki yasaklama zihniyeti doğalmış gibi karşıt görüşten bu yasakların işe yaramadığını ispatlamasını bekliyorlar. Elinden bütün devletin, devasa küresel şirketlerin, DSÖ'nün maddi ve insan kaynağı gücü olanlar yasaklarının gerekçesini ispatlamayacaklar, ifade özgürlükleri kısıtlanan bağımsız kişiler kendi maddi kaynaklarıyla yasakların işe yaramadığını ispatlayacaklar. Sonra da yasakların işe yaramadığı hakkında kanıt bulunsa da bu kanıtları beğenmeyecekler ve yeterli görmeyecekler.


    Aşı konusu da aynı. Ortada aşıların etkili ve güvenli olduğunu gösteren bir çalışma yok. Şu kadar etkili gibi sözleri destekleyen güvenilir bir araştırma yok. Aşıların yan etki çalışması yapılmadığı da açık. Kimse bu aşıların ne sonuçlara sebep olacağını bilmiyor ve kitlesel uygulanıyor. Aynı mantık aşı firmaları ve aşı uygulatanlar bütün veriler ellerinde olmasına rağmen aşıların etkinliğini ve güvenliğini ispatlamak zorunda değil. Karşıt görüşlüler etkisiz ve güvensiz olduğunu hiçbir resmi veriye ulaşamadan ispatlamak zorunda.


    Keza aynı mantık tedavide de var. Türkiye ve diğer ülkelerde covid tedavisinde kullanılan ilaç ve yöntemlerin etkili ve güvenli olduğunu sağlık kurumları ispatlamak zorunda değil. İnsanlara bolca yan etkisi olduğu bilinen ilaçtan 8 tane bir seferde verebiliyorlar. Gereksiz yere entübe etmenin çok tehlikeli bir yöntem olduğunu bilerek insanları entübe ediyorlar. Ne bilim kurulu ne de başka biri çıkıp bizim şu tedavilerimiz bu kadar etkili diye bir çalışma yayınlamadan istedikleri tedaviyi ne kadar büyük ve ölümcül yan etkileri olursa olsun uyguluyorlar. Bunun karşısındaki görüş vitamin d, çinko takviyesi ve ivermectin ilacının güvenilir etkili olduğunu ispatlasa dahi bu tedavi yöntemleri uygulanmıyor. Daha nisan 2020'de vitamin d ve ivermectin'in ölüm oranlarını çok düşürdüğü hakkındaki bilgilere ulaştım ki ben bir doktor değilim. Aradan geçen zamanda bu yöntemlerin etkinliği ve güvenilirliği hakkındaki bilgiler arttı ama buna rağmen hala uygulanmıyor. Pandemici zihniyet ölüm oranlarını çokça düşürecek bu yöntemleri neden uygulamadıklarını da açıklamıyorlar. En başından beri etkisiz ve çokça yan etkili olduğu bilinen yöntemleri uygulamaya devam ediyorlar.


    Bütün bu tartışmalarda pandemici yasakçı zihniyetin karşıt görüşün savlarına cevap verdiğini görmedim. Tuturmuşlar bir vaka sayısı devam ediyorlar. Karşıt görüş vaka sayısının anlamlı olmadığını, küresel bir vaka tanımı olmadığını, vaka tanımında kullanılan en temel unsur olan PCR testinin güvenilir olmadığını defalarca söylüyorlar ama pandemici zihniyet hiç cevap vermiyor. Otopsi yapın, farklı test geliştirin, gerçekten bu vakalar ve covid ölümü dedikleriniz gerçekten sars-cov-2 virüsünden mi gerçekleşiyor görelim diyorlar. Cevap yok. Canlı yanında kola damlatıp PCR pozitif aldılar. Yine de aynen sanki PCR testi çok güvenliymiş gibi bütün eleştirilere kulak tıkayarak devam.

    Ben de merak ediyorum covid pandemi tartışmalarına girmiş biri karşıt görüşü dinleyip hala nasıl covid pandemine inanabiliyor? Nasıl bu olanların yalan olduğunu, covid'in bahane edilerek yeni yasakçı bir düzen getirilmeye çalışıldığını fark etmiyor anlamıyorum.

    Bu net kanıt olmuyor işte. Sizin fikriniz sabit ve bunun %100 mutlak doğru olduğunu düşünüyorsunuz. Bu yüzdende kendinizi desteklemeye çalışıp, buna uygun şeyler arayıp, çıkarımlar yapıp diğer her şeyi yok sayıyorsunuz.


    Bir de genel olarak sizin gibi düşünmeyenlere "siz aptalsınız, cahilsiniz, araştırmıyorsunuz, düşünmüyorsunuz" tarzı bakış açınız olunca tartışmalar bir sonuca varmıyor.


    Yani "x meyvesi zehirli ve kırmızıdır. o zaman bütün kırmızı yiyecekler zehirlidir" şeklinde çıkarımlar yapıp aksini asla kabul etmeyince diyecek bir şey olmuyor. Ben de çok denedim, deneyen başkalarını da gördüm ama tartışmalar hep aynı şekilde ilerliyor.


    Mesela burada beni sırf kendi gibi düşünmeyip onu sorguladığım için "trol" ilan edip kendince aşağılayan oldu. Şimdi bu kişiyi nasıl ciddiye alayım?





  • %50 kapasite işi tamamiyle kolpa


    Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505E

    Dışarıdan alışın demek kolay. Çünkü ayranın tatlı, tuzun kuru. Hangi grip tat-kokuyu götürür, eklem-kas ağrısı yapar? Kulaktan dolma bilgilerle kafanıza gribe benzediğini yerleştirmişsiniz. Sana demiyorum ama bazı insanlar canımız sıkıldı, ne yapalım falan diyor. Sıkıldım diye bir şey yok. Şu anda eğlenecek durumda değiliz.

    Griple soğuk algınlığını karıştırıyorsunuz. Grip dediğimiz şey en sağlıklı adamı en az 3-4 gün yataktan kaldırmaz.

  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    baştan saçmalıktı zaten. binlerce iş yerini kim nasıl denetleyecek? dostlar alışverişte görsün mantığı ile global salgını durduracağız, eyyy salgın, sen kimsin yaa?


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    Kendi iddialarınızın kanıtlarını sunmak gibi bir amacınız veya çabanızın olmadığını anlıyorum. Benim vurguladığım bazı sorulara cevap vermeye dahi tenezzül etmeyeceğinizi de görüyorum.


    Sadece birileri pandemi var dedi diye pandemin var olduğunu kabul etmeyen bizlerden ikna olmak için nasıl bir kanıt sunmamızı istiyorsun?


    Açıkça önlem alınması ile ölüm oranları ters orantılı diyorum. Açıkça kanıt olarak yapılmayan tedavi yöntemlerinin etkili ve güvenli olduğunu ama yapılan tedavi yöntemlerinin etkisiz ve zararlı olduğunu söylüyor. Dönüp her hangi bir tanesi merak bile etmiyorsun. Sadece bunlar senin fikrin çıkarımın deyip geçiyorsun.


    Gerçekten kanıt mı istiyorsun yoksa kanıt yok bahanesine sığınıp inandığına inanmaya devam mı etmek istiyorsun?

  • demirparcasi D kullanıcısına yanıt

    Sen karşı fikre açık ve saygılı değilsin ki. Bunu her mesajında gösterdin. Bu durum olmasaydı tartışmak bir işe yarayabilirdi ama baştan böyle düşününce olmuyor işte. Benim kastettiğim de buydu zaten.


    Kendi düşüncende en ufak yanlış bile görmediğin, aksi hiçbir düşünceyi kabul etmeyeceksin bu belli. Bu konuya hiç değinmiyorsun bile.

  • Virüs bitti ve sende bunu yedinKoronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] 

  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Eğer gözlerinle okuduysan virüs bitti gibi bir şey yazmıyor orda
  • senin nerenle anladığın ortada zaten gerisi boşKoronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: YigitErkin20

    hocam her sorduğum aşıcı başı değilim diyip duruyosun o kadar tanıdığın var çevren var sağlık sektöründe araştırsan duyum alman zor değil ben bile şuan çinle irtibat halindeyim ünlü proflarla makale yazan irtibat halindeyim sen bu sektördesin ama aşı tedariği hakkında hiç bilgi almıyorsun sputnik hakkında aldığın bilgiler doğru bu arada 2-3 firma almaya çalışıyor onun üretimide eylül veya ekim diyolar şuan çin aşısından başka seçeneğimiz yok



    Alıntıları Göster

    Ben sağlık sektöründe çalışan biri değilim. Sadece aşı planlama ve optimizasyonunda çok kısa süreliğine bir katkım oldu değerli bir hocam vasıtası ile. O süreçte gelen bilgileri bu forumda, gizli olanlar hariç, paylaştım.


    Şu sıralar herkesin derdi farklı yiğit. Aşı tedariği ayrı mesele, plan-programı zaten bir miktar esnettik Türk idarecileri olarak. Farklı ve özel bazı insanlara aşılamalarda öncelik yapıldı. Duyduğum 2-3 hocanın bilim kurulundan ayrıldığı ve toplantıda ciddi tartışmalar yaşandığı.


    Sputnik ile ilgili olarak 2-3 firma değil 2 ayrı grup var. Bu hususta ikisi de "Biz yaparız, hallederiz" diye ortalarda gezinmesi. Şu sıralar Külliye'te gidip gidip geliyorlar aracılar ile. Haftalardır kaos var. Oysa bu aşının üretimi o kadar da zor değil. Çok iyi tesislerimiz var kapasitelerini kullandırmıyoruz.


    Merck firması (büyük ilaç firmalarından) kendi aşısı başarısız olunca J&J aşısını üretebilirim demiş. Bizde prensipte anlaştığımız Sputnik aşısını sırf "Yeni keymen ben olmalıyım" kavgasını yaşatıyorlar. Yazık bu insanlara.


    https://apnews.com/article/merck-help-make-johnson-johnson-vaccine-9ca6f1f4c502b095531926a53abe7262





  • 
Sayfa: önceki 36013602360336043605
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.