Şimdi Ara

korkularım yaşamamı engelliyo.. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
191
Cevap
7
Favori
5.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DEVIDBEKIM

quote:

Orijinalden alıntı: vforfreedom

evet dediğim gibi korkularım benim yaşamamı engelliyor , bunları yazarken bile gözüm doluyor 24 yaşına geldim erkek halimle karı gibi herşeyden korkuyorum. karanlık yükseklik kalabalık. hadi bunları sallada. hala biri ile kavga etmekden korkuyorum bu yaşda.. kız arkadaşımla gezemiyorum korkudan. ya biri laf atarsa sataşırsa diye. zaten biri laf atsa yada sataşsa bittim.. hiç bişey yapamam kalırım öyle...

he ne oluyo diyeceksiniz. vallahi bende bilmiyorum nasıl oluyo ama birden kalp atışlarım hıp hızlı atmaya başlıyo ve durmadan çarpıyo. ellerim titriyo konuşamıyorum cevap veremiyorum. ya kavga olursa öldürülürsem,bıçaklanırsam ve bi yerime bişey olursa diyorum aklıma bunlar geliyo. apartmandaki komşuya işyerindeki çaycıya yada dışardaki satıcıya vb. hiç kimseye karşı bişey söyleyemiyorum. kazıklansam bile sesimi çıkaramıyor geçiyorum.. iş yerindeki çaycı kadına bile bişey diyemiyorum. anında kalp atışlarım hızlanıyo ve terlemeye başlıyorum. içimde bir ürperti oluyo anlamsız bi şekilde. ya beni rezil ederse diyorum mesela..

moda sahiline gidip oturamıyorum kız arkadaşımla çiçekciler gelir rahatsız eder laf atar kavga çıkar diye.. kızın yanında rezil olurum diye korkuyorum vallahi.

ya bir çok örnek varda cidden anlatamıyorum gözüm doluyo. hayat zehir oluyo arkadaşlar adım atamıyorum nerdeyse vallahi billahi bıktım artık ya..

ne yapmamı önerirsiniz ?

korkularım yaşamamı engelliyo..
    BU ADAM KUCUKKEN BIR KUYUYA DUSTU VU KUYU TAMAMEN YARASALAR ILE DOLUYDU DAHA SONRA KURTULDU FAKAT BELLI BIR YASA KADA YARASALARDAN VE KARANLIKTAN HEP KORKARAK YASADI DAHA SONRA NE MI YAPTI

korkularım yaşamamı engelliyo..

Guldurdu ama guzel bir yorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Exxample

Sinirden delirttin beni he.Birinden başlìcan işte kavga için dövüş sporlarına git boks olabilir.Canım acır diye düşünürsen sende intihar edicek cesarette yoktur...

Sosyal fobi ne alaka hiç mi arkadaşın yok varsa dedigim gibi boksa git orda disiplinde ögreniceksin merak etme.Birisi sataşırsa ne yapacagını bilirsin.

herşeyim var arkadaşım sevgilim vb. tek güvenim yok. boksa değilde body ye gidip kas yapıyım dedim ama bilemedim. salona gittiğim anlarda inanılmaz cesur oluyorum spor yapınca cesaret geliyo ama çıkınca sönüyo işte

quote:

Orijinalden alıntı: RanceyY

Bendede var değişik korkular.Dışardan yaşamayan bu durumun zorluklarini tahmin edemez.Bende gobegin az üzerinde yüksek derecede korku endişe oluyor.Buda beni kitliyor tabi.Soyyaliteyi engelliyor.Artı ilaç antideprasan ilaç dahi kullanamiyorum.Bagirsaklarmi bozup vücutta kalıcı lekelenmeler yapıyor.Şimdi ise gidicem evden nasıl cikicam onu dusunduruyor bu kaygı hali.Bu durum genetik bende.Kullandığım bazı ilaçlar durumu o kadar degistirdiki.Hacı murat ile bwm arasındaki fark kadar.Kızlarla konuşmayA başladım özgüvenini tavan yaptı iş performansım katlandı.Ilaçları bırakınca bu etki bir kaç ay dewam ediyor.Evliliği bile düşünüyorum.Sonrasinda başa dönüyorum.Evde telle konusamiyoruz.Çıkıyoruz balkona.Gerçekten en kötü hastalıkların başında geliyor bence.Hayatın hep iniş çıkışlarda oluyor.

biliyomusun bende bazen aa cesaret geldi lan diyorum. sonra 10 dakika geçiyo ve hemen eskiye dönüş : ) 0 lanıyo herşey cinnet geçirtir vallahi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E017C29F7 -- 3 Mart 2014; 11:59:37 >

• Biraz abartı gibi hissettim. Yani abartıdan kastım sen korkmayı istiyor gibisin her şeyin kötü tarafını düşünerek hareket ediyorsun bence spora falan değil psikoloğa git emin ol daha çok yardımcı olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Redlife35

Yas kac hocam kucuklugunde bu tarz bir durum var miydi ne zaman basladi

24 kendimi bildim bileli korkağım

quote:

Orijinalden alıntı: Haşin_ErKeK

Askere gittinmi

hayır ondanda korkuyorum

Seni açarsa askerlik açar kardeş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Valientee

Biraz abartı gibi hissettim. Yani abartıdan kastım sen korkmayı istiyor gibisin her şeyin kötü tarafını düşünerek hareket ediyorsun bence spora falan değil psikoloğa git emin ol daha çok yardımcı olur.

bunuda düşündüm. kendi payımda varmı diye ama inan yok. küt küt küt atıyo kalbim ve tırsıyorum bildiğin

quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

sen panik ataksin kardesim
    psikiyatriye gorunmen lazim
    o kadar olmasada bendede var bu durum
    pabik atak teshisi koydular

şuan durumun ne peki hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E017C29F7 -- 3 Mart 2014; 15:46:12 >
  • psikiyatriye gittim. doktora anlattım. ilaç verdi. başlamaya korkuyorum ama içemiyorum şuan. belki yarın
  • tek çözüm sağlam bir dayak yemek . İlk okul 6-7 arası bende öyleydim 3-4 kişinin arasına dalıp dayak yedim ... Ondan sonra her şey sanki yeniden başladı atarlanana atarlandım yumruk yumruga kavgaya girdim teke tek dövüştüm çakıyla bile girmişliğim var ama yaş oldu 23 pişman oldum dizimde bir çakı izi kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamil611

usta sen gel benimle takıl bi kaç gün,bi kavgaya falan sokalım seni uzaktan pati falan atarsın elin alışsın.

• ve ilaca başladım..
  • ilacın etkileri korkuttu ve bırakıyorum
  • quote:

evet dediğim gibi korkularım benim yaşamamı engelliyor , bunları yazarken bile gözüm doluyor 24 yaşına geldim erkek halimle karı gibi herşeyden korkuyorum. karanlık yükseklik kalabalık. hadi bunları sallada. hala biri ile kavga etmekden korkuyorum bu yaşda.. kız arkadaşımla gezemiyorum korkudan. ya biri laf atarsa sataşırsa diye. zaten biri laf atsa yada sataşsa bittim.. hiç bişey yapamam kalırım öyle...

he ne oluyo diyeceksiniz. vallahi bende bilmiyorum nasıl oluyo ama birden kalp atışlarım hıp hızlı atmaya başlıyo ve durmadan çarpıyo. ellerim titriyo konuşamıyorum cevap veremiyorum. ya kavga olursa öldürülürsem,bıçaklanırsam ve bi yerime bişey olursa diyorum aklıma bunlar geliyo. apartmandaki komşuya işyerindeki çaycıya yada dışardaki satıcıya vb. hiç kimseye karşı bişey söyleyemiyorum. kazıklansam bile sesimi çıkaramıyor geçiyorum.. iş yerindeki çaycı kadına bile bişey diyemiyorum. anında kalp atışlarım hızlanıyo ve terlemeye başlıyorum. içimde bir ürperti oluyo anlamsız bi şekilde. ya beni rezil ederse diyorum mesela..

moda sahiline gidip oturamıyorum kız arkadaşımla çiçekciler gelir rahatsız eder laf atar kavga çıkar diye.. kızın yanında rezil olurum diye korkuyorum vallahi.

ya bir çok örnek varda cidden anlatamıyorum gözüm doluyo. hayat zehir oluyo arkadaşlar adım atamıyorum nerdeyse vallahi billahi bıktım artık ya..

ne yapmamı önerirsiniz ?

Koruma tut kesin çözüm

• quote:

Orijinalden alıntı: çaturçuturyerimseni

Koruma tut kesin çözüm

:) hey allahım.
  • Bi ara eve kapandigimda(1 sene boyunca(is icin))

Bu sorunlar ve benzerleri basima gelmisti. 1 hafta boyle gecince dedim kendime ne yapiyorum ben?

Eskiden gayet iyi biriydim, simdi ne degisti? Evde biraz fazla vakit gecirmem mi? Sorularin cevaplari icimde sakliydi. Biraz dusunurken annem bardak kirdi mutfakta(arada bir ailemin evinde kalirim).

Tabi her zaman oldugu gibi sakin bir sekilde annemin yanina gittim. Biliyosunuz ki anneler telaslidir en ufak seye sinirlenebilirler.

Anneme ne oldugunu sordum bardak kirildi dedi ve bende hemen sende birsey yoksa sorun yok. At cope gitsin dedim.

Diksiyonum ve insanlarla iletisimim iyi oldugundan surekli hastane veya resmi kurumlarda annem, babam abim ve ananem dedem beni yanlarinda goturur.

Agir bir hastane vakasi yasadik, sorun abimdeydi,tabi hemen hastaneye gittik. Migdesi yikanacakti ilk islem olarak(hemen mudahale edilsin diye, yanlis ilac kullanmis dedim giriste) sonuc olarak ilaclari karistirip yanlis ve 2 dozda ilac kullanilmisti.

Annem, ben ve abim migde yikama yerindeydik. Tabi doktor islem yaparken abimin biraz cani yandi(burundan hortum sokuyolar) annem hemen atladi, yapmayin cani aciyor, ayy ogluum falan diyince abimde panik yapip hortumu cikardi.

Doktorun ilk adimi annemi disari cikarttirmak ve beni icerde tutmakti.
    Iste bu an benim aklima gelmisti.

Benim sorularimin cevabi burdaydi.
    Ben ne olursa olsun; soguk kanli ve vurdum duymazdim.

Herhangi bir olayda sakin olabiliyordum veya herhangi olumsuz birseyde vurdum duymazlik yapiyordum. Yani kafama takmiyordum.

Bunlari hatirladiktan sonra, ayni ozelliklere sahipmis gibi davrandim.

Sonuc olarak ani yasayan, biriyle goz goze geldiginizde surekli gulumseyen, sakin ve soguk kanli(elektrikle ugrasirken patlamalar olabiliyor. Ben bu patlamalara ragmen isime devam ederim veya yere bardak dustugunde hic birsey yapmadan isime devam eder ve isimi bitirdikten sonra temizlerim.
    Eger bana zarar verecek birseyse kendimi geri cekerim. Telefonumu yegenim yere arar hic kizmam ona veya telas yapmam)

Bi gun amcamlardayim ve yegenime telefonumu verdim oynuyor, birseyler yapmaya calisiyor. Yengemle muhabbet ederken yegenim telefonumu yere dusurdu ve ekrani kirildi. Ben goz ucumla telefona bakip,yegenime gulumsedim. Yengem telasli ve korkmus suratla yuzume bakarken; ben muhabbetime devam ettim. O hala soku atlatmaya calisiyordu.

Vurdum duymaz olmak cok onemlidir. Yasanan veya olmus birseyde sinirli veya telasli olmamayi ogrenirseniz rahatlikla diger sorunlari asabilirsiniz. Cunku ne olursa olsun kafaniza takmiyosunuz. Onemli birseyse o an dusunup hallediyorsunuz.

• Bak sana bir tavsiyede bulunuyum . Benim sözüm değil Alim bir kişinin sözü" KORKU İNSANI YAŞATIR. Sen Karşındaki insanı kırmaktan korkuyorsun çünkü sende EDEP,NEZAKET,HÜSNÜYET VAR. Onun için başkalarının seviyesine düşme sen yolunda devam et. Ama sadece Allah(c.c) kork, kimseden korkma çünkü seni Allah imtihan ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanal Bilim Adami

Bi ara eve kapandigimda(1 sene boyunca(is icin))

Bu sorunlar ve benzerleri basima gelmisti. 1 hafta boyle gecince dedim kendime ne yapiyorum ben?

Eskiden gayet iyi biriydim, simdi ne degisti? Evde biraz fazla vakit gecirmem mi? Sorularin cevaplari icimde sakliydi. Biraz dusunurken annem bardak kirdi mutfakta(arada bir ailemin evinde kalirim).

Tabi her zaman oldugu gibi sakin bir sekilde annemin yanina gittim. Biliyosunuz ki anneler telaslidir en ufak seye sinirlenebilirler.

Anneme ne oldugunu sordum bardak kirildi dedi ve bende hemen sende birsey yoksa sorun yok. At cope gitsin dedim.

Diksiyonum ve insanlarla iletisimim iyi oldugundan surekli hastane veya resmi kurumlarda annem, babam abim ve ananem dedem beni yanlarinda goturur.

Agir bir hastane vakasi yasadik, sorun abimdeydi,tabi hemen hastaneye gittik. Migdesi yikanacakti ilk islem olarak(hemen mudahale edilsin diye, yanlis ilac kullanmis dedim giriste) sonuc olarak ilaclari karistirip yanlis ve 2 dozda ilac kullanilmisti.

Annem, ben ve abim migde yikama yerindeydik. Tabi doktor islem yaparken abimin biraz cani yandi(burundan hortum sokuyolar) annem hemen atladi, yapmayin cani aciyor, ayy ogluum falan diyince abimde panik yapip hortumu cikardi.

Herhangi bir olayda sakin olabiliyordum veya herhangi olumsuz birseyde vurdum duymazlik yapiyordum. Yani kafama takmiyordum.

Sonuc olarak ani yasayan, biriyle goz goze geldiginizde surekli gulumseyen, sakin ve soguk kanli(elektrikle ugrasirken patlamalar olabiliyor. Ben bu patlamalara ragmen isime devam ederim veya yere bardak dustugunde hic birsey yapmadan isime devam eder ve isimi bitirdikten sonra temizlerim.
    Eger bana zarar verecek birseyse kendimi geri cekerim. Telefonumu yegenim yere arar hic kizmam ona veya telas yapmam)

Bi gun amcamlardayim ve yegenime telefonumu verdim oynuyor, birseyler yapmaya calisiyor. Yengemle muhabbet ederken yegenim telefonumu yere dusurdu ve ekrani kirildi. Ben goz ucumla telefona bakip,yegenime gulumsedim. Yengem telasli ve korkmus suratla yuzume bakarken; ben muhabbetime devam ettim. O hala soku atlatmaya calisiyordu.

Vurdum duymaz olmak cok onemlidir. Yasanan veya olmus birseyde sinirli veya telasli olmamayi ogrenirseniz rahatlikla diger sorunlari asabilirsiniz. Cunku ne olursa olsun kafaniza takmiyosunuz. Onemli birseyse o an dusunup hallediyorsunuz.

iyide aga. sakin olmak yada vurdumduymaz olmakla alakası yok. bende çokda şeyimde yeaa diyebilen bi tipim. ama korkularım çok fazla. alakasız 2 olay bence

• quote:

quote:

Bi ara eve kapandigimda(1 sene boyunca(is icin))

iyide aga. sakin olmak yada vurdumduymaz olmakla alakası yok. bende çokda şeyimde yeaa diyebilen bi tipim. ama korkularım çok fazla. alakasız 2 olay bence

Dostum, vurdum duymaz olacakasin. Yani korkularini dahi takmayacaksin.

-Disari cikarsam laf atarlar,dayak yerim.
    +amaaan yersemde yerim, sanki cok umrumda 2 gun sonra hatirlamam bile(vurdum duymazlik)

• Anladığım kadarıyla panik atak hastalığın var. Arkadaşların dediğin gibi önce bir psikololoğa görün ve ardından dövüş sanatları kursuna yazıl. Ben yakında yazılmayı düşünüyorum. Hem kendini savunmayı öğrenirsin, hem de yersiz korkularından kurtulursun, kendine güvenin gelir.
  • quote:

Dostum, vurdum duymaz olacakasin. Yani korkularini dahi takmayacaksin.

-Disari cikarsam laf atarlar,dayak yerim.
    +amaaan yersemde yerim, sanki cok umrumda 2 gun sonra hatirlamam bile(vurdum duymazlik)

her konudamı ? hepsinde yapabiliyomusun bunu ? birisi sana laf atsa amann dermisin mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicktheir

Anladığım kadarıyla panik atak hastalığın var. Arkadaşların dediğin gibi önce bir psikololoğa görün ve ardından dövüş sanatları kursuna yazıl. Ben yakında yazılmayı düşünüyorum. Hem kendini savunmayı öğrenirsin, hem de yersiz korkularından kurtulursun, kendine güvenin gelir.

psikolog bi işe yaramıyo. konuşarak çözülürmü sence bunlar
  • Pardon yanlış yazmışım, psikiyatriye git dicektim. Sorunlarını söyle, tedavi sürecin belirlenir ve ona göre ilaç yazılır. Bu arada dediğim gibi dövüş kursuna gitmen de büyük fayda sağlar bence.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.