Şimdi Ara

KORECE ÇİNCE JAPONCA ALFABESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
11.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR BU DİLLERİN ALFABELERİNİN YAZIMINDAKİ MANTIK NEDİR?

• Valla bildiğimi söyliym ama sen yine araştır tam bilmiyorum.Japonca ve korecenin kendi yazıları yani kanji hariç yazıları arapça gibidir.Her biri birer heceyi temsil eder.Çinceninkine ise tam yazı demek bana biraz mantıksız geliyo.Hiyeroglifin yazılaştırılmış hali demek daha doğru ama çok zekice bi yazı formatı olduğu kesin.Yani mesela çincede bi kare şeklinde işaret var ve bu işareti ilk bulduklarında adamlar bir ağaç çizmiş ve arkasınada doğan bi güneş yapmışlar.Buna bakan bi çinli bunun doğu olduğunu anlıyo.Yada cümleye göre değişik bi anlamda çıkarabiliyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nihonjin -- 24 Ağustos 2006; 23:43:24 >
  • mesela öğrenmeye kalksam ne kadar zamanda öğrenirim?hangisi daha kolay?
  • valla forumda japonsever görmek yada en azından hakkında araştırma yapılıyor olması çok güzel. Nihonjin benim vatandaşım
    Evet çince karakterler resimlerden gelişmiş. Japoncada çincenin karakterlerinden (kana) geliştirilmiş. Korede sanırım yepyeni bir karakter sistemi geliştirilmiş. Zamanında bu 2 ülke de çince kullanılıyormuş. Kana da 2 yazma çeşidi vardır. hiragana ke katagana. hiragana japonyanın varsayılan yazım sistemidir. katagana dile yabancı dillerden gelen kelimeleri isimleri vs. yazmak için kullanılır. çince harfler olan kanji karakterler japoncada 2000 civarı bulunur. kanjilerin verdiği anlamı hiragana ile verilebilir ama yinede kullanılır. İlk okulda önce kana yazım öğretilir.
    vsvs daha fazlası için google da japonca yazın artık

• quote:

mesela öğrenmeye kalksam ne kadar zamanda öğrenirim?hangisi daha kolay?

öncelikle herşey senin yeteneğine ve gayretine bağlıdır. doğal olarak en zoru çince her karakter bir kelimeyi ifade ettiği ve bazen iki karakterin yanyana gelip yeni (aslında önceki karakter ile anlam olarak bağlantılı ama ses olarak farklı) bir kelime türetiyorlar. Çincede anlam hece az olduğu için mandarin lehçesinde 4 farklı tonlama var. bu işileri bayağı zorlaştırıyor. sanırım en kolay korece ama pek bilgim yok. Japonca ise orta zordur. çinceden çok daha kolay olduğu aşikardır tabiki. Japoncada kelimeler n sesi hariç sessiz sesle bitmez. Herhangi bir vurgu yoktur ve oldukça melodiktir. yatay olarak soldan sağa dikey olarak aşağı doğru sağdan sola yazlılır.
    />

• ben çincenin 400 küsür harften oluştuğunu duydum. bence uzak dur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: angemon

mesela öğrenmeye kalksam ne kadar zamanda öğrenirim?hangisi daha kolay?

Korecenin japoncaya benzediğini ve bu iki ırkın akraba olduğunu düşünerek,aynı zamanda türkçeyede benzediklerini düşünerek söylersek;japonca ve koreceyi daha kolay öğrenirsin bi türk olarak.Çince hakkında pek bi bilgim yok sadece bi yerde okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum,çincenin gramer kuralları bi sayfayı geçmezmiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rusça Öğrenmek
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • alfabelerini öğrenmek kaç yıl sürüyor
  • up

• pasha' ya sevgilerle..

• 48 tane harf var orası zor ama gramerleri Türkçe gibi yani özne+tümleç+yüklem İngilizce gibi tersten değil
  • kaç yılda tam olarak öğrenilir?mesela çeviri yapabilecek kadar
  • quote:

alfabelerini öğrenmek kaç yıl sürüyor

Muhahahahahahha
  • gülmüş olmana bi anlam veremiyorum
  • quote:

gülmüş olmana bi anlam veremiyorum

özür dilerim ciddi olarak bu konuyla ilgileniyorsun biliyorum ama bir dilin alfebesinin öğrenilmesinin bi kaç yıl sürmesi bana biraz komik geldi...
  • Dilbilimi derslerinden hatırladığım kadarıyla çincede herf harf kendi başına başka bir anlam taşımaktadır. Bu yüzden ülkedeki farklı diyalekleri kullanan iki kişi bile aynı yazıyı rahat anlayabilmektedir. İşin kötü tarafı ise 2500-3000 harflik alfabe ortaya çıkmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Solu -- 27 Ağustos 2006; 19:41:57 >
  • ne dil be
  • 14 yılı görünce hortlatmasam olmaz dedim  KORECE ÇİNCE JAPONCA ALFABESİ 

• La ben de 14 sene önceki konuya bakıyorum. Neo Allah seni davul etsin emi  KORECE ÇİNCE JAPONCA ALFABESİ 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.