Şimdi Ara

Köprüden Atlamak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
22.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim bildiğim 40mt ve daha yüksekten atlayınca su tam beton gibi olup kurtulma ihtimaliniz yok
  • 60 mt den civileme dalınca kaç metre derine inilir
  • suya girene kadar kollarınızı ayaklarını aç sürtünme artsın, tam girecekken çivileme pozisyon al, suda tekrar aç kollarını, iyice azalır etki.. ama kurtulmaya çalışcaksan niye atlıyosun
  • karın üstü düşersen bağırsakların dağılır
    atlarken ellerinle dizlerini tut
  • quote:

Orjinalden alıntı: To die

Su belirli yükseklikten sonra beton etkisi yapar.Çinin bir işkencesi var adamın kafasının derisini yüzüp 100 m. den soğuk su damlatılıyor(sıcakta olur denedim:P).Adam deliriyor.

Diskoverideki mitbastırs pogramında buna benzer bişey denemişlerdi. Elllerini ayaklarını bağlamışlardı kızın. Alnına su damlatıyolardı. Bi süre sonra kız sinir krizi geçirdi. Ağlamaya falan başladı hemen çözdüler
  • quote:

Orjinalden alıntı: XR9

quote:

Orjinalden alıntı: To die

Su belirli yükseklikten sonra beton etkisi yapar.Çinin bir işkencesi var adamın kafasının derisini yüzüp 100 m. den soğuk su damlatılıyor(sıcakta olur denedim:P).Adam deliriyor.

Diskoverideki mitbastırs pogramında buna benzer bişey denemişlerdi. Elllerini ayaklarını bağlamışlardı kızın. Alnına su damlatıyolardı. Bi süre sonra kız sinir krizi geçirdi. Ağlamaya falan başladı hemen çözdüler

ordaki tori mi kori mi ben olcaktim hazır kızın eli kolu bagliyken

.....................elinden öperdim

• çivileme atlayınca kurtulur belki ayaklarının üstüne düşüyo ayakları kırılacağı kesinde üst taraf sağlam kalır belki
  • balıklama ile tam suyu delersin ama daldıktan sonra yukarı cıkmayı düsünün ellerini ve kollarını aç inmeyi önler sora da yüzerek cıkarsın bu kadar basit yan düsersen ölürsün çivileme düsersen 100 m üstüyse yine ölürsün ama balıklama atlarsan 200 m den atla kurtulursun ama basınç tan kulak zarın yırtılabilir

up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glofrum -- 8 Haziran 2008; 23:40:05 >
  • O haberi bende izledim ya... adamın gözünün beyaz yeri kanlıydı hatırlarsan...
    adamın montu paraşüt görevini görmüş...
    quote:

Orjinalden alıntı: baykagan

quote:

Orjinalden alıntı: ornapsen

ben de o şekilde biliyorum. bunda çarpma şeklide önemli. kimileri kurtuluyor. sanırım onlar tam şarpma esnasında çivilimeme daldıkları için suya çarpan yüzey azalıyor ve ölmüyorlar

Bir haber görmüştüm, köprüden atlayan birinin ceketi paraşüt etkisi yapmış ve ölmemiş.
    Yine bir bebek camdan düşmüş ve bebek bezi paraşüt etkisi yapmış, bebek kurtulmuş.

(Bunlarda da yanlışlarım olabilir, böyle hatırlıyorum )

• quote:

Orjinalden alıntı: metalok

Ya aşağıdan gemi geçiyorsa...
    Daha kötüsü; atlayıcı tesadüfen gemimin bacasını tutturmuşsa...

o zaman
  • quote:

Orjinalden alıntı: american_camaro

O haberi bende izledim ya... adamın gözünün beyaz yeri kanlıydı hatırlarsan...
    adamın montu paraşüt görevini görmüş...
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ornapsen

ben de o şekilde biliyorum. bunda çarpma şeklide önemli. kimileri kurtuluyor. sanırım onlar tam şarpma esnasında çivilimeme daldıkları için suya çarpan yüzey azalıyor ve ölmüyorlar

Bir haber görmüştüm, köprüden atlayan birinin ceketi paraşüt etkisi yapmış ve ölmemiş.
    Yine bir bebek camdan düşmüş ve bebek bezi paraşüt etkisi yapmış, bebek kurtulmuş.

(Bunlarda da yanlışlarım olabilir, böyle hatırlıyorum )

o ceketi paraşüt etkisi yapan adamı bende görmüştüm

• quote:

Suya çarptığı anda ölür, nedeni ise; o kadar yükseklikten atlandığında suyun beton etkisi yapmasıdır. Yani bir binanın tepesinden atlayıpta yere çakılmak gibi.

(Yanlışım olabilir, ben böyle biliyorum.)

adam gibi atlarsan kurtulursun

bknz : balıklama , çivileme
  • O zamann montla atla..
  • @spawn34 atlarken ağzımızı falan açsak basınç artışına etkisi olur mu?
    @To die onu bir kitapta görmüştüm.Bayağı etkili bir yöntem.
    @dephyr seni mi kırıcam.
    @Metalstrom gayet mantıklı bir yöntem işe yarayabilir.Köprüden atlamak sadece intihar amacıyla olmaz.Filmlerde de görüyoruz ki bazen birşeyden kaçarken de yüksek bir yerden atlamak zorunda kalabiliyor insanlar.
    @ylpc ayaklarımı da bağdaş pozisyonuna getiriyim istersen düşerken son yogamı da yapmış olurum.
    @glofrm bu basıncı önlemek için bir yöntem yok mudur ya?
    @utkuakın yeni bir terim çıkardın tebrik ederim.Zaten yeterince terim vardı forumda.

Bu arada arkadaşlar mythbusters da o kafasına su damlatılan kadının videosu ve köprüden atlayıpta ceketi paraşüt etkisi gören adamın videosu var mı?

• bence kalp patlaması oluşuyo belirli bi yükseklikten atladığın zaman bence deniz'e atlama as en qüzeli..
  • köprüden atlamakla 7 ci kattan atlamak arasında fark yok bence tamamen piskolojik bişiyi 40 kere söylersen olur hesabından.......
  • quote:

Orjinalden alıntı: spawn34

Çivileme atlansa bile ölme ihtimali çok yüksek. Çivileme atlayınca daha hızlı inersin su dibine, ani basınç artışından ölürsün.

İyide adam atlasa denizin dibine en fazla 10 m girer ki bu basınç ona hiç bişey yapmaz..Denize 80 m den diklemesine atlayıp hiçbişey olmayanlar var..Bu birazda senin denize nasıl daldığına bağğlı..Usta sporcular denize veya suya diklemesine dalıyorlar hiçbişey olmuyor...
  • Şimdi sorunun cevabını vermek için öncelikle soruyu anlamak gerekir.Şöyle ki.... Hangi köğrüden atlanıyor.. Denize mi dereyi mi atlanıyor? Önce bunları bilirsek cevap daha net olabilir..... :)

Ne atla, ne de cevabını merak et...
  • Suyun yüzey direnci mi denir hani duvara ne kadar sert vurursan elin o kadar acır etki tepki ne kadar hızla düşersen suyun yüzeyi de sana karşı güç uygulayacak o yüzden kamyon çarpmış etkisi yapıyordur bence. Ve dalış şekli de fark eder büyük ihtimal çünkü avuç içiyle bir leğendeki suya mesela vursan hızlı bi şekilde bir süre elin yüzeyde kalır ivmesiz sonra yüzey direncini geçip suya girer ama dik bir şekilde parmağın uçuyla kürek gibi saplayınca hiç hız kaybetmiyormuş gibi oluyor basınç elin alt-üstünden geçiyor. Rüzgar basıncı gibi.
  • eğer atlamadan hemen önce bir ayakkabı ya da o ayarda bir nesne atarsanız denizin beton etkisini önlemiş olursunuz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.