Şimdi Ara

Köpekler Hakkında Sorular - Cevaplar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
1
Favori
46.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • güzel bi konu olmus bende husky almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz
  • benim de bi sorum olucak herkese...
    benim erkek bi tane alman kurdum war 8 yaşında.bi tane dişi bulduk 1yaşında.çiftleşme zamanı.bunları bi odaya koyduk ama biz bunların çiftleşip çeftleşmediğini nasıl anlıycaz..bide ne kadar bi arad durmaları lazım?? bilgilendirirseniz sewinirim...
    şimdiden tşklr....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Æmre93

    güzel bi konu olmus bende husky almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz

    Husky guzel kopektir. Ama o kopekten koruma bekleme.Ve oturdugun yer İstanbul,İzmir,Adana Gibi sıcak yerlerse unut gıtsın derım.Huskyler sıcaktan nefret eder.
  • kopeğm doğurdu.ama babsı belli değil.bunu anlamanın yolu war mı.gerçi bu konuyla ilgili başlikta açtım
  • Bende köpek düşünüyorum ama cins köpeklerden nefret ederim. Alırsam kesinlikle sokaktan bir köpek alıcam. Hem zekasından dolayı hemde ortada o kadar aç sahipsiz köpek varken gidip bilmem kaç doları pufiye fifiye rexe bayılıp israf yapmamak için. Sorularım şunlar; sitede yaklaşık 9 sokak köpeği var çoğuna benle beraber birkaç kişi yemek verip bakıyor. Hepside çok zeki ama 2 tanesi özellikle tam fırlama, bunlardan birinin bir gözü kör, sanırım kavgada yada başka bir şekilde çıkmış. Bundan dolayı bu köpek diğer insalara karşı çok saldırgan ama diğer yabancı köpeklerden de çok korkuyor. Tasma takma girişimlerim sonucunda da tasmayı taktıktan sonra attığı bakış neticesinde ortamdaki 2 kişi ağladı ve tasmayı direk çıkardık. Bu köpeği (yaşı max 2) eve alıştırma metotları nelerdir ve tuvaletini dışarı yapmasını nasıl sağlarız? Yoksa 1 yaşını geçmiş sokak köpeği ev için çok mu geç? Küçükken mi almalıydım? Köpek bana çok alışık, beni görünce koşup atlıyor ve kollarını sarıyor belime yani direk sarılıyor hayvan ama zar zor eve tıkınca nefrette edebilir..Tasma takma girişimi gibi, iyilik ediyim derken kötülük etmek istemiyorum, sırf kendi zevkim için illada eve alacam demiyorum, eğer alışmaz, özgürlüğü kısıtlanır alışmıştır sokağa denirse vazgeçicem. Bu konu hakkında deneyimi olanlar lütfen cevap versinler.




  • Bu bilgiler gerçekten çok önemliydi herkese ayrı ayrı teşekkürü borç bilirim bendede 2 tane kangal var ama saf kan değil sanırım resimlerini koyacağım kısa zamanda. Tekrar köpeğinizle sağlıklı günler dileğimle hoşçakalın.

    Ayrıca hazır gelmişken Kangal cinsleri hakkında bilgi vereyim ;


    Netten yakaladığım 2 resim


     Köpekler Hakkında Sorular - Cevaplar



     Köpekler Hakkında Sorular - Cevaplar




    Temel Özellikleri

    Zeki, kolay eğitilen, çocuklara karşı sabırlı, azarlanmaya karşı duyarlı, sevilmek isteyen, yaşadığı yeri sahiplenen bir köpektir. Yabancılara karşı kuşkucudur, bu nedenle güvenli ve çitlerle çevrili bir alanda ya da koruyucusu olduğu sürüsüyle birlikte açıkta yaşamalıdır.

    Neler Yapar?

    Savaşta ve avda yüzyıllar boyunca savaş köpeği olarak kullanıldı. özellikle kurtlara karşı verdiği başarılı savaşlarla tanınır. Bir çoban köpeği olarak yorgunluktan ve kötü hava koşullarından etkilenmez. Günümüzde bekçi köpeği olmanın yanı sıra çoban köpeği olarak da kullnılmaktadır.

    Kaynak:http://www.evcilkopekler.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yux[H]ell!cA -- 14 Nisan 2009; 2:50:37 >




  • Heyt boya bak yav
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Qcu

    bugun goturucektım veterınere parazit asısı ıcın fakat problem cıktı.
    evde yapabılecegım bısey yok mu?
    battanıye falan ortuyorum uyurken ustune ama faydası olmuyor heralde...
    zaten sımdı odaya aldım ama yıne cok durgun.




    Başın sagoolsun.
  • Sokakta bulunan köpek 6 aylık oldu. Birkaç tane aşısı kaldı. Tahminimce golden kırması köpek. Veteriner de öyle bir şey söylemişti zaten.

    4.5 aylıkken :

     Köpekler Hakkında Sorular - Cevaplar

    En yakın zamanda 6 aylık halinin fotoğraflarını koyacağım.

    Benim birkaç tane sorunum var.

    1-İlk olarak köpek elime hortumu aldığım an kaçıyor. Sudan çok korkuyor. Nasıl yıkayacağımı ve ne zaman yıkacağımı bilmiyorum.

    2-Akşamlar çok havlıyor. Acayip şekilde havlıyor. Yandaki kangalın sesini bile bastırıyor. Kalın ve hızlı. Hiç durmadan, bütün akşam boyunca. Susması için bir eğitim felan var mı acaba?

    3-Yürüyüş yaparken hep zorluyor. Benle aynı tempoda yürüyemez mi acaba? Nasıl alıştırabilirim ?




  • havlamayı önleyen tasmalar var ondan alabilirsin.sudan korkması normal öle hortumla yapma.bi kovadan süngerle al sür ya da bi ufak kovayla dökerek yıka.yürüyüş için de eğitim tasmaları var uzaklaşınca zorlayan.
  • Bu arada bir hatırlatma: arap sabunu konusunda çeşitli söylentiler var. Bazı veterinerler de dahil olmak üzere birçok kişi yıkanabileceğini söylese de; arap sabunu ile normal sabunun arasında köpeğinize vereceği tahribat açısından bir fark olmadığını yani yıkanmaması gerektiğini söyleyenler de var. Kimya bilgim yeterli olmadığı için size işin detaylarını anlatamam ama neden 3 kuruşluk şey için risk alasınız ?

    Alabiliyorsanız köpek şampuanı , alamıyorsanız sade su ile yıkamanız yeterlidir . zaten ayda 1 defa yıkamak köpekler için çok bile.
  • Arap sabunu mu?Asla.Bize doktorumuz bu konuda çok yardımcı oldu.Köpek şampuanı dışında herhangi bir madde kullanmak pH değerlerindeki farklılıklardan dolayı tüy dökülmeleri hatta kellik bile yapabiliyormuş.Ben paranıza kıyıp şampuan alın derim.

    Benim sorum,
    Arkadaşlar dişi bir cocker-setter melezi yavrum var ve mahalledeki erkek köpeklerden sürekli olarak uzak tutmam gerekiyor.Anlayan anladı.Köpeklerde ergenlik yaşı nedir?Ne zaman gerçekleşir.Bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Konuyu uplayalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

    benim köpegim de 4 yaşında 2 hafta oldu geleli ezan okununca köpek uzaklaşıp oturuyor ve başlıyor ulumaya acaba diger köpeklerde de böyle bişey var mı normal mi?

    benim iki köpekte ezanda uluyor :S
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ©@®SI


    quote:

    Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

    benim köpegim de 4 yaşında 2 hafta oldu geleli ezan okununca köpek uzaklaşıp oturuyor ve başlıyor ulumaya acaba diger köpeklerde de böyle bişey var mı normal mi?

    benim iki köpekte ezanda uluyor :S



    Valla arkadaşalar bu konu ile ilgili forumumuzda bir sayfa mevcut, fakat araştırmama göre çoğu sitelerde gördüm ki hadis-i şerif, yok başka bişey filan bunlar la hiç bir ilgisi yoktur köpeğin ulumasıyla ilgili. Yani demem şudur ki bir çok köpekler ezanda uluyor bu normal birşey belkide o sessiz bir anda ezan sesiyle ya huzurlu oluyorlar veya huzursuz oluyorlar :S hani sessiz bir loş gece vaktinde.. ama mantık olarak dinle ilgili birşey değil diye düşünüyorum linkte hemen altta arkadaşlar bakabilirsiniz, umarım güzel şeyler yazmışlardır.

    Link:http://resim.donanimhaber.com/m_13071685/mpage_1/key_/tm.htm




  • Benimde birkaç sorum olacak.Ben köpek beslemek istiyorum ve bu benim ilk deneyimim olacak.Ben tercih olarak yavru bir Alman Çoban Köpeği diyorum.Ama sizce ilk deneyimim olduğu için uygun mudur?

    NOT:Büyük ihtimalle kulübede kalacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EaqLe

    Benimde birkaç sorum olacak.Ben köpek beslemek istiyorum ve bu benim ilk deneyimim olacak.Ben tercih olarak yavru bir Alman Çoban Köpeği diyorum.Ama sizce ilk deneyimim olduğu için uygun mudur?

    NOT:Büyük ihtimalle kulübede kalacak.


    Ortalama bir köpek 10 sene yaşadığından "ilk deneyim" diye tabir ettiğiniz zaman dilimini tekrar gözden geçirmenizi öneririm.Çoğu kişi köpek beslemeyi aşamaları olan bir şey gibi düşünüyor ama öyle değil.

    Soruya dönecek olursak;

    AÇK beslemenizde bir sorun olmaz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EaqLe

    Benimde birkaç sorum olacak.Ben köpek beslemek istiyorum ve bu benim ilk deneyimim olacak.Ben tercih olarak yavru bir Alman Çoban Köpeği diyorum.Ama sizce ilk deneyimim olduğu için uygun mudur?

    NOT:Büyük ihtimalle kulübede kalacak.



    Dostum öncelikle klubede kalacaksa alman çoban, husky, kangal gibi klube hayvanları iyi bir seçim olur senin için.. özellikle klubede bakacaksan tabi. Aklıma cinsler bunlar sadece. Daha var elbett klubede bakılacak cinsler. Kolay gelsin...
  • benim 8 aylık bir goldenım var ve eve zorla kabul ettirdim fakat hala tüy dökümü yüzünden azar işitiyorum bu sorunu çözebilecek en azından büyük ölçüde azaltacak bir ilaç var mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonnet_of_sadness

    benim 8 aylık bir goldenım var ve eve zorla kabul ettirdim fakat hala tüy dökümü yüzünden azar işitiyorum bu sorunu çözebilecek en azından büyük ölçüde azaltacak bir ilaç var mı



    Ya ben bi veteriner değilim sadece bildiklerimi yazıyorum sizere, valla Golden'lar zaten tipik olarak tüyleri uzun ve oldukça tüylü hayvanlar. Evde bakmak çok güç gerçekten haklısınız bukadar sıkıntılar yaşatabilsede Golden cins olarak 1 numaradır kendimce dedim :)) oyuncu ve sahibine dost olması özelliği kendini sevdirmesine yeterli neden bana göre. Ama tüy dökülmesi çok anormal bi seviyeye ulaştıysa bi hastalığa işaret olabilir bence. Her şekilde Veterinere kesinlikle götürün derim ben. Ve asla veteriner kontrolü olmadan bir ilaç vermeyin. Sonra çok büyük zararlar yaşarsınız...




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.