Şimdi Ara

Köpek Alıcam Kararsız Kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba.Başlıkta belirttiğim gibi köpek almayı düşünüyoruz kararsız kaldık bi kaç ırkta.
    Baştan söyliyim. Daha önce köpek bakmadım. Öncelikle köpeği bana bi dost arkadaş olsun diye almayı düşünüyorum. bakcağım yer ise 2-3 ay terasta daha sonra ise 20 metrekarelik bahçemiz var orada bakmayı düşünüyorum yani tüyü-salyası benim için sorun olmaz. Sonra öyle kediden bile korkan bi köpek olmamalı. En azından yabancıya havlamalı hırlamalı vs. Kesinlikle dövüştürme - av falan yapmıyıcam. Aklımda olan ırklar Dogo( Güçlü yapısı için Bekçilik yapabilir ) Alman Kurdu ( Güçlü yapısı kolay eğitilebilir bekçilik yapabilir) labrador ( sevimli- goldene göre daha güçlü yapılı ) Şimdilik bunlar var aklımızda. Sizin de önerebilceğiniz bi ırk veya yorumlarınız varsa bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
    NOT: HER TÜRLÜ YORUMA AÇIĞIM

• dogo iyi bir bekçi değildir, ayrıca tecrübe ister.

bence labrador veya boxer güzeldir
  • iliqueur kullanıcısına yanıt
    öncelikle teşekkür ederim labrodor çok hoşuma gidiyor hem görüntüsü açısından hem ne sinirli ne korkak goldene göre daha güçlü falan
  • Bekçilik olsun, atletik olsun, iyi de bir dost olsun. En iyisi alman kurdu, o olmazsa doberman. Bulldog seversen amerikan bulldog da iyi bir seçenek ama bulması kolay değil. Labradorun bekçilik vasfı olduğunu sanmam. ilk köpeginiz olacaksa ve aradıgıniz özellikleri düşünürsek alman kurdu kesin ve net bir şekilde en iyi seçim olacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekçilik diyorsunuz. O zaman açk veya rott olmalı. Ki rott bekçiliği açkden bir tık iyidir. Eğer liderlik işini halledebilirseniz presa canario da öneririm.
  • Terasta köpek pek olmaz. 20 m2 bahçede de... Köpekler sürüyle yaşar. Bu alanlarda izole ettiğiniz sürece günde 1-2 saat yanına gitmekle köpeğin psikolojisini düzeltemezsiniz. Enerjik köpeklerin günde en az 2 saat ciddi egzersize ve kalan zamanların önemli bir kısmında sürüyle (aile gibi) beraberliğe ihtiyacı vardır. Cinsine göre de 5-6 aylık gibi itaat eğitimine...

Eve hiç sokmam köpeği diyorsanız köpek almayın. İzole olduğunda psikolojisinin bozulacağına kesin gözüyle bakabilirsiniz.

• İmkan varsa açk disinda bir kopek dusunemiyorum. Tum canlilar muthis ama bu kopek bir baska ya

Ancak yukaridaki arkadasin tavsiyesinede kulak vermenizi oneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Puzzles -- 15 Eylül 2013; 0:59:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kararsız kaldım
    4 ay önce açıldı
    kararsız kaldım
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eyer bayansanız terrier alın cok sevimliler sevgi çok istiyolar böyle he oksanmayı filan :D bide banyosunu yapabilecekseniz alın eyer erkekseniz bir golden veya sibirya kurdu alın iidir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DMRBS16

Arkadaşlar öncelikle merhaba.Başlıkta belirttiğim gibi köpek almayı düşünüyoruz kararsız kaldık bi kaç ırkta.
    Baştan söyliyim. Daha önce köpek bakmadım. Öncelikle köpeği bana bi dost arkadaş olsun diye almayı düşünüyorum. bakcağım yer ise 2-3 ay terasta daha sonra ise 20 metrekarelik bahçemiz var orada bakmayı düşünüyorum yani tüyü-salyası benim için sorun olmaz. Sonra öyle kediden bile korkan bi köpek olmamalı. En azından yabancıya havlamalı hırlamalı vs. Kesinlikle dövüştürme - av falan yapmıyıcam. Aklımda olan ırklar Dogo( Güçlü yapısı için Bekçilik yapabilir ) Alman Kurdu ( Güçlü yapısı kolay eğitilebilir bekçilik yapabilir) labrador ( sevimli- goldene göre daha güçlü yapılı ) Şimdilik bunlar var aklımızda. Sizin de önerebilceğiniz bi ırk veya yorumlarınız varsa bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
    NOT: HER TÜRLÜ YORUMA AÇIĞIM

Labrador bekçilik için pek uygun bir köpek değildir fakat şu köpekleri sana tavsiye edebilirim;
    1.Rotweiller
    2.Alman Kurdu(Aynı fikir sende de vardı fakat bence eğer diğer tavsiye ettiklerim olmazsa bu uygun olabilir.)
    3.Kangal veya Akbaş
    4.Dogo Argentino

• Dogo arjentino çok iyi bir bekçi köpeğidir neye dayanarak iyi değildir diyorlar anlamıyorum.Yaklaşık 8 aylık 2 adet dogo arjentino köpeğim var diğer ırklara nazaran eğitilmesi,itaat ettirilmesi zor bir ırk daha önce sert mizaçlı köpekler beslememe rağmen davranış bozukluklarını gidermem gerçekten zor oluyor.Alan korumasını abartı bir şekilde yapıyorlar bahçenin yakınından geçen her canlıya inanılmaz bir sertlikte tavır gösteriyorlar yani ilk kez köpek besleyecek biri hayvanların bu güdüsünü kontrol etmekte zorlanacaktırlardır.Ayrıca 20 metrekarelik alan kesinlikle yeterli olmayacaktır çok fazla hareket eden,egzersiz ihtiyacı fazla olan bir ırkı her gün gezdiririm düşüncesiyle almak ne kadar doğru tartışılır her gün 2 saati geçen yürüyüşü gerçekleştirmek zor olsa gerek.Bana kalırsa dogo arjentinoyu tercihleriniz arasından kesinlikle çıkarın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EaglesWing

Terasta köpek pek olmaz. 20 m2 bahçede de... Köpekler sürüyle yaşar. Bu alanlarda izole ettiğiniz sürece günde 1-2 saat yanına gitmekle köpeğin psikolojisini düzeltemezsiniz. Enerjik köpeklerin günde en az 2 saat ciddi egzersize ve kalan zamanların önemli bir kısmında sürüyle (aile gibi) beraberliğe ihtiyacı vardır. Cinsine göre de 5-6 aylık gibi itaat eğitimine...

Eve hiç sokmam köpeği diyorsanız köpek almayın. İzole olduğunda psikolojisinin bozulacağına kesin gözüyle bakabilirsiniz.

harfi harfine katiliyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.