Şimdi Ara

Muhabbet Kuşu Karnı Şişti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
11.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar;
    Küçük kardeşimin bir muhabbet kuşu var,karnı şişti ve 1 hafta kadar da oldu.İlk başta su ve ya iltihap toplanması sandık ama değilmiş.Bugün o şiş yere biraz baskı uyguladım ve baya fazla kustu,şeffaf bir sıvı yem,katı madde vs. yok,su gibi.şişlik indi ama hala içinde sıvı var çok az.Ve iğrenç kokuyor
    Ne olduğunu anlayamadım,araştırdım bulamadım,yardımınızı bekliyorum



  • vet git. kursak mantarı olabilir ve öyle gözüküyor.
  • Kuş öldü hocam malesef.Akşam kusunca baya canlandı iyileşecek diyordum,sabah bi baktım kafesin teline bile tırmanamıyor,halsizlik diz boyu.Aldım elime,normalde ensesine hiç dokundurmazdı bu sefer okşadım sevdim hiç kıpırmadı bile.En son bi öttü usulca sonra kustu anında öldü.Lanet olsun böyle hastalığa ya,ne sebep olmuş olabilir aceba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-389A88529

    Kuş öldü hocam malesef.Akşam kusunca baya canlandı iyileşecek diyordum,sabah bi baktım kafesin teline bile tırmanamıyor,halsizlik diz boyu.Aldım elime,normalde ensesine hiç dokundurmazdı bu sefer okşadım sevdim hiç kıpırmadı bile.En son bi öttü usulca sonra kustu anında öldü.Lanet olsun böyle hastalığa ya,ne sebep olmuş olabilir aceba ?
    kafes kirliliği, su kirliliği, hijyen. her gün su değişikliği + yem açık yem almayın. kapalı alın. kafesin tabanı her gün ya da 2 günde 1 değişmesi gerekli. mikrop sonuçu kursak mantarı olur. haftada 1 ise elma sirkesi 3-4 damla, bütün mikropları öldürür .
  • Kafes temizliği ve hijyen konusunda hiç sorun yoktu.Suyu,yemi her gün tazelenir, temizliği yapılırdı.Sadece bizimkiler 1 sefer açık yem almış,sanırım o yüzden oldu.Keşke daha önce bilseydim şuan ölmezdi kuş.Google'da sıfır bilgi var bu konuda, çok saçma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-389A88529

    Kafes temizliği ve hijyen konusunda hiç sorun yoktu.Suyu,yemi her gün tazelenir, temizliği yapılırdı.Sadece bizimkiler 1 sefer açık yem almış,sanırım o yüzden oldu.Keşke daha önce bilseydim şuan ölmezdi kuş.Google'da sıfır bilgi var bu konuda, çok saçma.
    öyle. o yüzden gogleden gelecek olanlar, haftada 1-2 defa, suyuna 4-5 damla elma sirkesi damlatın ertesi gün yıkayın. bu dengede tutacaktır kuşu mikroplara karşı güçlendirecektir kuşu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.