Şimdi Ara

Köpeğe Çarptım , Güvensiz Türkiye Yolları. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    geçen hafta ulukışlada
    aynı durumda kaldım zor kurtardım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

daha önce birisi otobanda olmak üzere2 defa köpeğe çarpmış biri olarak şunu söyleyebilirim ,, olay anlık gelişiyor, verilecek reaksiyon şartlara göre değişir, bunlar 1. köpeği farkettiğinizdeki hızınız 2. köpeği farkettiğinizde köpekle aranızdaki mesafe 3. o esnada ön arka ve yandan gelen trafik durumu ,,, en kötü senaryo hızınız yüksek ve köpek kısa mesafeden aniden çıktığında olur, bu durumda frene asılıp hızı düşürebildiğiniz oranda az hasar alırsınız, bu durumda yapılacak en yanlış hareket direksiyonu ani sağa veya kırmak olacaktır,sonuç takla veya şarampole uçmak olur ,, en iyi senaryo hızınızı 60-70 e kadar düşürme şansı buldunuz, arkadan yandan gelen yok ve yol müsait ise esp veya geyik testi tabir edilen manevrayla kurtulmaya çalışın, kurtarabiliyorsanız ne güzel, yok kurtaramıyacaksanız sağ veya sol köşeden vurun, bu çok önemli, neden önemli çünkü açılı bir şekilde köşeden vurunca köpek yana fırlatılır, ortadan girerseniz köpek büyük ihtimal ön camdan girip ciddi olarak hayati tehlikeye sebep olur,arabada yol açacağı hasar oranıda kat kat artar , ben 2 defa çarptım ve aynen dediğim gibi köşeden vurdum, birinde tampon sis farı gitti,öbüründe hiç hasar olmadı

Aynen öyle frene asıldım araç abs ye girdi hız büyük oranda yavaşladı aracıda kırdım tambonun dışıyla durumu kurtardım hasar yok. Hayvancağızda da olmaması temennim.
    Burada duyurmak istediğimiz daha kötü sonuçlar çıkabilirdi. Öncelikli olarak insani Can kaybı olabilirdi. Amaç bilgilenmek , bilgilendirmek. Farklı görüşler almak bilgi sahibi olmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

2 yıl önce eskişehirde
    geçen hafta ulukışlada
    aynı durumda kaldım zor kurtardım.

Allah beterinden saklasın.
  • Aleykum selam

Daha dün köye dönerken böyle bir şey yaşadım. En solda sabah saat 05.00 suları güneş yeni doğmaya başlayacak karanlık, araç a4 yani zenon ve kısa hüzmeli farlar yanıyor. Bir an kafamı sola yatırdım elimle kaşıyorum gözlerim sürekli yolda sağ elim direksiyonda. Hızım normal. Gaza basmıyorum yalova daki süpürgelik yolu. O şekilde ilerlerken oldukçs büyük bir köpeğin benim şeridimde yavaş bir şekilde karşîya geçtiğini son anda fark ettim durmak imkansız. Çok şükür sağımda araç yoktu sabaha karşı uykusuz birde ama o yaptığım refleks hareketi sayesinde hem biz hemde hayvancağız kurtuldu. Özellikle gece sabaha karşı çok oluyor yollarda. Dikkat edelim gözümüzü yoldan ayırmayalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam aynı durum Ankara-Çorum Arasında Sungurlu bölgesinde başıma geldi , o anki yanlış bir refleks ile direksiyonu sağa kırdım.Sağdaki Araç farketti Allahtan bir kaza olmadı.Belediyenin görevi bu köepekleri kısırlaştırıp yeniden bırakmak maalesef , O kadar çok köpek varki içeride tutamıyorlar.
  • Amacımız insanları bilgilendirmek zaten. Tatil dönemindeyiz, bayramla beraber herkes az çok uzun yola çıkacak. Aracınız ne kadar iyi olursa olsun önünüze heran köpek çıkabilir.
  • Bende geçen gün yolda giderken sabah vakti 100 le gidiyordum birden karşıma saksağan yavrusu çıktı frene bastım direksiyonu kırdım ortasından geçtim geçtikten sonra baktım yolun karşısına geçti ama yol çift taraflı diğer yolu geçememiştir büyük ihtimal geçsede kedi kapar ama neyse ben ezmedim sonuçta

Allah saklasın kötü durum ezseydim çok üzülürdüm

• Otobanda ki yolların koruma altına alınması gerek, benim arkadaşta geçen otobanda 150 km gibi bir hızla giderken önüne köpek fırlamış. Tabi hiç bir şekilde frene basamamış, gelişine ön taraftan patlatmış köpeğe. Dediği tek şey köpeğin bütün iç organları arabanın ön camına saçıldığıydı.

Allah korumuş ki araba spin filan atmamış, arabasıda perte çıktı.
  • Belediye toplasa ne olacak?Evim dag tarafinda biraz belediye toplayip toplayip gelip buralara saliyor.Alipta barinakta falan tuttugu yok.Buralarda basi bos dolanip millete saldiriyorlar.

• Geçmiş olsun.

Böyle yerler için belediyeye yazmak lazım, bir uyarı tabelası koysunlar. Hayvan çıkma tehlikesinin olduğu yerleri belediyelerin veya Karayolları'nın farketmesi pek kolay değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Geçmiş olsun.

Böyle yerler için belediyeye yazmak lazım, bir uyarı tabelası koysunlar. Hayvan çıkma tehlikesinin olduğu yerleri belediyelerin veya Karayolları'nın farketmesi pek kolay değil.

Sonuç pek değişmez yorumlara bakılırsa. Aman dikkat tatiliniz zehir olmasın.
  • bu konu daha çok açılır, geçmiş olsun
  • bu tehlike insandan ziyade köpekler için daha fazla.madem köpekten akıllıyız,
    o halde neden hem kendi, hem de köpeğin hayatını kurtarmak adına daha yavaş gitmiyoruz.
    konuyu açan arkadaşın başına gelenler hepimizin başına gelebilir.
    lütfen karayollarında daha yavaş gidelim.
  • Hayvanları toplayalım zihniyeti bencil bir zihniyettir. Sen doğanın ortasına yol yapıyorsan, tecrit edeceksin, ne hakkın var? Bu zihniyet deniz altından tünel geçirip daha sonra balıkları da toplatalım der.

Kaza yapan arkadaşa geçmiş olsun. Sakın köşeden çarpma gibi bir sivri zekalılık yapma derim, attığın taklayı sayamazsın ona göre.
  • Eski aracımla 120 km civarı hızla köpeğe çarpmamdan mütevellit bu duygunun ne olduğunu iyi bilirim. Özellikle geceleri şehir dışı yollarda hız yapmaya çekinirim yaşadığımdan dolayı.

Tek çözüm hız yapmamak. Hız yükseldikçe toparlama şansınız azalır.

• Doğrusu; Hayvanın oraya girmesini engellemek gerekir.
    İstanbul --> Ege-Akdeniz yollarında bu detaya yer verilmezken, Trakya tarafına gitmek istediğinizde yolların etrafının çevrili olduğunu görürsünüz.
    Tabi bu durum yola hayvan girmemesi için mi yoksa yolcuların tarlalara girip birşeyler almaması içinmi yapılmış bilemedim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TYR

Doğrusu; Hayvanın oraya girmesini engellemek gerekir.
    İstanbul --> Ege-Akdeniz yollarında bu detaya yer verilmezken, Trakya tarafına gitmek istediğinizde yolların etrafının çevrili olduğunu görürsünüz.
    Tabi bu durum yola hayvan girmemesi için mi yoksa yolcuların tarlalara girip birşeyler almaması içinmi yapılmış bilemedim...

Belediyelerin yol kenarlarını kapaması gerekir %100 önüne geçemez ama %80 engeller. Hem insanların araçlarına hemde hayvancagızlara yazık.
  • Geçmiş olsun. Ülkemiz şartlarında sokak hayvanlarını düşündüğünüz gibi kontrol etmek pek mümkün değil. Çünkü sayıları bilinmiyor bile. Ama şunu unutmayın, aracın pert olması sizin pert olmanız yanında önemsiz bir ayrıntı. Takla atıp canınızı tehlikeye atacağınıza bırakın hava yastıkları açılsın, sigortadan paranızı alır geçersiniz.
  • Cocuklari istedi diye oyuncak baabinda kopek alan gerzekler sorumlusu bunlarin.

Bakamiycan hayvani alma .

• quote:

Orijinalden alıntı: oğuzhan kayar

Cocuklari istedi diye oyuncak baabinda kopek alan gerzekler sorumlusu bunlarin.

Bakamiycan hayvani alma .

Hayır maddi boyutu geçtim hayvanlarada yazık, ben Ordu'luyum ordan İstanbula gelene kadar kaç tane hayvan cesedi gördüm sayamadım. Ve bu her gidip geldiğimde değişmeyen manzara.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.