Şimdi Ara

Köpeğe çarptım airbagler patladı :( (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
9.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam kaç kere anlatmış derdini, hala duyar kasmaya çalışanlar var.
  • fren kullanmayı bilmiyormusun.
    geçenlerde gece batmandan dönerken yolda 3 eşşek vardı firen kullanarak sola kaçıp çarpmaktan kurtuldum çok şükür.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen dilovası rampasından sonra izmit yönünde otobada sol şeritte iki tane inek geziyordu trafik dur uştu orda, bir yerden girmişler oraya artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun hocam. Arabanın airbagleri 1000TL civarına halledilir en fazla. Diğer parçalarla 3000 e falan bitirirsiniz.
    Gelelim yorum yazan arkadaşlara;
    Ya dalga mı geçiyorsunuz siz? Adam 140 la giderken köpekten kaçsa yaşama ihtimali kaçtı? Neden beddua ediyosunuz kinli misiniz? Eline klavye alan erkek oluyor yav. Adam ölseydi daha mı iyiydi?
    Otobanda köpeğin ne işi varmış? Olamaz mı, adam canını zor kurtarmış burada hala köpek otobana giremez, adam hayali köpeğe vurarak mı airbagleri açtı? Aklı sıra adam otobanda 140 la gidiyorum diyor ama başka yerde gidiyorsun sen suç işliyosun demeye çalışıyorlar.
    Bu arada otobanda köpek değil, sağ taraftaki açıklıktan koşarak gelen yaban domuzu Citroen C5 arabamıza bildiğiniz kafa attı, 2 sağ kapı sağ direk değişti. Yaban domuzu dikkatinizi çekerim.

Ekleme: Aklıma şimdi geldi, bi abimiz E5 te gece 3 sularında giderken (100 KM civarı sürat) önüne aniden köpek çıkıyor, tabi arabaya birşey olmasın kaçayım derken bir bariyerden öteki bariyere sek sek oynarken en sonunda orta kısımdaki bariyerlerin üstüne çıkıp ardından aydınlatma lambasının direğine vurarak kurtulabiliyor. Adam ölümden döndü, kapının sacı yarılmış aracın içine doğru girip adamın bacağını kopardı. Beyin kanaması vs. anlatmıyorum. Yani köpekten vs. hayvandan yada aniden çıkan arabadan kaçılmaz abi, kendini kollayacan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayra39 -- 13 Kasım 2016; 0:44:55 >

• Geçmiş olsun. Kasko nun varsa bir görüşün.

Hava yastıkları da hallolur canınızı sıkmayın

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Anlattığınız kazayi yaşadım. Ve aynı şekilde anlatmıştım hız aynı, hasar yeri aynı, tilki şüphesi aynı. Güzergah aynı değildir muhtemelen.. . Böyle bir durumda zaten kaçınılmaz şekilde çarpıyorsun. Daha hayvanın ne olduğunu seçmeden olay bitiyor.

benim sis farı ve kromaj çerçeve kırıldı... Boya tamir derken 300 tl ye hallettim. Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Anlattığınız kazayi yaşadım. Ve aynı şekilde anlatmıştım hız aynı, hasar yeri aynı, tilki şüphesi aynı. Güzergah aynı değildir muhtemelen.. . Böyle bir durumda zaten kaçınılmaz şekilde çarpıyorsun. Daha hayvanın ne olduğunu seçmeden olay bitiyor.

benim sis farı ve kromaj çerçeve kırıldı... Boya tamir derken 300 tl ye hallettim. Geçmiş olsun.

Teşekkürler, size de geçmiş olsun; sadece bir an içinde olup bitti her şey. "Lan" demeye kalmadan "Pat" sesi geldi. Ufak bir sağ-sol direksiyon manevrası yaptım. Neyse ki araç kaymadı. Sol sis farı sağlamdı da içi kırılmıştı. Değiştirdim. Sol tampon alt plastiği hiç yoktu, bir de davlumbaz kırılmıştı. Ama ben o kadar ucuza halledemedim araç Volvo olduğu için.

• Hocam geçmiş olsun. Ama şunu anlamadım. Eger frenlerde sıkıntı yoksa hızınız 140 da olsa 150 de olsa ani frende bile sağa sola çekmeden durabilmesi lazim degil mi?

• '' 140 gidiyorken köpek aniden önüme çıktı, frene basmaya bile fırsat bulamadım'' deseydin konu bu kadar sapmazdı ,,, bu arada geçmiş olsun arkadaşım, bende 2 sene önce gece 3 de domuza çarpmıştım, airbagler falan açılmadığı halde 4500 tl kaskoya yansımıştı, mala gelsin cana gelmesin

• airbage e mi üzüldün köpeğe mi

• John Shepard kullanıcısına yanıt
    Hayvanda bile merhamet var demek ki.İnsanlar ise yeni doğmuş bebeği çöpe atıyorlar,valla sizin yaşadığınız unutulmayacak bir hayat dersi olmuş.

Köpeğe çarptım airbagler patladı :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 13 Kasım 2016; 8:39:47 >
  • Otobanda kopegin ne isi varmis. Arkadas sanirim isvicre norvec vs gibi ulkelerde yasiyor anlasilan.(hani oralarda hayvanlarnicin ekolojik kopru vs varmis o yuzden dedim)

Memleketimiz otoban da olen kedi kopeklerle meshur.Her gun onlarca belki de yuzlerce hayvan telef oluyor arac carpmasi yuzunden.Ya hic araba kullanmiyor ya da "140 nerde yaptin " yeaa diyerek arkadasa saldirip ego tatmin etmeye calisiyor.

Cok ilginc gercekten.

• quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

Otobanda kopegin ne isi varmis. Arkadas sanirim isvicre norvec vs gibi ulkelerde yasiyor anlasilan.(hani oralarda hayvanlarnicin ekolojik kopru vs varmis o yuzden dedim)

Memleketimiz otoban da olen kedi kopeklerle meshur.Her gun onlarca belki de yuzlerce hayvan telef oluyor arac carpmasi yuzunden.Ya hic araba kullanmiyor ya da "140 nerde yaptin " yeaa diyerek arkadasa saldirip ego tatmin etmeye calisiyor.

Cok ilginc gercekten.

Katılıyorum, göstermelik duyar kasıyorlar. Onlarca kez İstanbul - Ankara arası otobanı kullandım ve yolun hemen hemen her kesiminde kedi-köpek ölüsü gördüm. Çok şükür önüme atlayan hayvana rast gelmedim otobanda. Otobana köpek girmez diyen arkadaşlar farklı bir ülkenin farklı bir otobanından bahsediyor herhalde. İş bunların kafaya kalsaydı, köpeğe vurmamak için 140 ile giderken direksiyonu tam tur sağa-sola çevirip, gerekirse 10 takla atmalıydınız. Sonra haberlerde okurduk artık daha önce benzerlerini defalarca okuduğumuz gibi.

Hayvan düşmanı değilim, aksine çok severim, bugüne kadar hiçbir hayvana zarar vermedim, bir çok hayvan besledim, ancak sözkonusu insan hayatı ise, hayvan hayatını göz ardı etmeniz gerekir. Burda arkadaş ciddi bir hızda giderken köpeğe çarpmış, hava yastığı açmış, Allaha şükür daha büyük bir kazaya sebep olmadan aracı durdurabilmiş, yara almamış. Bazı samimiyetsizler adamı topa tutuyor. 140'la giderken çukura girse abdest bozacak adamlar gelmiş akıl veriyor.

Ayrıca, 140 otoban için çok bir hız değil. Cezai limit zaten 132. İbrede 140 gösteren bir araç da zaten ortalama 130 ile gidiyordur.

Şu forumda sorsan herkes arabasını 1 metre öteye çekerken bile emniyet kemeri takar, asla kural ihlali yapmaz, asla hız sınırlarını aşmaz. Bomboş otobanda bile 120'yi asla geçmez. O yüzden sakın ola hızdan bahsetmeyin derhal afaroz edilirsiniz.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Öyle hocam.

• hocam öncelikle büyük geçmiş olsun.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlara bişey sormak istiyorum. Bu gibi durumlarda yeterli fren mesafesi varsa direksiyon sabit kalacak şekilde sert fren yapılırsa araba yinede yoldan çıkıp, şoför direksiyon hakimiyetini kaybeder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musab -- 13 Kasım 2016; 14:38:39 >
  • Musab kullanıcısına yanıt
    Bende merak ediyorum bu sorunun cevabını. Hadi manevra yapmak yanlış orası su götürmez bir gerçek ama yalnızca fren yapılsa sorun ne ki bunda??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Köpeğe ne oldu merak ettim.

Hem ateist hem hayvansever

• 140 ile üstünden geçmiştim. Sol şeritte gidiyordum. 180 ile gelitken yavaşladım önümdeki arabalar yüzünden sola çekildi 2 'öndeki. Ama göremedim neden. Önümdeki son anda çekildi. Bana kaçacak fırsat vermedi. Araç 320d e90 dı. Egzozun ısısını muhafaza eden demirimdi bişey eksoza değiyordu. Onu çıkarttım sorunsuz halloldu böylece. Birde arabanın altını yıkatmam gerekti.

Diğeri de yakın zamanda oldu. 110 ile 2 gidiş 2 geliş yolda gidiyorum. Solda u dönüşü yeri vardı. Birden bir köpek akan trafiğe koştu ordan. Ben son anda manevra yaptım sağ şeride attım kendimi. Arkamdaki kaçamayıp vurdu sanırım aynadan öyle gördüm.İkisinde de hiçbir airbag patlamadı. Ama siz canlı köpeğe 140 ile vurduysanız zaten patlamaması saçmalık olurdu.Sıkmayın canınızı olur böyle şeyler

• Çıkmacılara calıntı vs airbagler mevcut oluyor genelde uygu fiyata. Yanı sıfır fıyat neyse 4te 1 fıyatına mal edilebilir.. Ha arabası çalınanların genelde airbag ve turboları sokulmus oluyor o nedenle ordan bılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Shepard

Otoyola köpek girdiğini ben de gördüm.

2012 senesinde İstanbul' dan Çorlu' ya giderken otoyolda önüme iki köpek birden fırladı. Birine yüksek süratle çarptım malesef. Biraz ileride emniyet şeridine durdum.Hem arabaya hem de hayvana bakmak için.

Şirket arabasının radyatörü kırılmıştı. Köpek ise ölmüştü. Çok üzüldüm ama yapacak bir şey yok. Diğer köpeğin ise otobanın yanındaki tellerin altından kaçtığını gördüm. Altını eşelemişler ve oradan girmişler.

Hatta çok enteresan, yol yardım çağırdım ve beklemeye başladım. O sırada polis geldi. Hayırdır dedi. Köpeğe çarptım dedim. Polis ise bana ne köpeği diye sordu. Görmediniz mi dedim? Yok dediler. O sırada indi bir polis, arabada kan var falan diye diğerine seslendi. Diğeri de köpek falan yoktu dedi. Dedim galiba ortalık karışacak. Dedim gelin göstereyim. Avukatım ben duruşmaya gidiyordum falan diye anlatarak yürümeye başladık. Vurduğum yere geldim hakkaten yok hayvan. Aha dedim şimdi yandık. Anlat anlatabilirsen.

O sırada gördüm, diğer köpek çeke çeke götürüyor yazık. Bizi görünce yine kaçtı, tellerin altından gitti.

hocam siz de modsunuz. ben de daha önce moderatörlük yaptım. forum içinde alınan tüm aksiyonları diğer mod.lar da görebiliyor.

lütfen konu içerisinde tarafıma ait mesajın kimin tarafından silindiğini söyler misin?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.