Şimdi Ara

Konya’da ulaşıma ikinci zam! Dolmuş ücretlerine 2 yılda yüzde 235, servis ücretlerine yüzde 275 zam!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye’de derinleşen ekonomik kriz nedeniyle, iğneden ipliğe zam gelmeye devam ediyor. Konya’da minibüsle ulaşım ve okul servis ücretlerine zam geldi.

SON 2 YILDA YÜZDE 235 ZAM

Kentte son 7 ayda dolmuşla ulaşım ücretlerine yüzde 81 zam geldi. Geçtiğimiz Ağustos ayında dolmuş indi bindi ücretleri 11 liradan 15 liraya yükselmiş, mesafesine göre ise 18 – 20 TL olmuştu. Alınan zam kararının ardından minibüs indi- bindi ücreti 20 TL., mesafesine göre 23- 25– 27 TL’ye yükseldi. Konya’da 2023 yılı Haziran ayında indi bindi ücretleri 6 liraydı. Son zamla birlikte dolmuşla ulaşım ücretlerine yaklaşık son 2 yılda gelen zam oranı yüzde 235…

VELİLER ŞOKTA! OKUL SERVİS ÜCRETLERİ DE ARTTI

Kentte okul servis ücretlerine de üst üste zam gelmeye devam ediyor. Kentte son 2 yılda okul servis ücretlerine yüzde 275 zam geldi. 1 Ocak 2023 tarihinde en kısa mesafe (0-3 km’ye kadar) 4 bin 660 lirayken, son gelen zamlarla birlikte en kısa mesafe ücreti 17 bin 500 liraya yükseldi. Kentte okul servis ücretlerine en son 4 ay önce zam yapılmıştı. Yeni gelen zammın ardından kentte okul servis ücretlerinin güncel fiyatı şekilde:

0 - 3 km’ye kadar 17 bin 500 TL,

0 - 6 km’ye kadar 20 bin TL,

0 - 12 km’ye kadar 22 bin TL,

0 - 20 km’ye kadar 23 bin 500 TL

Ücretler 9 taksit, peşin ödemelerde yüzde 10 indirim uygulanacak. Yeni tarifeler 03 Şubat 2025 tarihi itibariyle başlayacak.

ZAMLARA ARTAN GİDERLER GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, zamlara artan akaryakıt, amortisman ve işletme maliyetlerine gelen artışları gerekçe gösterdi.

https://www.sozcu.com.tr/konya-da-ulasima-bir-zam-daha-dolmus-ucretlerine-2-yilda-yuzde-235-okul-servis-ucretlerine-yuzde-275-p132334

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 30 Ocak 2025; 13:20:42 >

• Fiyatlar gayet uygun her evde 8-10 araba var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi olmuş en azından konya belediyesine İzmirlinin mersinlinin sponsor olması düşünülmeyecek demektir bu... Seçim öncesi pek zam yapılmıyordu şimdi acısı çıkartılıyor ... Adana seyhan belediyesine haciz gelmiş belediyedeki koltukları yükleyip götürüyorlardı bütün belediyeler zaten bu durumda sayılır

• İmamoğlu'nun yaptığı bu kaçıncı zam? Hani toplu taşıma bedava olacaktı? Hani her otobüse binene üstüne para verilecekti?Konya’da ulaşıma ikinci zam! Dolmuş ücretlerine 2 yılda yüzde 235, servis ücretlerine yüzde 275 zam! 

• üniversite okumayın gidin meslek liselerine meslek öğrenin. şuna bak ya yaşanmaz

• Imamoglunun balik yemesini niye konusmuyorsunuz ALGICI muhalifler!

• konya'da mazot benzin daha pahalı. mazot 48.19 olmuş 20 km'ye LPG değil benzin mazot yakın bakalım 23.5 mu verirsiniz? yalnız kaynağa baktım hakikaten 17 bin 500 lira yazmış adamlar.Konya’da ulaşıma ikinci zam! Dolmuş ücretlerine 2 yılda yüzde 235, servis ücretlerine yüzde 275 zam!  boomerler bi alışamadı 6 sıfır işine.

26 haziran 2023'te zam gelmiş mazot 23.89 olmuş. ikiye katlamış neden 6'dan 12 olmamış diye mi bu tantana? e enflasyon da var biraz 12 yerine 17.5 olmuş bu kadar boş beleş muhabbet olamaz.

Konya’da ulaşıma ikinci zam! Dolmuş ücretlerine 2 yılda yüzde 235, servis ücretlerine yüzde 275 zam!

enflasyon ne gibi bir etki yapar onu da göstereyim.

ben bu lastikleri 2300'den aldım eylül 2023'te şimdi 3907 diyor. e bu dolmuşlar sabahtan akşama dolanıyor yıllık bakım olmaz ki bunlara çok daha sık olur lastik de çabuk eskitir ve daha pahalı onların lastikleri. 2023'te malzemeleri ben aldığım için 500 lira vermiştim periyodik bakıma 2024'te 1250 verdim. mazlemeler zaten artıyor. şöförlerin maaşı artıyor. konya'nın ulaşımına kimse çamur atamaz taksilerin iş yapamadığı bir yerdir yani dolmuş pahalıysa otobüse binin arka arkaya 3 5 tane gelir her yere de gider.

Falken EuroAll Season AS210 215/50 R17 95V XL 4 Mevsim Lastik - 2024 Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 31 Ocak 2025; 17:38:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gonyalilar hulooo diye inliyordu....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt
    Bak şimdi hep eleştirdiğin o "elliki" ağzıyla yazdın ama bunu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ama ak partili onlar onlar yapar sıkıntı yok

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Ellikiye elliki olduğunu belli etmeye çalışıyorum da onlar hariç herkes anlıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.