Şimdi Ara

SİLİNSİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deresay -- 16 Aralık 2020; 22:39:30 >



  • 100 bın tl cekıyorsun 100 bınde bankaya cekıyorsun.faızler cok can yakıyo
  • ucuza alırız evleri ne olur sanki mütahitler kazandı kazanacağı kadar birazda kaybetsinler alanlarda paraları yoksa almasınlar
  • Emlakta en büyük problem arsa fiyatları. Arsa fiyatları ucuzlamadıkça veya kat ayarı yapılmadıkça emlak sektörü bitmiştir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otodr

    Emlakta en büyük problem arsa fiyatları. Arsa fiyatları ucuzlamadıkça veya kat ayarı yapılmadıkça emlak sektörü bitmiştir.
    Kat ayarı ne????
  • Birazdan gelir "3 sene önce şu kadara ev aldım şimdi değeri şu kadar"cılar.

    Satış/kira oranında bu kadar uçurum varken kesinlikle mantıklı bir yatırım değil. Hele ki krediye girip almak.
  • Forumda 1-2 kişi var mübarekler sanki felaket tellahı, çok abartıyor bu konut muhabbetini.
    Brader sanki geçen sene yılın aynı ayında 100k satılıyordu da şimdi 20k satıldı muhabbeti yapıyorsunuz
    Faizlerin artmasına bağlı olarak illa ki düşüş olacaktır, olağandır
    Şunu hiçbir zaman unutmayın; ülkedeki bina stoku oldukça eski. Deprem bölgesi açısından riskli konutların tamamı yenilenmesi gerekiyor. Bu işlemi tamamen kamu gücü ile sağlamak mümkün değil. Bu arz-talep dengesinin seçimlerden sonra oturacağını düşünüyorum.
    Şuan GYO firmalarının tamamı kamudan teşvik istiyor. Bende sağlanacağını öngörüyorum.
    Nihayetinde ağlanacak bir durum yok şuan için. Bi sakin olun soluklanın artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egemena

    Kat ayarı ne????

    Alıntıları Göster
    Bazı bölgelerde kat izni artırılmalı. Çünkü TOKİ nin 15 kat yaptığı bölgeye, müteahhite yarısı kadar bile kat izni verilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnız tokinin yaptığı bina ile barzoların yaptığı bina bir değil. araştır o işte çalışan forumdan adamların yazıları da var duvarları bile dünya standartındaymış istanbul depreminde sağ çıkacak ender kişiler toki de oturanlar. malzemeler dandik ama bina çok sağlam diyorlar. tokinin çıktığı gibi müteahhit 15 kat çıksa durduk yere pizza kulesi gibi inşaat yan yatar . ben ev almak için 7 8 tane adam gezdim adamlar lahmacun yiyor barzo inşaattan pek anladıklarını da sanmıyorum adamlar kafalarına göre ev dikiyor. ne ölçü ne bir şey. belki betonu standart kalite döküyordur onun dışında ben çizimine yapılışına falan güvenmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otodr

    Bazı bölgelerde kat izni artırılmalı. Çünkü TOKİ nin 15 kat yaptığı bölgeye, müteahhite yarısı kadar bile kat izni verilmiyor.

    Alıntıları Göster
    O iş o kadar kolay değil. Senin kat ayarı dediğin şey emsal artışı. Yani nüfus yoğunluğu. Birim alanda ne kadar yerleşim olacak. Kaç kişi iskan edilecek. Yolu, otoparkı, yeşil alanı, alt yapısı, okulu, camisi v.s. buna göre planlanır.

    Müteahhitler o işi imar planı yapılırken ayarlıyor merak etme sen. Garibanın arsasını yamaca ya da dere yatağına yerleştiriyorlar, kendi arsalarını 25 metrelik yola ve yeşil alana cepheli olacak şekilde konduruyorlar.

    Toki müteahhitlerin yanında melek kalır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugrelll

    yalnız tokinin yaptığı bina ile barzoların yaptığı bina bir değil. araştır o işte çalışan forumdan adamların yazıları da var duvarları bile dünya standartındaymış istanbul depreminde sağ çıkacak ender kişiler toki de oturanlar. malzemeler dandik ama bina çok sağlam diyorlar. tokinin çıktığı gibi müteahhit 15 kat çıksa durduk yere pizza kulesi gibi inşaat yan yatar . ben ev almak için 7 8 tane adam gezdim adamlar lahmacun yiyor barzo inşaattan pek anladıklarını da sanmıyorum adamlar kafalarına göre ev dikiyor. ne ölçü ne bir şey. belki betonu standart kalite döküyordur onun dışında ben çizimine yapılışına falan güvenmiyorum
    Böyle saçma birşey olamaz. İnşaat firmaları Toki den daha iyi yapabilir. Yeter ki sen denetimini iyi yap. Rüşvet alıp olmaz işe onay verme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • beter olun !
  • Kafalarına göre fiyat cekiyorlar.100000 aldıgı evi 1 sene sonra 150000-200000 arasına satmaya çalışıyorlar.Ne banka faizi nede döviz kazandırmıyor bu kadar.Denetim diye birşey yok ülkede..Beter olsunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakazul -- 23 Nisan 2018; 16:23:36 >
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    3 sene değilde 2010-2011 arası uygun kredi ve fiyatla alanlar, aldıkları kira gelirinin 3'te 2'si kadar ödeme yaparak amorti ötesine geçenlerde var, o fırsat bir daha ne zaman gelir bekliyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jony_Turk

    3 sene değilde 2010-2011 arası uygun kredi ve fiyatla alanlar, aldıkları kira gelirinin 3'te 2'si kadar ödeme yaparak amorti ötesine geçenlerde var, o fırsat bir daha ne zaman gelir bekliyoruz
    Balonu şişiren bu beklenti zaten. Yalnız bu işin terste kalması da var. 400 bine alırsın işler ters gider 200 e düşersin, 10 sene beklersin.
  • ABD deki gibi mortgage krizi gelsin de beleşe ev alalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nietzsche55

    ABD deki gibi mortgage krizi gelsin de beleşe ev alalım
    Beleşe ev almayı düşünenler yüzünden balon şişiyor. Alacaksan al. Ölücülük yapayım derken terste kalabilirsin.
  • Valla bir depremde tepesine yıkılacak, yıkılmasa bile ağır hasarlı duruma düşecek beton yığınına yüzbinlerce hatta milyonlarca lira para veren 2 sene sonra "benim evim şu kadar eder, 2 yılda fiyatı ikiye katladı" diyenler düşünsün.

    Vizyonsuz, kafa hâlâ fakir kafası olan Türk insanı için betona para gömmek yatırım ve kazanç getiren birşey olduğu sürece balon malon patlamaz. Birileri diker binaları, başka birileride beton yığını almak için çeker krediyi bankadan ömrünün 10 yılını ipotek eder, müteahitleri zengin eder.
  • egemena E kullanıcısına yanıt
    Bu fiyatlara ev almak gerizekalılık olur adam hem malzemeden çalıyor çoğu yeni binaların ses yalıtımı bile yok komşuyla akraba oluyorsun hem de uçuk fiyatlara satmaya çalışıyorlar, abd de 300-400 bin dolarlık evler krizden sonra 100 bine gitti. Eve ihtiyacım yok ancak olası bir durumda krizi fırsata çevirmek isterim tabii ki ama sanmıyorum bu balonun patlayacağını zira bu işe giren kişilerin kim oldukları belli, ülkeyi yönetenler bu kişilerin batmasına izin vermez. Seçimden sonra halka sağlam bir bindirimle bu işi kurtarırlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.