Şimdi Ara

Konut ve Otomobil Fiyatları Kıyaslaması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bence Otomobil fiyatları konut fiyatlarına kıyasla son yıllarda daha çok artış gösterdi..

Mesela 2008 yılında Ankarada merkezi bir semtte 4+1 150m2 sıfır garajlı orta karar apartman dairesi 250.000 TL ye alınıyordu isterseniz o paraya Sıfır Audi Q7 3.0 TDI alabiliyordunuz..

Şimdi ise aynı Audi Q7nin parası cebinizde olsa o paraya aynı daireyi alırsanız cebinize 250 bin lira civarı para kalabiliyor..

Ben bunun tam tersinin olmasını beklerdim Konut daha değerli olmalı bence otomobilden..

Şuan insanlar lüks kaliteli otomobillere daha kolay ulaşabilecekken devlet araç ötvlerini yükseltip fiyatını artırıp bu araçları vatandaşa daha pahalıya aldırıp kazancımıza birikimimize ortak oldu diye düşünüyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Son vergi artışları ile ev almak daha cazip oldu.

Geçen ekim ayında 3008 dizel allure ep 125 bin iken şimdi 175 bin

125 bine elim aracı almaya gider ama 175 bine 1+1 ev düşünürüm üstüne 30-40 bin koyarak

Aynı ev geçen senede bu senede aynı fiyatta 220 bin

Ayrica 2008 yilindaki ev hala 2008 model, q7 2018.

Sifir daire sifir otomobille kiyasladiginizda makas daha daralir.

Orijinalden alıntı: jac0B0

Luks aracta otv zammindan dolayi durum boyle,

Ayrica 2008 yilindaki ev hala 2008 model, q7 2018.

Sifir daire sifir otomobille kiyasladiginizda makas daha daralir.

Aynı özelliklerdeki sıfır 2018 model daire için diyorum bende zaten..

Sokaklar luks arabadan gecilmiyor passat ve bmw belediye dagıtmıs gibi heryerde var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • biri güncel konut maliyetlerini yazabilir mi? ankara'da çok site dikiliyor,, bunların hepsi boş veya tek tük oturan var,, yani boşta çok site olmasına rağmen sıfır toki ve site dikilmeye devam ediyor, satılmayacağı gün gibi ortada,, polatlıya giderken çankaya üniversitesinin yanı başındaki site kiraları 300 tl site aidatı 250 tl çok komik ama işte durum bu,, inatla gökdelen site inşaatına anlam veremiyorum,,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev fiyatları son 5 yıldır sürekli arttı zaten şu aralar fazla artmıyor az da olsa düşüş bile var. Bana göre çoğu yerde fiyat balonu var. Patlamadı ama azar azar hava kaçırıyor. Otomobil fiyatları da son 2 senedir sürekli artışta. Gerek kur gerek vergi etkisi olsa da talebi gören distribütörler de fiyatı arttırma da etkili unsur.

Sonuç olarak arz-talep dengesi önemli.

Bu kadar talep olmasa en azından bu kadar fahiş fiyat artışaları olmaz.

Kredi faizlerinin hala uygun olması da talep yaratan bir unsur.

Zaten elde az olan Nakitten bir kaçış var gibime geliyor.

• Geçen Eryamanda yeni açılan bir AVMye gittim yanında lüks rezidans site var.. Emlakçının birine denk geldim 4+1 daire ne kadar dedim... Orta katlarda 160m2 800.000 TL dedi.. Üst katları daha pahalı.. Aynı daire çukurambarda olsun rahat 1.2 milyon lira olur herhalde... Yani dicem o ki uç semtlerde daha uygun fiyata kral bir dairede oturabilir dairem kral olsun diyen insan... Ama adam garajı olmayan daire alanı küçük 3+1 uydurul apartman dairesine dikmen ilkerde 600.000 lira para isteyebiliyor.. İşte o adama denecek laf nedir bilmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-548F160EC -- 15 Aralık 2017; 17:34:52 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.