Şimdi Ara

Konuşamıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 17 yaşındayım.Çocukluğumdan beri toplum önünde konuşma yapmaktan çekiniyordum ama mecbur olunca bir şekilde yapıyordum.Yeni tanıştığım kişilerle ya da topluluk içindeyken söz almaktan da çekiniyorum özgüven eksikliği duyuyorum ya konuşamazsam diye.Aşırı heyecanlanıyorum konuşurken bunu zaman zaman arkadaşlarım da söylüyor.Bu zamana kadar sorun olmamıştı o kadar bir şekilde arkadaşlarımla iletişim kuruyordum çoğu kişi toplum içinde konuşamıyor zaten diye kendimi avutuyordum.Ama artık arkadaşlarımla ailemle bile konuşamaz hale geldim düzgün cümle kuramıyorum konuşurken takılıyorum tutukluk oluyor önceden söylediğim kelimeyi tekrar söyleyip cümleye devam ediyorum elim ayağıma dolaşıyor konuşurken.Söyleyeceğim kelime kalıyor boğazımda çıkmıyor (hele ünlü harfle ya da h ile başlıyorsa).Sizce ne yapmalıyım?

• DİKSİYON DERSİ AL . AMA İNAN ZAMAN GEÇTİKÇE DÜZELİCEKTİR HERŞEY O YAŞLARDA NORMAL
  • Zamanla duzelir lafina pek katilmiyorum . Hicbisi yapmazsan daha da kotulesebilir durum . Bence kitap oku hocam daha duzgun konusursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kriger

Zamanla duzelir lafina pek katilmiyorum . Hicbisi yapmazsan daha da kotulesebilir durum . Bence kitap oku hocam daha duzgun konusursun.

Çok kitap okuyan biriyimdir onunla da alakası olduğunu düşünmüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 360Arcader

quote:

Orijinalden alıntı: Kriger

Zamanla duzelir lafina pek katilmiyorum . Hicbisi yapmazsan daha da kotulesebilir durum . Bence kitap oku hocam daha duzgun konusursun.

Çok kitap okuyan biriyimdir onunla da alakası olduğunu düşünmüyorum

Vücut geliştirmeye gideceksin, fiziğin değişecek bunun yanında olaylara bakışında değişecek, kızların istediği sevgili moduna girecek, erkeklerinde saygı duyduğu abilerden olacaksın. Bir ortama girip vücudu gürünce millet benimle başlıyor zaten konuşmaya(Kaç ay oldu diye sorarlar, halbuki yıllar lazım senin o tv de gördüğün adamlardan olman için, ne ile besleniyorsun, ben şöyle çalışıyorum sence bişey olur mu? ....). Sana önerim bu bütün tabularını kırar zaten mecburen yüzlerce kişiyle konuşacak bir sürü kişinin kafasına ağırlık fırlatasın gelecek salonda :D ''Beraber çalışalım, set set çalışalım'' diyenler bol olacağından bol bol muhabbet edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osuruktanmadalya -- 29 Haziran 2014; 1:46:09 >

• 360Arcader kullanıcısına yanıt
    sesli kitap okumak ve spor yapmak iyi gelicektir ama biraz zaman isteyebilir 2 günde sonuç görmeye çalışma
  • Hocam tam olarak beni tanımlamışsın tutukluluk oluyor nefesim tutuyorum sanki agzım açılmıyor h ile başlayan kelimeler haram bana

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstersen bir psikologla görüş bu konuyu.

Olmadı bir nörologa görün. Görünmekten zarar gelmez.
  • her gün sözlükten 10 kelime seç ve bu 10 kelime ile kurabildiğin kadar uzun cümle kur sesli. mesajım burda dursun sana yarın bi link atıcam faydalı çalışmalar var kesin sonuç alırsın pm atarım.

• Takip
  • Bende eğer bir yerde konuşacaksak gayet güzel hazırlanırım çalışırım ama konuşamam Kafamda kurduğum plan hep ters tepiyor

• Aynanin karsisinda dudaklarina bakarak yuksek sesle konus. Kekemelerin tedavisindr bile etkilidir kardesim. Bence hersey kafanda bitiyor mesela basin agriyor 'ben simdi bir bardak su icecegim gececek ' gibi dusunup su icersen basinin agrisi azalabilir hatta yok olabilir. Konusamiyorum diye birsey yok kendini gelistirmek diye birsey var. Inaniyorum ki atlatacaksin.

• Beynine sürekli benim ozguvenim yok kimseyle düzgün iletisim kuramıyorum mesajı gönderirsen öyle olur zaten cünkü beyin gercekle hayali ayırt edemez ne verirsen onu alır tam tersi olarak beynine özgüven probleminin olmadıgı insanlarla cok rahat iletisim kurabildigin mesajını gönder her gün yararlı olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: ATYPICAL

Hocam tam olarak beni tanımlamışsın tutukluluk oluyor nefesim tutuyorum sanki agzım açılmıyor h ile başlayan kelimeler haram bana

ne yapalım artık h'siz konuşuruz

• quote:

Orijinalden alıntı: bunickonaltıharf

quote:

Orijinalden alıntı: 360Arcader

17 yaşındayım.Çocukluğumdan beri toplum önünde konuşma yapmaktan çekiniyordum ama mecbur olunca bir şekilde yapıyordum.Yeni tanıştığım kişilerle ya da topluluk içindeyken söz almaktan da çekiniyorum özgüven eksikliği duyuyorum ya konuşamazsam diye.Aşırı heyecanlanıyorum konuşurken bunu zaman zaman arkadaşlarım da söylüyor.Bu zamana kadar sorun olmamıştı o kadar bir şekilde arkadaşlarımla iletişim kuruyordum çoğu kişi toplum içinde konuşamıyor zaten diye kendimi avutuyordum.Ama artık arkadaşlarımla ailemle bile konuşamaz hale geldim düzgün cümle kuramıyorum konuşurken takılıyorum tutukluk oluyor önceden söylediğim kelimeyi tekrar söyleyip cümleye devam ediyorum elim ayağıma dolaşıyor konuşurken.Söyleyeceğim kelime kalıyor boğazımda çıkmıyor (hele ünlü harfle ya da h ile başlıyorsa).Sizce ne yapmalıyım?

Eskiden kekemelik problemi var mıydı? bende f harfini söylemekte güçlük çekiyorum genelde v olarak çıkıyor ağzımdan, sesli kştap oku hızlı konuşmaya çalışma

kekeme değildim hiçbir zaman hep tutukluk ve bu harfleri söyleyememe olayı var

• Kendi kendine konuşmayı hatta tartışmayı dene.Düşünürken Türkçe düşün ingilizce filan düşünme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lâkayıt -- 3 Temmuz 2014; 3:23:20 >
  • Konuşmaya başlamadan önceki ön yargıları bir kenara bırak sonrası zaten gelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lâkayıt

Kendi kendine konuşmayı hatta tartışmayı dene.Düşünürken Türkçe düşün ingilizce filan düşünme.

Okulumda da ingilizce eğitim veriliyor zaten neredeyse ingilizce göreceğim rüyaları ya ama onunla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum tüm okul konuşamazdı o zaman

• Aynı sorun bende de var. Bu kekemelik mi arkadaşlar yoksa nefes problemi veya diksiyon bozukluğu mu ? Çünkü kendi kendime veya çok rahat bir ortamda takılmıyorum. En fazla cümleye başlarken ve ünlü harfler ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.