Şimdi Ara

Konuşamıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. İnsanlarla konuşurken düzgün kelimeler kuramiyorum. Kurmaya çalışırken kasiyorum ve dilim sürçüyor. Düzgün anlamlı kelimeleri bir araya getiremiyorum. Ve genelde konuşacak konu bulamıyorum insanlarla ne yapmam lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sesli kitap oku

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E20DF54B6

Sesli kitap oku
    Dün mesajinizi gördükten sonra 1 saat kadar okudum. 25 sayfa okumusum. Bu tavsiyeyi çok duyuyodum, artık hergun en kotu yarım saat sesli kitap okumaya calisacagim.

Başka tavsiyeniz var mıdır?

• Basit cümleler kur hocam. Fazla kasiyorsun kendini, kullanacağın kelimelere cok dikkat ediyorsun Mükemmeliyetci misin? Hata yapmaktan korkuyorsun. Kimse seni kinamayacak dövmeyecek serbest bırakabilir misin kendini?

• Hocam bendede hafif bi özgüvensizlik var , biraz zeka var bu yüzden aşırı mantıklı cümleler kurdugumu söylüyorlar :) uçlarda yaşıyoruz ülkece... senin sorununa gelince emin ol insanlar senin takılarak konuşmana yahut tipine hiç takılmıyorlar , sen nasıl kendini düşünüyorsan onlarda kendi derdine yanıyor , daha fazla muhabbet etmeye çalış..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim altı sene önceki halim gibisin. Ben de takardım. Konuşamazdım. Mükemmeliyetçilikten kaynaklanan bir durum. Şu an gayet fasih ve beliğ konuşuyorum.

Ayna karşına geç ve bildiğin herhangi bir konuyu birine anlatıyormuş gibi anlat.

Sesli kitap oku. Özellikle "Gençlerle Baş Başa" kitabını oku ve dersler çıkar.

Ağzına kalem koyarak bir sayfa oku.

İstanbul'da yaşıyorsan diksiyon kursuna gidebilirsin.

İşe gir veya sosyal bir aktivitede bulun. Ne kadar topluluk içinde bulunursan o kadar iletişim kurarsın. Yavaş yavaş o hissi atarsın.

Peyami Safa'nın kitaplarını şimdiden okumaya başlasan iyi olur. Bu sayede kelime de iktisap edersin. Bilmediğin her kelimenin üzerine sarı kalem ile işaretle. Kitap bitince de bak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.