Şimdi Ara

Konu silinsin (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
231
Favori
29.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
433 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • inceleyeceğim. Bu zamanlarda bilgi açlığım arasında İngilizce vardı. Karşıma çıkması güzel oldu.
  • Emeğinize sağlık diyorum. Ayrıca bizimle paylaştığınız için çok minnettarım. Sizin gibi paylaşımı seven insanlar iyi ki var. Çok ama çok işime yarayacak. Teşekkürler.
  • Konu sahibinin çabası takdirlik. Böyle adamlar lazım bu foruma. Başkası da çıkıp ben de yazmayla ilgili bir çalışma yaptım, sık yapılan hatalar şunlardır, dikkat edilmesi gerekenler şunlardır dese müthiş bir atılım olur. Dil öğreniminde yıllardır gramere, tenslere, kelime bilgisine takılıp kaldık, konuşma safhasına bir türlü geçemedik. Bir seferberlik gerekiyor. Ne milli eğitimden bir adım var ne de özel dil kurslarından, herkes gemisini yüzdürme derdinde.

    Bence ingilizceyi konuşamayan, yazamayan ve okuduğunun en az yüzde 80 ini anlamayan ingilizce biliyorum dememeli hatta diyememeli. Survivor bakıyorum bazen, Acun ingilizce konuşuyor, o kadar özensiz ve kaba bir türk ingilizcesi konuşuyor ki.. Hatta dış işleri bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun ingilizce konuşması da çok kötü, youtube dan izleyebilirsiniz. Yine eski başbakan Ahmet Davutoğlu gerçekten 10 numara ingilizce konuşuyor, son derece hakim. Cem Yılmaz da kendini bu konuda geliştirmiş, konuşmaya çok çok hakim. Bu iş emek işi, sürekli iç içe olmak, o dilden bişeyler okumak, dinlemek ve vakit geçirmek gerekiyor.

    Yine youtuber Barış Özcan'ın bir yabancı dili konuşmakla ilgili güzel bir videosu var, KO-KO tekniği adı verilen bir teknik. İzlemeyen varsa izlesin, konuşma konusundaki kafalarda yer alan pek çok tabuyu açıklayan bir video.




  • Nick yüzünden masum PDF dosyasını 3 kez virüs totalden geçirdim . Paranoyak ettin bizi çocuk adam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antikaruh

    Sistem dediğin nedir ? Amaç ne burada ? Günde 2 defa bu okununca ne gibi değişiklikler olacak ? Hangi seviyeden bahsediyoruz burada ?

    Ben C1 seviyesi grammar, listening, vocab bilgisi olan birisiyim mesela. Ama akıcı, elegant, türkçede kendimi ifade edebildiğim kadar güzel, hızlı ve pratik ingilizce konuşamıyorum. Konuşmam gerektiğinde konuşuyorum ama diğer katmanlarındaki başarılarıma göre speaking çok geride kalıyor. Zaten türkçe ile karşılaştırdığımda arada evrenler var.

    Bu konuda uzman bir hocamla konuştum, pratik dışında ilacınız yok, çıkabiliyorsanız yurt dışına çıkın, zorlayın, bütçe varsa günde 30-40 dakika milletle konuştuğunuz programlardan satın alın, dahası ücretsiz bir şekilde ingilizcesi yeterli olan birisi ile arkadaşlık kurun (online vs) sürekli konuşmaya çalışın, BBC ve Oxford'un taktik/yardım programlarını takip edin falan diyordu. Ölme eşeğim ölme.

    Biraz erken tanışsak ingilizce ile, zamane çocukları gibi, bitmiş gitmişti. İlk ingilizce kelimeni 18-20 yaşında duyunca artık bir çözümü çaresi kalmıyor ne kadar zorlasanda. Ben işin teknik altyapısını çok çok iyi oturttum. B2 seviyesi essay yazıyorum. Ama speaking hala yerinde duruyor. Pratik yok. Dil dönmeyince konuşmayınca paslanıyor -tüm dillerde böyle zaten.
    Bende de dediğiniz taktik, teknik yok. Yazmaya gelince yazamam ama konuşma konusunda, Dünyanın herhangi bir yerinde, İngilizce bilen birisi ile saatlerce konuşurum, iş yapabilirim, farklı bir ülkede yaşayabilirim. Bunu da 2 sene boyunca her hafta sonu sürekli en az 2 2.5 saat olacak şekilde sürekli ingilizce konuşarak gerçekleştirdim. Üniversite de İngilizce öğretmenliği son sınıfta okuyan birisi ile sürekli çalışarak yaptım.

    Yabancı dillerde konuşabilmek için, sürekli konuşma pratiği şart. Bunun başka bir yolu ve çözümü yok.




  • Uni hazirlikta cokca konusma pratigi yapmistim,köreldim mi acaba diye dusunuyordum,gecen metrobuste bi Türk kiz ve yaninda yabanci bir arkadasi vardi,muzik muhabbeti falan yapiyorlardi,bizimki "do you have hoparlör" diyince dayanamadim katildim muhabbete,paslanmamisim
    pdf'leri inceleyecegim,tesekkurler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakmadım ama ilgimi çekti daha sonra bir göz atarım teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizce bilen konuşabilir, bilmeyen konuşamaz.
    Bu boş muhabbeti bir bırakın lütfen.
    Cambridge Universitesi Kurslarını öneririm.
  • Mesajım bulunsun. Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanlardır"
    Teşekkürler.
  • faydalı konu.
    emeğine teşekkürler
  • akşam eve gidince bakayım. konu kaçmasın diye atıyorum mesajı. teşekkürler
  • Ben yazabiliyorum ama konuşamıyorum. Onu ne yapmak lazım? Yurt dışına çıkma gibi bir lüksüm de yok. Konuşurken utanıyorum biraz aksandan dolayı...
  • Elinize sağlık, teşekkür ederim,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xhacker09x

    Winrarı güncellendiğinde düzelebilir. Defalarca kontrol ettim sorun yok.

    Alıntıları Göster
    telefondan bakmıştım. pc'den bakmamıştım. sağ ol.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dile ihtiyaç duymazsanız, öğrenemezsiniz. İmkansız değil tabii ama zor olur. İhtiyaç duymanızı sağlayacak şeyler yapın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deneyeceğim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam :) Çok faydalı bir konu olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinizs saglik

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.