Şimdi Ara

Konu siliinsin (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.503
Cevap
119
Favori
134.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yine bir kendini bilmez hadsiz yüzünden bir sürü insanı ekmeğinden eden insan(!)
    İnsanlar senin ve senin gibiler yüzünden iyilik yapmaktan soğudu!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üstad por favor böyle vasıfısız insanlar için yapma nefes alırken terleyen pc başında ömür çürüten insanlar bunlar

• Tam yeni buldum konuyu bir şeyler öğreniriz diyordum ki olana bak. Bu tarz konu öğrenme tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • por favor kullanıcısına yanıt

Geldim. Hafta başından beri alış-satış emirlerine bakıyorum IHGTZ'de.

Dün tabandaki alış işlemleri emir ile gerçekleşti. Siz önceki mesajınızda 10.00.17'de aynı kağıt için bulaşmayın yazmışsınız. İşlem yapmış olma ihtimaliniz yok, ya önceki mesajınız yalandı tabana emriniz vardı önceki kapanıştan, ya da 4.52 alış yazışınız. Özetle 10.00.17'deki mesajınız olmasa bir şey demem ama kendi yazdığınız sizi yalanlıyor; 4.52 alış yapamadınız yani. Geçiniz.

• Seddul kullanıcısına yanıt

Tradingview'den öğrenebilirsiniz. Her türlü teknik ve temel analiz paylaşan binlerce kullanıcı var. Kademe, destek, direnç verirler. Yok şuradan aldım buradan diğerini sattım, dibin dibi yakaldım, zirvenin zirvesinde sattım diyenlere de hiç bakmayın. Twitter tayfada böyle, orada takipçi kasıyorlar ama burada böyle yapanın amacını anlayamadım, muhtemelen telegram pazarlama hevesi olabilir, hayırlısı.

• armutsever A kullanıcısına yanıt
    birincisi adama iftira attın o gün bende onun yazdığı saniyede gördüm ve alım yapacaktım gözümün önünde tavanı bozdu 4,75 ten ancak aldım
    2.si Öyle 1 kişinin lafına bakıpta bu kadar kişiyi yok sayıp grubu kapatıcak kadar kalitesi varmış arkadaşın.
    Kötü yorum kabullenememek nedir ?
    Bu adamdan kesinlikle yönetici olmazmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldpilots -- 22 Ekim 2020; 19:38:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: armutsever

21 Ekimde 4.52'den alma ihtimaliniz yok o kağıdı. Tabi borsayı bilmeyen ya da az bilenler şu yazdıklarınızı görüp inanıyordur da merak ettiğim sizin kazancınız ne? Ego mu kasıyorsunuz nedir?

Harbi komikli boş adamsın armut. Yani sana ne ihlası tabandan almış almamış? Adamın yazdıgı kagıtlarla kazanan bissürü adam var burda ben de dahil. Yapabiliyorsan sen koy böyle portföy ortaya sonra konuş... Ama yok gelmişsin boş yapıyorsun anca.

• +1923

• Ben konu sahibinin yerinde olsam daha da yazmam adam hakli.

Yahu ne nefret kusan bir millet olduk yahu. Bu kadar birbirini acimasizca elestiren bir millet daha yoktur.

Biliyorsan , ac sen konus. Elestiriyorsan uslubuyla ama yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alvarez

Ben konu sahibinin yerinde olsam daha da yazmam adam hakli.

Yahu ne nefret kusan bir millet olduk yahu. Bu kadar birbirini acimasizca elestiren bir millet daha yoktur.

Biliyorsan , ac sen konus. Elestiriyorsan uslubuyla ama yok.
    Aynen eleştiri yaptığını sanan, yapamadığı hususlarda da saldıran, her yerinden nefret söylemleriyle iş yapmak isteyen kişilerin önünü kesenler oldukça, paylaşmaktan gelişmekten bahsedeceğiz
    Siz farklı konu ile bu kadar kişiye yardımcı olma niyetiyle konu alsaydınız keşke @armutsever

• quote:

Orijinalden alıntı: derebeyi01

Bu konuya benim yaklaşımım açıkcası borsaya yeni giren biri olarak kazançtan çok öğrenecek şeyler olması. Hisseleri seçerken yaklaşımınız, analizleriniz, değerlendirmeleriniz, bakış açınız öğretici nitelikte. Her mesaj attıgınızda bu işe yönelik öğrenecek bir şeyler oldugu için keyifleniyorum😅
    Keşke aklınızdan geçen, almaya yaklaştığınız başka hisseleri de yorumunuzla, analizinizle paylaşsanız müsait zamanınızda çok güzel olur :)

Borsa'yı 4'e ayır.

• Grafik ve üzerinde yapılabilinir her tür işlemler/analizler.
    • Şirkete dair genel mali veriler.
    • İçinde bulunduğu ülkenin durumu / şartları / pozisyonu vs.
    • Topluluk / Yatırımcı psikolojisi.

İlk maddeyi 30-40 TL karşılığında "Udemy"den ders satın alarak gayet temiz ve yeterli düzey de öğrenebilirsin. Başlangıç ve orta seviyesi için tatmin edici ve yeterli olacaktır. En azından bu konu altında başka insanların hisseler üzerine görüşlerini ve fikirlerine ihtiyaç duyulmayacaktır. Bu aşamayı es geçerek, sadece şirket avcılığına yönelecektir. Tıpkı genç, gelecek vadeden ve potansiyeli olan futbolcuları bulmak gibi.

İkinci madde, biraz matematik ve muhasebe bilgisi gerektiriyor. Genelde 4 işlemden öteye de geçmez gereken nitelik, basit formülleri, nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi konular Youtube üzerinde uzmanlar tarafından anlatılmakta.

Üçüncü madde gayet net ve anlaşılır durumda. Dünya çapında veya sanki eski zamanlarda ipek yolundaki bir tüccar kafasıyla düşünmeniz gerekiyor. Hangi ülke kime düşman, kim kimi boykot ediyor, hangi siyasi karar neye etki eder, gündemde ne var ve bu ekonomiye nasıl yansır, manipülasyona sebebiyet verebilir mi, fırsatlar yaratır mı, doların yükselmesi hangi sektöre yarayacak ve hangi sektörü baltalayacak, corona'dan dolayı üretilecek maskelerin hammaddelerin hangi şirket tarafından karşılanıyor işleniyor vs.vs.vs. bu gibi konulara kafa yormak gerekiyor, bu da gündemi ve haberleri takip etmek anlamına gelir. En önemlisi de; iç veya dıştaki devlet adamlarının, politikacıların ve siyasilerin verdikleri kararların sonuçlarını öngörebilmekten geçiyor.

Dördüncü madde ise aşırı kolay... Hangi kesim insan ne zaman elindeki hisseyi satacak, ne zaman alacak, hangi duygularına yenik düşecek veya hangi duyguları kendisi üzerinde baskı kurarak vereceği kararı hangi yön de etkileyecek gibi şeylerden ibaret. En basitinden, alt sınıf yatırımcıyı ve orta direk yatırımcıyı ele alalım. Alt sınıf genelde yukarıda bahsettiğimiz 4 maddenin hiçbirine hakim değildir, borsaya dair pek bilgisi yoktur. Oradan buradan duydukları ile idare eder. Çoğunlukla dostunun dayısının yeğeninin tavsiyesi ile borsaya adım atmıştır veyahut çevresinde birisi borsadan şöyle böyle çok kazanıyorum diye üstü körü anlatıp kaçmıştır ve bu şahsın ilgisini çekmiştir, böylelikle sıfır bilgi ile borsaya dahil olmuştur. Borsa'da genelde bu şahıslar üzerinden para kaldırılır, çünkü en basit yem bunlardır. Çok kolay manipüle edilirler, yönlendirilirler ve sayelerinde daha çok para kazanabilir diğer üst sınıftaki yatırımcılar (kaba tabirle bu alt sınıfa aç sazan diyebiliriz). Bunların paraları da diğer orta ve üst segmentteki yatırımcılara oranla daha kıymetlidir, çünkü elinde veya kenarda birikmiş 3-5 kuruşu vardır, hayali ise onu kısa süre de katlamaktır. Hisse fiyatında en ufak aşağı doğru fake harekette panikleyerek elindekileri satar (rakamlarla örnek vereyim) bir sonraki satır da:

hisse fiyatı 3.50'den 3.40'a düşer, kuşkulanmaya başlar, huzursuzlanır.

hisse fiyatı 3.40'dan 3.30'a düşer, huzursuzluk ve karanlık yoğunlaşır, çünkü öngöremez, analiz yapamaz. Derhal 3.30'dan satış emrini verir.

Satıştan sonraki 1. gün aynı hisse 3.35'e çıkar ve alt sınıf yatırımcımız "yahu, biz sattık ardından hafif hopladı" der.

2 .gün aynı hisse 3.45'e çıkar, ve alt sınıf yatırımcımız "vay anasını, hisse uçmaya başladı... hay ben böyle şansımı ....." der.

3 .güne geldiğimizde aynı hisse 3.60'a fırlar, bu sefer yatırımcımız "offf hisse uçuşa geçti, ben de pastadan payımı alayım" düşüncesiyle 3.30'dan sattığı hisseyi 3.60'dan satın alır.

4 .gün olduğunda kâr satışları başlar, hisse kademe kademe tekrar gerilemeye başlar. Hisse 3.50'ye düşer, yatırımcımız "çıkar ya bu daha, daha evvel çıktı ben sattıktan sonra, bu sefer hataya düşmeyecem" der ve elindekileri tutmaya devam eder.

5 .güne gelindiğinde hisse biraz daha satış yiyerek 3.40'a gerilemiştir, yatırımcımızın içi yine ilk seferki gibi hafiften huzursuzlanmaya başlar, ama dişini sıkar bekler.

6 .gün ise fiyat 3.20'ye inmiştir, "hay sı*ayım böyle hisseye, lanet olsun, allah belasını versin... tüm kolu kaybetmeden bari elimizi bilekten keselim" der ve 3.20'den satış emrini verir.

Ufak yatırımcının değer verdiği / güç bela biriktirmiş olduğu tek birikimi olduğu için aşırı kıymetlidir bu para miktarı ve tabi bunun yanında gelen cehalet / bilgisizlik. Elimdeki son ve tek birikimi de tamamen kaybetmektense bari birazını kurtarayım mantığı ve duygusu ile 2 kez üst üste bu şekilde hata yapması sonrasında belki de parasının %30'unu kaybetmiş olur. Bu %30 olan miktar, bizim alt sınıf vatandaşımızın cebinden çıktı ve sonra nereye gitti peki?

Orta sınıf yatırımcının cebine. Çünkü grafik okumayı biliyordu, çünkü soğukkanlılığını korudu, çünkü nerede satması nerede alması gerektiği noktayı daha evvel tespit etmişti.

Ama orta sınıfın da bir eksiği var... Para hacmi ve istihbarat.

En tepedeki godamanlar da olan ama kendisinde olmayan özellikler... Bundan ötürü kimi zamanlar hesapları tutmuyor, grafik analizleri tutmuyor ve anlamsız şekilde çok nadiren de olsa hisse değeri bir yukarı fırlıyor delicesine, bir aşağı çakılıyor gökten düşer gibi. İşte orta sınıfın kaybı da bu aşama da gerçekleşiyor... Bu kaybettikleri nereye gidiyor?

Godamanların cebine gidiyor. Türkiye'deki Borsaya hoşgeldiniz.

• derebeyi01 kullanıcısına yanıt

Sizin kafanız güzel sanırım. Burası fikir, bilgi ve düşünce paylaşılan bir mecra. Ben adam kazandırmış kaybettirmiş vs. bir şey mi yazmışım, olmamış olana olmadı yazdım o kadar. Söylediğime ya da iddiama aykırı bir doneniz de yok, başka yere çekiyorsunuz. Zaten dediğiniz gibi boş yapıyorsam bloklayın ya da görmezden gelin çok basit ama gelip saçma sapan, mesnetsiz, yersiz cevap veren dolu sizin gibi kaç tane.

Diğer bir yandan bir arkadaş o gün konu sahibine 4.52'den nasıl aldınız diye yazdığında siz yalan kabul edebilirsiniz yazmış konu sahibi. Açın bakın yine geçmiş sayfalarda var. Yine alım için yazısından önce yazdığı da mevcut. Konu sahibinin kendi yazdıklarını temel alarak ben yalan kabul ediyorum işlemlerini, yine sizlerin kendisini dinlediği gibi ben de dinliyorum yani bu kadar.

• DeathWing kullanıcısına yanıt

yazdıklarınızdan anladım ki hiç operasyon yiyen hisseye denk gelmemişsiniz adamın donuna kadar bağıra bağıra alırlar kafanızı oynatamazsınız,hele birde merill teyzeyle terse düşün sopanın alasını görün burası wall street değil ve manipülasyon bu borsanın mayasında var başka birşey demiyorum

• Tüh severek takip ediyorduk, ne diyelim hayırlısı :/

• Hayır adam 4.52 yazmış cart curt uzun vadede kazandırdığı paraya verdiği hisselerin ulaştığı rakamlara bak çok biliyosan sen ver niye salça oluyosun

• allahım yarabbim ya arkadaşın yalan söylediğine inanıp konunun tutmasını mı çekemediniz ? yoksa yalan söylediğine inanıp insanların para kazanmasına mı ? ne biçim insan oldunuz baktın yalan söylüyor yazma abi bu konuya. ben kendisinin yalan söylediğine inanmıyorum. kalkı ki yalan söylüyo bile olsa adama güvenip para kazananlar var. kısaca insanların para kazanmasını çekemeyenler var.

• por favor kullanıcısına yanıt
    Hocam bu armut kafalılar her yerdeler lütfen böyle insanlara aldırmayın. Bırakmayın burayı yazmaya devam edin, artık sizi yoruyor üzüyorsa da yeni hisse incelemesi yapmayın en azından yazdığınız hisseler ile ilgili yorum yapın lütfen.

• Konu sahibi arkadaşa açtığı konu için öncelikle teşekkür ederim...

Burası açık bir forum olduğu ve foruma üye olabilmek için hiç bir kriter olmadığı düzeyli düzeysiz herkesin yazabildiği tabiri caizse ağzı olanın konuştuğu bir yer hal böyleyken kimsenin katılmadığı kerameti kendinden menkul bir kişinin bir yazısını bahane gösterip konu silinsin vb. yaklaşımı açıkcası yadırgıyorum. Siz buraya yazmak zorunda değilsiniz bu konu tartışmasız birşey ancak göstermiş olduğunuz tepki son derece orantısız ve ölçüsüz. Yıllar önce Türkiye bir takım videoların kaldırılmamasını gerekçe gösterip youtube a erişim engeli getirmişti. Sonuç olarak youtube un kaldırdığı her videoya karşılık binlerce video yüklenerek aslında türkiye cumhuriyetinin vatandaşları cezalandırılmaya başlanmıştı. Bu durumdaki tepkinizi de yersiz ve ölçüsüz buluyorum. Trol diye nitelenen kişiler her yerde varlar ve olacaklar asıl istedikleri sizin sesinizin kesilmesi ve sizde onların isteğini yerine getirmeyi tercih ediyorsunuz...

@por favor

• Borsada herkes kendi yaptığı işten sorumludur,burası çocuk parkı değil 1 tane armutun lafına kızıp küsecekseniz konu açmayın zaten,bol kazançlar :)

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.