Şimdi Ara

Konu güncelliğini kaybettiği için verilen bilgiler yanlış yönlendirebilir. KONU SİLİNEBİLİR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
14
Favori
463.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ftr da say 2 ve say1 den alan üniversiteler var,ama ikiside 4 yıllık bunlar arasında ne fark var?her ikisindende ftr uzmanı olunabiliyor mu,yoksa say1 den alan üni.lerden tekniker olarak mı mezun olunuyor?
  • 4 yıllık fakülteden mezun olan ile 2 yıllık yüksek okuldan mezun olan arasındaki fark nedir?



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgün40 -- 24 Temmuz 2010; 17:08:10 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgün40 -- 24 Temmuz 2010; 17:20:22 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgün40 -- 24 Temmuz 2010; 17:16:02 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgün40 -- 24 Temmuz 2010; 17:05:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anarchitekt

    4 yıllık fakülteden mezun olan ile 2 yıllık yüksek okuldan mezun olan arasındaki fark nedir?




    arkadaşım 4 yıllık mezunları fizyoterapist oluor.2 yıllık mezunları tekniker oluor ve teknikerler fizyoterapistlerin yannda çalışıp fizyoterapistin dediklerini uyguluo bazen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yorgo52

    Dostum diğer üniversiteler hakkında da bilgin var mı? Eğitimi en iyi olanı hangi üniversite? Mezun olunduğunda tahmini ne kadar maaş alırlar? Ahi Evranın yurt dışı bağlantıları nasıl? Erasmus ile hangi ülkelere gidilebilir?




    evet var arkadaşım.her üniveriste ögrencileri için elinden geleni yapar ben sana eğitimi en ii olan şudur diyemem çünkü her birinde egitim görmedm ama şunu söleyeym bizim okul yani ahi evran üniversitesi kırşehirde şehir olarak küçük bir yer fakat ben egitiminden ve imkanlarından memnunum.şehir küçk oldgu için maddi açıdan zorluk çekmiorm ve başımızda gamze ekici die bir doçent hocamz var ve aşırı dercede meslegini savunan,idealist bir hoca bizim için elinden geleni yapıor ve tüm hocalarımız fizyoterapist yani bizim geçtgmz yollardan geçmişler bizi anlayabiliyorlar.sonra begendgm başka bir yönü üniversitelerin çognda hocalar ögrencilerin ne öğrenp öğrenmedklerne bakmazlr ama bzim okuldaki hocaların tek amaçları bizim bişelr ögrenmemz ve biizmle arkadaş gbiler bnce üniversite ögrencisi içn bu çok önemli.ve kırşehrde fizik tedavi merkezi var o merkez bi fizyoterapistn gelişmesi içn çok önemli. içersindeki cihazlar çoğu okulda olmaynları içeriyor yani mezun oldgnuzda baya donanımlı çıkacaksınız ve bizim meslekte kuru kuruya okumak yetmiyor teknoloji lazm tecrübeli hocalar lazm arkadaşlr cihazlrı iice ögrenip insanlar üstnde deneyip sonuçları görceksnz,inceleyeceksnz.maaş konusunu konuşmak pek hoşuma gtmiyor çnkü bizim meslek hep bununla dile gelio ve bu hoş bişe degl bizim işimz insan saglığı para tabiki önemli ama 2.sırada olmalı..para sıkınttısı çekilecegni düşünmüorm şuanda fizyoterapist açığı oldgu için doğu taraflarında 6bin 7bin civarı,batı taraflarında 3bin 5bin civarı özel sektörde böle.ilerde bu maaş düşebilir çnkü mezun sayısı artacak ama şu da bi gerçek sağlık sektörü açıkta kalmıor arkadaşlr bizim meslegn ek bi özellgi de şu gidip evlerinde de tedavi edebilirsinz ve ozaman da ii para kazanabilirsnz.yani kısacası işinizi ii yapın para gelecektr.

    size az önce gamze hocadan bahsettim gerçekten bizim için çok çabalıo ersamus için de çoğu okulla baglantıya grdi ve bizim okulun ilk yılı oldgu için şuanda ispanyayla, anlaşma yaptı bu yıl 2 arkadaş ispanyaya gtcek.romanyayla da geleck yıl sanırım ve bu yıl bikaç ülke daha ayarlayacak .ya bizim arkamızda onun gbi birisi oldgu için sırtımız yere gelmez buna inanıorm.benim örnek aldgm insandr kendisi inş tanırsınz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: equ1

    arkadaşlar ftr da say 2 ve say1 den alan üniversiteler var,ama ikiside 4 yıllık bunlar arasında ne fark var?her ikisindende ftr uzmanı olunabiliyor mu,yoksa say1 den alan üni.lerden tekniker olarak mı mezun olunuyor?



    arkadaşlr say1den alanlar yüksekokul say2den alanlar fakülte oluo.geçen yıl tercih yaparken ben de bu noktada takılmıştm hatta say1den olanlar 2 yıllk sanıodum yüksekokul oldgu için ama yüksekokul ile fakülte arasında hiç bi diploma ve eğitim farkı yok.Bütün okullarımız aynı eğitimi görüyor ve aynı diplomayı alıyorlar.tabiki her ikisinden de ftr uzmanı olunabilyor ve yükselebiliyorsun.ve şu da var mesela say1den yerleştin notların ii olursa say2den bi okula geçiş bile yapabiliorsun yani bu da aralarında bi egitim farkı olmadgını gösteriyor.

    birde fizyoterapi die 2 yıllık okullar var işte ordan çıkanlar tekniker oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sariemir06

    Özel sektörde iş olanakları nasıldır, yani ne tür işler yaparlar?

    Devlette işe girerken KPSS ile mi atanır?

    Eğitimi tıp eğitimi gibi midir?





    Özel sektörlerde rahat iş bulunabilior.ne tür iş yaparlar şunu söleyeym masajcı flln degiliz masajı yapan masörlerdir halk bilmio bizim görevimiz şu:doktor teşhisi koyar bize gönderir biz hastaya tedavi programı çizeriz ve düzenli olarak onla ilgileniriz.huzurevlerinde,rehabilitasyon merkezlernde,kaplıcalarda,spor merkezlerinde,hastanelerde çalışablirz.

    Devlette işe girerken KPSS ile mi atanır? arkadaşlar şuanda devlet fizyoterapisti saglık memuru gbi görüüo çünkü yasamız yok tek eksk bu zaten.devlete girrerken sanrm formalite amaçlı kpss ye girilio ve çok düşük bi puanla atanıyorsun çünkü açık var.

    eğitimi tıp eğitimi gibi midir? egitimi bi yerde tıp gbi,şu anlamda derslern latince görülmesi ve zorluğundan dolayı tıpa benzetilio ama her meslek ayrı sonuçta kendi içersinde bölümleri var.1.sınıfta gördügün anatomi ve fizyoloji tıp fakültesi gbi ama tabiki onlar 6 yıl okuyorlar ve daha ağır görüolr.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fzt_damar

    ben fizik tedaviden bu yıl mezun oldum.yani çiçeği burnunda bi fizyoterapistim.puan yazmıssn ama puandan ziyade sıralaman önemli.hersey bi tarafa arkadasım eger ftr yazmayı düsünüyorsan bence cok ii arastır.kesinlikle hiçbirsey dısardan göründüğü gibi değil.sırf bölüm yukardaki polemikleri okuyunca bile tiksiniyor insan.ben tercih yaparken de süper bölüm cok ii gelecegi var diyorlardı.ancak su an mesleğin içinde olan biri olarak konusuyorum gün gecmiyor ki ftr de yeni bi sorun cıksın sürekli eylemler yasa problemleri,maaslar düsüyo vs. herkes bişiler söylüyo.daha öğrenciyken bu muhabbetlerden bıktığım için bu yıl tekrar sınava girdim ben de ve diş hekimlgi yazıcam.keske diyorum dört yıl önce bilinçli tercih yapsaymısım.cok degerli bir meslek ftr ama türkiyede cekemeyen o kadar çok insan var ki..bunları bilerek tercih yap bence...basarılar..



    evet çekemeyen o kadr insan var ama bu mesleğin gerçekten hakettiği yerde olması için de o kadar insan çaba sarfediyor ve çabalayan insan sayısı gün geçtikçe artıor ve artacak da..ve bigün hakettği yerde olacak.siz 4 yıl önce bu bölümü maaşını düşünerek seçmişsinz anlaşılan ama şunu söyleyeym sağlık bölümleri para düşünülerek yapılmaz bu bölümde ztn sizin gbi insanlar istemiyoruz bu işi gerçekten gönülden yapacak insanlar gelmeli.siz mesleğinizi sevmiyorsunuz gelen hastalara nekadr ilgi gösterip onlara nekadr yararlı olablirsinz bu gerçektn tartışılır yani.her meselkte sıkıntı oluor tıpta da diş hekimliğinde de ögretmenliklerde de..ama önemli olan sıkıntıların çözüme kavuşması için güç birliği yapmak ve fizyoterpistler bunun için gerçekten çok savaşıyorlar.




  • özgün ahi evran yani sizin okul diplomasında çif imza mı ne varmış ben kabaca duydum da iyice açıklarmısın kardeşm ben de yazmayı düşünüyorum da
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rammqoliq

    özgün ahi evran yani sizin okul diplomasında çif imza mı ne varmış ben kabaca duydum da iyice açıklarmısın kardeşm ben de yazmayı düşünüyorum da



    ya arkadaşım bu konu hakkında kesin bi bilgim yok ama öle birşey duymuştum yine senn için araştıracagm.bize hem sağlık bakanlığının hem de rektörün imzası olck diplomanızda demişlerdi.en kısa zamanda detaylı ögrenp sana aktarcam.
  • kafa karışık şimdi sevgili arkadaşlar ben de ftr ve beslenme diyetetik arasında gidip geliyorum. istanbul ankarada beslenme diyetetik mii yoksa anadolu şehirlerinden birinde ftr mi okumak daha mantıklıdır. sorun şu ki hangi mesleği daha çok severim onu da bilmiyorum 2si de çok güzel meslek. önü kapanacak falan diyenler olmuş ama şu bi gerçekki tıp harici neyin garantisi var ( ki ondada tus var yoksa pretisyen kalıyosun) burası türkiye öss yle buralara gelmiş insanlarız bırakın artk seni öcü kapar lafıyla gözümüzü korkutmayı köstek olacağınıza destek olun. meslek seçmeden önce iyi araştırın denilmiş iyi araştırıyoruz işte bilen varsa konuşsun öğrenmeye hazırız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kolo54

    kafa karışık şimdi sevgili arkadaşlar ben de ftr ve beslenme diyetetik arasında gidip geliyorum. istanbul ankarada beslenme diyetetik mii yoksa anadolu şehirlerinden birinde ftr mi okumak daha mantıklıdır. sorun şu ki hangi mesleği daha çok severim onu da bilmiyorum 2si de çok güzel meslek. önü kapanacak falan diyenler olmuş ama şu bi gerçekki tıp harici neyin garantisi var ( ki ondada tus var yoksa pretisyen kalıyosun) burası türkiye öss yle buralara gelmiş insanlarız bırakın artk seni öcü kapar lafıyla gözümüzü korkutmayı köstek olacağınıza destek olun. meslek seçmeden önce iyi araştırın denilmiş iyi araştırıyoruz işte bilen varsa konuşsun öğrenmeye hazırız.


    Ben de ikisini tercihe yazmayı düşünüyorum ama kararsızım.




  • merhaba arkadaşlr sizin konuşmalrınzı okuyunca kendimi gördüm :) ben deçen yıl dedim ki kesn sağlık sektörü istiorm ne olursa olsun yoksa odtü matematk gelio herkes ona gt dedi yok dedm.terchlerimi yaparken çok araştrdım ben de ftr mi diyetisyenlik mi dedm.sonra sıralamamı önce tüm ftr leri yazdm altlarına da tüm diyetetikleri.ve ftr geldi bakın arkadaşlr diyetetik de çok güzel ve çok rahat bir bölüm sonuçta sağlık alanı ama şunu unutmayın bizim halkımız diyetisyenlere sadece zayıflatan gözüyle bakıor ve size gelen bir hastayı zayıflatamazsanz adınız bilmior a çıkacak zayıflatamıora çıkacak ve sonradan düzeltmenz zor gbi.ama ii die de adınız çıkarsa ozamnda süper olur.ftr diyetetik e göre birz daha ugraşılması gereken bi meslek ama diyetetk kadar risklı degl.seçim sizin bana bunları sölediler yaşayan insanlr..yine ii düşünün ilerde bu sizin hayatnz olck pişman olmayın gidip hastanelerde doktorlarla konuşun fizyoterpistlerle konuşn,diyetisyenlerle konuşun..ben şimdi terch yapsam yne ftr yazardm..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: özgün40
    merhaba arkadaşlr sizin konuşmalrınzı okuyunca kendimi gördüm :) ben deçen yıl dedim ki kesn sağlık sektörü istiorm ne olursa olsun yoksa odtü matematk gelio herkes ona gt dedi yok dedm.terchlerimi yaparken çok araştrdım ben de ftr mi diyetisyenlik mi dedm.sonra sıralamamı önce tüm ftr leri yazdm altlarına da tüm diyetetikleri.ve ftr geldi bakın arkadaşlr diyetetik de çok güzel ve çok rahat bir bölüm sonuçta sağlık alanı ama şunu unutmayın bizim halkımız diyetisyenlere sadece zayıflatan gözüyle bakıor ve size gelen bir hastayı zayıflatamazsanz adınız bilmior a çıkacak zayıflatamıora çıkacak ve sonradan düzeltmenz zor gbi.ama ii die de adınız çıkarsa ozamnda süper olur.ftr diyetetik e göre birz daha ugraşılması gereken bi meslek ama diyetetk kadar risklı degl.seçim sizin bana bunları sölediler yaşayan insanlr..yine ii düşünün ilerde bu sizin hayatnz olck pişman olmayın gidip hastanelerde doktorlarla konuşun fizyoterpistlerle konuşn,diyetisyenlerle konuşun..ben şimdi terch yapsam yne ftr yazardm..

    şimdi bu bölüm nerelerde var.bakabilmem icin bir kaynak gosterir misin




  • herkese selam
    bu sene ben de fizik tedavi uyazmayı düşünüyorum sorum

    İstanbul Üniversitesi fizik tedavi mi Dokuz Eylül fizik tedavi mi ????

    hangisi daha iyi
  • bu arada düşünüyorum İzmir güzel bi şehir ama fizik tedavi bölümü inciraltı diye bi yerdeymiş ora nasıldır hiç bi bilgim yok önce İzmir i istiyordum şimdii kararsızım sonuçta İstanbul da güzel bi şehir ve her yeri merkez gibi İzmir de fizik tedavinin kampüsü de ayrıymış lise binası gibi bi okulda da okumak istemiyorum açıkçası İzmir ve İstanbul fizik tedavide okuyan ya da okumuş arkadaşlar yardımcı olursa hayra geçerler
  • sadece İzmir ve İstanbul değil yeni açılmış diğer fizik tedavi ve beslenme ve diyetetik sıralaması ne olur sizce.Devlet veya burslu özeller en aşağı kaç binden alır acaba?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.