Şimdi Ara

Konterjan artışı hesapları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar konterjan artışlarını hesaplayan var mı? Yeni açılan üni. Leri sormuyorum say2 de ilk 30000 e etki edecek konterjan artışlarını soruyorum sizce ne kadarlık bi etki yapar tıpta çok artışın olduğu söyleniyor ben 2500-3000 kişi etki edeceğini düşünüyorum. 2008 de tercih yapanlara belirttiğim aralıkta
    2007 ye göre 3500 kişi artış olmuş inş. Bu senede öyle olurda biraz rahat ederiz

• bunu hesaplayanlar geçen sene çıkıyordu ama bu yıl daha görmedim
  • 20 temmuz 2008'in artışlarıymış özür diliyorum.

Yardımı olursa şunu belirteyim bu senenindir ,

Devlet üniversiteleri: %15 artış ile 534 bin (Geçen seneki kontenjan: 465 bin)
    Vakıf üniversiteleri: %20 artış ile 84 bin (Geçen seneki kontenjan: 67 bin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotheRDie -- 17 Temmuz 2009; 23:39:40 >
  • hacı bunu kim hesaplamış nerden buldun bunu?
  • bunun eşitağırlık versiyonuda yokmu?
  • Başka bi forumda reklamı bol olan bi forum diyim siz anlayın

Google'a kontenjan artışları diye yazarsanız karşınıza çıkar açıklamalarıyla birlikte vermiş arkadaş.

@sicknessss

Bilmiyorum hocam hiç aramadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnotheRDie

Başka bi forumda reklamı bol olan bi forum diyim siz anlayın

Google'a kontenjan artışları diye yazarsanız karşınıza çıkar açıklamalarıyla birlikte vermiş arkadaş.

Tarihe dikkat, geçen seneki artışlar onlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim sıralamam 31000 lerde geçen sene 28000 le alan yere girmeyi umut ediyorum
  • hocam konterjan ne ya forumda bi tane doğru yazan yok mu kontenjan yahu.
  • hakikaten ya, nasıl üniversite okuyacaksınız sizler?

Mezun olmak marifet değil, öss'ye girmekte...
  • quote:

Orjinalden alıntı: spyfox

hakikaten ya, nasıl üniversite okuyacaksınız sizler?

doğrusunu öğrettiğin için saol dostum her insan hata yapabilir yanlış öğrenebilir ama emin ol ki buradaki sorun o değil bizim sorunumuz çok daha büyük
  • quote:

Doğrusu: "Öss'ye girmek de"
    olacak bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WTtr -- 18 Temmuz 2009; 1:00:54 >
  • Rica ederim :) Öğrendikten sonra sorunun yanıtına yardımcı olayım. 200.000 giren öğrenci sayısının az olması aksine 100.000 civarı kontenjan artışı sıralamaları özellikle 40.000 ve üstünde çok oynacaktır olumlu yönde ama siz 2.000 3.000 önde olan yerlerden yazmaya başlayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: WTtr

quote:

Doğrusu: "Öss'ye girmek de"
    olacak bu arada

Sözlük alışkanlığı büyük harf kullanmayı unuttum biraz, dikkatin için teşekkürler
  • Ben kendim için kabaca bir hesap yaptım.117bininci oldum.Yeni açılan ve benim üstümde puanla alacak olan bölümlerin kontenjanlarını topladım,6000-7000 çıkıyor.
  • nasıl hesabladın yav onu say ea?
    bide az 117 bin için?
  • anlamadım gitti arkadaş geçen sene ablam odtu makine müh. Yerleşirken bile 1500-1600 kişilik oynama olmuştu bu sene 31000. Sıralama için 3000 kişi önüm açılmazsa daha ne yapayım ben bu kontenjan artışlarını?
  • quote:

Orjinalden alıntı: godfather09

nasıl hesabladın yav onu say ea?
    bide az 117 bin için?

Say için kardeş.Nasıl yaptığıma gelince aldım kılavuzu,yeni açılan bölümlerin puan kısımları boş.Onların kontenjanlarını topladım.Mesela bilgisayar müh. kontenjanını topladım fakat fizik bölümünün kontenjanını hesaba katmadım çünkü 117 binden düşük alacağı için.Bir de şu var mesele 40 kişilik bölümü 45 kişi yapıyorlar onları da hesaplamadım.Onlarla beraber daha da artar heralde.
  • Yaptığımız hesaplamaları burada paylaşırsak hepimiz açısından faydalı olur bu arada tıpta ne kadarlık bi artış söz konusu hesaplayan var mı?
  • 750 civarında
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.