Şimdi Ara

Kontak Kapalı , Stop Yanıyor , BORD DEĞİŞECEK 1300 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
16.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Belenenses

quote:

Orijinalden alıntı: think of idea

quote:

aynen sorun sadece sol arka da
    sağ ve bagaj tavanında da sorun yok

bu arabadan son derece memnunum

fakat vaktimi harcayan 2. arızası bu oldu
    ilkinde de 1.9 TDI lara has ( sonradan öğrendim )
    motor kışın en soğuk gününde sabahın köründe saniyesinde çok iyi şekilde marş alırken , motor sıcakken marş alıcam diye zangır zangır titriyordu
    onda da 3-5 usta ilk defa karşılaştık , vs dedi , yetkili servis marş motorunu değiştirelim dedi
    en son bi usta lanetdain marş kömürlerini bi değişelim bakalım demişti sorun çözülmüştü ( basit görünmesin buna rağmen sorun çözülmeyen çok var )

bir de bu çıktı ki bu daha ciddi görünüyor
    istanbulda bütün gün sol sinyalsiz dolaşamayacağıma göre ( soketi söküyorum mecbur ) bu işi bi şekilde çözücez

Valla dediklerimi bir düşün, Ankara'da olsan inan şimdi bile bizim garajda bakar sabaha kadar bir şekilde çözerdik

3-4000 olayı ciddi ciddi yaklaşırsa bi ankara yaparım , ne kaybederimki

No problem bro

• Araçla ilgili ben de bilgi bulamadım malesef.
    Beyni kast etmemiştim tam olarak, şöyle sorunlar oluyor beyin girişlerinde zamanla oluşan korozyon nedeniyle gariplikler oluyor net ortaya problemleri vermiyor. Asli kablolama...
    Görmeden birşey denmiyor bir taraftan zevkli geliyor böyle şeylerle uğraşmak.
    3-4bin tl çok demişler yahu bunu hallettirmeye o kadar zorlanmazsınız olmadı tanıdık felan iyi bir oto ses tesisatçısı varsa gidin beraber kurcalayın çözersiniz (elektrik alt yapısına hakimdirler).
    O son yazdığınızla ilgili okurken kömür veya terleme diye geçirmiştim ki içimden cevap malum muş. Malesef yaptığı işi çok sevmiyor bazı ustalar ben onlara usta demek istemiyorum. Biz de meslek icabı (bilişim, bilgisayar) hadi deneyelim bakalım çözeriz belki durumuna geliyoruz bazen ama otomotiv bu kadar elektronik değil böyle olmamalı en azından az kişi yaşamalı.

Muhabbetiniz iyi gidiyor bu arada devam edin. :)

• Passatı geçen sene sıfır aldığımızda ertesi gün şoför camı sonuna kadar açık bi şekilde buldum aracı. Daha sonra tekrarlamadı. Vag'ların saçmaladığını google detaylı aratırsan çok çeşitli sorunlar bulabilrisiniz.

almanlar sorun konusunda her kulvarda birinciliğe koşuyor...

hala inatla alman arabası alıpta sorun yaşayanlarada şaşıyorum...
  • Ne 3-4 bini ya?

Paran çoksa 3 bini bana ver, sol parkın kablosunu kesip sağ parktan sola hat çekeyim.. Para yabancıya gitmesin..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: djoz

Ne 3-4 bini ya?

Paran çoksa 3 bini bana ver, sol parkın kablosunu kesip sağ parktan sola hat çekeyim.. Para yabancıya gitmesin..

Mantıklı çözüm :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

Ne 3-4 bini ya?

Mantıklı çözüm :)

Sistem anolog olsa mantıklıda burada dijitalden bahsediyoruz, bilgili ve tecrübeli arkadaşlar ne dediğimi anlayacaktır

Birde arkadaş ağzım açık kaldı falan demiş, şunun altını çizelim sorunsuz araba yoktur ama bence Fransız araçlarının elektroniği hiçte kötü değil...

Babamın eline geçen bir Concorde geçmiş dijital klima halen çalışıyordu 20 yaşında araba için çok iyi bence

• quote:

Sistem anolog olsa mantıklıda burada dijitalden bahsediyoruz, bilgili ve tecrübeli arkadaşlar ne dediğimi anlayacaktır

Basit araçların gözünü seveyim..

Teknoloji hayatımıza bir girdi ki ne giriş..

Orijinalden alıntı: daturkishulan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

arkadasim beyini falan ellemeden once, fren pedalinin basildiginda stoplari yakan bir dugmesi(switch) var. eger bu dugme kirilirsa ya da yerinden cikarsa anlattigin bu sorunlar gelir basina. benden tavsiye ustaya gitmeden once sabah arabaya in egilip fren pedalinin diplerine dogru olan bu dugmenin frene basildiginda devrede olup olmadigina bak. pedalin demir ayagi bu dugmeye basar genelde.

Kontak Kapalı , Stop Yanıyor , BORD DEĞİŞECEK 1300 TL

Dediğin çok mantıklı ama arkadaşın sadece tek tarafı açık kalıyor ikisi de yanmıyor ki, buda senin teorini etkisiz kılıyor...

hee orasina dikkat etmedim. bisey diyemeyecem oyleyse.

Dedigin dogru olabilir. Gecenlerde inceleme firsati buldum. Uzerinde 4 adet pin vardi. Biri sase diger 3u de fren lambasi olabilir. (sag sol ve 3.stop)

Yani birtanesi yaniyor da olsa fren misurunden olabilir. Sadece ihtimal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ne 3-4 bini ya?

kablo değil de beyinden kaynaklıysa ve olurda çözülemezse ne yapıcaz ?

bugün baya işim vardı gidemedim
    yarın gidicem artık
    umarım çözülür , burada bilgi veririm

quote:

Ne 3-4 bini ya?

kablo değil de beyinden kaynaklıysa ve olurda çözülemezse ne yapıcaz ?

bugün baya işim vardı gidemedim
    yarın gidicem artık
    umarım çözülür , burada bilgi veririm

Bilgi ver de ona göre yardımcı olalım, yardımcı olamasak da birşeyler öğrenelim

• Çok doğru, fren müşiri arızası olabilir, özellikle sorun bunu.
    Arabayi stop ettiginizde sinyal kolunu (veya bazilarinda ayna ayarlamak icin secim dugmesini) tek tarafta cekili birakirsaniz
    sadece o tarafin arka park ve on park lambalari yani kaliyor. Gorunurlugu arttirmak icin.
    Aklima o alternatif geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rallyman61

Passatı geçen sene sıfır aldığımızda ertesi gün şoför camı sonuna kadar açık bi şekilde buldum aracı. Daha sonra tekrarlamadı. Vag'ların saçmaladığını google detaylı aratırsan çok çeşitli sorunlar bulabilrisiniz.

Alıp gitseler, yağmalasalar, kar-yağmur yağsa hesabını kim verecekti acaba?

Orijinalden alıntı: kajmer88

quote:

Orijinalden alıntı: Rallyman61

Passatı geçen sene sıfır aldığımızda ertesi gün şoför camı sonuna kadar açık bi şekilde buldum aracı. Daha sonra tekrarlamadı. Vag'ların saçmaladığını google detaylı aratırsan çok çeşitli sorunlar bulabilrisiniz.

Alıp gitseler, yağmalasalar, kar-yağmur yağsa hesabını kim verecekti acaba?

Sabah komşumuz işe giderken görmüş babama söylemiş çok şükür hiç birşey olmamış. Servise durumu bildirdim tekrarlanması halinde bakarız gibi cevap verdiler. Bir daha yapmadığı için birşey diyemedim.

önce Seat dan ayrılma ustanın yanına gittim
    bilgisayara taktı baktı vs. kablo fren altı tertibat gibi şeyleri direk geçiyorlar
    onbord dedikleri şeyde sorun olması yüksek ihtimal ki bu usta direk onbord dedi
    çıkması ile halledebiliriz dedi fiyatı için haber verecek
    açıkçası sıcak bakmıyorum

daha sonra Kayadibi Seat a gittim
    elektronik ten iyi anlayan ustaları haftaya cuma ancak bura da olacakmış
    yine de sağolsun bir arkadaş bilgisayar dan bişeyler yapmaya çalıştı ama olmadı
    anlaşılan o ki bilgisayar da beyin olayı baya karmaşık , bi dolu yazılı klasörleri falan var

bu arkadaş da açık açık haftaya cuma işten adam akıllı anlayan usta gelmeden yardımcı olamayız dedi
    onbordu değiştirmeyi son çare olarak söyledi

gelmişken onun da fiyatını sordum kdv dahil 811 TL ( işçilik hariç )

şu an için ne yapıcam şaşırdım açıkçası

fakat yarın sabah dan Erya Seat a da gidicem
    en azından beyin / bilgisayar olayın dan iyi anlayan bir ustaya rastlayabilirim

buralardan da sonuç alamazsam vw servislerini de mi dolansam bilmiyorum

• ayrıca bu sorun geçenlerde 0km bir arabada da olmuş
    bir lamba sürekli yanıyormuş
    İstersen kartal, ikitelli otosanayide birkaç firmaya ulaşmaya çalış sor araştır eskilerden kalan Seat ustası belirtebilirler belki. Bulursan böyle birilerini elinde tertibat olmasa bile tecrübe ile net yönlendirmeler, vuruşlar yapabilir belki.
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.