Şimdi Ara

Konsollarda ''Tüplü TV'' Daha İyi Grafik Veriyor... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
0
Favori
18.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: MiC_CheCK

Ne kadar boş insan var bu forumda hey Allah'ım. Daha okuduğunu anlamayan zihniyet burada yorumda bulunmuş.

Yazıyı önce adam gibi okuyun ondan sonra yorumlanızı yapın. Kimse tüplü tvnin lcd tvlerdeki hayvan gibi çözünürlüklerini ve netliklerini geçtiğini söylemiyor. Sadece köşe yumuşatmada tüplünin daha başarılı olduğu söyleniyor.

Ayrıca konuyu açan arkadaşa yüklenen zihniyetide anlamak mümkün değil!

yazıyı adam gibi okuduk ve adam gibi anladık. merak etme.. biz de diyoruz ki. tamam belki tüplü tvlerde görüntü biraz yumuşayabilir ama başta detaylar/ayrıntılar olmak üzere senin bahsettiğin özelliklerden mahrum kalırsın....

umarım adam gibi okumuşsundur ve adam gibi anlamışsındır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 3 Eylül 2008; 13:47:00 >

• İmzandaki televizyon ile xbox 360 ve PS3 oynuyorum
    LCD TV'yi arattırmıyor ama 1080P kaliteli bir lcd kadarda
    görüntü vermiyordur.Bazı HD CRT-ler çok iyi görüntülü olabilir
    bizim Ülkemizde satışda olmayan birçok ürün var.
    Sonuçta Japonyada HDTV yayınları standart biz hala karasalda sürünüyoruz
    Bide kullandıkları çözünürlükte burda televizyon bile yok 4000 küsür felanlı çözünürlükte
    yayın yapıyor adamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: arda_tirmas

HD CRT daha iyi diyenlerin kaç tanesi LCD yerine HD CRT aldı acaba? ben aldım diyen varsa birşey soracağım; en fazla 32" olan, fullhd desteklemeyen, ekranda yansıma yapan, daha fazla yer kaplayan ve hiç de ucuz olmayan HD CRT almanın mantığı nedir?

hd crt almanın mantığını konuşmuyoruz, kimsede almamıştır konsolu için. burda crt lerin lcd ye göre avantajlarını konuşuyoruz. çözünürlük faktörü yüzünden tüplülere haddinden fazla değersiz olarak görülüyor diyoruz. 576p de lcd tv ni çalıştır anlarsın konunun ne olduğunu.

çözünürlük dezavantajı olmasına rağmen görüytüyü daha az bozma avantajı var.
    kaliteli, 100hz 84 ekran flat tv ye yeni nesil bi konsol bağlayın ve bakın. inanın gayet iyi görüntü alınabiliyor, hareketli nesnelerdeki o blur benzeri etki azalıyor ve daha az göz yoruyor.

lcd gelişen bi teknoloji ama hala doğal görüntüye, diğerlerinden daha uzak. bu konuda crt lerinde plazmalarında gerisinde. gidip milattan kalma crt ler ile yeni bi lcd modelin görüntüsünü karşılaştırırsanız tabiki lcd üstün gelir.

• ya arkadaşlar anlamadığım forum niye birbirine girio?? güzelim donanım haber forumu ne hale geldi.herkes birbirine yüklenio laf atıo.
    burda sadece bir arkadaşımız level dergisinin bir araştırmasını paylaşmış bizlerle ama hem konuyu açan arkadaşa hemen yüklenmeler başlamış hemde konu ilerledikçe forum birbirine girmiş.
    bence sakin olsun herkes adam akıllı tartışmamızı yapalım şurda.

ayrıca level dergisindeki testte kullanılan tüplü tv ise sonynin son çıkan modellerinden flat 100hz bir tüplü tvdir. bilgilerinize
  • quote:

Orjinalden alıntı: multeci

quote:

HD CRT daha iyi diyenlerin kaç tanesi LCD yerine HD CRT aldı acaba? ben aldım diyen varsa birşey soracağım; en fazla 32" olan, fullhd desteklemeyen, ekranda yansıma yapan, daha fazla yer kaplayan ve hiç de ucuz olmayan HD CRT almanın mantığı nedir?

576p de lcd tv ni çalıştır anlarsın konunun ne olduğunu.

iyi güzel diyorsun da oyunlar artık minimum 720p desteklerken niye lcd'de 576p seçeyim. çözünürlüğü 1200*720p olan bir lcd'de 576p ayarlarsan tabi çamur gibi olur tüplüye göre...
  • quote:

Orjinalden alıntı: medeni conan

xbox 3660 ı her türlü ekranda kullandım tüplü tv , tüplü monitör , lcd monitör ve full hdtv. iyi bir lcd tvdeki görüntü hayranlık bırakacak kadar farklı. tüplü tv ancak ps2 ve xbox1 de daha verimli olur o kadar.

peki tüplü tv de mi yoksa vga den baglanacak bir lcd monitörde mi daha iyi görüntü alınır xbox 360 ta?
  • quote:

Orjinalden alıntı: vamp

Dikkat ederseniz eğer basım işleri için grafik hazırlayan grafikerler LCD monitör kullanmaz. Peki nedeni nedir?

Nedeni gayet basit. LCD monitörde görünen renk ile baskıda çıkan renk farklıdır. Bunun nedenide LCD monitörlerin Bütün renk paletini kapsıyor olmayışıdır.

Hiç bir monitörde gördüğün renk baskıda aynı çıkmaz. İster LCD olsun ister CRT olsun ister full HD olsun ne olursa olsun. Hatta aynı görüntü farklı monitörlerde farklı görünür, farklı baskı cihazlarında farklı çıkar. Yanyana duran iki baskı makinası aynı işi birbirinden farklı çıkartır. Pantone denen sistem zaten bu karışıklığı en aza indirmek için icat edilmiştir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: by C.

quote:

quote:

iyi güzel diyorsun da oyunlar artık minimum 720p desteklerken niye lcd'de 576p seçeyim. çözünürlüğü 1200*720p olan bir lcd'de 576p ayarlarsan tabi çamur gibi olur tüplüye göre...

işte bunu tartışıyoruz. aynı çözünürlükte crt tv daha iyi. bu hd olmayan crt tv leri daha iyi yapmaz tabi, ama lcd tvnin görüntü anlamında çözünürlük avantajı olsada, crt nin de tepkime süresi, grafikleri daha az bozma gibi avantajları var.

şimdi gelelim itirafıma:
    ps3 almadan önce tv aldım, etrafımda ps3 ü tüplü tv ye bağlayan yoktu. okuduğum yorumlar hep "tüplüde ps3 ün hiç manası kalmaz ps2 gibi olur" şeklindeydi. hiç te öyle olmadığını elime ps3 geçtiğinde denedim ve gördüm. en azından 1.200ytl lik fazladan masrafa değecek bi fark göremedim. tv olarak kullandığımda malum hd yayın yapan kanal kıtlığından dolayı, normal kanalları üstten basık şekilde izlemek ve hareketli sahnelerdeki rahatsız edici görüntüye katlanmak sinir bozucu geldi

• lcd ve tüplü tv hiç karşılaştırılabilirmi
  • hadi hepimiz siyah beyaz tv alalım ...siyah beyaz daki tv teknolojisi full hd bir tv den tam 10 kat üstün yanlış duymadınız tam 10 kat üstün...ama tüplü de alsak olur hadi herkes tüplü alsın.oleyyyyyyyyyyyyyyyyyy..

dh de şu ana kadar duyduğum en mantıklı haber zuahahhahahahaha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat882 -- 3 Eylül 2008; 15:55:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: durin

quote:

Dikkat ederseniz eğer basım işleri için grafik hazırlayan grafikerler LCD monitör kullanmaz. Peki nedeni nedir?

Nedeni gayet basit. LCD monitörde görünen renk ile baskıda çıkan renk farklıdır. Bunun nedenide LCD monitörlerin Bütün renk paletini kapsıyor olmayışıdır.

Hiç bir monitörde gördüğün renk baskıda aynı çıkmaz. İster LCD olsun ister CRT olsun ister full HD olsun ne olursa olsun. Hatta aynı görüntü farklı monitörlerde farklı görünür, farklı baskı cihazlarında farklı çıkar. Yanyana duran iki baskı makinası aynı işi birbirinden farklı çıkartır. Pantone denen sistem zaten bu karışıklığı en aza indirmek için icat edilmiştir.

Dediğin şey doğrudur. baskı makineleri renkleri farklı çıkartabilir.Fakat renk konusunda en çaresiz sistemde LCD panellerdir. Bunuda göz ardı etmeyelim. Yukarıdaki motorstorm oyununda sıralamayı yazan rakamlara baktığınızda iki sistemin renk farklılığını görebilirsiniz. CRT tv de sarı tonlarında LCd tv de ne olduğu belirsiz bir renkte.. Zaten kahverengi olan oyun neredeyse kırmızıya dönmüş durumda

• quote:

Orjinalden alıntı: swat882

hadi hepimiz siyah beyaz tv alalım ...siyah beyaz daki tv teknolojisi full hd bir tv den tam 10 kat üstün yanlış duymadınız tam 10 kat üstün...ama tüplü de alsak olur hadi herkes tüplü alsın.oleyyyyyyyyyyyyyyyyyy..

dh de şu ana kadar duyduğum en mantıklı haber zuahahhahahahaha

abartma

• abartan ben değilimki onlar ....asıl tüplü tv yi savunanlar....
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: durin

quote:

Dediğin şey doğrudur. baskı makineleri renkleri farklı çıkartabilir.Fakat renk konusunda en çaresiz sistemde LCD panellerdir. Bunuda göz ardı etmeyelim. Yukarıdaki motorstorm oyununda sıralamayı yazan rakamlara baktığınızda iki sistemin renk farklılığını görebilirsiniz. CRT tv de sarı tonlarında LCd tv de ne olduğu belirsiz bir renkte.. Zaten kahverengi olan oyun neredeyse kırmızıya dönmüş durumda

Dostum kusura bakma ama ben seninle aynı fikirde değilim, ben ihtimal vermiyorum evimde kullandığım 10 bit panele sahip 40W3000 den daha iyi renk yelpazesine sahip bir tüplü TV olduğuna. Deep Color ve X.V. color özellikli bir Sony LCD den daha iyi renk verebilecek bir TÜPLÜ TV olduğunu düşünmüyorum.

• quote:

quote:

quote:

kendince şartları eşitlemeye çalışmış ama lcd nin özelliğinden kısarak.
    lcd tv en iyi nasıl görüntü verir,crt en iyi nasıl görüntü verir ayarlarsın bakarsın hangisi daha iyi yorumunu yaparsın değil mi? üst sınırlar değerlendirilmiyorda bişeyler aşağı çekilmeye çalışılarak değerlendiriliyor. işine gelen tarafı aşağı çekersen haklı çıkarsın. yok onda şöyle olsaydı böyle olsaydıyla kıyaslama yapılmaz. lcd tv deki görüntüyü biliyoruz crt deki görüntüyü biliyoruz hala yok şöyleydi böyleydi tartışmanın bir manası yok. tırtıklar az diye tüplü tv de oynayan arkadaşlara bulanık çamur görüntüleriyle mutluluklar.

• yaw tamam heeee ya tüplü daha iyi ya tartıstığımız konuya bak ya acaba ps3 ve xbox deden hd destekliyo yaw...keşke sd destekleseydii.
  • quote:

Orjinalden alıntı: itachi84

quote:

quote:

quote:

kendince şartları eşitlemeye çalışmış ama lcd nin özelliğinden kısarak.
    lcd tv en iyi nasıl görüntü verir,crt en iyi nasıl görüntü verir ayarlarsın bakarsın hangisi daha iyi yorumunu yaparsın değil mi? üst sınırlar değerlendirilmiyorda bişeyler aşağı çekilmeye çalışılarak değerlendiriliyor. işine gelen tarafı aşağı çekersen haklı çıkarsın. yok onda şöyle olsaydı böyle olsaydıyla kıyaslama yapılmaz. lcd tv deki görüntüyü biliyoruz crt deki görüntüyü biliyoruz hala yok şöyleydi böyleydi tartışmanın bir manası yok. tırtıklar az diye tüplü tv de oynayan arkadaşlara bulanık çamur görüntüleriyle mutluluklar.

Lcd nin çözünürlüğü düşük olunca adil olmuyorda crt nin çözünürlüğü düşük olunca mı adil oluyor? Acaba düşük çözünürlüklü bir lcd tvde oyunladaki grafik rezaletini gören oldumu ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MâxeLL -- 3 Eylül 2008; 17:09:20 >

• dediğin doğru MiC_CheCK media markta deneme amaçlı bir ps3 ve fifa street 3 oyunu bir philips lcd tv ye bağlıydı.bende oyunu merak edip ekranın başına geçtiğimde hayretler içerisinde kalmıştım.arkadaşımla birlikte şok olmuştuk dedik ps3 bu olamaz.nekadar rezalet bir görüntü demiştim.grafiklerden hiçbirşey anlaşılmıyordu top kare gibi adamlar köşeli köşeli.
    ancak 1-2 gün sonra bende bir fifa street 3 aldım ve evimde sony 100hz flat tvmde açınca bir daha şok oldum.grafiklerde hiç bir sorun yoktu ve gayet harikaydı.
    tüplü tv kaliteli olduktan sonra çamur mamur hikaye.şuanda gta4 ve fifa street oynuorum ve grafiklerde en ufak bi sorun yok.
  • bide adam gibi hd tvde oyna..
  • quote:

Orjinalden alıntı: factor5

dediğin doğru MiC_CheCK media markta deneme amaçlı bir ps3 ve fifa street 3 oyunu bir philips lcd tv ye bağlıydı.bende oyunu merak edip ekranın başına geçtiğimde hayretler içerisinde kalmıştım.arkadaşımla birlikte şok olmuştuk dedik ps3 bu olamaz.nekadar rezalet bir görüntü demiştim.grafiklerden hiçbirşey anlaşılmıyordu top kare gibi adamlar köşeli köşeli.
    ancak 1-2 gün sonra bende bir fifa street 3 aldım ve evimde sony 100hz flat tvmde açınca bir daha şok oldum.grafiklerde hiç bir sorun yoktu ve gayet harikaydı.
    tüplü tv kaliteli olduktan sonra çamur mamur hikaye.şuanda gta4 ve fifa street oynuorum ve grafiklerde en ufak bi sorun yok.

neyle bağlamışlardı ps3 tvye?... ps3'ün menüsüne girip displey settingten çözünürlük ayarlarına baktın mı?.. tv ye kaç santim mesafeden baktın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 3 Eylül 2008; 17:27:46 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.