Şimdi Ara

Kondisyon koşu programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
20.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 2 hafta civarı bir sürem var.Temmuzun 15inde süper ligden bir takımla antremanlara baslıycam.Her sabah kondisyon için 2-5-8-10 şeklinde koşuyorum başka onerısı olan var mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kondisyon Koşu Programı ile Maç Kondisyonunu Kazan

Fiziksel uygunluğunuzu artırmak ve maç kondisyonunu kazanmak için düzenli bir koşu programı hayati önem taşır. İşte başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar herkes için uygun bir kondisyon koşu programı:

• Başlangıç Seviyesi: Koşu kondisyon programına, kısa mesafeleri koşarak ve yürüme araları vererek başlayın. Haftada üç kez 20-30 dakikalık antrenmanlarla başlayın.
    • Orta Seviye: Koşu süresini ve mesafesini kademeli olarak artırın. Yokuş koşuları veya interval antrenmanları ekleyerek yoğunluğu artırın. Haftada dört kez 30-45 dakikalık antrenman hedefleyin.
    • İleri Seviye: Yoğun interval antrenmanları, tempo koşuları ve uzun mesafe koşularını içeren daha zorlu bir program uygulayın. Haftada beş kez 45-60 dakikalık antrenmanlar yapın.

Bir koşu bandı kullanarak koşu kondisyon antrenmanlarınızı hem iç hem de dış mekanda yapabilirsiniz. Koşu bandı, hava koşullarından etkilenmeden kontrol edilen bir ortamda antrenman yapmanızı sağlar.

Koşu kondisyon programınızı aşağıdaki ipuçlarını izleyerek optimize edin:

• Isınma ve Soğuma: Her antrenmana hafif kardiyo ve dinamik esnemelerle başlayın ve bitirin.
    • Hidrasyon: Antrenman sırasında ve sonrasında bol su için.
    • Dinlenme: Yeterli dinlenme, kas iyileşmesi ve uygunluğun gelişmesi için çok önemlidir.
    • Tutarsızlık: Koşu kondisyonu kazanmak zaman ve çaba gerektirir. Düzenli antrenman programınıza bağlı kalın.

Kondisyon koşusu, genel sağlığınızı iyileştirmenin, maç kondisyonu kazanmanın ve kilo vermenin etkili bir yoludur. Bu programı takip ederek, fiziksel uygunluğunuzu artırabilir ve hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Her sabah uzun ve kesintisiz olarak koşuyorsan her gün koşma bacaklarına dinlenme fırsatı ver.
  • Executor06 kullanıcısına yanıt
    Sabahtan aksama kadar dınlenıyorum zaten yeterlı oldugunu dusunuyorum.Sagol yınede :)
  • Akşama kadar koşmadığını bilerek yapmıştım o yorumu zaten
    Bende zamanım bos degıl dınlenemıyorum sanıyosun dıye yapmıstım Bütün gün evdeyım hocam yetmezmı dıger kosuya kadar dınlenme
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^beetlejuice

Bende zamanım bos degıl dınlenemıyorum sanıyosun dıye yapmıstım Bütün gün evdeyım hocam yetmezmı dıger kosuya kadar dınlenme

Bacaklarda ağrı, güçsüzlük, bitkinlik olmuyorsa yetiyor demektir. Yine de antrenmana gitmeden 2-3 gün önceden ara ver iyice dinlen.
    Öyle yapıcam hocam.Peki 2-5-8-10 yeterlimidir acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antreman programı nasıl
    geçen ay açıldı
    Evde fitness programı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Öyle yapıcam hocam.Peki 2-5-8-10 yeterlimidir acaba

derken neyi kastettiğini anlamadım, koşu bandındaki hız ayarı mı nedir
    Koşu bandında kosmuyorum hocam onun hıc bı yararı olmuyor.Parkta kosu alanında kosuyorum.2-5-8-10 derken 2 dakika 5 dakıka 8 dakıka 10 dakıka aralarda 30 sanıye dınlenme anlamında
  • bizim salonda var koşucu bir arkadaş

önce squat felan giriyor sonra bantta 20ye alıyor 25-30 saniye koşuyor sonra duruyor 25-30 sn dinleniyor sonra yine aynı 5-6 defa yapıyor bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

bizim salonda var koşucu bir arkadaş

önce squat felan giriyor sonra bantta 20ye alıyor 25-30 saniye koşuyor sonra duruyor 25-30 sn dinleniyor sonra yine aynı 5-6 defa yapıyor bunu

squattan sonra 20 aliyor kosuyor mu Ben takla atardim herhalde..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScreamEagles

quote:

Orijinalden alıntı: car_26

bizim salonda var koşucu bir arkadaş

squattan sonra 20 aliyor kosuyor mu Ben takla atardim herhalde..

hafif squat yapıyor (5-10kg ağırlıklar ile) ama dehşet parça ve damarlı
  • Tempolu ve uzun süreli koşular vücuda kondisyon sağlar maç yaptıkça bu kondisyon antrenmanlarla beraber artar öte yandan ciğerlerin bu koşular için yeterli mi yani ciğerlerini açtın mı deriz biz futbolda benim futbol oynadığım dönemlerde hoca bize 10-10-10-10 dakika şeklinde koştururdu buda saha çevresinde 6-8 tura tekavul ediliyor(1800-2400 Metre) %20-25 tempoyla ya da 15-15-15 20-20 şeklinde ilerleyen antrenmanlarda artar bu sıfırsa eğer bu olay en düşük olarak 3-3-3-3 şeklinde olabilir 1 ay civarı geçtikten sonra yaptığımız maçlarda yorulmadığımı ve tıkanmadığımı hissediyordum ayrıca hergün belirli aralıklarda dinlenerek yapılmalı bu üst seviyelere gelip arka arkaya yapmak vücudu zorlamaktan başka bir şey olmaz bunu sorduğuna göre altyapıda falan olmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 30 Haziran 2013; 20:29:00 >

• Evet kasimpasanin alt yapisinda oyniycam insallah.eski kulubumde hocamiz 2-5-8-10 10-8-5-2 seklinde kosturuyordu.ben 3-4 aydir antremansiz olduugum icin 2-5-8-10 seklinde basladim yarin 2-5-8-10 10-8-5-2 kosucam yanlis bisy mi yapiyorum :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet kasimpasanin alt yapisinda oyniycam insallah.eski kulubumde hocamiz 2-5-8-10 10-8-5-2 seklinde kosturuyordu.ben 3-4 aydir antremansiz olduugum icin 2-5-8-10 seklinde basladim yarin 2-5-8-10 10-8-5-2 kosucam yanlis bisy mi yapiyorum :D

Bana kalırsa yükseltme olayını hafta olarak yap atıyorum 5-5-5-5 yap ilk 3-4 gün veya 1 hafta arttır 7-7-7-7 8-8-8-8 gibi ben 2 haftada bu işin hallolacağını sanmıyorum biraz uzun süren olsa 1-1,5 ay gibi altyapıda ki hocan nasıl idman yaptırcak sana merak ediyorum buraya yaz mutlaka.
  • CR7_35 kullanıcısına yanıt
    Anladım,yorumları için teşekkürler.Zamanım kısıtla bana ayın 15ine kadar kondisyon programı yapabılır mısın peki.
  • beyler kondisyon için 10-10-10-10 yapın yapmayın değil ama hepsini aynı tempoda yapmayın illaki 10 10 olacak diğe birşey de yok sizin o anki durumunuza göre plan yapıp en az 5 dk tempolu kosup sonrada 10 dk temposuz kosmanız gerekir
    Birde kendinizi iğice ısıttıktan sonra maç çıkışları yapın bu çok işinize yaricaktır ( dizleri yukarı dogru çekip kısa mesafe depar atma varya o maç çıkışı )
    Saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.