Şimdi Ara

KONDA SON SEÇİM ANKETİ SONUÇLARINI AÇIKLAD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  KONDA SON SEÇİM ANKETİ SONUÇLARINI AÇIKLAD

Son dört seçimde sonuçları en iyi tahmin eden araştırma kuruluşu Konda Ocak ayında bir anket yaptı.
    Ankette bugün seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz diye sordu.
    Yanıtlar çok çarpıcı.
    Konda’nın tespitlerine göre AK Parti’nin oylarında küçük de olsa bir düşüş var. Kararsızlardaysa ciddi bir artış. Ankete göre Türkiye’deki seçmenin dörtte biri ya kararsız ya da sandığa gitmeyecek. Bu durumu olağan dışı diye nitelendiren konda seçmenin kendisini seçeneksiz gördüğü tespiti yapıyor. Çünkü iktidar partisinden soğuyan seçmenin muhalefete geçtiğine ilişkin bir bulgu yok.

Daha da net bir şekilde söylemek gerekirse AKP göreceli de olsa zayıflıyor ancak CHP ve MHP’ye seçmenden gözle görülür bir ilgi yok. En çarpıcı sonuç ise HDP’ye ilişkin. Konda’nın şu ana kadar kamuoyuna açıklanmamış olan anketine göre kararsızlar dağıtılmadan önce HDP yüzde 7.8 oy alıyor. Bu, bir önceki ay yapılan ankette 5.7 olarak tespit edilmiş. Yani son dönemde oyunu arttıran tek parti HDP.

Konda anket sonuçlarını kararsızlar dağıtılmamış haliyle yayınlamayı tercih etmiş. Çünkü siyasetin bu kadar keskinleştiği bir dönemde kararsızların oranındaki artışı hayatın normal akışına uygun bulmamış. Ancak buna rağmen kararsızları klasik yöntemlerle dağıttığında da ortaya çıkan sonuç hayli dikkat çekici. Buna göre Akp 2011 seçimlerinde aldığı oydan epeyce uzak. CHP’de de düşüş var. MHP’de çok küçük bir artış. Asıl sıçrama ise HDP’de.

Kaynak:
    http://secimanketi.tv/haber/konda_son_secim_anketi_sonuclarini_acikladi-1874

• CB seçimlerindeki muhteşem (!) başarısından sonra Konda "dünya yuvarlak" dese şüpheyle yaklaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fabrice

CB seçimlerindeki muhteşem (!) başarısından sonra Konda "dünya yuvarlak" dese şüpheyle yaklaşırım.

Cumhurbaşkanlığında akp %57 alacak diyen konda 2015'de akp %45 alacak diyorsa akp'nin oyu büyük ihtimalle %45'in altına düşmüş demektir bu
  • Ne saçma bir mantık bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söz konusu Konda olunca benim tahminim "HDP barajın üstünde" algısı yaratıp parti olarak seçime girmeleri yönünde gaz verme. Asıl amaç 3 partili meclis bence.
  • ya ziel kardeş sen bırak anketleri falan onlar sadece halkı yönlendirme amaçlı yapılıyor

sen asıl trafo kedilerinden haber ver ,bak diğer konuda fuat avni seçimde yapılacak milli irade olaylarına bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Ne saçma bir mantık bu.

Anketleri tartışmanın neresi saçma ? Bu bölümde en mantıklı konulardan biri hatta
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Akp nin adana da bol bol haberlere çıkan güven partisinden farkı yoktur benim gözümde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: camur_abi

Akp nin adana da bol bol haberlere çıkan güven partisinden farkı yoktur benim gözümde.

Farkları var olmaz mı? Güven partisi en azından polis baskınlarında komik oluyor sempatik insanlar ama AKP öyle mi? Bir avuç antipatik insan sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: Duellist

quote:

Orijinalden alıntı: camur_abi

Akp nin adana da bol bol haberlere çıkan güven partisinden farkı yoktur benim gözümde.

Farkları var olmaz mı? Güven partisi en azından polis baskınlarında komik oluyor sempatik insanlar ama AKP öyle mi? Bir avuç antipatik insan sadece.

Haklısın o noktayı atladım. Geçen haberlerde vardı adam bir daha ki seçimde barajı geçeceğiz diyordu :)...
  • Ankete gerek yok, AKP'nin birinci parti olacağı kesin zaten. Seçimlerde üst-yaş sınırlaması yok ki, 18 ve üstü olan herkes oy kullanabiliyor. Yaşlı kesimin çoğu cahil. İnternet kullanmıyorlar, Dünya'dan bihaberler; televizyonu açarlar, bir de yaşlı beyinleriyle anlamsız birkaç siyasi laf ederler. Orta yaşlıların da ciddi bir oranı eski kafa. Önümüzdeki 10 yıl içinde hiç kimse yobazlıktan kurtulacağımızı zannetmesin. Şu anki gençlikte umut var, hatta şu anki ortaokul ve lise gençliği fena geliyor. İnternet kültürü sayesinde diyelim. En erken 10 yıldan sonra çok iyi şeyler olacaktır.
  • özellikle internete belli yaş üstü girenler çok azınlıkta ,burada bile çoğu kişi bana şaşırıyor ki ben 52 yaşımdayım ve millete çok tuhaf geliyor ,oysa ki bu forum sadece konu dışı bölümünden ibaret değil ,hemen her konuda bilgi paylaşımı var

gerçi siyasi konularda ben pek bilgi paylaşımı görmüyorum ,özellikle iktidar yanlıları sadece propaganda amacında olduklarından dünyadan haberleri olmadığını kendileri bile fark edemiyor ,dünyayı bilmedikleri için dünya lideri - dünya ülkesi gibi sözlere bile inanıyorlar (yada işlerine öyle geliyor)

ama benim gençlerden de çok fazla umudum yok ,araştırma gibi bir alışkanlığı eskiler gibi onlarda pek önemsemiyor ,şu çağda benim bile kabul etmediğim çağ dışı saçmasapan sözlere ,işlere onay verdiklerini gördükçe umudum azalıyor

birde en büyük şanssızlıkları 13 yıl gibi bir süre hep aynı partiyi görmüş olmaları ve bu nedenle sağlıklı bir kıyas yapmaları mümkün olmuyor ,sadece ana babalarından duydukları yada medyada dile getirilen anlatımlarla yetinmek zorunda kalıyorlar

misal bir ekmek kuyruğu yalanı tutmuş gidiyor ,gençlerde zannediyor ki akp.den önce ekmek kuyrukları vardı (bunun gibi bir sürü örnek var)

sizler gibi bizlerde hep yeni neslin daha iyi olacağını düşünüyorduk ama görüldüğü gibi çok basit yalanlara bile inanan ,büyüğe saygı,küçüğe sevgi gibi olayları hiç bilmeyen ,yaşı daha büyük zannedilsin diye çok eskilerden örneklere dalan ,hayatı sadece teknolojik aletlere endekslenmiş ,sosyal olamayan bir nesil görülüyor

tabi ki bunda en başta yöneticiler ve aileler suçlu ,gençlerin doğal olarak eğlenip öğrenebileceği bir ortamdan çok uzaklaşıldı ,bizim zamanımızda ki gibi saklambaç oynayan ,birdirbir ,misket gibi oyunlar oynayan kalmadı ,tabi birde bunları yapacak alanlar yok edildi ,sadece insanlar değil hayvanların da hayat hakları ellerinden alındı

ve işin acı tarafa bu yaşantıya modern denilmesi ?

• kemal1414 kullanıcısına yanıt
    Akp tayfasıyla ilgili dediklerine katılırım. Dünya'yı bilen birisi zaten TR'yi ve yönetimini üst seviyede görmez. Yanlız ben gençliği her zamankinden daha bilinçli görüyorum. Bizim zamanımıza kıyasla daha çok bilgililer. Her denilen şeye hemen inanmıyorlar, internet sayesinde kendileri de öğrenebiliyor. Örneğin üniversite gençliğinden çok az oy alabilmiş son seçimlerde Akp. Bizzat Bakan itiraf etmişti. Oy kullanılırken yaş da girilse eminim ki çoğu oyu yaşlı ve ortayaşlılardan almıştır Akp.

Bizim zamanımızdaki oyunların tadını bilmiyorlar tabii. Buna ben de üzlüyordum. Ama artık pek birşey diyemiyom, teknolojinin getirdiği kültürel değişim diyorum. Ki hani ben de öyleyim Komşular aralarında okey veya batak tarzı oyunlar için bir mekana gitmek için anlaştıklarında gitmiyorum, pc oyunlarına bağlanmış durumdayım. Ha, varıp da modern demiyorum kendi yaptığıma, "tercih" diyorum.

• Anketin yapıldığı yer : AKP genel merkezi

• üniversiteliler için doğrudur ama okumayan veya daha genç olanlardan pek ümit yok gibi :)
  • Konda ya gerek yok Tv kanal haber başliklari ve gazete manşetleri kimin iktidar kimin muhalefet olacağini belirliyor zaten.
    Başliklarda algı operasyonları yürütülür, halkimizda bayilir günde 6 saat tv izlemeye, ağzı açlıktan koksa tvde sen zengin oluyorsun dese kendini buğday ambarında görür.

-Bence " Oy kullanmak için lise mezunu olmak gerekir" ibaresi eklenirse bu ülke bir adim yükselir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdp 1 ayda yüzde 2.1 mi arttırmış yani ne yaptı son 1 ayda da böyle oldu? Dalga geçer gibi bir de açıklamışlar bunu.

Hile hurda olmadan bir seçim nasip olsa da her şey ortaya çıksa inşallah.
  • Burak Hcvl kullanıcısına yanıt
    Hdp. istese % 10 barajını çok rahat geçer

onların % 60 civarı kendi partilerine ,kalanı ise Akp.ye verecek şekilde ayarlıyorlar (bazı yerlerde bu oranlar değişiyor ,çünkü menfaat öyle gerektirdiğinden oraları da ona göre ayarlıyorlar)
  • Kararsızlar partisi diye parti kursam diğer seçimlere kesin iktidarım
    o değil de bu kararsızları kendisine çekecek adam akıllı muhalefet lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.