< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Dersim neresi?
|
![]() |
Helal olsun. İdeolojik olarak tasvip etmesem de, Maçoğlu'nun işi layıkıyla yerine getireceğine eminim. Ümit ediyorum ki, eskisi gibi yaptığı işlerde şeffaflığını, doğruluğunu, dürüstlüğünü yitirmez.
|
Boş yapan biri var ise o da sensin. Komunizmin kurucusu bile bir ulke kapitalist duzenden gecmeden komunist duzene gecemez diyor. Komunizm ya da sosyalizmin ana dusuncesi sermaye sahibi her zaman daha fazla kazanmak ister ve kapitalist duzende ayakta durmasinin ana sarti budur. Daha fazla kazanmasinin en kolay yolu da isci maaslaridir . İscinin haklarinin savunulmasi icin gerekirse uretim araclarinin devletin tekelinde olmasi gerektigini savunur. Gordugun gibi adam devletin tekelinde olan uretim araclarini kar amaci veya isciyi somurme amaci gutmeksizin insanlarin uretimine aciyor. Yaptiklari isin karsiliginda insan gibi yasayabilecekleri bir ucret aliyorlar. Asil sosyalizmin temeli buna dayanir. Bu ulkede sosyalizmi o kadar kotuleyen insanlar, kapitalizmin vahsi donemlerini okusa, ingilterede ortalama yasam surelerinin 25 yas civari oldugu, kucucuk cocuklarin elleri daha kucuk diye yerin kac metre altinda madenlerde calistirildiklarini, somurgelerin insanlari hayvan gibi calistirdigi donemleri gorse boyle ayni senin komunizme baktigin gibi onyargili bakarlardi. Komunizmi ornek verirken kanla, vahsetle anan insanlar kapitalizm demokrasiyle gelmis gibi konusuyor.
|
TKP'ye oy vermeyi düşünen birisi değilim ama bu adama sempati ile bakıyordum, umarım başarılı bir 5 yıl geçirir. Tüm ülke için en hayırlısı oldu.
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|