Benzer durumu bende yaşadım. Üst katımdaki soytarıların torunları gelir 1 hafta kalır, ailecek görgü izan vs görmedikleri için saat kaç olursa olsun sürekli sesleri gelir. Bunları uyardık, ev sahiplerine durumu izah ettik ancak nafile bizi suçlu çıkaracaklar neredeyse. Birgün bir patladım ama nasıl bunlara bağrıyorum aşağı gelin hesaplaşalım diye vs ancak çıkamıyorlar bize hakaret etti diye polis çağırmışlar birde :D O gün ailem zar zor durdu. Kapıları kitlediler iyi ki kitlemişler o evin erkeklerine ciddi zarar verirdim. İnsanın başına gelmeden bilmiyor maalesef... O evde daha önce de çocuklu aile yaşıyordu ancak çok ses yaptıklarında bizim bişey dememize gerek kalmadan kendi çocuklarını uyarıyorlardı. İnsanlar insanlıktan çıkmış, medeniyetten uzaklaşmış, laftan anlamaz barbarlar haline gelmiş. Açıkcası onlarla anlaşmak için onlar gibi olmak gerekiyor artık. Maalesef. |
Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 2 ölü 1 yaralı (2. sayfa)

-
-
Bu olayı bilmem. Benzeri durumlar için maddiyatın hiçbir şekilde alakası yoktur. Olay tamamen saygısızlık, şahsına özgürlük konusudur.
Adamlar arada toplanıp balkon sefası yaparken içtikleri sigaranın izmaritini atabilecek o kadar yer varken benim odunluğun üstüne atmalarını nasıl ekonomiyle açıklayabilirsiniz.
Aynı şekilde balkon yıkarken akan su direk odunluğa gitmekte, boru ile gidere yön vermeyişi nasıl açıklanabilir.
Motorsikletli bir kaç kamilin gece yarısı motoru bağırta bağırta teker yakarcasına hareketleri, sağa sola gazlarken egzozu patlatmaları nasıl neyle açıklanabilir.
Benzeri daha bir sürü konu...
-
Bu ülkede pompalı tüfeğin dahi çok sıkı önlemlerle satılmasının nedeni bunun gibi cahillerdir.
-
Güzel anlatmışsınız başına gelmeyen bilmez size verilen cevap konuyu farklı yere çekiyor.Ana sorundan uzaklaştırıyor kimsenin cinayeti savunduğu yok lakin böyle durumların sebeblerinin basite inidirilmeside ayrı bir kafa adamlık kavgası diyip geçmek nedir.Yılda bu tarz olaylardan kaç kişi yaralanıyor ya da ölüyordur.
Bunun birde köpekli mevzusu var.Her yıl birkaç kere komşusunun köpeğini bıçakladı ,zehirledi vs diye haber çıkar.Yapan adama cani gözüyle falan bakılır.Olayın iç yüzüne bakınca bilinçsizce hayvan sahibi olan bir insanın hayvanının verdiği rahatsızlığa göz yummasından kaynaklanır çoğu.Şikayet edersin gerekli yerlere hayvan diyip geçerler .Bunun eğitimi var öyle alıp beslemekle olmuyor.
Burda psikolojik sorunları olan ya da cani insanların yaptığı eylemleri savunmuyorum asıl değinmek istediğim bu tarz olaylarda normal bir insanı tetiklenmesi ve gözünün dönmesinden bahsediyorum.
-
Evet hocam insanlarda çok ciddi bir empati yoksunluğu var. Mesela ben çok insancılım, sevgi kelebeğiyim diye kuş besleyen kişiler vardı. Bu kişilerin sürekli yem attığı yerler pislikten geçilmiyordu. Çocuk parkına sürekli yiyecek getirip atmış her tarafta ağır bir koku , kuş pislikleri hastalık kaynağı çok kötü bir ortam. Öte yandan bazı yerlerde köpek sürüleri, 20 köpekten oluşan sürüler var.
Hayvan sevgisinden, insan sevgisinden öte herşeyin başı ne yapıyorsanız başkasına zarar vermeden, rahatsızlık vermeden yapmaktır. Gidip uyarıyorsunuz çocuk düşmanı, hayvan düşmanı cani deyip hakaretler ediyorlar fakat senin yaptığın pislik yaymak ortaya. Kuşların senin onları beslemene ihtiyacı yok, kedilerinde ihtiyacı yok, köpeklerinde ihtiyacı yok. Sen onları beslediğin zaman hem çok hızlı ürüyorlar hem de bir noktada birikip oranın ciddi oranda kirlenmesine, büyük hayvanlarsa tehlikeye yol açıyorlar.
Herşeyin bir sınırı birn dengesi olmalı. Uzlaşma olmalı abartıya kaçılmamalı hiçbir konuda. Bir yerde 20 tane köpek bir araya geldiyse veya kuş yemleyeceğim diye park kuş pisliğinden geçilmez hale geliyorsa otur bir kendini sorgula, buralar kamusal alan veya apartman ise ortak yaşam alanı kafanda her ne var ise bunu dayatabileceğin bir ortam değil. Ne yapıyorsan bu yaptığım işten diğer insanlar rahatsız olur mu diye empati kurarak yapsan bu acı olayların pekçocuğunun önüne geçilir eminim.
-
Adam katille empati kurmuş ve bu mesaj en çok beğenilen mesaj, bu ülkede artık hiç bir şey şaşırtmıyor. Çocuk gürültüsü yahu, çocuğun laf anladığı nerede görülmüşquote:
Orijinalden alıntı: FarklıAkıl
Şehirlerde malesef gürültü konusu gerçek bir cinnet sebebidir.
Dışarda anıran mi dersiniz, 4 apartman ortasında telefonla bağıra bağıra konuşan birinin her görüşmesini dinlemek mi dersiniz. Çocukları tepinen kişileri uyardiginizda saldırıya uğramak mi dersiniz. Malesef gürültü bilinci olmadığı için özellikle köylülerin şehir ortasında bagirmanin sakıncalı olmadığını düşünmeleri de insanlar çığrından çıkıyor.
Ben burada cinayet işleyen adamı malesef ki anlıyorum. Çünkü bende bu tarz bir durum yaşadım ve uyarsanız dahi üzerinize saldıran sessiz durmayı parka dahi gitmeyi bilmeyen şahıslarla uğraştım...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben çocukken gürültü yapmaya tepinmeye vs. kalkardım her çocuk gibi. Ailemden çok sert azar yerdim bunu yaptığımda. "Komşularımız rahatsız olur, yapma oğlum" derlerdi. Aile terbiyesi, apartman etiği vardı. Büyüdüm kendi evime yerleştim, sonra ne kadar haklı olduklarını anladım. Üst katımda Suriyeli bir aile vardı. Cumartesi kapı önünde 30 çift ayakkabı, en az 15 çifti çocuk. İmza topladık evlerini boşalttırdık en sonunda. Apartmanda yaşamasını bilmiyorsan apartmanda yaşamayacaksın kardeşim. Git bir köye, müstakil bir ev al, orada ne halt yiyorsan ye. Apartmanda oturacaksan insanları rahatsız etmeye hakkın yok.
Kimse kusura bakmasın, bu cinneti haklı buluyorum. Anlamadığım tek nokta var. Polis nasıl bir şey yapmıyor? Gün içerisinde bile olsa belli bir desibelin üzerinde gürültü yasak olması lazım, ben mi yanlış hatırlıyorum?
-
quote:
Orijinalden alıntı: FarklıAkıl
Şehirlerde malesef gürültü konusu gerçek bir cinnet sebebidir.
Dışarda anıran mi dersiniz, 4 apartman ortasında telefonla bağıra bağıra konuşan birinin her görüşmesini dinlemek mi dersiniz. Çocukları tepinen kişileri uyardiginizda saldırıya uğramak mi dersiniz. Malesef gürültü bilinci olmadığı için özellikle köylülerin şehir ortasında bagirmanin sakıncalı olmadığını düşünmeleri de insanlar çığrından çıkıyor.
Ben burada cinayet işleyen adamı malesef ki anlıyorum. Çünkü bende bu tarz bir durum yaşadım ve uyarsanız dahi üzerinize saldıran sessiz durmayı parka dahi gitmeyi bilmeyen şahıslarla uğraştım...Abi köyler sessiz mi ki? danası davarı bitse çocuğu o bitse doğal hayat devam eder gürültü insanların diğer insanlara karşı tahamülsüzlüğü
-
Benzer olayları çok yaşadım. Apartman Kültürü maaselef bizim ülkemizde yok. Üst komşu tepemde tepiniyor. Çocuktur diyorsunda kardeşim çocuk dediğin gece 1 -2 de hala mı tepinir. Güya ufak çocuk kaç kere uyardım laftan anladıkları yok. Polis molis te işe yaramıyor. Seneler önce alt kata birileri taşındı güya aile apartmanı. Bu taşınan gençler barda çalışıyor gece saat 3-4 te aşağıda bildiğin grup yapıyorlar. Yaparkende birşeyler kırılıyor devamlı evden 3-4 tane kadının anırması geliyordu düşünün yani polis bir bok yapmadı. Benim babam emekli asker adamlar laftan anlamıyor kavga çıkarttılar babam çift tabancısını kuşandı vuracaktı zor engelledim. En sonunda gittiler. Rezillik bildiğiniz tüm apartman inliyordu çoluk çocuk var apartmanda çocuk bu ses ne diye sorsa ne diyeceksin.
-
Üst katınızda, ortaokul/lise çağına gelmiş, durmadan, patır patır hoplayıp zıplayıp evin içinde sabah mesaisi ile akşama dek koşan ve yarattığı gürültü ile sizi evinizden bezdiren çocuklu sorumsuz, eğitimsiz bir komşunuz var mı? Üstelik tüm uyarı ve güzellikle yapılan şikayetlere rağmen sizi dinlemeyen mal çocuklar ve ebeveynleri. Bir de böyle birşey var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Esenyurt'ta oturuyorum.
Eski binalar dipdibe ses yalıtımı yok.
İnsanlarda tarlada birbirine sesleniyormuş gibi seslenince gürültü oluyor.
Aile kavgası çıkıyor polisi arıyorsun 40-50 dk geçmesine rağmen gelmiyorlar.
Ancak biri ölünce geliyorlar.
Tıpkı deprem vakaları gibi, hiç bir şey olmaz. Deprem olur ölenlerin haberi bile yapılmaz. Kurtulanlar üzerinden mutluluk haberleri yapılır.
Ölen öldüğüyle kalır.
-
Yıllarca laz müteahitleri zengin ettiler şimdi göt kadar üst üste evlerde insanlar hezeyanlarda.
-
üst katımızda biraz embesil bir aile oturuyor, bunların 3 tane çocukları var ve hepsi erkek. herneyse çocuk gürültü yapar arada oyun oynar hesabı başlarda ses çıkarmadık ama çocuklarda bir sorun var galiba zira gecenin 4 'ünde güm diye yere atlayıp patır patır koşan çocuk olamaz. birgün evdeki beyzbol sopasını kapıp yukarı anasını laciverde boyamaya çıkacaktım itoğlunun annemle ablam bırakmadı yoksa vücudundaki kırıkları sayıyordu. kaç kere kapılarına çıksa annemle ablam; çocuk işte, ne yapim filan diye dalga geçer gibi cevaplarla başlarından savıyorlar hatta kapıya çıktığınızda gürültü dozajı artıyor. burada çocuktur diye güzelleme yapanlar birkaç gece uyuyamadan işe uykusuz gitsinde görelim bakalım. bizde çocuk olduk ama iki gürültü yapsak annemiz babamız bizi haşlardı ve korkardık heleki kapıya birisi gelsin, şimdi tuvalet deliğine sıçmayı bilmeyen adam bile şehirde oturup çocuk yapıyor sonrada çocuk bu gürültü yapar diye üste çıkıyor, ahır değil burası kardeşim apartıman dolayısıyla şehir, o kafadaysan yallah köyüne.
-
Bende yaşadım yan apartmandan.Yaşlı çift var bunların her yaz oğlu, gelini , torunları gelirdi.
Çocuk bebekken zır zır ağlardı abi diyorum uyuyamıyorum sabah 8 allah aşkına balkona çıkarmayın.
Hadi burasına eyvallah bebek ağlar tamam.
Bunlar büyüdü
Bir kız bir erkek oğulları var kız gerçekten yaşına göre baya akıllı davranıyor oğlan tam bir gerizekalı.
Bunlar büyüdü ağlama sesi gitti bu sefer çocuk dinazor gibi sesler çıkartıyor.
Eşşek kadar adamsın ufacık çocuğa söz geçiremiyor ya oğlum ses yapma oğlum ses yapma robot gibi ya. Çocuğun bunu taktığı yok mesela babam küfür etmeyen hayatımda tanıdığım en böyle kibar adamlardan ama bana vurduğunu hatırlatırım çünkü abi çocuk laftan anlamıyor bu kalkıp tekme tokat dövme şeklinde düşünmeyin.
Yazın birde okul yok iş yok sabaha kadar takılıyorum pcde öğlene kadar uyusam eyvallah abi sabah 8-9 mesai var gibi balkona çıkıyorlar koskoca evde yer mi kalmadı abicim.
Neyse benim cinnetliğim pompalı tüfekle değilde filütle oldu.Bu aptal çocuk yine eline vermişler tableti mızıkayı falan klasik çocuk büyütme itemlerini yine başladı ses çıkarmaya hiç babasıyla uğraşmadım çıkardım israfilin filüdünü bas bas tüm nefesimle veriyorum dalgayı ama iğrenç bir ses çıkıyor adam çıktı balkona napıyosun diye dedim senin oğlanla oynuyorum
Yani.. :D Korona var diye gelmediler de bu yaz kebab gibiydi.
Bu çileyi ben 5 yıldır çektim ve yukarda yazılanlarla kıyaslanamaz belki ama pencereyi açıp bunları kafasına tencere fırlatmak ana avrat sövüp saymak falan hani gerçekten adam gidiyor abi, düşünsene her gün anlamsız bir sese uyanıyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PresidentObama -- 4 Kasım 2020; 14:20:31 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: PresidentObamaBende yaşadım yan apartmandan.Yaşlı çift var bunların her yaz oğlu, gelini , torunları gelirdi.
Çocuk bebekken zır zır ağlardı abi diyorum uyuyamıyorum sabah 8 allah aşkına balkona çıkarmayın.
Hadi burasına eyvallah bebek ağlar tamam.
Bunlar büyüdü
Bir kız bir erkek oğulları var kız gerçekten yaşına göre baya akıllı davranıyor oğlan tam bir gerizekalı.
Bunlar büyüdü ağlama sesi gitti bu sefer çocuk dinazor gibi sesler çıkartıyor.
Eşşek kadar adamsın ufacık çocuğa söz geçiremiyor ya oğlum ses yapma oğlum ses yapma robot gibi ya. Çocuğun bunu taktığı yok mesela babam küfür etmeyen hayatımda tanıdığım en böyle kibar adamlardan ama bana vurduğunu hatırlatırım çünkü abi çocuk laftan anlamıyor bu kalkıp tekme tokat dövme şeklinde düşünmeyin.
Yazın birde okul yok iş yok sabaha kadar takılıyorum pcde öğlene kadar uyusam eyvallah abi sabah 8-9 mesai var gibi balkona çıkıyorlar koskoca evde yer mi kalmadı abicim.
Neyse benim cinnetliğim pompalı tüfekle değilde filütle oldu.Bu aptal çocuk yine eline vermişler tableti mızıkayı falan klasik çocuk büyütme itemlerini yine başladı ses çıkarmaya hiç babasıyla uğraşmadım çıkardım israfilin filüdünü bas bas tüm nefesimle veriyorum dalgayı ama iğrenç bir ses çıkıyor adam çıktı balkona napıyosun diye dedim senin oğlanla oynuyorum
Yani.. :D Korona var diye gelmediler de bu yaz kebab gibiydi.
Bu çileyi ben 5 yıldır çektim ve yukarda yazılanlarla kıyaslanamaz belki ama pencereyi açıp bunları kafasına tencere fırlatmak ana avrat sövüp saymak falan hani gerçekten adam gidiyor abi, düşünsene her gün anlamsız bir sese uyanıyorsun.
"Bunlar büyüdü ağlama sesi gitti bu sefer çocuk dinazor gibi sesler çıkartıyor."
Buraya istemsizce güldüm hocam
-
Çözüm bulabildiniz mi?quote:
Orijinalden alıntı: MSerhanüst katımızda biraz embesil bir aile oturuyor, bunların 3 tane çocukları var ve hepsi erkek. herneyse çocuk gürültü yapar arada oyun oynar hesabı başlarda ses çıkarmadık ama çocuklarda bir sorun var galiba zira gecenin 4 'ünde güm diye yere atlayıp patır patır koşan çocuk olamaz. birgün evdeki beyzbol sopasını kapıp yukarı anasını laciverde boyamaya çıkacaktım itoğlunun annemle ablam bırakmadı yoksa vücudundaki kırıkları sayıyordu. kaç kere kapılarına çıksa annemle ablam; çocuk işte, ne yapim filan diye dalga geçer gibi cevaplarla başlarından savıyorlar hatta kapıya çıktığınızda gürültü dozajı artıyor. burada çocuktur diye güzelleme yapanlar birkaç gece uyuyamadan işe uykusuz gitsinde görelim bakalım. bizde çocuk olduk ama iki gürültü yapsak annemiz babamız bizi haşlardı ve korkardık heleki kapıya birisi gelsin, şimdi tuvalet deliğine sıçmayı bilmeyen adam bile şehirde oturup çocuk yapıyor sonrada çocuk bu gürültü yapar diye üste çıkıyor, ahır değil burası kardeşim apartıman dolayısıyla şehir, o kafadaysan yallah köyüne.
Burada esaslı bir konu var, üst kat komşusundan çekenler başlığı tadında:
https://forum.donanimhaber.com/allah-ust-komsunun-belasini-versin--139919465
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 4 Kasım 2020; 14:39:44 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
yok hocam değişen birşey yok, muhtemelen yaza doğru evi satacağız. şahsen evi it - kopuk tabir edilen tarzda birine satmayı düşünüyorum, parayı kim verirse alsın.
-
bu gürültü konusu ve saygısız,anlayışsız,uzlaşmaya kapalı insanlarla uğraşmak çok çok çok zor. Yüce Allah bu tip insanlardan hepimizi korusun.çünkü yasalarımız bizi korumuyor bu konuda.
yasalar alamanya gibi olmalı. polisler amerigadakiler gibi sert olmalı. ama tabi böyle olsa devlet baskı yapıyor,özgürlükler(!) gitti diye yaygara koparırlar ayrı mevzu
aile eğitimi zayıf,şehirlere akın akın göç ettiler insanlar. çoğu insan kendisini tarlada,köyde falan sanıyor böyle hareket ediyor şehrin göbeğinde
trajikomik işler.
tabi sonuç olarak ölüm,cinayet olmamalı ama yasalar bu işleri düzenlemeli bana göre. yasalar uygulanmalı(.)
-
quote:
Orijinalden alıntı: MSerhanyok hocam değişen birşey yok, muhtemelen yaza doğru evi satacağız. şahsen evi it - kopuk tabir edilen tarzda birine satmayı düşünüyorum, parayı kim verirse alsın.
Hayatımda bir kere mahkemelik oldum, o da üst kattakilerle, komşu,diyemeyeceğim, dilim varmıyor. 70+ yaşında kadın, gece 2 de süpürge, sabah 5 te dikiş makinesi çalıştırıyordu. Evi hakime sattım, kurtuldum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X