Şimdi Ara

Kombinin çalışması normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kombi normal kalorifer modundayken ateşliyor kendini 56 ya kadar çıkıyor,ateş sönüyor, sonra 2.5 - 3 dakika içinde 30 dereceye geri düşüyor ,tekrar kendini ateşliyor.Bu kadar sık ateşleme yapması,derecenin bu kadar hızlı düşmesi normal mi?

Şimdiden teşekkürler;

• gayet normal..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dakka sonra 56 dereceden 30 dereceye düşmesi hiç normal değil.

56ya kadar çıkan kombi 51-51 derecede yanıyordur.
    45 olunca yeniden başlaması gerekir 30 çok düşük
  • Sn. By_C@BB@R'a katılıyorum 2-3 dk içerisinde 30°C'ye düşmesi normal değil, kesinlikle bir sıkıntı var. 5sn içinde 50-52°C'ye kadar düşebilir ama ardından düşüşün yavaşlaması gerekiyor ve en geç 40°C'de tekrar ateşlemesi gerekir (kombiden kombiye değişir).
  • quote:

Orijinalden alıntı: littlestewie

Kombi normal kalorifer modundayken ateşliyor kendini 56 ya kadar çıkıyor,ateş sönüyor, sonra 2.5 - 3 dakika içinde 30 dereceye geri düşüyor ,tekrar kendini ateşliyor.Bu kadar sık ateşleme yapması,derecenin bu kadar hızlı düşmesi normal mi?

Şimdiden teşekkürler;

Evet aynı sorun bendede var,ama normal dedi forumdaki arkadaşlar,bendede, 1 dakika çalışıyor 32 den 52 ye çıkarıyor ve duruyor 3-4 dakika sonra tekrar start alıp tekrar 3-4 dakika stop böyle devam ediyor,dedim tesisatta bişeymi var,tıkalımı diye ama onuda test ettim,,şöyleki,,dereceyi arttırdım ot dan 0.5 derece bu sefer ısıyı yakalamak için 20-25 dakika sürekli çalıştı,ayarladığım ısıyı yakaladıktan sonra yine dediğim gibi 1 çalışıp 3-4 beklmeye geçti ve modülasyon denip normal dendi,,
    ECA CONFEO PREMİX-LAGO FB OT

• Arkadaşların bahsettiği problemin bir benzerini 2 gündür yaşıyorum. Kalorifer derecesini 60' a getiriyorum ve 63-64 dereceye kadar derece yükseliyor. Kombi durduktan sonra ise yaklaşık 1 dakika içerisinde 35-36 dereceye kadar hızlı bir şekilde düşüyor ve çok kısa bir süre sonra tekrar çalışmaya başlıyor. Sürekli aynı durum tekrarlanıyor. Tabii ki işin sıkıntılı durumu, petekler olması gereken kadar ısınamıyor. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim...
  • tesisatta sirkülasyon sorunu olabileceğini düşünüyorum. iki sorum olacak
    1.kombinize en son ne zaman bakım yaptınız.
    2. radyatörlerinizi en son nezaman temizlettiniz ve kaç radyatör açık.

ayrıca problemle ilgili bir diğer seçenek de ntc dediğimiz sensör arızalı olabilir. kombinin marka modelini yazarsanız daha kolay yardımcı olunur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kombi ayarı ne olmalı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.