Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (725. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: uguraci Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 11 Misafir (4 Mobil) - 7 Masaüstü5 Mobil1 iOS
5 sn
32.743
Cevap
583
Favori
1.370.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
82. Sırada  bugün en iyi #22
Sayfa: önceki 723724725726727
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Enuygunkombi.com da akakçe den sorgulanınca
    warmhaus enerwaplus 3563 tl
    görünüyor fiyat gayet iyi ihtiyacı olan ilgilenebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba
    doğalgazda yeniyiz ve bir sorum var havalar çok soğuk değil ve bugün sadece 2 saat yaktık 45 derece civarında oda sıcaklığı 20-22 civarına geldi neyse. biz şimdi 2 saat 45 de yaktık dün de aynı yaptık günün kalan 22 saatinde hep kapalıydı bunu yapmak kötü bir şey mi?

ayrıca 24 saat yak derseniz kombi derecesinin 60 olması mı daha iyi yoksa 40 45 civarı mı ısı yalıtımı bulunmuyor
  • arjenrobbenn A kullanıcısına yanıt
    Havalar soğuk olmayınca 24 saat yakmak çok gerekli değil, özellikle oda termostadi ve termostatik vana yoksa gereksiz tüketim olup oda ısınız artar. Trv ve ot varsa tüketim yine daha yüksek olur ama afaki bir değer farketmez

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkürler. peki kombiyi 40 dereceye alıp oda termostadını 21.5 da sabitlemek doğru bir kullanım mı? mesela kombiyi 50 derece yapınca sıcaklık 22.5 olup kombi duruyor 20.5 da tekrar çalışıyor. bunun yerine 40 derece de sürekli 21.5 daha mı mantıklı? Isı yalıtımı yok evimizde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arjenrobbenn -- 26 Kasım 2019; 20:13:5 >
  • meço dayı M kullanıcısına yanıt
    fiyat çok uygun bu kalitede kombi, bedavadan biraz pahalı

• arjenrobbenn A kullanıcısına yanıt
    İç ısıyı mümkün olduğunca sabit ve düşük tutmak (üşümeyecek kadar) daha doğru bir yaklaşım. Yalnız sizde OT var ise kaç derece hassasiyetli ki 2 derece fark ediyor bu hiç konforlu bir kullanım değil.
  • doğalgaz çok pahalılaştı o yüzden ev içerisinde atlet şort kıvamına getirdiğim anda günlük 7-8 lira doğalgaz harcıyor tüketimde gösteriyor. havalar iyice soğusa 10-11 lira seviyesine çıkacak günlük. o yüzden eşofman kıvamında bırakmaya karar verdim konfordan ödün vereceğiz mecburen. arada çok fark oluyor 4 lira seviyesine düşüyor günlük.
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    1 derece yükseğe ulaşınca kombi kapanıyor petekler soğuyor yani. evin sıcaklığı 1 derece aşağıya inince tekrar çalışıyor. Bunun yerine 40 derece kombi ısısı yapıp sürekli 21 derece de tutuyorum evi. Isı gayet yeterli bizim için. Bu şekilde günde 2-3 saat akşamları yakıyoruz o kadar bazen yakmıyoruz bile.
  • BRÖTJE STARTEC PREMİX Premix yoğuşmalı kombi

A Sınıfı Mevsimsel Enerji Verimliliği
    Premix Yanma Teknolojisiyle Yüksek Tasarruf
    Cold Burner Door Teknolojisiyle Düşük Yakıt Sarfiyatı
    Yeni Nesil Modülasyonlu Pompa ile Düşük Elektrik Sarfiyatı
    Yüksek Sıcak Su Debisi ile Konforlu Kullanım
    Şık ve Premium Tasarım

50c - 30c işletmede minimum ısıl güç:5.2kW......> modülasyon aralığı %21 - %100
    https://www.baymak.com.tr/media/3802/brotje-startec-premix-tam-yogusmali-kombiler-brosur.pdf

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Bu kombi pazertesi cikmis galiba hocam sizin tavsiyeniz uzerine duo tec alacaktim ama bayi olan arkadas israrla bunu almami istiyor. Duo tec ile aralarinda bir fark goremedim ben siz hangisini onerirdiniz bazi arkadaslarda idee al diyor bu 3 kombiden hangisini tavsiye edersiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar apartmanda uzun süredir doğalgaz kokusu vardı çok bariz olmasa bile kokuyu alabilen alıyordu. Neyse bir ara doğalgaz faturasını kesen arkadaşa denk geldim ona sordum ama sıkıntı yok dedi .. aradan baya zaman geçti bugün kokuyu yine aldım eğer sayaçta sorun varsa o benlik değildi ama tesisatta sıkıntı varsa bana binecekti . Neyse koklaya koklaya bir yere odaklandım , kaçak test nipelindeymiş . Oradaki conta eskimiş (15 yıllık) sabunlu su sürdüm baktım balon yapmaya başladı . 3.5 liraya nipel aldım onun da sadece tapasını kullandım olayı hallettim .. oradaki o ring sisteminin çürüyeceği aklıma gelmemişti bunu da öğrenmiş olduk 3.5 liraya hallettik olayı (belki 2 yıldır koku vardı ama çok azdı)

• Dostlar şu black friday haftasında alabileceğim 20.000 kcal ve üzeri kombi tavsiyeniz var mı ? Çok olağanüstü kaliteli birşeye gerek yok 5-6 yıl idare etmesi yeterli zaten taşınacağız. Ama o sürede ısınma problemi yaşamak istemem çünkü ev yaklaşık 160 m^2 net. Şuan buderus logamax plus GB022-24/24k kullanıyoruz. Tavsiyeleriniz çok önemli şu indirimler kaçmadan yenilemek istiyorum şimdiden teşekkür ederim :) Alıntı yapıp cevaplayabilirseniz çok sevinirim.
  • Eca premix proteus 28kw lik kombiyi aldim fakat takacak olan usta derki yoguşma giderini baglayacagimiz uygun yer yok disari verilmeside yasak diyor boyle birsey var mi ? Ben nasil cozum bulacagim kombiyi aldik ki aldik..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askndnz -- 27 Kasım 2019; 22:19:36 >
  • Bugün bir kaç kombici aradı Eca Scot üretimden kaldırıldı uğrayın başka marka model belirleyelim dediler.
    Bende Eca merkezi aradım doğruladılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: arjenrobbenn

1 derece yükseğe ulaşınca kombi kapanıyor petekler soğuyor yani. evin sıcaklığı 1 derece aşağıya inince tekrar çalışıyor. Bunun yerine 40 derece kombi ısısı yapıp sürekli 21 derece de tutuyorum evi. Isı gayet yeterli bizim için. Bu şekilde günde 2-3 saat akşamları yakıyoruz o kadar bazen yakmıyoruz bile.
    Bence sizin yaptığınızın kombiye zarar verir diye düşünüyorum. Kombinin nominal 55 veya 50 derece çok soğuklarda 60 derecede çalıştırılması hem performans hem de kombi ömrü açısından daha uygun olur.

• Hakan Gülbudak MFHUO H kullanıcısına yanıt
    brötje startec, baymak duo tec compact ile aynı kombi ben bir fark pek göremedim sadece minimum ısıl güç azıcık değişik o kadar, idee hariç hepsi olur bence, bayi ısrar ediyorsa mutlaka kotası vardır bastırıyordur bayilere bakma sen palavra sıkabilir
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    160m2 net ise 30kW (+ -) civarı kombi alınmasında fayda var
    33kW baymak duo tec,30kW airfel digifel premix,30kW eca proteus premix,warmhaus priwa 28kW
  • askndnz A kullanıcısına yanıt
    evet gideri dışarı vermek yasak çünkü hafif yoğunluklu asitik su üretir. ama insanlar çarezislikten ya dışarı veriyor veya 19litrelik damacanalarda suyu biriktirip 2-3 günde boşaltıyor. çaresizlikten yapanlar var herkesin evinde kombini yanıbaşında kapalı gider olmuyor kimiside boruyu balkondaki açık gidere salıyor veya dış cephe duvarındaki pimaşa bağlıyor. sen kaçıncı kattasın dışardan boruyu dışarı uzatıp yere indirme şansın var mı
  • Saint Ralph S kullanıcısına yanıt
    yeni eca confeo premix 2020'de piyasaya çıkacak doğru olabilir

https://forum.donanimhaber.com/yeni-eca-confeo-premix--140465436#140465436
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Hocam net 160 değil sanırım ama yaklaşık 145 150 civarı. Demirdokum Nitromix 24kw yetersiz mi kalır sence? Önceki kombi 20.000kcal 24 kw idi sorun yaşamadık. ( buderus logamax plus gb022-24/24k )
  • 
Sayfa: önceki 723724725726727
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.