Şimdi Ara

KOMBİ VE PETEK TESİSAT TEMİZLİĞİ, BAKIMI ve ONARIMI Hk. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
19
Favori
31.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen sene kış başlangıcında temizlettik.
    Temizleyen çocuğa sordum, hep bunu kullanıyoruz abi dedi.
    Bu sezon başında kontrol ettim tertemizdi.
    Kış bitiminde tekrar kontrol edeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iapetosster

    Bir şişe porçöz ile kombide kireci temizleyebilirsiniz. @-ottoman-

    İlginiz için teşekkürler,o işe hiç girişmedim hiç yaptığım bir şey değil çünki,banyo armatürünü porçöz ile temizledim,sıkıntı çok büyük ölçüde çözüldü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iapetosster

    Geçen sene kış başlangıcında temizlettik.
    Temizleyen çocuğa sordum, hep bunu kullanıyoruz abi dedi.
    Bu sezon başında kontrol ettim tertemizdi.
    Kış bitiminde tekrar kontrol edeceğim.

    Soru sorma amacım, geçen sene Demirdöküm Yetkili Servis, kombinin eşanjörünü "PORÇÖZ" ile temizledi ve bol su ile durulayarak kombiye monte etti. PORÇÖZ'ü bu şekilde uyguladıklarını da bilidirdi. Tamam bu bana mantıklı gelebilir ama siz PORÇÖZÜ'ü tesisatınıza boşaltıp bırakmışsınız.

    PORÇÖZÜ'ün içeriğinde yaklasik %20'lik HNO3 (nitrik asit) çözeltisi bulunmaktadır. Nitrik Asit'in bu kadar usun süre tesisatta dolaşması radyatörleri, yerden ısıtma sistemini gerçekten ciddi derecede temizleyebilir doğru ama sonuçta bu Nitrik Asit kmbinin sirkülasyon pompasından, eşanjörüne kadar tüm devrelerini de zaman ile aşındırmayacak mı? Radyatörlerden söktüğü pas, kir, kireç, ve metal çapakları sürükleyip kombinin içerisinden geçerken sirkülasyon pompasında ve/veya eşanjöründe kalıcı tahribata neden olmayacak mı?

    Sonuçta normal şartlar altında bile sirkülasyon pompasının gücü bile zamanla, radyatörlerde metal parçalanmasına, çapaklanmasına neden olurken, bir de tesisatta %20 içerikli Nitrik Asit varken meydana getirdiği aşınma daha büyük olacaktır.

    Ben şahsen, bu derece yüksek oranlı asitik bir ürünün tesisatta, özellikle ve özellikle kombiye, ek yerlerinde, uzun dönemde ciddi hasar ve tahribat yapabileceğini düşünmekteyim.

    Konu sahibi olarak uygulamayı düşünen arkadaşları bilgilendirmek isterim.

    Teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 30 Mart 2018; 10:29:35 >




  • Öncelikle, tesisatın %20'si nitrik asit oluyor demek yanlış olur. Porçöz dediğimiz şey 1 litrelik bir sıvı, bunu mevcut tesisata ekliyorlar, temizlik işini yaptıktan sonra bu karışımı boşaltıyorlar. Defalarca duruladıktan sonra da temiz su ile tesisatı tekrar dolduruyorlar. Yani kombinin porçözlü suya maruz kalması en fazla 1 saat sürüyor. Hem kombinin içinde suya maruz kalan parçalar sadece pompa ve eşanjör. Benim kombinin eşanjörü paslanmaz çelik. Hiçbir asit türevi kolay kolay aşındırma yapamaz. Diğer çoğu markaların eşanjörleri de yine paslanmaz, alüminyum, bakır vs. gibi paslanmayan metaryellerden yapılmıştır. Pompa'nın çarkları derseniz plastik. Borular deseniz yine plastik. Yani saf asit dökseniz bile pek bir hasar yaratamazsınız. Sadece radyatörler çelik malzemeden olduğundan belki bahsettiğiniz aşınma olabilir. Onların da toplam ömrü zaten 15 sene. Hiçbir şey yapmazsanız da on sene sonrasında ufak tefek paslanmalar başlıyor.
    Velhasıl çokta kimyasal diye korkmaya gerek yok. Artık elimizi yıkadığımız sıvı sabunlar, mis kokulu şampuanlar bile kimyasal maddeler sonuçta.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: resittemiz


    quote:

    Orijinalden alıntı: talipb

    Evinizdeki peteklerinizin toplam uzunluğu 13-14 metreye kadar ise rahatlıkla yeter.

    xelex xp2 aldım havupandan boşaltım, peteklerin hepsinin havasını aldım. ama kombiye en yakın olan petek hariç hiçbir petek ısınmadı... kombiye un uzak petek hariç peteklerin hepsini kapatıp denedim olmadı . uğraşıyorum.. sizde herhangi bir problem oldu mu? teşekkurler

    Xp2 Tesisat temizliği yapıldıktan sonra sisteme eklenir ve tesisat içinde tekrar çamur oluşumunu uzun bir süre önler. Peteklerinizi temizledikten sonra kombi altındaki filtre temizliğini ihmal etmeyin.Genellikle kombiye yakın peteğin ısınıp diğer peteklerin ısınmaması eğer tesisatta bir problem yok ise filtrenin çamur olmasından kaynaklanır. Filtrenizi kontrol edin.Ürünün benim tesisatta olumsuz etkisi olmadı,petek içindeki su berrak ve ilaçlı kokuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talipb -- 30 Mart 2018; 1:26:4 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iapetosster

    Öncelikle, tesisatın %20'si nitrik asit oluyor demek yanlış olur. Porçöz dediğimiz şey 1 litrelik bir sıvı, bunu mevcut tesisata ekliyorlar, temizlik işini yaptıktan sonra bu karışımı boşaltıyorlar. Defalarca duruladıktan sonra da temiz su ile tesisatı tekrar dolduruyorlar. Yani kombinin porçözlü suya maruz kalması en fazla 1 saat sürüyor. Hem kombinin içinde suya maruz kalan parçalar sadece pompa ve eşanjör. Benim kombinin eşanjörü paslanmaz çelik. Hiçbir asit türevi kolay kolay aşındırma yapamaz. Diğer çoğu markaların eşanjörleri de yine paslanmaz, alüminyum, bakır vs. gibi paslanmayan metaryellerden yapılmıştır. Pompa'nın çarkları derseniz plastik. Borular deseniz yine plastik. Yani saf asit dökseniz bile pek bir hasar yaratamazsınız. Sadece radyatörler çelik malzemeden olduğundan belki bahsettiğiniz aşınma olabilir. Onların da toplam ömrü zaten 15 sene. Hiçbir şey yapmazsanız da on sene sonrasında ufak tefek paslanmalar başlıyor.
    Velhasıl çokta kimyasal diye korkmaya gerek yok. Artık elimizi yıkadığımız sıvı sabunlar, mis kokulu şampuanlar bile kimyasal maddeler sonuçta.

    %20'lik olayda haklısınız ben yanlış kelime kullanarak anlatımda bulunmuşum. Ben içeriğinin %20'si Nitrik Asit olan demek istemiştim, ama herkezin kombi ve sistemi sizinki gibi olmayacağından ve hepimizin kombi ve tesisat sistemi birbirinden çok farklı olduğundan sizin sistemde sorun çıkarmayan bu olay başka bir kullanıcının sisteminde sorun yaşatabilir. Ben bile kendi yaptığım uygulamalar için diğer kullanıcılara gerekli uyarıları bulunmak zorundayım.

    Kusura bakmayın ama, "Yani saf asit dökseniz bile pek bir hasar yaratamazsınız." diye kurduğunuz cümlenize de yaşadığım tecrübelere dayanarak katılamayacağımı bildiririm.

    Uyarı ve desteğiniz için teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 30 Mart 2018; 10:30:42 >




  • merhaba,

    proterhm lynx 24 marka kombim var 2 yıl doldu yani garantisi bitti arıza çıktı ilk başta önemsemedim ama banyo yaparken bir soğuk geliyor bir sıcak geliyor acaba servis çağırsam kaç para alır bana yol yordam gösterebilirmisiniz.

    teşekkür ederim şimdiden herkese.
  • İstanbul Fatih bölgesi için işini iyi yapan petek yemizleyen firma öneresi olan varmı
  • SENTINEL X100 uygun fiyata bulamadım. Alternatif olarak Eraser Heating System Guard nasıldır?
    Veya alternatif önerileriniz var mı?
  • Petekten hava almak ile su almak aynı işlemmi??

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amaç sistemdeki havayı almak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptığım kombi bakım ve petek temizliğinde şunu gördüm ilaçlı temizlik ilerde sorunlar çıkarabiliyor. Bu konu tartışılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Petekten hava almak ile su almak aynı işlemmi??
    1az daha açarmısınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombi_ustası

    Yaptığım kombi bakım ve petek temizliğinde şunu gördüm ilaçlı temizlik ilerde sorunlar çıkarabiliyor. Bu konu tartışılır.
    Tamamen katılıyorum. Bu konuyu açmamdaki ana neden de yaşadığm tatsız sorunları başkalarının yaşamaması. Teşekkürler,
  • Bu konulardan pek anlamam hocam,hani derler ya petekten su alma-hava alma bunların aynı şeymi olup olmadığını öğrenmek istedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam beni arıyor makinalı ilaçlı mı temizlik yapıyorsunuz hayır diyorum petekleri tek tek temizliyorum diyorum burun kıvırıyor. Tamam ilaçlı temizlik de yaparım ama sorumluluk almam diyorum. O zaman kafa dank ediyor. Dost tavsiyesi ilaçlı temizlikten uzak durun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Purjör anahtarını peteğe takıp çevirince petekte hava varsa önce hava sonra su gelir. Yani hem hava hem su almiş oldunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kombi_ustası K kullanıcısına yanıt
    Peki bu işlemi her sene kışa girerken yapmak iyimidir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benle çalışan insanlar bu konuda şanslılar. Çünkü kısmını size özelden yazayım reklam olmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Bir kez yapın yeterli. Ben evde ayda bir bakarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.